Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Δευτέρα 23 Μαρτίου 2015

Πόσο «αντιρατσιτσής» είσαι; Κοινωνικό πείραμα – video από την Βρετανία: Όταν το θύμα του ρατσισμού είναι Λευκός ουδείς ενοχλείται, όταν είναι μη Λευκός τους πιάνει ο «αντιρατσισμός»

Βίντεο του 2014, περί ρατσισμού των @Bmwjarvo και @Mikeybharj του Trollstation*

Στο πρώτο μισό του βίντεο, ο ρατσιστής είναι ένας Ινδός και προβαίνει μες στη μέση του δρόμου σε προσβλητικά σχόλια εναντίον ενός λευκού Άγγλου («είναι λευκός αυτός, μην τον σέβεσαι», «δεν χωνεύω τους λευκούς» κλπ) ενώ οι άνθρωποι στέκονται απλά εκεί γύρω βλέποντας και γελώντας, και κανείς δεν λέει τίποτα για τις προσβολές κατά των Λευκών που βγαίνουν από το στόμα του. «Ευαίσθητοι», «ανθρωπιστές» και «αντιρατσιστές» άφαντοι.

Στο δεύτερο μισό του βίντεο, ο ίδιος ο λευκός άντρας πηγαίνει σε ένα κέντρο εργασίας και σπρώχνει για να πάρει την θέση του ίδιου Ινδού και στη συνέχεια αρχίζει να κοροϊδεύει τον Ινδό (μιμείται την προφορά των Ινδών, κάνει αστεία με το κάρυ κλπ). Και νάτος αμέσως ένας μουσάτος Λευκός «αντιρατσιστής» και «ανθρωπιστής» αρχίζει να φωνάζει «δεν θέλουμε ρατσιστικά λόγια», «είσαι γ….ς ρατσιστής», πάει μπροστά του και του λέει «σήκω και φύγε από εδώ» και ενημερώνει (!) όλον τον κόσμο που βρίσκεται στο Κέντρο Εργασίας, για τον κίνδυνο που υπάρχει,  καθώς εδώ έχουμε έναν «ρατσιστή»!.. «Ρα-τσι-στή» φωνάζει, μέχρι που του κάνουν γνωστό ότι και οι δύο είναι ηθοποιοί που απλά κάνουν ένα κοινωνικό πείραμα και μάλιστα είναι και
 φίλοι.

Δείτε το βίντεο:




Συμπέρασμα: Ουδείς εκ των «ευαίσθητων» «αντιρατσιστών» δεν ενδιαφέρεται αν κάποιος φέρεται ρατσιστικά στους γηγενείς Λευκούς (και ίσως είναι έτοιμος ακόμα και να υπερασπιστεί τον ρατσιστή, αν δεν είναι Λευκός), αλλά αν ο ρατσιστής είναι γηγενής Λευκός, τότε ξυπνάει μέσα του ο «ανθρωπισμός» και ο «αντιρατσισμός» και νιώθει ότι έχει χρέος να αντιδράσει στο πιο ειδεχθές έγκλημα που υπάρχει στην ανθρωπότητα. Κανονικά θα έπρεπε στον "ρατσισμό" και στις "διακρίσεις" να μην υπάρχουν... διακρίσεις. Αλλά... Τελικά, είναι σωστό αυτό που λέγεται ότι ο "αντιρατσισμός" είναι μια λέξη -κώδικας για την αντι-λευκή ιδεολογία. Κάθε «αντιρατσιστής» στην πραγματικότητα είναι «αντι-λευκός». 




* Όπως αναφέρουν οι ίδιοι: Το Trollstation είναι μια συλλογικότητα κοινωνικά απροσάρμοστων που γυρνάνε με μια κρυφή κάμερα και καταγράφουν onlineφάρσες. Το υλικό είναι σκόπιμα προκλητικό και αμφιλεγόμενο, με στόχο να προσβάλλει και να παρενοχλήσει το ευρύ κοινό στο όνομα της σάτιρας. 


ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ


Σχόλιο από "Οι μάσκες πέφτουν" :

Άν όμως ο στόχος σου δεν είναι το Κοινωνικό πείραμα αλλά η Κοινωνική μηχανική (Social engineering) και οι "κακοί" Έλληνες, τότε αυτό είναι το βίντεο σου.



Το κοινωνικό πείραμα (βίντεο) για το ρατσισμό και την ξενοφοβία από την ΑctionAid Hellas.


Η ΑctionAid Hellas στην ανάρτηση: "6+1 λόγοι που η ActionAid παίρνει θέση κατά του ρατσισμού" (http://www.actionaid.gr/enhmerwsou/nea/61-logoi-pou-i-actionaid-pairnei-thesi-kata-tou-ratsismoy/) όπου υπάρχει το συγκεκριμένο βίντεο και μιλάει για καθημερινά περιστατικά ρατσισμού στη χώρα μας, γράφει:


- "Γιατί το χρώμα και η καταγωγή δεν θα έπρεπε να στερούν από κανέναν τα ανθρώπινα δικαιώματά του, δικαιώματα που ο ρατσισμός και οι ρατσιστικές επιθέσεις καταπατούν σε όλα τα επίπεδα." (1ος λόγος)

- "Γιατί μια βουβή κοινωνία που δεν παίρνει θέση ενάντια σε κάθε εκδοχή ρατσισμού από τη βία μέχρι την αδιαφορία μπροστά στις διακρίσεις, κινδυνεύει." (3ος λόγος)


 - στον +1 λόγος γράφει με έντονα γράμματα (bold ) η ΑctionAid Hellas:

 "γιατί η εικόνα του νεκρού 27χρονου Σαχτζάτ, μετανάστη από το Πακιστάν που δολοφονήθηκε πέρυσι άγρια από 2 Έλληνες ενώ πήγαινε για δουλειά και 20 ευρώ μεροκάματο στις 02:30 τα ξημερώματα με το ποδήλατό του, από το Περιστέρι στα Πετράλωνα θα έπρεπε να μας στοιχειώνει ακόμα. Και θα αρκούσε από μόνη της."



Η Αλεξάνδρα Μητσοτάκη ίδρυσε και είναι πρόεδρος
της ΜΚΟ ActionAid Hellas

Η ΑctionAid Hellas μιλάει για βουβή κοινωνία αλλά αυτή δεν είναι βουβή απέναντι σε γεγονότα όπως αυτό (γιατί δεν τα αναφέρει στους 6+1 λόγοι που η ActionAid παίρνει θέση κατά του ρατσισμού; τα αγνοεί;).



Γιατί στον +1 λόγο στοχοποιεί τους Έλληνες αφού ο ρατσισμός δεν έχει χρώμα και καταγωγή; 
Αυτό δεν είναι ρατσισμός από την ΑctionAid Hellas;


υ.γ.
Η ΑctionAid Hellas γνωρίζει και μας ενημερώνει πως ο 27χρονος Σαχτζάτ Λουκμάν έπαιρνε 20 ευρώ μεροκάματο αλλά δεν μας ενημερώνει αν ήταν ανασφάλιστος...



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΟ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ. ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ. 

Οι άνθρωποι βασικά χωρίζονται σε δύο κύριες κατηγορίες (οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα). Στα γουρούνια σε εμφανείς και αφανείς θέσεις ισχύος, και στους αποβλακωμένους σε παθολογικό βαθμό. Οι πρώτοι διαρκώς ψεύδονται και εξαπατούν ασυστόλως τους δεύτερους, σε  σημείο που είναι για γέλια και για κλάματα. Οι παθολογικά αποβλακωμένοι απλώς... "κοιτάνε την δουλειά τους". Αυτές οι δύο κατηγορίες καθορίζουν πλήρως τις εξελίξεις, ενεργητικά και παθητικά αντιστοίχως.


Η εναλλακτική ενημέρωση είναι σταγόνα στον ωκεανό της συστημικής ενημέρωσης, ενώ η πρώτη λογοκρίνεται και αποκλείεται και από τις μηχανές αναζήτησης-google, κοινωνικά δίκτυα κλπ, και είναι σαν να μην υπάρχει, πράγμα του γίνεται σταθερά πολύ χειρότερο.  Η ωμή αλήθεια είναι ότι όταν δεν προωθείς σε άλλους την εναλλακτική ενημέρωση που γνωρίζεις, πράξη που έχει μεγάλη προστιθέμενη αξία διότι δεν υπάρχουν άλλοι τρόποι να προωθηθεί, τότε χωρίς να το καταλαβαίνεις, μέσω αυτής της παράλειψης γίνεσαι συνυπεύθυνος και συνένοχος της εγκληματικής συμμορίας και του ελληνικού παραρτήματος της με τις μαριονέτες που χάριν συνεννόησης τους λέμε πολιτικούς, που χωρίς εντολή δεν επιτρέπεται ούτε να φτερνιστούν.

Ο μέσος άνθρωπος κοιμάται όρθιος (λόγω άγνοιας και παραπληροφόρησης). Η τηλεόραση και το επιφανειακό σερφάρισμα στο συστημικό διαδίκτυο τον κοιμίζουν ακόμα βαθύτερα. Μόνο εσύ και άλλοι σαν εσένα, στον βαθμό που είστε αφυπνισμένοι, μπορείτε να ξυπνήσετε άλλους. Μην το ξεχνάς αυτό. Συνέχεια »