Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015

Τί θά γίνη μέ τό Ἑλληνικό;

Γιὰ νὰ πάρουμε γραμμὴ τοῦ τὶ θὰ γίνη στὸ Ἑλληνικό…
(Ἡ οἰκοδομικὴ ἄδεια θὰ γίνη μὲ νόμο… Λέω ἐγώ…!!!)

Όλα ξεκίνησαν το 2000 με το «Χωριό Τύπου» στο Μαρούσι (για την φιλοξενία δημοσιογράφων στην διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων), ιδέα του δημάρχου Αμαρουσίου, Παναγιώτη Τζανίκου. Ο Δήμος Αμαρουσίου, με πρόσχημα το «Χωριό Τύπου», παρουσίασε τον Οκτώβριο του ίδιου έτους, μαζί με την ολλανδική εταιρεία MDC, μελέτη για εμπορικό κέντρο 75.000 τμ., ενώ τον Μάρτιο του 2001 υπέγραψε μνημόνιο συνεργασίας με τον οργανισμό «Αθήνα 2004».
Τί θά γίνη μέ τό Ἑλληνικό;1
Τον Οκτώβριο του 2001 ο Κώστας ΛΑΛΙΩΤΗΣ, τότε υπουργός ΠΕΧΩΔΕ φέρνει στην βουλή τον νόμο 2947 -περί Ολυμπιακής Φιλοξενίας- ο οποίος για πρώτη φορά προβλέπει στο «Χωριό Τύπου» την

λειτουργία «χώρου υποδοχής πολεοδομικού κέντρου» με συντελεστή δομήσεως 1, αλλάζοντας την χρήση γης που ήταν αμιγούς κατοικίας.

Τί θά γίνη μέ τό Ἑλληνικό;5

Και αν ο νόμος Λαλιώτη δεν προκαλεί αρκετά ερωτηματικά, ίσως να προκαλεί περισσότερα η προγραμματική συμφωνία του Δήμου Αμαρουσίου με τον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας, για την παραχώρηση 43 στρεμμάτων του ΟΕΚ (που απαλλοτριώθηκαν από ιδιώτες για την κατασκευή εργατικών κατοικιών). Η συμφωνία προέβλεπε εμπορικό κέντρο 16.000 τ.μ και γραφεία 12.000 τ.μ. για τον ΟΕΚ, τα οποία βέβαια και δεν κατασκευάστηκαν ποτέ. Να σημειωθεί εδώ, ότι, όπως είναι φυσικό, εκτάσεις απαλλοτριωμένες από το δημόσιο απαγορεύεται να μεταπωλούνται σε ιδιώτες.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ο διαγωνισμός προκηρύσσεται στις 8 Φεβρουαρίου του 2002 και σε ένα μήνα ανοίγουν οι προσφορές. Στις 30 Απριλίου του 2002 ανακηρύσσεται επίσημα οριστική πλειοδότρια η εταιρεία «LAMDA DEVELOPMENT Α.Ε.»

Eνδιαφέρον είναι ότι ενώ οι προσφορές έχουν ανοίξει και ακριβώς στο διάστημα αξιολογήσεώς τους, έρχεται στην Βουλή τροπολογία της Βάσως Παπανδρέου στον νόμο 3010/2002 – περί υδατορεμάτων, με τον οποίο: (1) εντάσσονται τα 43 στρέμματα του ΟΕΚ στον Αγ. Θωμά στο «Χωριό Τύπου», και (2) ο συντελεστής δομήσεως από 1 πάει στο 2 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!.

Τί θά γίνη μέ τό Ἑλληνικό;3

Με τον νόμο αυτό, το Mall που επρόκειτο να κατασκευαστεί δεν θα είχε πλέον έκταση 26.000 τ.μ., αλλά 75.000 τ.μ. και όλα αυτά χωρίς καμμία επιβάρυνση της νικήτριας κατασκευαστικής, αφού οι προσφορές κατατέθηκαν με βάση τις προηγούμενες συνθήκες.

Στις 4 Ιουνίου του 2002 και έπειτα από αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων πολιτών, το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών δέχεται την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων εναντίον του διαγωνισμού που έδωσε το έργο στην Lamda. Από τον Ιούνιο έως και τον Σεπτέμβριο, τα έργα παγώνουν προσωρινά, μέχρι και τα μέσα Σεπτεμβρίου, οπότε το δικαστήριο ακυρώνει τα ασφαλιστικά μέτρα για λόγους «εθνικού συμφέροντος».!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ὁ Παυλόπουλος….


Τον Ιούνιο 2005, ως υπουργός Εσωτερικών, αλλάζει τον νόμο ποὺ εἶχε ΞΑΝΑλλάξει ὁ Βενιζέλος (ὁ ὁποιος ἔδωσε τὸν νόμο χαρακτῆρα οἰκοδομικῆς ἀδείας!!!!
Κι ἔτσι κανένα ΣτΕ΅δὲν μποροῦσε νὰ παρέμβῃ!!!!)
,
σχετικά με την παραχώρηση των 43 στρεμμάτων του ΟΕΚ στην Lamda. Βάσει του νέου νόμου ο ΟΕΚ παραχωρεί τελικά την έκταση των 43 στρεμμάτων στην Lamda για να κτιστεί το Mall. Ο νόμος είναι ολόιδιος με τον προϋφιστάμενο, με μία λεπτή διαφορά στην διατύπωση, με την οποία απαλλάσσεται από την ευθύνη ο υπουργός Απασχολήσεως (τότε ὁ Πᾶνος Παναγιωτόπουλος).

Το Mall εγκαινιάζεται στις 25 Νοεμβρίου 2005. Την κορδέλα κόβει ο Δημήτρης Σιούφας, ως Υπουργός Αναπτύξεως της ΝΔ. Κανένα κατάστημα δεν έχει την νόμιμη άδεια, ενώ η Lamda μισθώνει καταστήματα παρότι το ακίνητο εξακολουθεί να ανήκει στον ΟΕΚ. Η εμπλοκή με τον ΟΕΚ συνιστά ένα ακόμη σκάνδαλο, που έχει οδηγήσει μάλιστα το 2009 και σε δίωξη για απιστία σε βαθμό κακουργήματος εναντίον του πρώην ΔΣ του ΟΕΚ, καθώς η ζημιά από την παραχώρηση των 43 στρεμμάτων στην Lamda του Λάτση είχε υπολογιστεί από τον 6ο Τακτικό Ανακριτή στα 294 εκατ. ευρώ. Η υπόθεση του ΟΕΚ θα μπει στο αρχείο λίγο μετά την άσκηση της διώξεως, καθώς υπήρξαν διαφωνίες από το Δικαστικό Συμβούλιο.!!!!!!!!!!!!!!!!!

Στις 19 Ιανουαρίου 2009, στο Τριμελές Εφετείο Αθηνών, εκδικάστηκε η προσφυγή πολιτών εναντίον του πρώην δημάρχου Αμαρουσίου Παναγιώτη Τζανίκου (δήμαρχος επί κατασκευής του “The Mall”) για τις παρανομίες, δικές του και άλλων εμπλεκομένων, στην οικοδόμηση του παρανόμου μεγαθηρίου “The Mall” καὶ τὸν καταδικάζει σὲ ΔΩΔΕΚΑ μῆνες φυλακή… (αὐτὸς ἀνέλαβε νὰ πληρώσῃ τὴν νύφη… μὲ τὸ …ἀζημίωτο, λέω ἐγώ, ἀφοῦ μέσα ΔΕΝ μπῆκε!!!)

Τί θά γίνη μέ τό Ἑλληνικό;4

Ανακριτής: «294.000.000 € ζημιά στον ΟΕΚ από την μεταβίβαση της εκτάσεως του Mall»

Μετά από ανάκριση που κράτησε τέσσερα χρόνια, ο 6ος τακτικός ανακριτής ανακριτής άσκησε δίωξη για απιστία σε βαθμό κακουργήματος εναντίον του πρώην ΔΣ του ΟΕΚ.
Κατηγορούμενοι είναι οι: Άγγελος Οικονομόπουλος (ὁ πρόεδρος τοῦ ΟΕΚ πού, κατὰ μία ἐκδοχή, ἐξαναγκάσθηκε σὲ παραίτηση, ἐπειδὴ δὲν ὑπέγραψε τὴν παραχώρηση),  Φώτης Αγαδάκος (ἀντιπρόεδρος τοῦ ΟΕΚ, αυτὸς ποὺ ὑπέγραψε τελικὰ τὴν παραχώρηση)!!!!!!!

Ὁ Φώτης ἦταν ἐργατοπατέρας καὶ μέλος τῆς Κ.Ε. τῆς Ν.Δ., συνδικαλιστὴς τῆς ΓΣΕΕ (προερχόμενος ἀπὸ τὴν ΕΑΒ), ὁ ὁποῖος ἐκτὸς ἀπὸ ἀντιπρόεδρος τοῦ Ὀργανισμοῦ Ἐργατικῆς Κατοικίας (ΟΕΚ) ἦταν (καὶ ἦταν τοὐλάχιστον μέχρι τὸ τέλος τοῦ 2010!!!) πρόεδρος καὶ διευθύνων σύμβουλος στὴν «Ὀλυμπιακὸ Χωριὸ Α.Ε.».!!!!
Νὰ καὶ τὸ …Βατοπέδι!!!


Ἄς πᾶμε τώρα καὶ λίγο στὴν LAMDA:


Η Lamda δεν τηρεί κάποια από τις δεσμεύσεις της;

Τί θά γίνη μέ τό Ἑλληνικό;6

Στην έκταση που της παραχωρείται με τους όρους που έχουν ήδη περιγραφεί, η Lamda δεν δημιουργεί το πάρκο 80 στρεμμάτων για το οποίο είχε δεσμευτεί και δεν κατασκευάζει γραφεία του ΟΕΚ, αφού άλλωστε αυτά ήταν μέρος της συμφωνίας του ΟΕΚ με τον Δήμο Αμαρουσίου. Το Mall δεν χρησιμοποιείται στους Ολυμπιακούς Αγώνες, αλλά παραδίδεται κοντά 1,5 χρόνο μετά, με 28 καταστήματα να λειτουργούν χωρίς να έχουν πρώτα διενεργηθεί οι απαραίτητοι έλεγχοι (μεταξὺ αὐτῶν τὰ Village Cinemas μὲ 14 αἴθουσες καὶ 3.100 θεατές).

Φυσικὰ ἡ LAMDA  ἔκανε καὶ τὸ  Mediterranean Cosmos.
Φυσικὰ αὐτὴ πῆρε καὶ τὸ Ἑλληνικό…


 Γρηγόριος Εὐτυχίδης

μὲ πληροφορίες ἀπὸ  The Mall Athens: Σκάνδαλο όπως και αν το δεις .


Σημείωσις

Ἐπεὶ δὴ τὰ κείμενα τοῦ Γρηγορίου εἶναι μὲ κεφαλαιογραφή, καὶ γιὰ νὰ μὴν φαίνονται ὡς …οὐρλιακτά, γιὰ τὴν μεταγραφή, στὸ πολυτονικό.

Φιλονόη

το είδα 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ