Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Κυριακή 22 Μαρτίου 2015

Ὅταν ἀκοῦμε γιὰ ἐπενδύσεις νὰ καταλαβαίνουμε …ΛΕΗΛΑΣΙΑ!!!

Ως γνωστόν όλες οι μεγάλες εταιρείες που έχουν τζίρους εκατομμυρίων ευρώ ΕΞΑΓΟΥΝ τα κέρδη τους σε τρίτες χώρες προκειμένου να ΜΗΝ πληρώσουν φόρους στην Ελλάδα.

 Ὅταν ἀκοῦμε γιὰ ἐπενδύσεις νὰ καταλαβαίνουμε ...ΛΕΗΛΑΣΙΑ!!!8

Οι φόροι στην Ελλάδα είναι πολύ υψηλοί με αποτέλεσμα ακόμα και οι Ελληνικές εταιρείες να φεύγουν από την χώρα πανικόβλητες και να μεταφέρουν την έδρα τους στο

Λουξεμβούργο.


Ὅταν ἀκοῦμε γιὰ ἐπενδύσεις νὰ καταλαβαίνουμε ...ΛΕΗΛΑΣΙΑ!!!2

Τι είναι αυτό που μπορεί να κάνει το Λουξεμβούργο και δεν μπορεί να το κάνει το Ελληνικό κράτος;
Τι είναι αυτό που μπορεί να κάνει η Βουλγαρία και δεν μπορεί να το κάνει η Ελλάδα;
Τι είναι αυτό που μπορούν να κάνουν τα νησιά Μάρσαλ και δεν μπορεί να κάνει το Ελληνικό κράτος;
Γιατί σε μία πτωχευμένη χώρα, με την ανεργία στο 30%, και που δήθεν ικετεύει για …εισροή κεφαλαίων, οι κυβερνήτες κάνουν τα πάντα, ώστε να φεύγουν στο εξωτερικό ακόμα και οι καλά δικτυωμένες Ελληνικές Εταιρείες;


Με ποια λογική επιτρέπεται σε κάποια επιχείρηση να φορολογείται σε τρίτη χώρα, λες κι έχουμε κοινό προϋπολογισμό με αυτή την τρίτη χώρα;
Πως μπορεί να θεραπευθεί μία οικονομία όταν όλοι οι επιτυχημένοι αφαιρούν συνεχώς από την αγορά τα μετρητά και τα καταθέτουν και τα ακινητοποιούν σε τράπεζες στην Ελβετία … 
ΝΟΜΙΜΑ;

    Ὅταν ἀκοῦμε γιὰ ἐπενδύσεις νὰ καταλαβαίνουμε ...ΛΕΗΛΑΣΙΑ!!!6

Ὅταν ἀκοῦμε γιὰ ἐπενδύσεις νὰ καταλαβαίνουμε ...ΛΕΗΛΑΣΙΑ!!!10 Ὅταν ἀκοῦμε γιὰ ἐπενδύσεις νὰ καταλαβαίνουμε ...ΛΕΗΛΑΣΙΑ!!!7 Ὅταν ἀκοῦμε γιὰ ἐπενδύσεις νὰ καταλαβαίνουμε ...ΛΕΗΛΑΣΙΑ!!!9Πως θα θεραπευτεί οικονομικά μία χώρα που εξάγει περισσότερα μετρητά από αυτά που εισάγει; Ὅταν ἀκοῦμε γιὰ ἐπενδύσεις νὰ καταλαβαίνουμε ...ΛΕΗΛΑΣΙΑ!!!4 Ὅταν ἀκοῦμε γιὰ ἐπενδύσεις νὰ καταλαβαίνουμε ...ΛΕΗΛΑΣΙΑ!!!5 

Ή πού οι εισαγωγές της είναι μεγαλύτερης αξίας από τις εξαγωγές της.

Γιατί μία ξένη εταιρεία μπορεί να παρέχει υπηρεσίες στην Ελλάδα, αξίας δισεκατομμυρίων, χωρίς να μπορεί να φορολογείται για το εισόδημα αυτό στην Ελλάδα, απ’ όπου και πραγματοποιήθηκε;

Με αυτόν τον τρόπο εξάγουν τα κέρδη τους στο εξωτερικό όλες οι μεγάλες εταιρείες.

Αφαιρούν συνεχώς μετρητά από την αγορά, τα βγάζουν εκτός Ελλάδος και δεν τα τζιράρουν στις ντόπιες επιχειρήσεις, με αποτέλεσμα η αγορά, αλλά και το κράτος, να βρίσκεται πάντα σε ασφυξία.
Όταν η STARBUCKS στήνει μία καφετερία σε μία γειτονιά εισπράττει λεφτά από την γύρω αγορά, τα οποία δεν επιστρέφουν σ’ αυτήν αλλά εξάγονται στο εξωτερικό.


Ομοίως και το κράτος δεν εισπράττει ούτε ένα ευρώ φόρο από τα τεράστια κέρδη, με αποτέλεσμα να πρέπει να δανείζεται για να πληρώσει τους Δημοσίους Υπαλλήλους, που με τη σειρά τους θα ξοδέψουν από αυτά τα χρήματα στην συγκεκριμένη πολυεθνική.

Ένα διάτρητο οικονομικό σύστημα, προορισμένο να χρεώνεται σταθερά και υποχρεωμένο να εξαθλιώνει τους φτωχούς για να γεμίσει τα ταμεία του κράτους, που τα λαμόγια των Υπουργείων σπαταλούν με σκοπό να τσιμπήσουν τις ανάλογες μίζες.Ὅταν ἀκοῦμε γιὰ ἐπενδύσεις νὰ καταλαβαίνουμε ...ΛΕΗΛΑΣΙΑ!!!3

Κι έρχεται τώρα η νέα κυβέρνηση να απαγορέψει τα μετρητά, ώστε να φορολογήσει και το τελευταίο ευρώ που μπορεί διακινηθεί σε επίπεδο Λαϊκής Αγοράς, παρόλο που αυτό ανακυκλώνεται όπως και να έχει εντός της αγοράς κι εντός Ελλάδος…

Το κράτος όμως αφήνει τις πολυεθνικές, που κόβουν πάντα απόδειξη για τα μάτια του κόσμου, αλλά δεν πληρώνουν ποτέ φόρους στο κράτος…
Τις αφήνει να κερδίζουν δισεκατομμύρια από τους Έλληνες καταναλωτές και να τα εξαγάγουν σε τρίτες χώρες, χωρίς να συνεισφέρουν αναλογικά ούτε στη ντόπια αγορά,  ούτε στα έσοδα του κράτους.


Αν ακόμα και η ΦΑΓΕ εγκατέλειψε την Ελλάδα, καταλαβαίνουμε ότι οι ΜΟΝΟΙ που μπορεί να έλθουν να επενδύσουν είναι οι …σιωνιστές γκάνγκστερ του Χρηματιστηρίου, που θα έλθουν να παίξουν με τις μετοχές, να φάνε τα λεφτά του κοσμάκη και να φύγουν με τις τσέπες γεμάτες.

Όταν ακούς ότι έρχεται ο Soros κι ο Paulson να «επενδύσουν» τι καταλαβαίνεις;
Ότι έρχονται να ΧΑΣΟΥΝ μερικά λεφτά για να τα κερδίσουν οι Έλληνες…;;;;
Ή έρχονται για να κερδίσουν λεφτά που θα κλέψουν από τους Έλληνες και από το κράτος;


Σίγμα


Ο ΣΑΜΠΙ ΜΙΟΝΙ ΣΥΚΟΦΑΝΤΟΥΣΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΟ 2002 

 Ὅταν ἀκοῦμε γιὰ ἐπενδύσεις νὰ καταλαβαίνουμε ...ΛΕΗΛΑΣΙΑ!!!1

Καταρρέει σταδιακά η υπερασπιστική γραμμή του επιχειρηματία Σαμπί Μιονί σχετικά με την υπόθεση της Λίστας Λαγκάρντ, καθώς πλέον μοναδικό επιχείρημα που του έχει απομείνει είναι η αιτιάσεις περί δήθεν εμπλοκής του στο θέμα από αντιεβραϊκά κίνητρα. Ο εν λόγω επιχειρηματίας που δημιούργησε αρκετά ζητήματα στις σχέσεις Αθήνας – Τελ Αβίβ, προσπάθησε με την δράση του να καλύψει το fund CMA που είχε στήσει εκμεταλλευόμενος την ασυλία που του προσέφεραν μία σειρά από φορολογικοί παράδεισοι, όπως οι Παρθένες νήσοι και οι Βερμούδες.

Σύμφωνα πάντως με στοιχεία που έρχονται σιγά σιγά στο φως της δημοσιότητος, ακριβώς τα ίδια είχε καταθέσει ο κ. Μιονί και στις αμερικανικές αρχές, κατάθεση του σε αμερικάνικό δικαστήριο το 2002, να αναφέρει πως οι ελληνικές Αρχές τον αντιμετώπιζαν με αντισημιτικά σχόλια από το 2000 όταν και ερευνούσαν την εταιρεία του M&M, που είχε δηλώσει ως έδρα της γραφείο στην Πλατεία Κολωνακίου.

Δεν είναι λίγοι πάντως εκείνοι που επισημαίνουν πως ήλθε η ώρα η Ελληνική Δικαιοσύνη να επέμβει ερευνώντας το ενδεχόμενο δυσφημίσεως της χώρας μας διεθνώς από τον κ. Σαμπί Μιονί, εκτός και αν ο ίδιος καταφέρει να παρουσιάσει στοιχεία που να αποδεικνύουν την ρατσιστική συμπεριφορά της ελληνικής Πολιτείας εις βάρος του. Διότι αν ισχύει κάτι τέτοιο, αναιρούνται τα όσα δήλωσε ο ίδιος στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής, βάσει των οποίων εκθειάζετο το ΣΔΟΕ. Αντιθέσεις που μάλλον αντανακλούν την αδυναμία του γνωστού πλέον δικηγόρου και συνδιαχειριστή του fund CMA.

πηγή

Starbucks: Δέκα χρόνια λειτουργίας. 244 εκατομμύρια τζίρος. Ούτε ένα ευρώ φόρος!



Τα δέκα χρόνια παρουσίας της στην Ελλάδα γιορτάζει η Starbucks και με την ευκαιρία της επαναλειτουργίας του καταστήματός της στην οδό Κοραή 4, στις 17 Απριλίου, κερνάει όλους ένα «απολαυστικό tall Cappuccino ή Freddo», όπως αναφέρει στις διαφημίσεις που κατέκλυσαν τον κυριακάτικο Τύπο.

Σπεύσατε στο κατάστημα της Κοραή 4 λοιπόν, για να εκμεταλλευθείτε την προσφορά! Αφού επί δέκα χρόνια η εταιρεία δεν έχει πληρώσει ούτε ένα ευρώ φόρο, τουλάχιστον ας μας προσφέρει έναν καφέ!

Δέκα χρόνια λειτουργίας στην Ελλάδα συμπληρώνει η Starbucks! (*). 244 εκατομμύρια ευρώ τζίρο για την περίοδο 2003-2011 (δεν έχει δημοσιευθεί ακόμη ο ισολογισμός για το 2012), 174,2 εκατομμύρια μικτά κέρδη, αλλά ούτε ένα ευρώ φόρο εισοδήματος!

Ναι, σωστά το διαβάζετε! Από την πρώτη χρονιά της λειτουργίας της, η εταιρεία εμφανίζει ζημιές. Πόσες είναι η ζημιές στα χρόνια που λειτουργεί; Συνολικά έφθασαν στα 53,1 εκατομμύρια (για την περίοδο 2003-2011).

(Δείτε πίνακα με τα βασικά οικονομικά μεγέθη της περιόδου)

Μα, καλά, αφού η δουλειά αυτή είναι …ζημιογόνα, αφού επί 10 χρόνια τώρα δεν κατόρθωσαν να βγάλουν ούτε ένα ευρώ κέρδος, γιατί κάθονται στην Ελλάδα και λειτουργούν 36 καταστήματα;

Απάντηση στο ερώτημα αυτό θα μπορούσε να δώσει μόνο το Υπουργείο Οικονομικών, του οποίου οι υπηρεσίες, το 2011, έλεγξαν -επί τέλους- τις διαχειριστικές χρήσεις έως και το 2008. Αλλά κατά τα φαινόμενα, τα βρήκαν όλα «εντάξει», αφού -όπως προκύπτει από τις οικονομικές καταστάσεις της εταιρείας για το έτος 2011, δεν επεβλήθη κάποιος αναδρομικός φόρος.

Αν δε μπορέσει να απαντήσει το Υπουργείο Οικονομικών, ή έως ότου απαντήσει αυτό (**), τότε μπορούμε απλά να κάνουμε υποθέσεις, στις οποίες οδηγούμαστε από την ανάγνωση άρθρων για την …θεάρεστη δράση της εταιρείας Starbucks στην Μεγάλη Βρετανία (δείτε σχετικό άρθρο). (Διαβάστε επίσης: Πώς φοροδιαφεύγουν Starbucks, Amazon, Google και άλλες πολυεθνικές, Νόμιμη φοροδιαφυγή πολυεθνικών και το αφιέρωμα του ειδησεογραφικού πρακτορείου Reuters “Special Report: How Starbucks avoids UK taxes).

Δηλαδή, μας λένε τα άρθρα ότι, από το 1998 που ξεκίνησε την λειτουργία της στην Βρετανία, η εταιρεία Starbucks, έχει πραγματοποιήσει πωλήσεις άνω των 3 δισεκατομμυρίων λιρών και πλήρωσε φόρους μόλις 8,6 εκατομμύρια και αυτά πιθανότατα κατά λάθος, επειδή ένας ελεγκτής δεν δέχθηκε την αφαίρεση κάποιων ποσών που παρουσιάζονταν ως δαπάνες.

Και πού πάνε τα κέρδη; Μέσα από ένα σύνθετο μηχανισμό μεταβιβάσεων από τοπικό επίπεδο στην κεντρική διοίκηση, αλλά και μέσα από χρεώσεις για τέλη ευρεσιτεχνίας στην αμερικανική μητρική εταιρεία και αγορές κόκκων καφέ από την θυγατρική της στην Ολλανδία, ένα μεγάλο μέρος των κερδών της οδηγούνται στην Ολλανδία, όπου η φορολογία επί των επιχειρήσεων είναι σημαντικά χαμηλότερη, ενώ ένα άλλο τμήμα των κερδών χάνεται σε χρεώσεις από θυγατρική της στην Ελβετία.

Βέβαια, θα υποστηρίξει κάποιος ότι, στην Ελλάδα, τα Starbucks λειτουργούνται από την «Μαρινόπουλος ΚΑΦΕ ΑΕΕ», στην οποία η αμερικανική Starbucks, έως το τέλος του 2012 συμμετείχε με 18% (ανεπιβεβαίωτη πληροφορία), ενώ το υπόλοιπο μετοχικό κεφάλαιο ανήκε στην Marinopoulos Holdings (με έδρα το Λουξεμβούργο) και στη Marinopoulos Coffee Participations με έδρα την Κύπρο (στα τέλη του 2012, η Starbucks πώλησε το ποσοστό της στη Marinopouls Holdins του Λουξεμβούργου). Και συνεπώς, δεν μπορεί να εφαρμόζει εδώ τις πρακτικές που εφήρμοζε στην Μεγ. Βρετανία και ενδεχόμενα και σε άλλες χώρες.

Αυτό όμως θα πρέπει να το απαντήσει το Υπουργείο Οικονομικών… Το οποίο και ερωτούμε εάν μπήκε ποτέ στον κόπο να προβληματισθεί πώς μία εταιρεία (παγκοσμίου μεγέθους) έρχεται στην Ελλάδα να πουλήσει καφέ και τελικά στα δέκα χρόνια που λειτουργεί δεν μπόρεσε να βγάλει ούτε ένα ευρώ κέρδος; Προβληματίστηκε άραγε ποτέ; Ή, έστω και μετά το σκάνδαλο που ξέσπασε στην Βρετανία, έκανε κάποιον έκτακτο έλεγχο; Αναρωτήθηκε ποιός ήταν ο ρόλος της εταιρείας Starbucks – Marinopoulos SEE BV με έδρα την Ολλανδία;

Τα ΜΜΕ βοούν από τις πρακτικές που χρησιμοποιούν διάφορες πολυεθνικές για να μην πληρώνουν κέρδη: τριγωνικές συναλλαγές, υπερτιμολογήσεις, αυξημένα roylties και ότι άλλο μπορεί να φαντασθεί ο ανθρώπινος νους. Γίνεται κάποιος έλεγχος στις εδώ θυγατρικές ή συνεργαζόμενες εταιρείες των πολυεθνικών;


Αλήθεια, όταν στο Υπουργείο Οικονομικών βλέπουν μία εταιρεία να διάγει τον 5ο ή τον 6ο, ή τον …10ο χρόνο λειτουργίας της, χωρίς να έχει βγάλει ποτέ ένα ευρώ κέρδος, προβληματίζονται; Στις περιπτώσεις αυτές δεν ανήκει μόνο η ελληνική Starbucks (Μαρινόπουλος Καφέ ΑΕΕ). Θα μπορούσαμε να κατονομάσουμε δεκάδες ακόμη εταιρείες που λειτουργούν χωρίς να μπορούν να εμφανίσουν ούτε ένα ευρώ κέρδος…

Γνωρίζει το Υπουργείο Οικονομικών ότι, στην Γαλλία, όταν μία εταιρεία (ιδίως νέα) εμφανίσει ζημιά για 3 συνεχή χρόνια, τότε αυτόματα ελέγχεται εξονυχιστικά;

Δεν υποστηρίζουμε ότι έγινε κάτι «στραβό» με την λειτουργία των Starbucks στην Ελλάδα. Όμως, μπορούμε να πάρουμε τέτοιες περιπτώσεις ως παραδείγματα, για να προβληματιζόμαστε; Και κυρίως, για να προβληματίζεται το Υπουργείο Οικονομικών; Εκτός εάν τελικά, εξαντλούν την ενεργητικότητά τους στο πώς θα φορολογήσουν και πώς θα γονατίσουν ακόμη περισσότερο τους Έλληνες πολίτες…

(*) Η Μαρινόπουλος Καφέ ΑΕΕ, η εταιρεία που λειτουργεί στην Ελλάδα τα Καταστήματα Starbucks ιδρύθηκε στις 2/4/2002. Όμως, λειτούργησε τα καταστήματά της, από το 2003.

(**) Εντός της εβδομάδος, ο Σύλλογος θα υποβάλει σχετικό ερώτημα προς τον Υπουργό των Οικονομικών, μέσω αναφοράς του προς τον Πρόεδρο της Βουλής.

ΕΛΛΗΝΕΣ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΙ
το είδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΟ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ. ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ. 

Οι άνθρωποι βασικά χωρίζονται σε δύο κύριες κατηγορίες (οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα). Στα γουρούνια σε εμφανείς και αφανείς θέσεις ισχύος, και στους αποβλακωμένους σε παθολογικό βαθμό. Οι πρώτοι διαρκώς ψεύδονται και εξαπατούν ασυστόλως τους δεύτερους, σε  σημείο που είναι για γέλια και για κλάματα. Οι παθολογικά αποβλακωμένοι απλώς... "κοιτάνε την δουλειά τους". Αυτές οι δύο κατηγορίες καθορίζουν πλήρως τις εξελίξεις, ενεργητικά και παθητικά αντιστοίχως.


Η εναλλακτική ενημέρωση είναι σταγόνα στον ωκεανό της συστημικής ενημέρωσης, ενώ η πρώτη λογοκρίνεται και αποκλείεται και από τις μηχανές αναζήτησης-google, κοινωνικά δίκτυα κλπ, και είναι σαν να μην υπάρχει, πράγμα του γίνεται σταθερά πολύ χειρότερο.  Η ωμή αλήθεια είναι ότι όταν δεν προωθείς σε άλλους την εναλλακτική ενημέρωση που γνωρίζεις, πράξη που έχει μεγάλη προστιθέμενη αξία διότι δεν υπάρχουν άλλοι τρόποι να προωθηθεί, τότε χωρίς να το καταλαβαίνεις, μέσω αυτής της παράλειψης γίνεσαι συνυπεύθυνος και συνένοχος της εγκληματικής συμμορίας και του ελληνικού παραρτήματος της με τις μαριονέτες που χάριν συνεννόησης τους λέμε πολιτικούς, που χωρίς εντολή δεν επιτρέπεται ούτε να φτερνιστούν.

Ο μέσος άνθρωπος κοιμάται όρθιος (λόγω άγνοιας και παραπληροφόρησης). Η τηλεόραση και το επιφανειακό σερφάρισμα στο συστημικό διαδίκτυο τον κοιμίζουν ακόμα βαθύτερα. Μόνο εσύ και άλλοι σαν εσένα, στον βαθμό που είστε αφυπνισμένοι, μπορείτε να ξυπνήσετε άλλους. Μην το ξεχνάς αυτό. Συνέχεια »