Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Πέμπτη 12 Μαρτίου 2015

Η ΣΥΝΟΜΩΣΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ στο Foreign Office και στη Λευκωσία…

άρθρο του Πάνου Ιωαννίδη, Νομικού.


Θα ήθελα πρώτα να πω, ότι, προτού πλέον μιλήσουμε ξανά για οποιοδήποτε θέμα που σχετίζεται με την παραπέρα πορεία του κυπριακού ζητήματος, πρέπει πρωτίστως να θυμόμαστε τις τέσσερις καθοριστικές δηλώσεις, που έγιναν πριν και μετά από το Δημοψήφισμα του 2004, και που αποτελούν ΤΟΝ ΘΕΜΕΛΙΟ των όσων συμβαίνουν από τότε μέχρι σήμερα, αλλά και που θα συνεχίσουν να συμβαίνουν, για όσο χρόνο ακολουθούμε την καταστροφική πορεία για Διζωνική, Δικοινοτική Ομοσπονδία…

Προτού, λοιπόν, μιλήσουμε για τα όσα έγιναν στο Βρετανικό Υπουργείο Εξωτερικών την περασμένη Δευτέρα (2 Μαρτίου) και που θα έχουν τη συνέχεια τους αύριο (10 Μαρτίου 2015) στη Λευκωσία, ας θυμηθούμε τις τέσσερις εκείνες ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ του 2004:

Η 1η έγινε από τον Βρετανό αρχιτέκτονα του “Σχεδίου Αννάν” Λόρδο Χάνεϋ, που μας είπε ότι “εάν το σχέδιο απορριφθεί, ΕΜΕΙΣ (δηλαδή οι Βρετανοί) θα το φέρνουμε ξανά και ξανά, μέχρι που να το αποδεχθείτε…”.

Η 2η έγινε από τον τότε ηγέτη του ΑΚΕΛ (και μετέπειτα Πρόεδρο της Δημοκρατίας) που μας είπε ότι “τελικά θα πούμε ένα ΧΛΙΑΡΟ ΟΧΙ στο Αννάν, μέχρι που να
τσιμεντώσουμε το ΝΑΙ…”.

Η 3η έγινε από το ανώτατο τότε στέλεχος της ηγεσίας του ΔΗΣΥ (πρώην Υπουργό Άμυνας και νυν Υπουργό Εσωτερικών), που μας είπε ότι “το 76% των Ελλήνων της Κύπρου που απέρριψε το Σχέδιο Αννάν έκαμε λάθος…”.

Και η 4η -η ΠΙΟ ΣΟΒΑΡΗ- έγινε από τον τότε Ύπατο Αρμοστή της Βρετανίας στην Κύπρο, που μας είπε ότι “την επόμενη φορά ΔΕΝ θα αφήσουμε τίποτε στην τύχη…”.

ΑΥΤΕΣ οι τέσσερις δηλώσεις και -ιδιαίτερα- η βρετανική, αποτελούν το πλαίσιο της ΝΕΑΣ ΣΥΝΩΜΟΣΙΑΣ που στήθηκε από την ώρα του συντριπτικού ΟΧΙ στο “Σχέδιο Αννάν” το 2004, με ΣΤΟΧΟ “την ανατροπή της λαϊκής βούλησης και τη διάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας, με ενδιάμεσο βήμα την ανήκουστη ΔΔΟ και τελικό αποτέλεσμα την τουρκοποίηση της Κύπρου κάτω από διαρκή βρετανική κηδεμόνευση”.

ΜΟΝΟΝ εάν έχουμε διαρκώς υπόψη αυτά τα δεδομένα, μπορούμε να ερμηνεύσουμε και να κρίνουμε σωστά όλα τα γεγονότα από το 2004 μέχρι και σήμερα και, ιδιαίτερα, την καταστροφική στρατηγική που ΠΕΙΣΘΗΚΑΝ να ακολουθήσουν οι τελευταίες δύο κυπριακές κυβερνήσεις, σε μια προσπάθεια [κατά την άποψη τους] “οι Έλληνες της Κύπρου να δυσπραγήσουν οικονομικά, να γονατίσουν ηθικά και κοινωνικά και, εξουθενωμένοι πλέον, να πουν το ΝΑΙ στη συνωμοσία της ΔΔΟ…”.

ΜΕ ΑΥΤΑ ΛΟΙΠΟΝ απαραιτήτως υπόψη, μπορούμε να ερμηνεύσουμε και τη συνωμοτική διοργάνωση του “κλειστού, δικοινοτικού σεμιναρίου” στο βρετανικό Υπουργείο Εξωτερικών & Κοινοπολιτείας (Foreign Office) στις 2 Μαρτίου 2015, με οικοδεσπότη τον βρετανό Υφυπουργό Ευρώπης κ. David Lidington και πρωταγωνιστές τέσσερα ουσιαστικά πρόσωπα: Τον ίδιο τον κ. Lidington, τον Πρόεδρο του Κυπριακού Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου κ. Φειδία Πηλείδη, τον ούτω καλούμενο “Πρόεδρο” του ούτω καλούμενου “Τ/κ Εμπορικού Επιμελητηρίου” κ. Fikri Toros και τη νεοφανή κα Marie-Louise Bang, εκπρόσωπο του ούτω καλούμενου “Φιλανθρωπικού Ιδρύματος ΣΤΕΛΙΟΣ”, του οποίου ιδρυτής και χρηματοδότης είναι ο κυπριακής καταγωγής επιχειρηματίας Sir Στέλιος Χατζηιωάννου.

Για τους τρεις πρώτους (Lidington, Πηλείδη και Toros) απλώς λέμε ότι, με τον κ. Lidington να εξισώνει πλήρως τα δύο Επιμελητήρια και να εύχεται ταχεία επανάληψη των συνομιλιών και ευτυχή κατάληξη [μέσα ΚΑΙ από κοινές επιχειρηματικές δραστηριότητες], οι κύριοι Πηλείδης και Toros “αντάλλαξαν φιλοφρονήσεις και αλληλο-συγχαρητήρια για τα δικοινοτικά προγράμματα που ετοιμάζουν”…

Έδωσαν δηλαδή συνέχεια, στις πρώτες εκείνες αηδίες που λέχθηκαν και τα φιλμάκια που προβλήθηκαν προ μηνών στη Λευκωσία -με την προσυπογραφή τότε και του νομπελίστα κ. Χριστόφορου Πισσαρίδη- και που στόχο έχουν να πεισθούμε οι Έλληνες της Κύπρου “πόσο πλούσιοι θα γίνουμε και τι καλά που θα είναι, όταν συνεργαστούμε επιχειρηματικά με την Τουρκία, μετά από μια λύση ΔΔΟ…”.

Όπως και στην περίπτωση της Λευκωσίας, έτσι και για τα καμώματα στο Foreign Office στις 2 Μαρτίου, λέμε ότι αποτελούν προσπάθεια εξαπάτησης των δυσπραγούντων Κυπρίων πολιτών, για αποδοχή και υπερψήφιση της ΔΔΟ στο επερχόμενο νέο Δημοψήφισμα.

ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ την κα Marie-Louise Bang και το “Φιλανθρωπικό Ίδρυμα” του Sir Στέλιου Χατζηιωάννου, τα πράγματα είναι ακόμα χειρότερα, καθόσον:

Προτού διαφανεί καν “λύση ΔΔΟ”, το εν λόγω Ίδρυμα ΜΟΙΡΑΖΕΙ απλόχερα χρήματα προς επιχειρηματικές ομάδες Ελλήνων και Τούρκων της Κύπρου, ως δήθεν “βραβεία” για τα καλύτερα ΚΟΙΝΑ επιχειρηματικά προγράμματα που θα εκπονήσουν…

Κατά τα τελευταία 6 χρόνια, το “Φιλανθρωπικό Ίδρυμα ΣΤΕΛΙΟΣ” έχει ήδη διαμοιράσει σε 40 δικοινοτικές ομάδες το ποσό των €1.200.000, το δε 2015 θα διατεθούν επιπλέον €300.000 για να “βραβευθούν” 30 ακόμα ομάδες.

Το δε εν λόγω “Ίδρυμα” έχει επίσημα ανακοινώσει, ότι αύριο (10 Μαρτίου 2015) ο Sir Στέλιος θα εγκαινιάσει μια “δικοινοτική καφετέρια” στην Παλιά Λευκωσία, η οποία -και αντιγράφουμε από την ανακοίνωση του Κυπριακού Πρακτορείου Ειδήσεων- «θα αποτελεί σημείο συνάντησης ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων για ανταλλαγή επιχειρηματικών ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ιδεών και ανάπτυξη δικοινοτικών συνεργασιών»…

Δηλαδή, πέραν των “κρυφών κονδυλίων” που από χρόνια διατίθενται προς γνωστούς και αγνώστους, με αντάλλαγμα την αποδόμηση της Κυπριακής Δημοκρατίας και την τουρκοποίηση του Νησιού, τώρα έχουμε και ολοφάνερα ΧΡΗΜΑΤΙΚΑ ΒΡΑΒΕΙΑ για το “ποιος θα το πράξει καλύτερα”, καθώς και ειδικές καφετέριες, για να συναντώνται και να συσκέπτονται άνετα οι συνωμότες…

ΠΡΟΤΡΕΠΟΥΜΕ τον Sir Στέλιο Χατζηιωάννου:

ΕΙΤΕ να διοχετεύσει τα χρήματα του προς πραγματική φιλανθρωπία [όπως λ.χ. τα Κοινωνικά Παντοπωλεία] και να ανακουφίσει χιλιάδες δυσπραγούντες συμπατριώτες μας,

ΕΙΤΕ να αλλάξει την ονομασία του ιδρύματος του και, από “Φιλανθρωπικό Ίδρυμα ΣΤΕΛΙΟΣ”, να το μετονομάσει σε “Ίδρυμα Εξόντωσης και Παράδοσης ΣΤΕΛΙΟΣ”.

Με αυτό τον τρόπο, τουλάχιστον θα είναι ειλικρινής.


Μας το απέστειλε ο Πανίκος Ελευθερίου

Εικόνα από το Γαργιαλιάνοι news

το είδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΟ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ. ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ. 

Οι άνθρωποι βασικά χωρίζονται σε δύο κύριες κατηγορίες (οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα). Στα γουρούνια σε εμφανείς και αφανείς θέσεις ισχύος, και στους αποβλακωμένους σε παθολογικό βαθμό. Οι πρώτοι διαρκώς ψεύδονται και εξαπατούν ασυστόλως τους δεύτερους, σε  σημείο που είναι για γέλια και για κλάματα. Οι παθολογικά αποβλακωμένοι απλώς... "κοιτάνε την δουλειά τους". Αυτές οι δύο κατηγορίες καθορίζουν πλήρως τις εξελίξεις, ενεργητικά και παθητικά αντιστοίχως.


Η εναλλακτική ενημέρωση είναι σταγόνα στον ωκεανό της συστημικής ενημέρωσης, ενώ η πρώτη λογοκρίνεται και αποκλείεται και από τις μηχανές αναζήτησης-google, κοινωνικά δίκτυα κλπ, και είναι σαν να μην υπάρχει, πράγμα του γίνεται σταθερά πολύ χειρότερο.  Η ωμή αλήθεια είναι ότι όταν δεν προωθείς σε άλλους την εναλλακτική ενημέρωση που γνωρίζεις, πράξη που έχει μεγάλη προστιθέμενη αξία διότι δεν υπάρχουν άλλοι τρόποι να προωθηθεί, τότε χωρίς να το καταλαβαίνεις, μέσω αυτής της παράλειψης γίνεσαι συνυπεύθυνος και συνένοχος της εγκληματικής συμμορίας και του ελληνικού παραρτήματος της με τις μαριονέτες που χάριν συνεννόησης τους λέμε πολιτικούς, που χωρίς εντολή δεν επιτρέπεται ούτε να φτερνιστούν.

Ο μέσος άνθρωπος κοιμάται όρθιος (λόγω άγνοιας και παραπληροφόρησης). Η τηλεόραση και το επιφανειακό σερφάρισμα στο συστημικό διαδίκτυο τον κοιμίζουν ακόμα βαθύτερα. Μόνο εσύ και άλλοι σαν εσένα, στον βαθμό που είστε αφυπνισμένοι, μπορείτε να ξυπνήσετε άλλους. Μην το ξεχνάς αυτό. Συνέχεια »