Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Κυριακή 19 Μαΐου 2013

JetBrowser : O Ελληνικός web browser !

Δημοσιεύτηκε από Constantine Marcos Apostolou
Τι είναι το JetBrowser; Μα, ο Ελληνικός open source web browser φυσικά! (screenshot στο τέλος).


Το JetBrowser είναι ένα project που ξεκίνησα πρίν από χρόνια και αναφερόταν σε έναν web browser για Windows και Windows Phone devices. Ο στόχος του ήταν να προσφέρει στον χρήστη του ένα κοινονικό, ασφαλές, ελαφρύ και εύκολο στη χρήση περιβάλλον.
Ο ίδιος ο περιγητής ερχόταν μαζί με Facebook, Twitter και e-mail clients αποδεσμεύοντας τον χρήστη από περιττές κινήσεις όταν θέλει να μοιραστεί κάτι στην κοινονική πλατφόρμα επιλογής του.
Μαζί με αυτό, υπήρχε και η επιλογή να κατεβάσει ο χρήστης video από το youtube σε μορφή όχι flv αλλά mp4 ή και mp3! Μαζί με τα καλούδια αυτά, υπστήριζε automatic updates, bug και statistics submission. Μα το καλύτερο χαρακτηριστικό του ήταν το “JetBrowser Market” από όπου ο χρήστης μπορούσε όχι μόνο να κατεβάσει αλλά και να κάνει submit τα δικά του plugins!


Η έκδοσή του για το Windows Phone περιελάμβανε
παρόμοια χαρακτηρηστικά μα, δεν έφτασε ποτέ στο Windows Phone Marketplace. Μαζί με αυτό, το JetBrowser για Windows σταμμάτησε να αναπτύσσεται και αυτό επειδή ξεκίνησα την ανάπτυξη του Cinux.
Μα πρίν σταματήσει η ανάπτυξή του είχα υποσχεθεί στους 500+ χρήστες του παγκοσμίως ότι θα επέστρεφα σύντομα, αυτή τη φορά όμως σε Linux. Και ιδού, μετά από έναν χρόνο, o JetBrowser 6.0c!



Γραμμένο σε C, Python και λίγη Bash (είναι βασισμένος στο WebKit, όπως ο Midori και το Chrome της Google), ο JetBrowser αποτελεί τον πλέον ασφαλή, ελαφρύ, ταχύ και εύκολο στη χρήση web browser. Έχει και προοπτικές υποστήριξης για OS X και Windows πέρα από το Linux αλλά και για Haiku στο μέλλον.



Για να το κατεβάσετε απλά επισκευθείτε την σελίδα του browser, ή πατήστε στο κουμπί παρακάτω.
Για να τον εγκαταστήσετε απλά αποσυμπιέζετε το αρχείο που θα κατεβάσετε και μετά τρέχετε “sudo ./install” (δεξί κλίκ + About για περισσότερες πληροφορίες). Τόσο απλό.




Από εκεί και πέρα, ο χρήστης θα απολαύσει ένα περιβάλλον “tweaked” για anonymity, καθώς δεν κρατά ιστορικό. Για το λόγο αυτό δεν χρειάζεται και ξεχωριστό παράθυρο incognito, όπως στους γνωστούς web browsers.




O JetBrowser 6.0d εν δράσει!



το είδα




<<<     Αντιρατσιστικός Νόμος: μπορείς να επιτίθεσαι στην Εθνική Ταυτότητα και Ασφάλεια των Ελλήνων...ΜΟΝΟΝ...αντιληπτόν; 



 48 ΑΓΡΟΤΕΣ ΑΥΤΟΚΤΟΝΟΥΝ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΕΞ ΑΙΤΙΑΣ ΤΗΣ ΜΟΝΣΑΝΤΟ !    >>>



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΟ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ. ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ. 

Οι άνθρωποι βασικά χωρίζονται σε δύο κύριες κατηγορίες (οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα). Στα γουρούνια σε εμφανείς και αφανείς θέσεις ισχύος, και στους αποβλακωμένους σε παθολογικό βαθμό. Οι πρώτοι διαρκώς ψεύδονται και εξαπατούν ασυστόλως τους δεύτερους, σε  σημείο που είναι για γέλια και για κλάματα. Οι παθολογικά αποβλακωμένοι απλώς... "κοιτάνε την δουλειά τους". Αυτές οι δύο κατηγορίες καθορίζουν πλήρως τις εξελίξεις, ενεργητικά και παθητικά αντιστοίχως.


Η εναλλακτική ενημέρωση είναι σταγόνα στον ωκεανό της συστημικής ενημέρωσης, ενώ η πρώτη λογοκρίνεται και αποκλείεται και από τις μηχανές αναζήτησης-google, κοινωνικά δίκτυα κλπ, και είναι σαν να μην υπάρχει, πράγμα του γίνεται σταθερά πολύ χειρότερο.  Η ωμή αλήθεια είναι ότι όταν δεν προωθείς σε άλλους την εναλλακτική ενημέρωση που γνωρίζεις, πράξη που έχει μεγάλη προστιθέμενη αξία διότι δεν υπάρχουν άλλοι τρόποι να προωθηθεί, τότε χωρίς να το καταλαβαίνεις, μέσω αυτής της παράλειψης γίνεσαι συνυπεύθυνος και συνένοχος της εγκληματικής συμμορίας και του ελληνικού παραρτήματος της με τις μαριονέτες που χάριν συνεννόησης τους λέμε πολιτικούς, που χωρίς εντολή δεν επιτρέπεται ούτε να φτερνιστούν.

Ο μέσος άνθρωπος κοιμάται όρθιος (λόγω άγνοιας και παραπληροφόρησης). Η τηλεόραση και το επιφανειακό σερφάρισμα στο συστημικό διαδίκτυο τον κοιμίζουν ακόμα βαθύτερα. Μόνο εσύ και άλλοι σαν εσένα, στον βαθμό που είστε αφυπνισμένοι, μπορείτε να ξυπνήσετε άλλους. Μην το ξεχνάς αυτό.