Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2013

Το ήθος τής Eurostat που οι Έλληνες πρέπει να την εμπιστεύονται…

Σχόλιο από Οι μάσκες πέφτουν
 
Η Eurostat ανακοινώνει ότι οι δικαστικές εξελίξεις με την ΕΛΣΤΑΤ μπορούν να πλήξουν συνολικά το ευρωπαϊκό σύστημα στατιστικών, γιά αυτό, παρ' ότι δηλώνει τον σεβασμό της πρός την δικαστική διαδικασία, προτρέπει την Ελλάδα να μην κάνει τέτοιες ενέργειες διότι κατά την γνώμη της: «η επεξεργασία των στατιστικών στοιχείων πραγματοποιείται με πολύ ακριβή πρότυπα, σε αυστηρό νομικό πλαίσιο, ενώ η εξέτασή τους είναι ενδελεχής πριν από την τελική έγκρισή τους από τη Eurostat».
 Άρα υπονοεί ότι η δικαστική έρευνα περιττεύει.
 
Πολιτικό σχόλιο λοιπόν πολύ υψηλού ήθους, που θέλει να πει κάτι σάν:
Εμείς στην Ευρώπη και στην στατιστική της υπηρεσία είμαστε πολύ καλά, τίμια και αξιόπιστα παιδιά, γι αυτό δεν είναι σωστό να καταγγέλλετε εμάς ή τους συνεργάτες μας ούτε και να ερευνάτε αυτές τις καταγγελίες, γιατί αυτό μας επιβαρύνει όλους!!!  
Ή αλλιώς, η εφαρμογή του «πίστευε και μη ερεύνα» στην πολιτική.
Να τους χαιρόμαστε...

Και η ανακοίνωση:


Eurostat: Οι δικαστικές εξελίξεις με την ΕΛΣΤΑΤ μπορούν να πλήξουν συνολικά το ευρωπαϊκό σύστημα στατιστικών 



ΤΗΝ έντονη ανησυχία τους για τα τεκταινόμενα στην Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) εξέφρασαν τόσο ο επικεφαλής της Eurostat όσο και αυτοί των υπόλοιπων ευρωπαϊκών στατιστικών υπηρεσιών. Στην ανακοίνωσή τους αναφέρουν ότι οι δικαστικές εξελίξεις όσον αφορά τον επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ και η αμφισβήτηση των στατιστικών στοιχείων μπορούν να πλήξουν τόσο την ακεραιότητα των επίσημων στατιστικών στοιχείων της χώρας όσο και την ευρύτερη λειτουργία του ευρωπαϊκού συστήματος στατιστικής.

Ο επικεφαλής της Eurostat επισήμανε ότι «οι πρόσφατες εξελίξεις μάς προκαλούν μεγάλη ανησυχία. Θεωρούμε
ότι τα τεκταινόμενα στην Ελλάδα μπορούν να επηρεάσουν αρνητικά όχι μόνο την ορθότητα των στατιστικών στοιχείων της ίδιας της χώρας, αλλά αυτών του συνόλου της ΕΕ».

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Ανδρέας Γεωργίου, επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ, βρίσκεται αντιμέτωπος με δικαστική έρευνα για «λανθασμένες εκτιμήσεις για τη δημοσιονομική κατάσταση της χώρας» και για «παράβαση καθήκοντος», η οποία μάλιστα οδήγησε –κατά το κατηγορητήριο– στην ένταξη της Ελλάδας σε καθεστώς μνημονίου.
«Σεβόμαστε την ανεξαρτησία των εθνικών δικαστικών αρχών και δεν επιθυμούμε να σχολιάσουμε μια εκκρεμή δικαστική υπόθεση. Ωστόσο, ανησυχούμε ότι οι πολιτικές διαμάχες γύρω από τη δίωξη του επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ και η αμφισβήτηση των στοιχείων που έχουν ελεγχθεί για τη συμβατότητά τους με την ευρωπαϊκή νομοθεσία από τη Eurostat, δείχνουν να αψηφούν τις κοινά συμφωνημένες ευρωπαϊκές διαδικασίες», τονίζεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση των ευρωπαϊκών στατιστικών αρχών.

Παράλληλα, τονίζουν ότι η επεξεργασία των στατιστικών στοιχείων πραγματοποιείται με πολύ ακριβή πρότυπα, σε αυστηρό νομικό πλαίσιο, ενώ η εξέτασή τους είναι ενδελεχής πριν από την τελική έγκρισή τους από τη Eurostat. «Η Ελλάδα έχει κάνει πολύ σημαντικά βήματα για την αποκατάσταση της αξιοπιστίας των στατιστικών στοιχείων. Είμαστε βέβαιοι ότι η χώρα θα κάνει ό,τι είναι απαραίτητο για την προστασία της ανεξαρτησίας της ΕΛΣΤΑΤ και του προσωπικού της από πολιτικές και άλλες παρεμβάσεις», καταλήγει η ανακοίνωση.


( http://www.express.gr/news/finance/682585oz_20130208682585.php3) 





<<<     Δεκαεννιάχρονη ξύπνησε από το κώμα την ώρα που θα της έπαιρναν τα όργανα [βίντεο] 




 The Economist : Οι "μοντέρνες" οικογένειες παρακολουθούν τα παιδιά με μοντέρνες συσκευές και τσιπ    >>>



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΟ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ. ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ. 

Οι άνθρωποι βασικά χωρίζονται σε δύο κύριες κατηγορίες (οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα). Στα γουρούνια σε εμφανείς και αφανείς θέσεις ισχύος, και στους αποβλακωμένους σε παθολογικό βαθμό. Οι πρώτοι διαρκώς ψεύδονται και εξαπατούν ασυστόλως τους δεύτερους, σε  σημείο που είναι για γέλια και για κλάματα. Οι παθολογικά αποβλακωμένοι απλώς... "κοιτάνε την δουλειά τους". Αυτές οι δύο κατηγορίες καθορίζουν πλήρως τις εξελίξεις, ενεργητικά και παθητικά αντιστοίχως.


Η εναλλακτική ενημέρωση είναι σταγόνα στον ωκεανό της συστημικής ενημέρωσης, ενώ η πρώτη λογοκρίνεται και αποκλείεται και από τις μηχανές αναζήτησης-google, κοινωνικά δίκτυα κλπ, και είναι σαν να μην υπάρχει, πράγμα του γίνεται σταθερά πολύ χειρότερο.  Η ωμή αλήθεια είναι ότι όταν δεν προωθείς σε άλλους την εναλλακτική ενημέρωση που γνωρίζεις, πράξη που έχει μεγάλη προστιθέμενη αξία διότι δεν υπάρχουν άλλοι τρόποι να προωθηθεί, τότε χωρίς να το καταλαβαίνεις, μέσω αυτής της παράλειψης γίνεσαι συνυπεύθυνος και συνένοχος της εγκληματικής συμμορίας και του ελληνικού παραρτήματος της με τις μαριονέτες που χάριν συνεννόησης τους λέμε πολιτικούς, που χωρίς εντολή δεν επιτρέπεται ούτε να φτερνιστούν.

Ο μέσος άνθρωπος κοιμάται όρθιος (λόγω άγνοιας και παραπληροφόρησης). Η τηλεόραση και το επιφανειακό σερφάρισμα στο συστημικό διαδίκτυο τον κοιμίζουν ακόμα βαθύτερα. Μόνο εσύ και άλλοι σαν εσένα, στον βαθμό που είστε αφυπνισμένοι, μπορείτε να ξυπνήσετε άλλους. Μην το ξεχνάς αυτό. Συνέχεια »