Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2013

Γραφειοκρατία και νομικά παραθυράκια έχουν κάνει την χώρα μας κέντρο διερχομένων των λαθρομεταναστών με την πρόφαση του πρόσφυγα που ζητάει άσυλο

Διαβάστε τι δήλωσε Μπακλαντεσιανός σε συνεργάτη μας μόλις τον ρώτησε για ποιους λόγους ζήτησε άσυλο στη χώρα μας..
Απίστευτο! Οι ελληνικές αρχές εξακολουθούν να δέχονται αιτήματα ασύλου υπηκόων χωρών που δεν έχουν ούτε πόλεμο, ούτε δικτατορία, ούτε απειλούνται από φυσικές καταστροφές. Δείτε πώς ανανεώνονται τα δελτία αιτήσαντος ασύλου και πώς έχουν καταντήσει Δούρειος Ίππος για την αθρόα είσοδο και διαμονή χιλιάδων λαθρομεταναστών στην Ελλάδα.


Τις προάλλες κάνοντας ένα ταξίδι στην επαρχία, βρέθηκα στο Δήμο για δουλειά στο ΚΕΠ του Δήμου, όταν ήρθε ένας γνωστός ζητώντας από τον ανταποκριτή του Ο.Γ.Α. να ασφαλίσει τον Μπαγκλαντεσιανό εργάτη που έχει στο κτήμα . θέλοντας να είναι συνεπής στις υποχρεώσεις του. Αφού άκουσε τον εξάψαλμο σχετικά με την απασχόληση ξένων εργατών, ειδικά αυτών που βρίσκονται στη χώρα μας ως δήθεν πρόσφυγες, ακούσαμε τον ανταποκριτή του Ο.Γ.Α. να ζητάει το διαβατήριο του Μπαγκλαντεσιανού εκτός από το περίφημο δελτίο αιτήσαντος ασύλου. Αποδείχθηκε ότι στερείται διαβατηρίου επειδή υποτίθεται ότι το κακό τον βρήκε ξαφνικά και δεν πρόλαβε να το πάρει φεύγοντας!
Να σημειωθεί ότι το αίτημα του ασύλου είναι καταγεγραμμένο το 2011!
Το είδαμε με τα μάτια μας.
Είχε το 2011 πόλεμο στο Μπαγκλαντές;
Και καλά οι Ασιάτες μας κοροϊδεύουν για να κάνουν τη δουλειά τους, οι ελληνικές αρχές τι ρόλο παίζουν;
Αυτόν του προδότη ή του βλάκα;
Αίτημα ασύλου δικαιούνται όσοι κινδυνεύουν. Επαναλαμβάνω, τι κίνδυνος υπάρχει για όποιον Μπαγκλαντεσιανό διαμένει στη χώρα του;
Ο αλλοδαπός ήταν παρών και μας δόθηκε η ευκαιρία να συζητήσουμε, Με τα σπαστά ελληνικά του μας εξήγησε ότι δεν κινδύνευε από τίποτα και δεν ήταν άνεργος, αλλά ήρθε για πολλά λεφτά!!!
Αυτό ακριβώς είπε:
" Ηρτα για πολλά λεφτά".


Μας εξήγησε ότι έχει γυναίκα και παιδιά και απ ότι μας
είπε και το αφεντικό, όλα του τα λεφτά τα στέλνει εκεί γιατί τα έξοδα διαμονής, ένδυσης και πλήρους διατροφής τα έχει επωμισθεί ο ίδιος!
Δείτε τώρα με ποιον εξοργιστικό τρόπο διαμένουν σε ελληνικό έδαφος χιλιάδες λαθρομετανάστες:
Όποιος Ασιάτης ή Αφρικάνος (τελευταία έχουν εμφανιστεί και Αλβανοί με δελτίο αιτήσαντος ασύλου) καταφέρει να εισέλθει παράνομα στη χώρα μας ξέρει ότι για να μείνει πρέπει να κάνει αίτηση για παροχή ασύλου. Μόλις καταγραφεί το αίτημα, η ελληνική πολιτεία τον εφοδιάζει με το δελτίο αιτήσαντος ασύλου, ένα ροζ τρίπτυχο το οποίο συνοδεύεται με μια άδεια εργασίας. Για να ανανεώσει το δελτίο αιτήσαντος ασύλου, δεν χρειάζεται τίποτα απολύτως! Μόνο μια υπεύθυνη δήλωση ότι κάπου φιλοξενείται. Ούτε ένσημα, ούτε ασφαλιστικός φορέας απαιτείται, ούτε εκκαθαριστικό Δ.Ο.Υ., ούτε παράβολο πληρώνει ο κάτοχός της! Τίποτα απολύτως! Όποιος είναι δύσπιστος ας πάει στην Ευαγγελιστρίας 2 να το πληροφορηθεί από πρώτο χέρι.


Καταλάβατε τώρα για ποιο λόγο οι δήθεν πρόσφυγες έχουν εκτοπίσει από τις δουλειές τους Βαλκάνιους μετανάστες που έχουν κανονικές άδειες παραμονής; Γιατί μόνο αν θέλουν τα αφεντικά τους κολλάνε ένσημα, αν θέλουν τους ασφαλίζουν, διαφορετικά δεν είναι απαραίτητα για την ανανέωση αυτής της κοροϊδίας που ονομάζεται δελτίο αιτήσαντος ασύλου, ενώ οι έχοντες κανονικές άδειες παραμονής πρέπει να καταθέσουν ένσημα (τα οποία τους τα έχουν μειώσει), ασφαλιστικό φορέα, εκκαθαριστικό Δ.Ο.Υ κ.α.


Συνεχίζουμε: Μέχρι να αποφανθεί το κράτος ότι ο κάτοχός του δελτίου υπό αναγνώριση πρόσφυγα, δεν είναι πρόσφυγας αλλά οικονομικός μετανάστης θα περάσουν 2-3 χρόνια. Όταν του βγει απορριπτική απόφαση, είτε την προσβάλλει δικαστικά και παραμένει μέχρι να τελεσιδικήσει και μετά όταν παραλάβει και την οριστική απορριπτική, φεύγει από την Ελλάδα, κάνει ένα ταξιδάκι "μέκρι το Ιστανμπούλ" και ξαναμπαίνει ως νέος πρόσφυγας από άλλη χώρα με άλλο όνομα. Ή πιο απλά, ξαναεμφανίζεται αλλού και παριστάνει τον νεοεισερχόμενο που δεν έχει διαβατήριο και ζητεί να του καταγράψουν το αίτημά του για άσυλο.!
Συνέλληνες, τόσο απλά είναι τα πράγματα για τους ξένους στη χώρα μας. Ακόμα και αυτοί που συλλαμβάνονται με τόσο κόπο από τις επιχειρήσεις - σκούπες της Αστυνομίας, έχουν το δικαίωμα να καταθέσουν αίτημα και να αφεθούν ελεύθεροι!.
Είναι επείγουσα ανάγκη να διαφοροποιηθεί ο μεταναστευτικός νόμος. Να γίνονται δεκτά αιτήματα ασύλου με πολύ αυστηρά κριτήρια.
Ελευθερία του Λόγου για το eglimatikotita
το είδα






<<<     ΔΟΤΕΣ ΟΡΓΑΝΩΝ 



 ΘΕΛΟΥΜΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ; ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ‏     >>>


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ