Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2013

Η ΕΣΗΕΑ καταγγέλλει τον “Ριζοσπάστη”..Οι εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι από τον Αύγουστο.

Απορία..ενός αφελούς..πολίτη..
Γιατί δεν πάει το ΠΑΜΕ να διαμαρτυρηθεί για τα δικαιώματα των εργαζομένων του ΚΚΕ?

Την ακόλουθη επιστολή-καταγγελία για την εφημερίδα «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ» προς το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ), απέστειλε το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ:

“Κύριοι, Σας καταγγέλλουμε ότι οι εργαζόμενοι δημοσιογράφοι που εργάζονται στην εφημερίδα «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ», που εκδίδεται από την εταιρεία «ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΠΟΧΗ ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΕΒΕ», που εδρεύει στη Νέα Ιωνία, Λεωφόρος Ηρακλείου αρ. 145 και εκπροσωπείται νομίμως, είναι απλήρωτοι από τον μήνα Αύγουστο, και συνεπώς τους οφείλονται οι αποδοχές των μηνών Αυγούστου, Σεπτεμβρίου, Οκτωβρίου, Νοεμβρίου, Δεκεμβρίου 2012 και Ιανουαρίου 2013 πλέον. Επειδή η συμπεριφορά της καταγγελλόμενης εταιρείας αντιβαίνει τις κατά νόμο και κατά τη σύμβαση υποχρεώσεις της, σας ζητούμε να προχωρήσετε στις νόμιμες ενέργειες”

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Η ΑΠΑΝΤΙΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ-ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ

Η ΕΣΗΕΑ ταυτίζει το «Ριζοσπάστη» με τις καπιταλιστικές επιχειρήσεις

«Η ΕΣΗΕΑ καταγγέλει στο ΣΕΠΕ την εργοδοσία της εφημερίδας "ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ"». Ετσι τιτλοφορεί χτεσινή ανακοίνωσή της, με την οποία γνωστοποιεί ότι «το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ απέστειλε την ακόλουθη επιστολή - καταγγελία για την εφημερίδα "ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ" προς το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας» για τις καθυστερήσεις στην καταβολή μισθών των δημοσιογράφων. Ετσι το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ συντάσσεται με όσους επιδιώκουν να περάσουν τη λογική ότι ο «Ριζοσπάστης», όργανο της ΚΕ του ΚΚΕ, λειτουργεί με όρους καπιταλιστικής επιχείρησης, ταυτίζοντάς τον με τα αστικά ΜΜΕ, τα οποία χρηματοδοτούν οι επιχειρηματικοί όμιλοι - ιδιοκτήτες τους, ενώ ξέρουν ότι δεν είναι. Αντικειμενικά καλλιεργούν την αντίληψη ότι
το ΚΚΕ, που τους είναι γνωστό ότι χρηματοδοτεί την έκδοση του «Ριζοσπάστη», είναι στυγνός εργοδότης. Ξέρουν ότι οι δυσκολίες της οικονομικής κρίσης δε θα μπορούσαν να αφήσουν ανεπηρέαστο το ΚΚΕ και τον «Ριζοσπάστη». Ξέρουν ότι το ίδιο το ΚΚΕ έχει μιλήσει δημόσια και πολλές φορές για τη δύσκολη κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα οικονομικά του. Ξέρουν επίσης από τη συνάντηση που έγινε με τη Διεύθυνση του «Ριζοσπάστη», ότι γίνεται κάθε δυνατή προσπάθεια να ξεκινήσει άμεσα, η αποπληρωμή των εργαζομένων, μέσα στο Φλεβάρη. Παρ' όλ' αυτά προχώρησαν στη συγκεκριμένη ενέργεια, συμβάλλοντας αντικειμενικά στην επίθεση που έχει εξαπολυθεί ενάντια στον «Ριζοσπάστη» και στο ΚΚΕ από διάφορους κύκλους του συστήματος.


http://www2.rizospastis.gr/story.do?id=7305723&publDate=21/2/2013





 <<<    ΕΓΚΛΗΜΑ Η ΔΩΡΕΑΝ ΟΡΓΑΝΩΝ ΣΩΜΑΤΟΣ 



 ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ 2013     >>>



1 σχόλιο:

  1. Μα δεν ντρέπονται καθόλου.
    Μας λένε, “ ......Ετσι το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ συντάσσεται με όσους επιδιώκουν να περάσουν τη λογική ότι ο «Ριζοσπάστης», όργανο της ΚΕ του ΚΚΕ, λειτουργεί με όρους καπιταλιστικής επιχείρησης......”

    Μας λένε δηλαδή ότι ο «Ριζοσπάστης», όργανο της ΚΕ του ΚΚΕ, ΔΕΝ λειτουργεί με όρους καπιταλιστικής επιχείρησης, αλλά με τι όρους ?.
    Για να έχει όμως λογική, η “λογική” τους, πρέπει αυτοί που εργάζονται στον Ριζοσπάστη να είναι είτε εθελοντές ,σαν αυτούς που πήγαν κάποτε στην Κούβα για άμισθη εθελοντική εργασία , είτε δούλοι , αλλά όχι εργαζόμενοι που πρέπει να αμείβονται νόμιμα για αυτό που κάνουν (εργασία), και να αποζημιώνονται νόμιμα στην περίπτωση που αυτοί ( εργαζόμενοι) απολυθούν.

    Τέλος άμα το ΚΚΕ δεν λειτουργεί με όρους καπιταλιστικής επιχείρησης, την άδεια του 902 που πήρε δωρεάν από το Ελληνικό δημόσιο (εμάς δηλαδή), γιατί θέλει να την πουλήσει (βγάλει κέρδος-χρήματα) και δεν την επιστρέφει πίσω στο Ελληνικό δημόσιο ?.
    Λέει ότι δεν είναι καπιταλιστική επιχείρηση αλλά λειτουργεί με μόνο κριτήριο το κέρδος και όχι κάτι άλλο. Σαν μια καπιταλιστική επιχείρηση δηλαδή.

    Το “κόμμα του λαού” τόσα χρήματα έχει πάρει και παίρνει από το Ελληνικό δημόσιο. Τα χρέη του (όπως και των άλλων κομμάτων) στην τράπεζα τα πλήρωσε το Ελληνικό δημόσιο (εμείς δηλαδή), και δεν έχει να να πληρώσει τα δεδουλευμένα που χρωστά, στους εργαζόμενους δημοσιογράφους στον «Ριζοσπάστη» ?.

    ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΟ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ. ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ. 

Οι άνθρωποι βασικά χωρίζονται σε δύο κύριες κατηγορίες (οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα). Στα γουρούνια σε εμφανείς και αφανείς θέσεις ισχύος, και στους αποβλακωμένους σε παθολογικό βαθμό. Οι πρώτοι διαρκώς ψεύδονται και εξαπατούν ασυστόλως τους δεύτερους, σε  σημείο που είναι για γέλια και για κλάματα. Οι παθολογικά αποβλακωμένοι απλώς... "κοιτάνε την δουλειά τους". Αυτές οι δύο κατηγορίες καθορίζουν πλήρως τις εξελίξεις, ενεργητικά και παθητικά αντιστοίχως.


Η εναλλακτική ενημέρωση είναι σταγόνα στον ωκεανό της συστημικής ενημέρωσης, ενώ η πρώτη λογοκρίνεται και αποκλείεται και από τις μηχανές αναζήτησης-google, κοινωνικά δίκτυα κλπ, και είναι σαν να μην υπάρχει, πράγμα του γίνεται σταθερά πολύ χειρότερο.  Η ωμή αλήθεια είναι ότι όταν δεν προωθείς σε άλλους την εναλλακτική ενημέρωση που γνωρίζεις, πράξη που έχει μεγάλη προστιθέμενη αξία διότι δεν υπάρχουν άλλοι τρόποι να προωθηθεί, τότε χωρίς να το καταλαβαίνεις, μέσω αυτής της παράλειψης γίνεσαι συνυπεύθυνος και συνένοχος της εγκληματικής συμμορίας και του ελληνικού παραρτήματος της με τις μαριονέτες που χάριν συνεννόησης τους λέμε πολιτικούς, που χωρίς εντολή δεν επιτρέπεται ούτε να φτερνιστούν.

Ο μέσος άνθρωπος κοιμάται όρθιος (λόγω άγνοιας και παραπληροφόρησης). Η τηλεόραση και το επιφανειακό σερφάρισμα στο συστημικό διαδίκτυο τον κοιμίζουν ακόμα βαθύτερα. Μόνο εσύ και άλλοι σαν εσένα, στον βαθμό που είστε αφυπνισμένοι, μπορείτε να ξυπνήσετε άλλους. Μην το ξεχνάς αυτό. Συνέχεια »