Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2013

Δείξε μου ποιούς υπερασπίζεσαι να σου πω ποιός είσαι η αλλιώς η σχιζοφρενής διγλωσσία του μεταλλαγμένου Δεινόσαυρου

Σχόλιο από Οι Μάσκες Πέφτουν:

Το ΚΚΕ απολύει εργαζόμενους των καπιταλιστικών του επιχειρήσεων για κουμμουνιστικούς λόγους (Απολύσεις στον “Ριζοσπάστη” ) και διαμαρτύρεται για την εθνικοποίηση των πολυεθνικών από τον Evo Morales στην Βολιβία για επίσης κουμμουνιστικούς κατά πως φαίνεται λόγους.



Τρίτη 1 Γενάρη 2013
Σελίδα 20


ΒΟΛΙΒΙΑ
Προώθηση του «καπιταλισμού των Ανδεων»
ΛΑ ΠΑΣ.--

Συνέχεια στο πρόγραμμα εθνικοποιήσεων από τον Πρόεδρο Εβο Μοράλες, που καθώς φαίνεται έχει βάλει στο στόχαστρο κατά κύριο λόγο ισπανικές εταιρείες, εκμεταλλευόμενος τη δίνη της καπιταλιστικής κρίσης που χτυπάει με δριμύτητα την Ισπανία, ώστε να παρουσιάσει το «πρόγραμμα εθνικοποιήσεων» ως ενέργεια ανάκτησης του ελέγχου των πλουτοπαραγωγικών πόρων της χώρας. Επί της ουσίας, συνεχίζει, σε μία ευνοϊκή μάλλον συγκυρία, το πρόγραμμα οικοδόμησης του «καπιταλισμού των Ανδεων».

Οι νέες εθνικοποιήσεις αφορούν δύο εταιρίες διανομής ηλεκτρικής ενέργειας, που ανήκαν στην ισπανική «Iberdrola» μέσω της θυγατρικής της «Iberbolivia», την «Empresa de Electricidad de La Paz» («Electropaz») και την «Empresa de Luz y Fuerza de Oruro» («Elfeo») και ανακοινώθηκαν σε επίσημη τελετή στο Προεδρικό Μέγαρο, μία τελετή που συνοδεύτηκε με την υπογραφή των διαταγμάτων εθνικοποίησης. Η «Electropaz», ηλεκτροδοτεί περίπου 470.000 καταναλωτές στις πόλεις Λα Πας και Ελ Αλτο, και η «Elfeo» που παρέχει ρεύμα σε περισσότερους από 80.000 καταναλωτές στην πόλη Ορούρο. Λίγη ώρα μετά την υπογραφή του Διατάγματος ο στρατός προχώρησε στην κατάληψη διάφορων κτιρίων των εθνικοποιημένων εταιρειών, ενώ όπως δήλωσε ο Πρόεδρος Μοράλες, η «Iberdrola» θα αποζημιωθεί σύμφωνα με την αποτίμηση που θα κάνει ανεξάρτητος διαιτητής, προσθέτοντας πως το μέτρο αποσκοπεί στην ενίσχυση των αγροτικών υπηρεσιών ενέργειας. Κατέληξε τέλος, ότι επίσης εθνικοποιούνται μία επενδυτική εταιρεία και μία εταιρεία παροχής υπηρεσιών που επίσης ανήκουν στην «Iberdrola».

Από την πρώτη Μαΐου του 2006, με το διάταγμα για την εθνικοποίηση των υδρογονανθράκων, η κυβέρνηση του Προέδρου Εβο Μοράλες, έχει εθνικοποιήσει περισσότερες από 15 εταιρείες πετρελαίου, τηλεπικοινωνιών, μεταλλευτικές και ηλεκτροπαραγωγικές. Μόλις τον περασμένο Μάιο η κυβέρνηση Μοράλες, εθνικοποίησε την «Transportadora de Electricidad», που ανήκε στην επίσης ισπανικών συμφερόντων «Red Electrica», ενώ τον Ιούνιο, η Βολιβία ανέλαβε τον έλεγχο του ορυχείου κασσίτερου και ψευδάργυρου, που ανήκε στην πολυεθνική «Glencore».

http://www.rizospastis.gr/wwwengine/story.do?id=7222781

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΟ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ. ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ. 

Οι άνθρωποι βασικά χωρίζονται σε δύο κύριες κατηγορίες (οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα). Στα γουρούνια σε εμφανείς και αφανείς θέσεις ισχύος, και στους αποβλακωμένους σε παθολογικό βαθμό. Οι πρώτοι διαρκώς ψεύδονται και εξαπατούν ασυστόλως τους δεύτερους, σε  σημείο που είναι για γέλια και για κλάματα. Οι παθολογικά αποβλακωμένοι απλώς... "κοιτάνε την δουλειά τους". Αυτές οι δύο κατηγορίες καθορίζουν πλήρως τις εξελίξεις, ενεργητικά και παθητικά αντιστοίχως.


Η εναλλακτική ενημέρωση είναι σταγόνα στον ωκεανό της συστημικής ενημέρωσης, ενώ η πρώτη λογοκρίνεται και αποκλείεται και από τις μηχανές αναζήτησης-google, κοινωνικά δίκτυα κλπ, και είναι σαν να μην υπάρχει, πράγμα του γίνεται σταθερά πολύ χειρότερο.  Η ωμή αλήθεια είναι ότι όταν δεν προωθείς σε άλλους την εναλλακτική ενημέρωση που γνωρίζεις, πράξη που έχει μεγάλη προστιθέμενη αξία διότι δεν υπάρχουν άλλοι τρόποι να προωθηθεί, τότε χωρίς να το καταλαβαίνεις, μέσω αυτής της παράλειψης γίνεσαι συνυπεύθυνος και συνένοχος της εγκληματικής συμμορίας και του ελληνικού παραρτήματος της με τις μαριονέτες που χάριν συνεννόησης τους λέμε πολιτικούς, που χωρίς εντολή δεν επιτρέπεται ούτε να φτερνιστούν.

Ο μέσος άνθρωπος κοιμάται όρθιος (λόγω άγνοιας και παραπληροφόρησης). Η τηλεόραση και το επιφανειακό σερφάρισμα στο συστημικό διαδίκτυο τον κοιμίζουν ακόμα βαθύτερα. Μόνο εσύ και άλλοι σαν εσένα, στον βαθμό που είστε αφυπνισμένοι, μπορείτε να ξυπνήσετε άλλους. Μην το ξεχνάς αυτό. Συνέχεια »