Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2012

Κουβέλης: "Θα ψηφίσουμε τον προϋπολογισμό"

          Θαυμάστε γελοίο υποκείμενο....
 

Το πολιτικό πλαίσιο βάσει  του οποίου ψηφίζει τον προϋπολογισμό  η Δημοκρατική Αριστερά περιέγραψε ο κ. Φώτης Κουβέλης επισημαίνοντας ότι «το κείμενο του προϋπολογισμού ενσωματώνει περιορισμού και δυνατότητες. Στόχος μας είναι να μειωθούν οι περιορισμοί».

Πέραν αυτών έστειλε μήνυμα στην κυβέρνηση και τους εταίρους λέγοντας ότι «πρέπει να εκταμιευτεί η δόση αμέσως μετά την ψήφιση του προϋπολογισμού και ότι «η Ελλάδα δεν μπορεί να αφήνεται στη διελκυστίνδα των διαφορετικών προσεγγίσεων και απόψεων μεταξύ ΔΝΤ και Γερμανίας για την βιωσιμότητα του χρέους».

Παραδέχθηκε ότι ο προϋπολογισμός για το 2013 «Εκφράζει συγκεκριμένη επιλογή για σταθεροποίηση που  στηρίζεται στον περιορισμό της κατανάλωσης στο πλαίσιο της λιτότητας. Περιορίζεται το κοινωνικό κράτος. Εχει εγγενή προβλήματα που πρέπει να λυθούν παρά το ασφυκτικό πλαίσιο δημοσιονομικής προσαρμογής. Η σταθεροποίηση μόνο με ισχυρές αναπτυξιακές δράσεις με ευρωπαϊκό συντονισμό και ενοποίηση θα επιτευχθεί. Ταχεία προώθηση πολιτικής ενοποίησης».

Τόνισε ότι........

« Η ΔΗΜΑΡ ψηφίζει και θα εργαστεί για την βέλτιστη υλοποίηση του για βελτιώσεις που έχω την πεποίθηση ότι θα γίνουν στην συνέχεια» ενώ εξήγησε ότι η αντιπαράθεση γύρω από το εργασιακά είχε
γόνιμο αποτέλεσμα έδειξε ότι οι εταίροι και η τρόικα μπορούν να αποδέχονται ότι σε ένα πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής μπορούν να υπάρξουν αλλαγές. Η επιμονή μας στα εργασιακά δεν ήταν εμμονή αλλά να δείξουμε ότι μπορούμε να αλλάξουμε ορισμένα πράγματα».
Πέραν αυτών επισήμανε ότι η κυβέρνηση με την συνδρομή ενός «μπλόκ πολιτικών δυνάμεων πρέπει να πιέσουν την Ευρώπη για αλλαγές του προγράμματος εξηγώντας ότι «Είναι γνωστό ότι το πρόγραμμα προσαρμογής δεν έχει τα επιθυμητά αποτελέσματα γιατί είχε προβληματικά στοιχεία στην δομή του. Ομολογία ΔΝΤ ότι συστηματικά υποεκτιμούσε την επίπτωση λιτότητας στους δείκτες της ύφεσης»

Ανέφερε ότι οι εταίροι της χώρας επιβάλλεται να «αλλάξουν νοοτροπία για το πώς μας αντιμετωπίζουν. Η Ελλάδα δεν μπορεί να αφήνεται στην διελκυστίνδα ΔΝΤ Γερμανίας» και προειδοποίησε ότι «Πρέπει να αποδεσμευτεί όλη η δόση αμέσως μετά τον ψήφιση του προϋπολογισμού».

http://lalipouli.blogspot.com/2012/11/blog-post_8896.html




<<<  Η Απομυθοποίηση της Δόσης


Eλληνικό αυτοκίνητο «Super K»  >>>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ