Θα τρώμε έντομα μέσα στο 2021; -Πράσινο φως από ΕΕ για την προσγείωση τους στα πιάτα Ευρωπαίων
Επειδή
είναι πλούσια σε πρωτεΐνες και ίνες, «η κατανάλωσή τους δεν παρουσιάζει
κανένα μειονέκτημα στο διατροφικό πλάνο», επισημαίνουν οι ειδικοί. Θα
πρέπει όμως να γίνουν επιπρόσθετες μελέτες αναφορικά με τυχόν αλλεργικές
αντιδράσεις.
Για
πρώτη φορά, η Ευρωπαϊκή Αρχή για την Ασφάλεια των Τροφίμων έδωσε σήμερα
το πράσινο φως για την κατανάλωση τροφών που παράγονται από ένα είδος
κολεοπτέρου, κάνοντας ένα πρώτο βήμα ώστε οι Βρυξέλλες να επιτρέψουν σε
ένα έντομο να προσγειωθεί στα πιάτα των Ευρωπαίων.
Η
EFSA κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι προνύμφες του σκώληκα των αλεύρων
(tenebrio molitor) μπορούν να καταναλωθούν χωρίς κίνδυνο, «είτε με τη
μορφή ολόκληρου, αποξηραμένου εντόμου, είτε σε μορφή σκόνης», κατόπιν
αιτήματος που είχε υποβάλει η γαλλική εταιρεία εκτροφής εντόμων
Agronutris.
Επειδή
είναι