Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2021

Που θα πας χωρίς το εμβόλιο Covid - 19 ;

 Κολοσσοί του τομέα της υγείας και της τεχνολογίας , συμπεριλαμβανομένων της Microsoft και της Oracle, δημιουργούν διαβατήρια εμβολιασμού, ώστε οι άνθρωποι να μπορούν να αποδείξουν ότι έκαναν εμβόλιο προτού επιβιβαστούν σε αεροπλάνα ή εισέλθουν σε καταστήματα.


Μεγάλες εταιρείες, εταιρείες του υγειονομικού κλάδου και μη κερδοσκοπικοί οργανισμοί ανακοίνωσαν την Πέμπτη το πρωί ότι συνεργάζονται για να δημιουργήσουν ψηφιακά διαβατήρια εμβολιασμού έτσι ώστε οι άνθρωποι να μπορούν να αποδείξουν την κατάσταση εμβολιασμού τους.

Η Πρωτοβουλία Πιστοποιημένου Εμβολιασμού (VCI) - ένας συνασπισμός που περιλαμβάνει εταιρείες όπως η Microsoft, η Oracle, η Salesforce, η Cerner,  η Epic Systems και η Mayo Clinic - δήλωσε ότι αναπτύσσει τεχνολογικά πρότυπα ώστε οι άνθρωποι να έχουν πρόσβαση στο ιστορικό εμβολιασμών τους και να επιβεβαιώνουν ότι έκαναν το εμβόλιο.

Η VCI είπε ότι άτομα χωρίς smartphone θα μπορούν να λάμβάνουν τυπωμένους σε χαρτί τους κωδικούς QR με τις ίδιες πληροφορίες.

Η Virgin Atlantic, η

United Airlines, η Swiss International Air Lines, η Lufthansa και η JetBlue δήλωσαν τον Δεκέμβριο ότι θα αρχίσουν να δέχονται το ψηφιακό υγειονομικό διαβατήριο  CommonPass ως αποδεικτικό για αρνητικό τεστ  COVID-19.

Το CommonPass δημιουργήθηκε από ένα από τα μέλη της VCI, το Ίδρυμα Commons Project, και έχει σχεδιαστεί ως διεθνές πρότυπο. Η πρωτοβουλία που ανακοινώθηκε την Πέμπτη είναι ξεχωριστή - και πιο φιλόδοξη.

«Ο στόχος της Πρωτοβουλίας Πιστοποιημένου  Εμβολιασμού είναι να ενθαρρύνει τα άτομα με ψηφιακή πρόσβαση στα αρχεία εμβολιασμού τους, ώστε να μπορούν να χρησιμοποιούν εργαλεία όπως το CommonPass για να επιστρέψουν με ασφάλεια σε ταξίδια, εργασία, σχολείο και τη  ζωή τους, προστατεύοντας παράλληλα το απόρρητο των δεδομένων τους», δήλωσε ο Paul Meyer Διευθύνων Σύμβουλος του Commons Project Foundation, ενός μη κερδοσκοπικού οργανισμού με έδρα τη Γενεύη.

«Για κάποιο χρονικό διάστημα, οι περισσότεροι από εμάς θα πρέπει να επιδεικνύουμε είτε αρνητικά test COVID-19 είτε την ενημερωμένη κατάσταση εμβολιασμού μας για να ακολουθήσουμε την κανονική ρουτίνα της ζωής μας», δήλωσε ο Dr. Brad Perkins, αρχίατρος του Commons Project Foundation στους New York Times .


Ο Πέρκινς πρόσθεσε ότι αυτό θα συνέβαινε «είτε πρόκειται να επιβιβαστούμε σε ένα αεροπλάνο προς μια άλλη χώρα, είτε πρόκειται να πάμε στη δουλειά, στο σχολείο, στο μανάβικο, σε ζωντανές συναυλίες ή αθλητικές εκδηλώσεις».

Δεν υπάρχει υφιστάμενο ομοσπονδιακό σύστημα ώστε τα άτομα να έχουν διαδικτυακή πρόσβαση στα αρχεία εμβολιασμού τους ή να ορίζουν την κατάσταση εμβολιασμού τους. Η κυβέρνηση των ΗΠΑ δίνει στους ανθρώπους χάρτινες κάρτες που τους υπενθυμίζουν να κάνουν τη δεύτερη δόση του εμβολίου COVID-19.

Η βρετανική κυβέρνηση πρόκειται να δοκιμάσει ένα σύστημα διαβατηρίων υγείας που αναπτύχθηκε από την iProov, μια εταιρεία βιομετρικών στοιχείων και τη Mvine, μια ομάδα κυβερνοασφαλείας όπως ανέφερε την Τρίτη η Telegraph . Το διαβατήριο θα είναι προσβάσιμο μέσω μιας δωρεάν εφαρμογής και θα επιτρέπει στους χρήστες να αποδεικνύουν ότι έχουν εμβολιαστεί.

****

Δείτε και : 

Common pass, covi pass, υγειονομικό διαβατήριο, ψηφιακή ταυτότητα...το ίδιο είναι.

******

Το εμβόλιο θα είναι υποχρεωτικό για τις διεθνείς πτήσεις λέει η Qantas

*******

1 σχόλιο:

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΟ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ. ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ. 

Οι άνθρωποι βασικά χωρίζονται σε δύο κύριες κατηγορίες (οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα). Στα γουρούνια σε εμφανείς και αφανείς θέσεις ισχύος, και στους αποβλακωμένους σε παθολογικό βαθμό. Οι πρώτοι διαρκώς ψεύδονται και εξαπατούν ασυστόλως τους δεύτερους, σε  σημείο που είναι για γέλια και για κλάματα. Οι παθολογικά αποβλακωμένοι απλώς... "κοιτάνε την δουλειά τους". Αυτές οι δύο κατηγορίες καθορίζουν πλήρως τις εξελίξεις, ενεργητικά και παθητικά αντιστοίχως.


Η εναλλακτική ενημέρωση είναι σταγόνα στον ωκεανό της συστημικής ενημέρωσης, ενώ η πρώτη λογοκρίνεται και αποκλείεται και από τις μηχανές αναζήτησης-google, κοινωνικά δίκτυα κλπ, και είναι σαν να μην υπάρχει, πράγμα του γίνεται σταθερά πολύ χειρότερο.  Η ωμή αλήθεια είναι ότι όταν δεν προωθείς σε άλλους την εναλλακτική ενημέρωση που γνωρίζεις, πράξη που έχει μεγάλη προστιθέμενη αξία διότι δεν υπάρχουν άλλοι τρόποι να προωθηθεί, τότε χωρίς να το καταλαβαίνεις, μέσω αυτής της παράλειψης γίνεσαι συνυπεύθυνος και συνένοχος της εγκληματικής συμμορίας και του ελληνικού παραρτήματος της με τις μαριονέτες που χάριν συνεννόησης τους λέμε πολιτικούς, που χωρίς εντολή δεν επιτρέπεται ούτε να φτερνιστούν.

Ο μέσος άνθρωπος κοιμάται όρθιος (λόγω άγνοιας και παραπληροφόρησης). Η τηλεόραση και το επιφανειακό σερφάρισμα στο συστημικό διαδίκτυο τον κοιμίζουν ακόμα βαθύτερα. Μόνο εσύ και άλλοι σαν εσένα, στον βαθμό που είστε αφυπνισμένοι, μπορείτε να ξυπνήσετε άλλους. Μην το ξεχνάς αυτό. Συνέχεια »