Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Πέμπτη 8 Ιουνίου 2023

Αυστρία: Μισό εκατομμύριο πολίτες εξαπατήθηκαν αφού η κυβέρνηση αγνόησε το δημοψήφισμα για τα μετρητά

Αυστρία: Μισό εκατομμύριο πολίτες εξαπατήθηκαν αφού η κυβέρνηση αγνόησε το δημοψήφισμα για τα μετρητά

«Ένας κόσμος χωρίς μετρητά οδηγεί σε ανυπεράσπιστους πολίτες». Αυτό δήλωσε ο Hubert Fuchs, εκπρόσωπος του Αυστριακού Κόμματος Ελευθερίας (FPÖ).

Στην Αυστρία, περίπου 530.000 άνθρωποι υπέγραψαν μια αναφορά ζητώντας τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για τη διατήρηση των μετρητών στα τέλη του περασμένου έτους. Οι διοργανωτές του δημοψηφίσματος θέλουν να προστατεύσουν την επιλογή πληρωμής σε μετρητά, κατοχυρώνοντάς την στο αυστριακό σύνταγμα.

Το κατεστημένο στην Αυστρία αγνοεί αυτό το κάλεσμα και το FPÖ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου. «Πουθενά στον κόσμο δεν απορρίπτεται τόσο σθεναρά η επιθυμία πληρωμής σε μετρητά όσο στην Αυστρία», λέει ο Fuchs.

Αν και ένα δημοψήφισμα στην Αυστρία δεν είναι δεσμευτικό, η μαζική υποστήριξη για την αναφορά είναι δύσκολο να αγνοηθεί. Επιπλέον, υποδηλώνει ισχυρή αντίσταση στις (υποχρεωτικές) ψηφιακές πληρωμές, καθώς και σε νέα ψηφιακά νομίσματα όπως το

Ψηφιακό Νόμισμα της Κεντρικής Τράπεζας (CBDC). Το CBDC παρουσιάζεται από κεντρικές τράπεζες και παγκόσμιους οργανισμούς – όπως το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ – ως το χρήμα του μέλλοντος.

Ο Φουξ επιτίθεται επίσης στο Αυστριακό Λαϊκό Κόμμα (ÖVP), το μεγαλύτερο κόμμα στη χώρα:


«Οι διοργανωτές και οι υπογράφοντες αυτής της αναφοράς δεν θέλουν απλώς να τους συγχαρούμε για το επίτευγμά τους. Αυτό είναι ένα κάλεσμα προς την κυβέρνηση να συσπειρωθεί. Το ÖVP απέρριψε την πρότασή μας να κρατήσουμε τα μετρητά. Οι πολιτικοί του ÖVP υπόσχονται πολλά, αλλά αυτές οι υποσχέσεις δεν οδηγούν σε καμία ενέργεια».

Το ÖVP προσπαθεί να κατηγορήσει τον εταίρο τους στον συνασπισμό, τους Πράσινους, αλλά το FPÖ δεν συμφωνεί. Ο Φουξ λέει ότι αν δεν αλλάξει τίποτα μέσω της νομοθεσίας, οι νέες εκλογές προσφέρουν μια λύση.

Το FPÖ έχει συμπεριλάβει τη διατήρηση μετρητών στο πρόγραμμα του κόμματός του. Το κόμμα πιστεύει ότι τα μετρητά προστατεύουν τους πολίτες από άπληστες τράπεζες και εταιρείες πιστωτικών καρτών.

«Εμείς, το FPÖ – σε αντίθεση με όλα τα άλλα κόμματα – ζητάμε εδώ και χρόνια τη διατήρηση των μετρητών και την προστασία τους στο σύνταγμα. Η διατήρηση μετρητών αποτελούσε επίσης στο παρελθόν μέρος της κυβερνητικής πολιτικής του ÖVP. Αναρωτιέμαι, εάν όλα τα μέρη υποστηρίζουν τη διατήρηση των μετρητών –ιδίως το ÖVP– γιατί δεν υποστηρίζουν την πρόταση. Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, δεν υπάρχει υποχρέωση αποδοχής μετρητών. Αυτό πρέπει να αλλάξει», είπε ο Φουξ.

«Η ελευθερία της επιλογής πρέπει να συνεχίσει να υπάρχει και στο μέλλον. Τα μετρητά προστατεύουν τα προσωπικά δεδομένα. Τα μετρητά είναι έντυπη ελευθερία. Στην πραγματικότητα, πώς πρέπει να μάθουν τα παιδιά να χειρίζονται χρήματα χωρίς μετρητά; Επιπλέον, τα φυσικά χρήματα είναι σημαντικά όχι μόνο για τα παιδιά, αλλά και για τους ενήλικες για να διατηρήσουν τον έλεγχο των δαπανών τους», πρόσθεσε ο Fuchs.

Ο Fuchs αναφέρεται στο γεγονός ότι πολλοί καταναλωτές πληρώνουν ξανά μετρητά, προκειμένου να αποκτήσουν καλύτερη εικόνα για το σχέδιο δαπανών τους. Αυτή η τάση είναι ορατή τόσο στις Ηνωμένες Πολιτείες όσο και στην Ευρώπη. Αρκετοί ειδικοί υποστηρίζουν αυτή τη μέθοδο και τη συνιστούν.



Το FPÖ αναφέρεται επίσης σε πρόσφατη έρευνα που δείχνει ότι στην Αυστρία το 48 τοις εκατό των γυναικών και το 40 τοις εκατό των ανδρών δεν μπορούν να υποβάλουν αίτηση για πιστωτική κάρτα λόγω του χαμηλού εισοδήματός τους. Ένα σημαντικό μέρος αυτής της ομάδας κινδυνεύει να καταλήξει στη φτώχεια.

το είδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΟ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ. ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ. 

Οι άνθρωποι βασικά χωρίζονται σε δύο κύριες κατηγορίες (οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα). Στα γουρούνια σε εμφανείς και αφανείς θέσεις ισχύος, και στους αποβλακωμένους σε παθολογικό βαθμό. Οι πρώτοι διαρκώς ψεύδονται και εξαπατούν ασυστόλως τους δεύτερους, σε  σημείο που είναι για γέλια και για κλάματα. Οι παθολογικά αποβλακωμένοι απλώς... "κοιτάνε την δουλειά τους". Αυτές οι δύο κατηγορίες καθορίζουν πλήρως τις εξελίξεις, ενεργητικά και παθητικά αντιστοίχως.


Η εναλλακτική ενημέρωση είναι σταγόνα στον ωκεανό της συστημικής ενημέρωσης, ενώ η πρώτη λογοκρίνεται και αποκλείεται και από τις μηχανές αναζήτησης-google, κοινωνικά δίκτυα κλπ, και είναι σαν να μην υπάρχει, πράγμα του γίνεται σταθερά πολύ χειρότερο.  Η ωμή αλήθεια είναι ότι όταν δεν προωθείς σε άλλους την εναλλακτική ενημέρωση που γνωρίζεις, πράξη που έχει μεγάλη προστιθέμενη αξία διότι δεν υπάρχουν άλλοι τρόποι να προωθηθεί, τότε χωρίς να το καταλαβαίνεις, μέσω αυτής της παράλειψης γίνεσαι συνυπεύθυνος και συνένοχος της εγκληματικής συμμορίας και του ελληνικού παραρτήματος της με τις μαριονέτες που χάριν συνεννόησης τους λέμε πολιτικούς, που χωρίς εντολή δεν επιτρέπεται ούτε να φτερνιστούν.

Ο μέσος άνθρωπος κοιμάται όρθιος (λόγω άγνοιας και παραπληροφόρησης). Η τηλεόραση και το επιφανειακό σερφάρισμα στο συστημικό διαδίκτυο τον κοιμίζουν ακόμα βαθύτερα. Μόνο εσύ και άλλοι σαν εσένα, στον βαθμό που είστε αφυπνισμένοι, μπορείτε να ξυπνήσετε άλλους. Μην το ξεχνάς αυτό. Συνέχεια »