Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Πέμπτη 7 Απριλίου 2022

Η επιτροπή της Σχολής Δημόσιας Διοίκησης του Καναδά προτείνει ψηφιακές ταυτότητες συνδεδεμένες με τα διαβατήρια εμβολιασμού.

Η επιτροπή της Σχολής Δημόσιας Διοίκησης του Καναδά προτείνει ψηφιακές ταυτότητες συνδεδεμένες με τα διαβατήρια εμβολιασμού.

Η επόμενη μεγάλη απειλή για την ιδιωτικότητα.

By Ken Macon,

For Reclaim The Net,

26/03/2022

Μια ομοσπονδιακή επιτροπή στον Καναδά συζήτησε το ενδεχόμενο χρήσης ψηφιακών ταυτοτήτων για την παρακολούθηση της κατάστασης εμβολιασμού. Το πάνελ συζήτησε επίσης την ανάδειξη του Καναδά σε παγκόσμιο ηγέτη στον τομέα της ψηφιακής ταυτοποίησης.

Η Σχολή Δημόσιων Υπηρεσιών του Καναδά (Canada School of Public Service / CSPS) διοργάνωσε μια εκδήλωση την 1η Φεβρουαρίου για να συζητήσει πώς οι ψηφιακές ταυτότητες θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την παρακολούθηση της κατάστασης εμβολιασμού σε μελλοντικές πανδημίες. Την εκδήλωση, με τίτλο «The New Economy Series: Η ψηφιακή ταυτότητα ως νέο όριο πολιτικής», συντόνισε ο ανώτερος βοηθός υφυπουργός καινοτομίας, επιστήμης και οικονομικής ανάπτυξης, ο Francis Bilodeau.

Ο Bilodeau ρώτησε τους συμμετέχοντες στο πάνελ:

«Πώς θα μπορούσε η ψηφιακή ταυτότητα και μια κατάλληλη ψηφιακή υποδομή να μας βοηθήσουν να αντιμετωπίσουμε μελλοντικές περιπτώσεις ή μελλοντικές πανδημίες;».

Η Joni Brennan, πρόεδρος του Συμβουλίου Ψηφιακής Ταυτότητας και Αυθεντικοποίησης του Καναδά, απάντησε: «Νομίζω ότι η ταυτότητα είναι σημαντική για την πανδημία - κάθε φορά που θα χρειαστεί να ελέγξετε κάποιον, κάθε φορά που θα χρειαστεί να κάνετε επίσης παρακολούθηση και διαχείριση της αλυσίδας εφοδιασμού σχετικά με το πώς θα φέρουμε το εμβόλιο στους ανθρώπους; Σε πόσους ανθρώπους πρέπει να το δώσουμε; Το έχουν κάνει ή όχι; Έχουν προθεσμία για τη δεύτερη δόση τους;»

Ο Brennan πρόσθεσε ότι το πεδίο εφαρμογής των ψηφιακών ταυτοτήτων θα πρέπει να επεκταθεί ώστε να συμπεριλάβει την κατάσταση εμβολιασμού.

«Όσον αφορά το να γίνει αυτό πιο πραγματικό, ίσως, για κάποιους από τους ανθρώπους μέσα στην κυβέρνηση, θα έλεγα ότι πρέπει πραγματικά να κλείσουμε το χάσμα του τι είναι ταυτότητα και τι κάνει η ταυτότητα. Όταν μιλάμε για την ταυτοποίηση κάποιου προκειμένου να του χορηγηθεί το εμβόλιο και να γίνει η παρακολούθηση που πρέπει να γίνει για να παρασχεθεί το εμβόλιο και να ξέρουμε πού και πώς να το διανείμουμε, αυτό είναι θέμα ταυτότητας. Το να γνωρίζουμε ότι το εμβόλιο προέρχεται πράγματι από την εταιρεία, αυτό είναι θέμα ταυτότητας».

***

Η Ελλάδα θέτει σε εφαρμογή την Ψηφιακή Ταυτότητα με πρόσχημα τα Διαβατήρια Εμβολιασμού - Σχέδιο για όλο τον κόσμο.


***

Η συζήτηση αφορούσε επίσης την ανάδειξη του Καναδά σε παγκόσμιο ηγέτη στον τομέα της ψηφιακής ταυτοποίησης.

«Νομίζω ότι ο χρόνος είναι ιδανικός για να το κάνουμε αυτό, αλλά στην πραγματικότητα χρειάζεται κάποια δυνατά μέτρα», δήλωσε η επικεφαλής των εργαστηρίων καινοτομίας και νέων εγχειρημάτων της Interac, Debbie Gamble. «Χρειάζεται πολιτική βούληση για να συσπειρωθούν οι διάφοροι φορείς του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα. Και από κοινού, είμαι βέβαιη ότι σε βάθος ετών μπορούμε πραγματικά να αρχίσουμε να γινόμαστε ηγέτες στην αγορά».

Η Ένωση Καναδικών Τραπεζών πιέζει επίσης για τη δημιουργία ενός ομοσπονδιακού συστήματος ψηφιακής ταυτοποίησης.


Το άρθρο σε PDF

 ΑΣΚΗΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΟ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ. ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ. 

Οι άνθρωποι βασικά χωρίζονται σε δύο κύριες κατηγορίες (οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα). Στα γουρούνια σε εμφανείς και αφανείς θέσεις ισχύος, και στους αποβλακωμένους σε παθολογικό βαθμό. Οι πρώτοι διαρκώς ψεύδονται και εξαπατούν ασυστόλως τους δεύτερους, σε  σημείο που είναι για γέλια και για κλάματα. Οι παθολογικά αποβλακωμένοι απλώς... "κοιτάνε την δουλειά τους". Αυτές οι δύο κατηγορίες καθορίζουν πλήρως τις εξελίξεις, ενεργητικά και παθητικά αντιστοίχως.


Η εναλλακτική ενημέρωση είναι σταγόνα στον ωκεανό της συστημικής ενημέρωσης, ενώ η πρώτη λογοκρίνεται και αποκλείεται και από τις μηχανές αναζήτησης-google, κοινωνικά δίκτυα κλπ, και είναι σαν να μην υπάρχει, πράγμα του γίνεται σταθερά πολύ χειρότερο.  Η ωμή αλήθεια είναι ότι όταν δεν προωθείς σε άλλους την εναλλακτική ενημέρωση που γνωρίζεις, πράξη που έχει μεγάλη προστιθέμενη αξία διότι δεν υπάρχουν άλλοι τρόποι να προωθηθεί, τότε χωρίς να το καταλαβαίνεις, μέσω αυτής της παράλειψης γίνεσαι συνυπεύθυνος και συνένοχος της εγκληματικής συμμορίας και του ελληνικού παραρτήματος της με τις μαριονέτες που χάριν συνεννόησης τους λέμε πολιτικούς, που χωρίς εντολή δεν επιτρέπεται ούτε να φτερνιστούν.

Ο μέσος άνθρωπος κοιμάται όρθιος (λόγω άγνοιας και παραπληροφόρησης). Η τηλεόραση και το επιφανειακό σερφάρισμα στο συστημικό διαδίκτυο τον κοιμίζουν ακόμα βαθύτερα. Μόνο εσύ και άλλοι σαν εσένα, στον βαθμό που είστε αφυπνισμένοι, μπορείτε να ξυπνήσετε άλλους. Μην το ξεχνάς αυτό. Συνέχεια »