Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2021

Ανοσοποιητικό σύστημα ο ξεχασμένος παράγοντας

 1 /: Αυτό που γενικά ξεχνιέται και αγνοείται κατά τη διάρκεια αυτής της ''πανδημίας'' είναι ότι η ανοσία ενάντια σε ένα παθογόνο όπως ο κοροναϊός επιτυγχάνεται συνήθως από το ανοσοποιητικό σύστημα του οργανισμού μας και τους μαζικούς εμβολιασμούς. (για την τελευταία ''ανοσοποίηση'' έχω παρα πολλούς ενδοιασμούς)  Θα εξηγήσω ποια συμπληρώματα αξίζει να πάρετε.

2 /: Λόγω εδαφών που δεν έχουν θρεπτικά συστατικά, επεξεργασμένων τροφίμων, μεταβαλλόμενων διατροφικών συνηθειών, κακής χρήσης ουσιών κ.λπ., το σώμα μας δεν λαμβάνει επαρκείς θρεπτικές ουσίες και βιταμίνες που είναι απαραίτητες για τον βέλτιστο μεταβολισμό.

Soil degradation as a reason for inadequate human nutrition

3 /: Στο πλαίσιο της τρέχουσας ''πανδημίας'', θα σας δώσω μια λίστα με θρεπτικά συστατικά που πιστεύω ότι αξίζει να λάβετε υπόψη. Θα στηρίξω τη συμβουλή μου τόσο με επιστημονικές δημοσιεύσεις όσο και εξηγήσεις. 

4 /: Η Βιταμίνη D είναι στην πραγματικότητα μια ανοσορυθμιστική ορμόνη. Ενώ πολλά εργαστήρια εξακολουθούν να θεωρούν επαρκές / υγιές επίπεδο ορού αίματος 25 (OH) D> 20ng / mL, οι πιο πρόσφατες δημοσιεύσεις δείχνουν ότι το βέλτιστο εύρος είναι κάπου μεταξύ 50-80 ng / mL.


5 /: Η βιταμίνη D είναι ένας από τους κύριους παράγοντες της εποχικότηταςΌσο υψηλότερο είναι το επίπεδο της βιταμίνης D στον ορό, τόσο καλύτερα λειτουργεί το ανοσοποιητικό σας σύστημα. Κατά τη διάρκεια του χειμώνα, όταν ο ήλιος είναι λιγοστός και τα επίπεδα της βιταμίνης D πέφτουν το σώμα «επιβραδύνει το μεταβολισμό του».








6 /: Η βάση αποδεικτικών στοιχείων σχετικά με την επίδραση ενός καλού επιπέδου ορού αίματος βιταμίνης D στην σοβαρότητα της πορείας του COVID και το ποσοστό θνησιμότητάς του είναι ισχυρή. Δημοσιεύω τακτικά πρόσφατα επιστημονικά στοιχεία εδώ στο Twitter όπως στο παρακάτω σύνδεσμο:

https://twitter.com

7 /: Πρέπει επίσης να έχουμε κατά νου ότι υπάρχουν και άλλοι παράγοντες που εξηγούν την εποχικότητα. Πρώτα απ 'όλα, ένα πιο ζεστό και υγρό κλίμα μειώνει την εξάπλωση του COVID -19. Όσοι από εσάς θέλετε να διαβάσετε περισσότερα για αυτό το φαινόμενο θα πρέπει να ακολουθήσετε το @EdsardRavelli .

Effects of temperature and humidity on the spread of COVID-19: A systematic review


Επιδράσεις της θερμοκρασίας και της υγρασίας στην εξάπλωση του COVID-19: Μια συστηματική ανασκόπησηΙστορικό Αντιμέτωπος με την παγκόσμια πανδημία του COVID-19, που δηλώθηκε από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) στις 11 Μαρτίου 2020, και την ανάγκη να κατανοήσουμε καλύτερα την εποχιακή συμπεριφορά του ιού, 

8 /: Δεύτερον, μελέτες διαπίστωσαν ότι οι ακτίνες UV μπορούν να απενεργοποιήσουν τον κοροναϊό. Αυτά τα ευρήματα ευθυγραμμίζονται με πολλές προηγούμενες μελέτες που έκαναν παρόμοιες παρατηρήσεις σχετικά με την ευαισθησία του ιού της γρίπης στο φως από το υπεριώδες φως.

Could summer sunlight inactivate coronavirus? Here’s what a new study says


9 /: Η συμπλήρωση με D3 δεν λειτουργεί μόνο σε πειραματικές ρυθμίσεις αλλά και στην πράξη όπως φαίνεται με βάση το παράδειγμα της Ανδαλουσίας.

Το ποσοστό θανάτου στην Ανδαλουσία σχεδόν μειώθηκε κατά το ήμισυ μετά την εισαγωγή της πολιτικής τους για τη βιταμίνη D. Δυστυχώς, εδώ στο Ηνωμένο Βασίλειο το ποσοστό θανάτου μας υπερδιπλασιάστηκε την ίδια περίοδο, παρά το γεγονός ότι έχουμε 5 φορές τους εμβολιασμούς.

10 /: # Η βιταμίνη Κ2 μπορεί να θεωρηθεί ο «μικρός αδελφός» της βιταμίνης D. Η συμπλήρωση της βιταμίνης D πρέπει πάντα να συμβαδίζει με τη συμπλήρωση του K2 (MK-7). Αυτό συμβαίνει επειδή το K2 αποτρέπει την αρτηριακή ασβεστοποίηση και διασφαλίζει ότι το ασβέστιο παραμένει στα οστά.

11 /: Έχω γράψει μια επιστημονική έκδοση πέρυσι που εξηγεί την επιστήμη και τους μεταβολικούς τρόπους πίσω από αυτό το φαινόμενο. Δημοσίευσα το άρθρο σε ανοιχτή πρόσβαση, ώστε όλοι να μπορούν να το διαβάσουν δωρεάν: 

Vitamin D3 and K2 and their potential contribution to reducing the COVID-19 mortality rate


12 /: Πολλά πράσινα λαχανικά περιέχουν υψηλά επίπεδα βιταμίνης Κ2. Έτσι μπορείτε είτε να πίνετε ένα πράσινο smoothie την ημέρα ή να συμπληρώσετε με 200 μg K2. Αυτό εξαρτάται από εσάς.

13 /: Η έλλειψη μαγνησίου είναι ένα διαδεδομένο πρόβλημα υγείας. Αρκετές μελέτες δείχνουν ότι το 75% του «δυτικού πολιτισμού» δεν πληροί τις διατροφικές τους απαιτήσεις για μαγνήσιο. Πάνω από 300 # ένζυμα απαιτούν την παρουσία ιόντων μαγνησίου για την καταλυτική τους δράση.
14 /: Επίσης, η σύνθεση βιταμίνης D εξαρτάται από το μαγνήσιο, πράγμα που σημαίνει ότι η συμπλήρωση μαγνησίου γενικά θεωρείται ευεργετική. Ωστόσο, η απορρόφηση μαγνησίου είναι περιορισμένη, γι 'αυτό πρέπει να λαμβάνεται δύο φορές την ημέρα. 
15 /: Η καλύτερη μορφή μαγνησίου είναι το κιτρικό μαγνήσιο καθώς έχει καλύτερο ρυθμό απορρόφησης από το οξείδιο του μαγνησίου. Συνήθως παίρνω 100 mg δύο φορές την ημέρα.
Οφέλη για την υγεία του κιτρικού μαγνησίουΜάθετε ποια θρεπτικά συστατικά περιέχουν κιτρικό μαγνήσιο και μάθετε πώς μπορούν να σας βοηθήσουν.
17 /: Όπως και η βιταμίνη D, ο ψευδάργυρος είναι ζωτικής σημασίας για την καλή λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος. "Υπάρχουν σημαντικές ενδείξεις ότι η συμπλήρωση ψευδαργύρου μπορεί να μειώσει τον αντίκτυπο πολλών [...] ασθενειών, αποτρέποντας την αποσυναρμολόγηση του ανοσοποιητικού  
συστήματος." 

Η δυναμική σύνδεση μεταξύ της ακεραιότητας του ανοσοποιητικού συστήματος και της κατάστασης ψευδάργυρου


18 /: Παίρνω 20mg ψευδαργύρου την ημέρα με τη μορφή γλυκονικού ψευδαργύρου ή κιτρικού ψευδαργύρου. Συμπληρώματα ψευδαργύρου μπορούν συχνά να βρεθούν σε συνδυασμό με τη βιταμίνη C, η οποία είναι εντελώς ωραία και μας φέρνει στην επόμενη πρόταση για βιταμίνες. 
19 /: Η Vitamin C συμβάλλει στην άμυνα του ανοσοποιητικού συστήματος «υποστηρίζοντας διάφορες κυτταρικές λειτουργίες τόσο του έμφυτου όσο και του προσαρμοσμένου ανοσοποιητικού συστήματος» ( bit.ly/3jj9LYf ). Παίρνω 1000 mg την ημέρα με τη μορφή ασκορβικού μαγνησίου (δηλ. Παρέχοντας μου βιταμίνη C και μαγνήσιο).

Vitamin C and Immune Function

Βιταμίνη C και ανοσοποιητική λειτουργία - PubMed
Η βιταμίνη C είναι ένα βασικό μικροθρεπτικό συστατικό για τον άνθρωπο, με πλειοτροπικές λειτουργίες που σχετίζονται με την ικανότητά της να δωρίζει ηλεκτρόνια. Είναι ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό και συν-παράγοντας για μια
20 /: Εσωτερική συμβουλή: Η πρόσθετη πρόσληψη OPC (200 mg / ημέρα) μπορεί να αυξήσει την επίδραση της βιταμίνης C κατά έναν παράγοντα 10. Ένα άλλο πολύ ενημερωτικό έγγραφο αξιολόγησης σχετικά με τη ''Βιταμίνη C και την ανοσοποιητική λειτουργία'' από τους Carr et al. (2017) μπορείτε να βρείτε εδώ:

Vitamin C and Immune Function

21 /: Τα ζωικά προϊόντα, ειδικά τα κρέατα οργάνων, είναι πλούσια σε βιταμίνες Β. Μια αλλαγή της διατροφής τις τελευταίες δύο δεκαετίες οδήγησε σε μια κοινή ανεπάρκεια Βιταμίνη B . Θέλω να πω, δεν απολαμβάνουν ακόμη πολλοί άνθρωποι το συκώτι το ίδιο, και το ψάρι υψηλής ποιότητας είναι συνήθως αρκετά ακριβό.
22 /: Ριβοφλαβίνη , είναι τώρα γνωστή ως βιταμίνη B2. Οι Callahan et al. (2008) διαπίστωσε ότι ''ελεγχόμενη απενεργοποίηση ανασυνδυασμένων ιών με βιταμίνη Β2'' είναι εφικτή. Περαιτέρω συμπεραίνουν ότι ''οι ιοί DNA και RNA μπορούν να απενεργοποιηθούν από τη ριβοφλαβίνη''.

Ελεγχόμενη απενεργοποίηση ανασυνδυασμένων ιών με βιταμίνη Β2

24 /: Παίρνω ένα υψηλής ποιότητας συμπλήρωμα B50 δύο φορές την εβδομάδα. Αυτό πρέπει να είναι αρκετό για την αντιστάθμιση των ελλείψεων. Εάν τρώτε ψάρια και συκώτι υψηλής ποιότητας μία ή δύο φορές την εβδομάδα και πολλά φυλλώδη χόρτα, μπορεί να μην χρειάζεται καν να συμπληρώσετε με βιταμίνες Β.

25 /: Το τελευταίο προτεινόμενο συμπλήρωμα είναι εκχύλισμα γλυκόριζαςνή η απογλυκρινωμένη μορφή DGL. Η γλυκόριζα έχει ισχυρές αντιιικές ιδιότητες και μπορεί να ληφθεί για αρκετές εβδομάδες (!!!) κατά τη διάρκεια του χειμώνα ή μόλις υποφέρετε από ιογενή λοίμωξη.

26 /: Η ακόλουθη επιστημονική δημοσίευση από τους Wang et al. (2015) επιβεβαιώνει ότι ''πρόσφατες μελέτες έχουν δείξει ότι αυτοί οι μεταβολίτες έχουν πολλές φαρμακολογικές δραστηριότητες, όπως αντιιικές, αντιμικροβιακές, αντιφλεγμονώδης, αντικαρκινικἐς και άλλες δραστηριότητες».

Οι αντιιικές και αντιμικροβιακές δραστηριότητες της γλυκόριζας, ένα ευρέως χρησιμοποιούμενο κινεζικό βότανο

27 /: Οι Bailly και Vergroten (2020) δηλώνουν ότι το γλυκυρριζικό οξύ, μια τριτερπενοειδής σαπωνίνη που απομονώνεται κυρίως από γλυκόριζα, είναι μη αιμολυτική σαπωνίνη και ισχυρός ανοσο-δραστικός αντιφλεγμονώδης παράγοντας και θα πρέπει να εξεταστεί για τη θεραπεία ασθενών με COVID .



28 /: Το ακόλουθο σχήμα μου για οπαδούς με προχωρημένο υπόβαθρο δείχνει την γλυκόριζα και πολλές άλλες βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά που αντιμετωπίζονται στο πλαίσιο ιογενών λοιμώξεων και γενικών προβλημάτων υγείας. Λάβετε υπόψη ότι το ανοσοποιητικό μας σύστημα είναι αρκετά περίπλοκο και απαιτεί φροντίδα.

29 /: H υποχρεωτική κατ οίκον φυλάκιση ( StayHome κ.λπ.), δημιουργεί μόνο περισσότερα προβλήματα. Η μοναξιά και ο φόβος προκαλούν οξειδωτικό στρες και αυξημένα επίπεδα κορτιζόλης. Η παραμονή στο εσωτερικό σημαίνει λιγότερη έκθεση στον ήλιο και κατά συνέπεια χαμηλότερα επίπεδα βιταμίνης D. Ένας φαύλος κύκλος! 

30 /: Αυτό σημαίνει ότι τα συμπληρώματα κατά τη διάρκεια του κλειδώματος θα σας βοηθήσουν να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σας σύστημα, αυτό συνιστάται πάντα πάντα κατά τη διάρκεια της χειμερινής και της άνοιξης. Πολλοί άνθρωποι που συμπληρώνουν με αυτόν τον τρόπο την διατροφή τους αναφέρουν ότι δεν αρρώστησαν από τότε.

31 /: Να γνωρίζετε επίσης ότι τα συμπληρώματα από μόνα τους θα έχουν πιθανότατα αντίκτυπο στην υγεία σας, αλλά το ανοσοποιητικό σας σύστημα απαιτεί επίσης καλή διατροφή, τακτικές ασκήσεις και ικανοποιητική κοινωνική ζωή. Συγκεκριμένα, μπορεί επίσης να θέλετε να τρώτε shiitake και να αποφεύγετε τα σάκχαρα και τα φυτικά έλαια.

32 /: Σκέφτηκα επίσης να βάλω το CBD στη λίστα μου, αλλά το απέφυγα καθώς δεν έχει νομιμοποιηθεί ακόμη σε όλες τις χώρες. Ωστόσο, ''η αντιφλεγμονώδης δράση των κανναβινοειδών μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο στις φλεγμονώδεις αποκρίσεις του ξενιστή σε οξείες ιογενείς λοιμώξεις''.

Κανναβινοειδή και ιογενείς λοιμώξεις

33 /: Υποσχόμενα σημάδια που υποστηρίζονται από τους Khodadadi et al. (2020). Προτείνουν ότι η επέκταση της θεραπείας COVID-19 με CBD θα μειώσει την καταιγίδα κυτοκίνης, θα προστατεύσει τους πνευμονικούς ιστούς και θα αποκαταστήσει την φλεγμονώδη ομοιόσταση.
34 /: Υπάρχουν πολλά ακόμη συμπληρώματα που είναι ευεργετικά. Θα μπορούσα να μετρήσω έως και 30 περισσότερα και είναι πολύ ατομικό (άτομα με δυσλειτουργικό θυρεοειδή μπορεί να θέλουν να εξετάσουν το σελήνιο και το ιώδιο για παράδειγμα). 
36 /: Σας ευχαριστούμε που αφιερώσατε το χρόνο σας διαβάζοντας αυτό το μακρύ νήμα και παρακαλώ μείνετε υγιείς. Επίσης, αν σας αρέσουν οι πληροφορίες που μοιράζομαι, ακολουθήστε τα tweets μου και / ή το ιδιωτικό μου Telegram (σε περίπτωση που διαγραφούν όπως γίονεται σε πολλούς επιστήμονες που τολμούν να μιλήσουν): t.me/goddek

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΟ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ. ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ. 

Οι άνθρωποι βασικά χωρίζονται σε δύο κύριες κατηγορίες (οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα). Στα γουρούνια σε εμφανείς και αφανείς θέσεις ισχύος, και στους αποβλακωμένους σε παθολογικό βαθμό. Οι πρώτοι διαρκώς ψεύδονται και εξαπατούν ασυστόλως τους δεύτερους, σε  σημείο που είναι για γέλια και για κλάματα. Οι παθολογικά αποβλακωμένοι απλώς... "κοιτάνε την δουλειά τους". Αυτές οι δύο κατηγορίες καθορίζουν πλήρως τις εξελίξεις, ενεργητικά και παθητικά αντιστοίχως.


Η εναλλακτική ενημέρωση είναι σταγόνα στον ωκεανό της συστημικής ενημέρωσης, ενώ η πρώτη λογοκρίνεται και αποκλείεται και από τις μηχανές αναζήτησης-google, κοινωνικά δίκτυα κλπ, και είναι σαν να μην υπάρχει, πράγμα του γίνεται σταθερά πολύ χειρότερο.  Η ωμή αλήθεια είναι ότι όταν δεν προωθείς σε άλλους την εναλλακτική ενημέρωση που γνωρίζεις, πράξη που έχει μεγάλη προστιθέμενη αξία διότι δεν υπάρχουν άλλοι τρόποι να προωθηθεί, τότε χωρίς να το καταλαβαίνεις, μέσω αυτής της παράλειψης γίνεσαι συνυπεύθυνος και συνένοχος της εγκληματικής συμμορίας και του ελληνικού παραρτήματος της με τις μαριονέτες που χάριν συνεννόησης τους λέμε πολιτικούς, που χωρίς εντολή δεν επιτρέπεται ούτε να φτερνιστούν.

Ο μέσος άνθρωπος κοιμάται όρθιος (λόγω άγνοιας και παραπληροφόρησης). Η τηλεόραση και το επιφανειακό σερφάρισμα στο συστημικό διαδίκτυο τον κοιμίζουν ακόμα βαθύτερα. Μόνο εσύ και άλλοι σαν εσένα, στον βαθμό που είστε αφυπνισμένοι, μπορείτε να ξυπνήσετε άλλους. Μην το ξεχνάς αυτό. Συνέχεια »