Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Σάββατο 9 Ιανουαρίου 2021

Τα "περίεργα" των Ημερήσιων Εκθέσεων Επιδημιολογικής Επιτήρησης Covid-19 του ΕΟΔΥ. Μέρος 3ο - "Μπάχαλο".

 Ολοκληρώνουμε σήμερα το μικρό στατιστικό απολογισμό της πανδημίας που μας ταλαιπωρεί. Στο 1ο μέρος είδαμε τα "περίεργα" των τεστ, όπως προκύπτουν απ' τις Ημερήσιες Εκθέσεις Επιδημιολογικής Επιτήρησης Covid-19 που δημοσιεύει καθημερινά ο ΕΟΔΥ, ενώ στο 2ο μέρος είδαμε την ιδιόμορφη "μετάλλαξη", που εμφανίστηκε στο 2ο κύμα, απ' το τέλος Οκτωβρίου και μετά. Θυμίζω πως την 1η Νοεμβρίου υπήρξε και η αποκλειστική παρουσίαση των "αναπροσαρμογών αριθμών" από τον ΕΟΔΥ στα κρούσματα κορονοϊού την άνοιξη.

Δυστυχώς η διαφάνεια δεν μένει πια στην Ελλάδα και οι εκθέσεις του ΕΟΔΥ εντάσσονται στη γενικότερη κατρακύλα που έχει η χώρα στον 21ο αιώνα. Στο τέλος Νοεμβρίου δυο εφημερίδες αναφέρθηκαν σε μη ακριβή αποτύπωση του αριθμού κρουσμάτων απ' τον ΕΟΔΥ, με αποτέλεσμα εισαγγελική παρέμβαση. Ο Πρόεδρος του ΕΟΔΥ έσπευσε να χαρακτηρίσει τα δημοσιεύματα "απαράδεκτα και κακόβουλα" και ισχυρίστηκε ότι τα στοιχεία που δημοσιεύονται καθημερινά στην Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης είναι έγκυρα και αξιόπιστα.

Ωστόσο, στο πιο πάνω διάγραμμα βλέπουμε τις ημερήσιες αποκλίσεις των κρουσμάτων που ανακοινώνονται καθημερινά, σε σχέση με την πραγματικότητα. Προσθέτοντας τα

κρούσματα που ανακοινώνονται για τη συγκεκριμένη ημέρα με τα συνολικά κρούσματα της προηγουμένης, πρέπει να προκύπτει ο συνολικός αριθμός κρουσμάτων που ανακοινώνεται καθημερινά. Αλλά συχνά αυτό ΔΕΝ συμβαίνει!

Η πρώτη ημέρα που παρατηρήθηκε απόκλιση ήταν η 22/5 όταν ανακοινώθηκε ένα κρούσμα περισσότερο, το οποίο διορθώθηκε την επόμενη ημέρα, στο συνολικό αριθμό κρουσμάτων. Στις 27/5 η απόκλιση έφθασε τα 4 κρούσματα. Στο διάγραμμα βλέπουμε πως τον Αύγουστο ο κανόνας ήταν η απόκλιση κι η σωστή ανακοίνωση ήταν η εξαίρεση. 

Τέλος, στο 2ο κύμα κορονοϊού, έχουμε κάπως πιο "αραιές" αποκλίσεις, αλλά που φθάνουν μέχρι τα 58 κρούσματα στις 8/12, μια εβδομάδα μετά την επίσημη διαβεβαίωση του Προέδρου του ΕΟΔΥ για την αξιοπιστία των στοιχείων: στις 7/12 ανακοινώθηκε συνολικός αριθμός κρουσμάτων 116.721 και στις 8/12 τα νέα κρούσματα ήταν 1.382, ενώ ο συνολικός αριθμός που ανακοινώθηκε ήταν 118045. Όμως το άθροισμα 116.721+1.382 κάνει 118.103, 58 περισσότερα! Συνολικά μας έχουν ανακοινώσει πάνω από 600 κρούσματα περισσότερα, σταγόνα στον ωκεανό βέβαια, αλλά που βάζουν σε αμφιβολία την αξιοπιστία των στοιχείων, καθώς είναι άγνωστο πού ήταν αυτά τα κρούσματα και πώς έχουν επηρεάσει τα τοπικά λοκ ντάουν. Φυσικά μη ρωτάτε τι κάνει τόσο καιρό η αντιπολίτευση, στη χώρα δεν υπάρχει ούτε αντιπολίτευση ...


"Περίεργη" είναι επίσης η Ημερήσια Έκθεση της 15ης Σεπτεμβρίου. Όπως φαίνεται στην πιο πάνω εικόνα, τη συγκεκριμένη ημέρα αναρτήθηκε έκθεση, το κείμενο της οποίας είναι ...
σαρωμένο ("σκαναρισμένο") και τα νούμερα έχουν διορθωθεί από πάνω! Και μάλιστα έχει χρησιμοποιηθεί και διαφορετική γραμματοσειρά! Απρόσεκτοι! Άγνωστο για ποιο λόγο έπρεπε να συμβεί κάτι τέτοιο, αλλά δεν παύει να είναι "περίεργο".

Οι αναρτήσεις μας δημοσιεύονται στο greeklignite.blogspot.gr και αναδημοσιεύονται στο MeWe. Για λίγο καιρό ακόμα θα συνεχίσουν να ανεβαίνουν και στο Facebook. Οδηγίες ρύθμισης για τις "Προτιμήσεις Ενημερώσεων" στο Facebook θα βρείτε εδώ.

Ακόμα, μέχρι και τις 6 Σεπτεμβρίου οι Ημερήσιες Εκθέσεις ανακοίνωναν το πλήθος ημερήσιων θετικών δειγμάτων σε σχέση με τα συνολικά δείγματα που εξετάστηκαν. Από τις 7 Σεπτεμβρίου η πληροφορία αυτή δεν ξαναδημοσιεύτηκε. Ενδεχομένως σχετίζεται με την έναρξη διενέργειας των Rapid-Ag τεστ και την αβεβαιότητα που δημιούργησε στη θετικότητα, ενδεχομένως δεν είχε νόημα, καθώς τα δείγματα είναι πολύ περισσότερα από τα άτομα που πραγματικά εξετάζονται, (γίνονται περισσότερα από ένα τεστ στο ίδιο άτομο), πάντως το ποσοστό θετικότητας δεν ξαναδημοσιεύτηκε.


Στο 2ο κύμα κορονοϊού, που ξεκίνησε στα τέλη Οκτωβρίου και στο οποίο η κυβέρνηση έχει χάσει τα αυγά και τα πασχάλια, μετρούμε ήδη σχεδόν 5 χιλ. θανάτους "με" κορονοϊό, ενώ οι ασθενείς που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι μερικές εκατοντάδες. Παρ' όλα αυτά το κράτος συνεχίζει τη λειτουργία μόνο εργάσιμες ημέρες και ώρες, ενώ Σαββατοκύριακα και αργίες ο "πόλεμος" ενάντια στην πανδημία "ξεκουράζεται". Δείτε στο πιο πάνω διάγραμμα πώς μεταβάλλεται ο αριθμός ημερήσιων τεστ στο 2ο κύμα, από 1/11/2020 μέχρι και 7/1/2021. Ακόμα και τα Rapid-Ag τεστ, που αυξάνονταν μέχρι και τις 23/12, παρουσίασαν έντονη μείωση στα τριήμερα Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς, ενώ μειώθηκαν και στα Θεοφάνεια.

Τέλος, το διάγραμμα για τη μέση ηλικία κρουσμάτων, από αρχές Απριλίου 2020 μέχρι και 7/1/2021, δεν δείχνει επίδραση των παιδιών σχολικής ηλικίας. Αντίθετα, δείχνει επίδραση του συνωστισμού στις παραλίες: μόλις μπήκε ο Αύγουστος, η μέση ηλικία κρουσμάτων μειώθηκε γρήγορα απ' τα 47 στα 39 έτη και παρέμεινε στα 38 έτη μέχρι το ολικό λοκ ντάουν, στις 7 Νοεμβρίου, παρά το ό,τι τα σχολεία είχαν ανοίξει απ' τις 14 Σεπτεμβρίου. Μετά τις 7 Νοεμβρίου η μέση ηλικία ανεβαίνει σταδιακά και φθάνει στα 44 έτη στις 8 Δεκεμβρίου, όπου και παραμένει επί ένα μήνα. Μια ηλικία που σχετίζεται με εργασιακούς χώρους και συνωστισμό στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, εκεί ακριβώς που η κυβέρνηση, με τον πλέον επίσημο τρόπο, ανακοίνωσε επί διήμερο στη Βουλή πως ο κορονοϊός δεν κολλάει!  
 
Ελλάς, το μεγαλείο σου ατελείωτο, έχεις την κυβέρνηση και την αντιπολίτευση που σου αξίζει! Γι' αυτό και η πρόβλεψη από το Institute for Health Metrics and Evaluation του University of Washington είναι πως, με βάση τα στοιχεία μέχρι 20/12, οι νεκροί "με" κορονοϊό μέχρι και 31/3/21 θα ξεπεράσουν τις 12 χιλιάδες. Όχι βέβαια, κανείς δεν φταίει για την εξαφάνιση μιας μικρής πόλης! Άλλωστε περίπου κανείς δεν φταίει, όπως μάθαμε πριν λίγο, για τα 792 εκατομμύρια που έκαναν φτερά απ' την Proton Bank, όπως κανείς ποτέ δεν φταίει για χίλιες μύριες υποθέσεις που αγγίζουν την πολιτική ηγεσία και τις ελίτ της δύσμοιρης χώρας ...

Πηγή: greeklignite.blogspot.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΟ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ. ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ. 

Οι άνθρωποι βασικά χωρίζονται σε δύο κύριες κατηγορίες (οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα). Στα γουρούνια σε εμφανείς και αφανείς θέσεις ισχύος, και στους αποβλακωμένους σε παθολογικό βαθμό. Οι πρώτοι διαρκώς ψεύδονται και εξαπατούν ασυστόλως τους δεύτερους, σε  σημείο που είναι για γέλια και για κλάματα. Οι παθολογικά αποβλακωμένοι απλώς... "κοιτάνε την δουλειά τους". Αυτές οι δύο κατηγορίες καθορίζουν πλήρως τις εξελίξεις, ενεργητικά και παθητικά αντιστοίχως.


Η εναλλακτική ενημέρωση είναι σταγόνα στον ωκεανό της συστημικής ενημέρωσης, ενώ η πρώτη λογοκρίνεται και αποκλείεται και από τις μηχανές αναζήτησης-google, κοινωνικά δίκτυα κλπ, και είναι σαν να μην υπάρχει, πράγμα του γίνεται σταθερά πολύ χειρότερο.  Η ωμή αλήθεια είναι ότι όταν δεν προωθείς σε άλλους την εναλλακτική ενημέρωση που γνωρίζεις, πράξη που έχει μεγάλη προστιθέμενη αξία διότι δεν υπάρχουν άλλοι τρόποι να προωθηθεί, τότε χωρίς να το καταλαβαίνεις, μέσω αυτής της παράλειψης γίνεσαι συνυπεύθυνος και συνένοχος της εγκληματικής συμμορίας και του ελληνικού παραρτήματος της με τις μαριονέτες που χάριν συνεννόησης τους λέμε πολιτικούς, που χωρίς εντολή δεν επιτρέπεται ούτε να φτερνιστούν.

Ο μέσος άνθρωπος κοιμάται όρθιος (λόγω άγνοιας και παραπληροφόρησης). Η τηλεόραση και το επιφανειακό σερφάρισμα στο συστημικό διαδίκτυο τον κοιμίζουν ακόμα βαθύτερα. Μόνο εσύ και άλλοι σαν εσένα, στον βαθμό που είστε αφυπνισμένοι, μπορείτε να ξυπνήσετε άλλους. Μην το ξεχνάς αυτό. Συνέχεια »