Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Σάββατο 9 Ιανουαρίου 2021

Χιμαιρικός κορονοιός του 2015, πόσο μοιάζει με αυτόν που κυκλοφορεί;

 "Νέος ιός που μοιάζει με SARS μπορεί να μεταβεί απευθείας από τις νυχτερίδες στους ανθρώπους, δεν υπάρχει διαθέσιμη θεραπεία."


Αν μαντέψατε ότι αυτό ειπώθηκε το 2020, κάνετε λάθος. 
Το άρθρο δημοσιεύθηκε το 2015. 
Η πηγή ήταν το Πανεπιστήμιο της Βόρειας Καρολίνας στο Chapel Hill. 
Εκεί ο επιστήμονας Ralph Baric, Ph.D και μια ομάδα που περιλάμβανε τον συνάδελφο του στο Wuhan Institute of Virology (WIV), Shi Zhengli, χρησιμοποίησαν τη γενετική μηχανική και τη συνθετική βιολογία (προσομείωση υπολογιστή) για να δημιουργήσουν έναν νέο ιό τύπου SARS. . . που να μπορεί να πηδήξει απευθείας από τους ξενιστές νυχτερίδων του στους ανθρώπους.

Όπως ανέφερε πρόσφατα ο André Leu για την Organic Consumers Association, η δουλειά του Baric στην ομάδα του coronavirus ξεκίνησε το 2001. 
Τότε ήταν που συναρμολόγησε σε πλήρες μήκος  έναν κορονοϊό ποντικιού - και στη συνέχεια αφαίρεσε όλα τα ένθετα που έδειξαν ότι ο ιός είχε γενετικά τροποποιηθεί.

Το επόμενο έτος, για πρώτη φορά, ένας κοροναϊός πήδηξε από ζώα σε ανθρώπους, προκαλώντας ένα παγκόσμιο ξέσπασμα που είχε ως αποτέλεσμα 8.000 περιπτώσεις και σχεδόν 800 θανάτους.

Το έργο του Baric και του Zhengli για το 2015, ''Δημιουργία μολυσματικών κλώνων Bat CoS-Like CoVs'', περιελάμβανε την τροποποίηση ενός ιού SARS-CoV, ώστε να μπορούσε να κολλήσει στον υποδοχέα ACE2, μια πρωτεΐνη που παρέχει το σημείο εισόδου για τον κοραναϊό να συνδεθεί και να μολύνει ένα ευρύ φάσμα ανθρώπινων κυττάρων. (Ορισμένα στοιχεία δείχνουν ότι οι υποδοχείς ACE2 μπορεί να είναι περισσότεροι σε ασθενείς με υπέρταση, διαβήτη και στεφανιαία νόσο, ένας λόγος για τον οποίο αυτές οι συννοσηρότητες μπορεί να συμβάλουν στην ευαισθησία στο COVID-19).

Η δουλειά του Ralph Baric και του Zhengli  ήταν ''αξιοσημείωτη όχι μόνο επειδή δεν υπάρχει θεραπεία'' για αυτόν τον πρόσφατα δημιουργημένο ιό, ανέφερε η ScienceDaily, ''αλλά και επειδή υπογραμμίζει μια συνεχιζόμενη συζήτηση σχετικά με την απόφαση της κυβέρνησης να αναστείλει όλα τα πειράματα  gain-of-function νωρίτερα αυτό το έτος."

Τα πειράματα  gain-of-function  στοχεύουν στη βελτίωση της ικανότητας ενός παθογόνου να προκαλεί ασθένεια. Οι ''επιλεγμένοι παράγοντες'' είναι βιολογικοί παράγοντες και τοξίνες που έχουν τη δυνατότητα να αποτελέσουν σοβαρή απειλή για τη δημόσια υγεία και ασφάλεια.

Η ''απόφαση της κυβέρνησης να αναστείλει όλα τα πειράματα  gain-of-function σε μια ποικιλία επιλεγμένων παραγόντων'' αναφέρεται στο μορατόριουμ της κυβέρνησης Ομπάμα σχετικά με την έρευνα  gain-of-function, που ονομάζεται επίσημα Παύση χρηματοδότησης της έρευνας για την εσκεμμένη έρευνα gain-of-function της κυβέρνησης των ΗΠΑ του 2014 για το επιλεγμένο κέρδος -gain-of-function που περιλαμβάνει ιούς γρίπης, MERS και SARS.

Ο  Baric-Zhengli και η ομάδα τους αναγνώρισαν στη δημοσιευμένη μελέτη τους, ''Ένα σύμπλεγμα SARS που κυκλοφορεί Bat Coronaviruses δείχνει το δυναμικό για την ανθρώπινη εμφάνιση'', ότι το έργο τους επιτρέπεται επειδή ξεκίνησε πριν από τη διακοπή χρηματοδότησης του 2014 για την gain-of-function έρευνα που περιλαμβάνει ιούς SARS, καθώς επίσης και επειδή τα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας ενέκριναν εξαίρεση που ζήτησαν οι ερευνητές.

Η εργασία της ομάδας Baric-Zhengli επικρίθηκε αμέσως. Ο Richard Ebright, ένας μοριακός βιολόγος και ειδικός βιοασφάλειας στο Πανεπιστήμιο Rutgers στο Piscataway, στο Νιου Τζέρσεϊ, δήλωσε στο Nature: ''Ο μόνος αντίκτυπος αυτής της εργασίας είναι η δημιουργία, σε ένα εργαστήριο, ενός νέου, μη φυσικού κινδύνου''.

Το παίζουμε χαζοί. . . να προστατεύσουμε τους ένοχους;

Στις 25 Μαΐου 2020, μετά την εμφάνιση του COVID-19, ο Baric έδωσε συνέντευξη στο δημόσιο ραδιόφωνο της Βόρειας Καρολίνας. Στη συνέντευξη, του ρωτήθηκε:

''Υπάρχει μια διαμάχη για το εργαστήριο στο Γουχάν της Κίνας. Έχουν το είδος των προφυλάξεων ασφαλείας που έχετε στο Πανεπιστήμιο της Βόρειας Καρολίνας και έχετε κάποιες σκέψεις για το εάν αυτός ο ιός ήταν μια φυσική μεταφορά νυχτερίδων προς τον άνθρωπο; Ή μήπως υπήρχε κάτι λίγο περισσότερο, ίσως, ύπουλο; "

Ο  Baric  απάντησε:
''Λοιπόν, φυσικά, οι απαντήσεις σε αυτές τις ερωτήσεις είναι στην Κίνα και είναι πολύ δύσκολο να φανταστεί κανείς ότι κάποιος άλλος θα γνώριζε την απάντηση σε αυτήν την ερώτηση εκτός από τους ανθρώπους στην Κίνα.

Αλλά, θα το πω για τις εγκαταστάσεις τους. Έχουν μια υπερσύγχρονη εγκατάσταση BSL3 / BSL4 που σχεδιάστηκε και συζητήθηκε πραγματικά με ομάδες εδώ στις Ηνωμένες Πολιτείες που έχουν επίσης εγκαταστάσεις BSL3 και BSL4 και έτσι ο σχεδιασμός και η λειτουργία αυτής της εγκατάστασης, από την άποψη της ασφάλειάς του , έχει ελεγχθεί καλά. Ο ακριβής τρόπος με τον οποίο εργάζονται σε αυτήν την εγκατάσταση είναι κάτι που θα ήταν πολύ δύσκολο για έναν Δυτικό να γνωρίζει, εκτός εάν είχαν πρόσβαση στην εγκατάσταση και είναι πολύ δύσκολο να μπει σε μια εγκατάσταση BSL3 / BSL4 οποιουδήποτε έθνους. Δεν ξέρω λοιπόν την απάντηση σε αυτήν την ερώτηση.''
Γιατί ο Baric είναι τόσο γρήγορος στο να εμπλέξει το εργαστήριο με το οποίο συνεργάζεται - χωρίς να αναγνωρίσει τη σύνδεσή του με αυτό;

Γιατί ο Baric τοποθετεί το WIV ως τη μόνη δυνατή εργαστηριακή πηγή του ιού, όταν, ως ερευνητής κοροναϊού, γνωρίζει δεκάδες εργαστήρια σε όλο τον κόσμο –συμπεριλαμβανομένου του δικού του– που συλλέγει, αποθηκεύει και χειρίζεται ιούς νυχτερίδας;

Ο Baric ισχυρίζεται ότι θα ήταν ''πολύ δύσκολο για έναν Δυτικό να γνωρίζει'' πώς εργάζονται οι επιστήμονες στο εργαστήριο του Γουχάν ''εκτός αν είχαν πρόσβαση στην εγκατάσταση και είναι πολύ δύσκολο να μπουν σε μια εγκατάσταση BSL3 / BSL4 οποιουδήποτε έθνους.''

Είναι πιθανό ο Baric να μην γνώριζε τις ειδήσεις που έβγαλε η Washington Post στις 14 Απριλίου 2020; Η δημοσίευση ανέφερε:

«Δύο χρόνια πριν από την παγκόσμια πανδημία του κοροναϊού, οι αξιωματούχοι της Πρεσβείας των ΗΠΑ επισκέφθηκαν αρκετές φορές μια κινεζική ερευνητική εγκατάσταση στην πόλη Γουχάν και έστειλαν δύο επίσημες προειδοποιήσεις στην Ουάσιγκτον σχετικά με την ανεπαρκή ασφάλεια στο εργαστήριο, το οποίο διεξήγαγε επικίνδυνες μελέτες για τις νυχτερίδες. "

Φαίνεται απίθανο ότι ο Baric θα είχε χάσει την ιστορία της Washington Post, δεδομένου ότι τα τηλεγραφήματα του Υπουργείου Εξωτερικών που ανέφερε η Post ανέφεραν συγκεκριμένα την εργασία που είχε κάνει ο Baric σε συνεργασία με το εργαστήριο Wuhan:

'' Το πιο σημαντικό, ''δηλώνει το τηλεγράφημα'', έδειξαν επίσης ότι διάφοροι κοροναϊοί τύπου SARS μπορούν να αλληλεπιδράσουν με το ACE2, τον ανθρώπινο υποδοχέα που έχει αναγνωριστεί για τον SARS-κοροναϊό. Αυτό το εύρημα υποδηλώνει έντονα ότι οι κοροναϊοί τύπου SARS από νυχτερίδες μπορούν να μεταδοθούν στον άνθρωπο για να προκαλέσουν ασθένειες που μοιάζουν με SARS. Από τη σκοπιά της δημόσιας υγείας, αυτό καθιστά τη συνεχή παρακολούθηση των κοροναϊών που μοιάζουν με SARS σε νυχτερίδες και η μελέτη της διεπαφής ζώου-ανθρώπου είναι κρίσιμη για τη μελλοντική πρόβλεψη και πρόληψη της εμφάνισης εστιών κορανοϊού''.

''Η έρευνα σχεδιάστηκε για να αποτρέψει την επόμενη πανδημία SARS, προβλέποντας πώς θα μπορούσε να προκύψει.

Ένας τρόπος για να δικαιολογήσετε τις παραλείψεις του Μπάριτς είναι να υποθέσετε ότι δεν ήθελε να προσθέσει καύσιμο στη φωτιά των ''θεωριών συνωμοσίας'', δηλαδή ότι ο ιός ''εξαπλώθηκε από τη Βόρεια Καρολίνα στην Κίνα, την Ιταλία και αλλού στις ΗΠΑ.

Υπάρχει μια παράλειψη που είναι πολύ δύσκολο να δικαιολογηθεί: Ο Baric βρισκόταν στο Γουχάν το 2018, παρέχοντας ολομέλεια στο 8ο Διεθνές Συμπόσιο για τις αναδυόμενες ιογενείς ασθένειες που χρηματοδοτήθηκε από το Ινστιτούτο ιολογίας του Γουχάν. 

Αλλά αυτό παραβλέπει το πραγματικό ζήτημα, το οποίο είναι αυτό: Ανεξάρτητα από το εάν αυτός ο ιός εμφανίστηκε φυσικά ή διέφυγε από ένα εργαστήριο, είναι πραγματικά καλή ιδέα να χειραγωγείτε τους ιούς για να τους κάνετε πιο θανατηφόρους;

Πιθανώς, ο Baric θα δικαιολογούσε την έρευνα του coronavirus, δείχνοντας ότι τα εκατομμύρια δολάρια που η κυβέρνηση των ΗΠΑ επένδυσε στα πειράματα gain-of-function μας προετοίμασαν για την COVID-19, καθιστώντας ευκολότερη, ταχύτερη και φθηνότερη την ανάπτυξη αποτελεσματικών ιατρικών αντιμέτρων.

Δυστυχώς, το αντίθετο φαίνεται να ισχύει: Όλα αυτά τα εκατομμύρια που δαπανήθηκαν για την έρευνα του Baric αποδείχτηκαν επικίνδυνο.

Δημόσιος επιστήμονας ή ιδιωτικός προγραμματιστής φαρμάκων;

Ο Baric εργάζεται σε δημόσιο πανεπιστήμιο. Η έρευνά του χρηματοδοτείται από κυβερνητικές επιχορηγήσεις των ΗΠΑ (που χρηματοδοτούνται από φορολογούμενους). Έτσι, θεωρητικά, αυτό θα πρέπει να δημιουργήσει τις ιδανικές προϋποθέσεις για να κάνει επιστημονική εργασία που δεν χρειάζεται να προσανατολιστεί στην παραγωγή εμπορικά επιτυχημένων προϊόντων.

Στην πραγματικότητα, το ιδανικό της δημόσιας επιστήμης ως κοινωνικής λειτουργίας, όπου η μόνη δέσμευση του επιστήμονα είναι η βελτίωση της ανθρώπινης υγείας και της γνώσης μέσω της ανακάλυψης, απορρίφθηκε το 1980.

Στο βιβλίο της, ''University Inc .: The Corruption of Higher Education'', η Jennifer Washburn εξηγεί πώς το 1980, ψηφίστηκε ένας νόμος γνωστός ως Bayh-Dole, ο οποίος επέτρεπε στα πανεπιστήμια να κατέχουν δικαιώματα ιδιοκτησίας σε έρευνα που χρηματοδοτείται από ομοσπονδιακό επίπεδο και να επιτρέπουν την έρευνα σε βιομηχανία με αντάλλαγμα τα δικαιώματα.

Έκτοτε, η αξία των επιστημόνων μετρήθηκε περισσότερο από προϊόντα παρά δημοσιεύσεις, και επιστήμονες όπως ο  Baric έχουν διοχετεύσει τις ανακαλύψεις τους στην ανάπτυξη φαρμάκων. Οι επιστήμονες έχουν επίσης κίνητρο να αναλάβουν δυνητικά προσοδοφόρες συνεργασίες με φαρμακευτικές εταιρείες ή να ξεκινήσουν τις δικές τους νεοσύστατες επιχειρήσεις.

Τώρα, τα φάρμακα που έχει αναπτύξει ο Baric - και αποκομίζει κέρδη - βρίσκονται στο επίκεντρο ενός σκανδάλου της διοίκησης του Τραμπ που περιλαμβάνει δισεκατομμύρια δολάρια σε συμβόλαια ανάπτυξης φαρμάκων και εμβολίων COVID-19, τα οποία πηγαίνουν στα φιλαράκια του Trump, την οικογένειά του και τους ανώτερους αξιωματούχους της διοίκησης του.

Ας συνδέσουμε τα σημεία μεταξύ του νόμου Bayh-Dole, του Baric και δύο φαρμάκων που ωθούνται ως θεραπείες για την COVID-19.

EIDD-2801 (τώρα MK-4482 της Merck): Ελαττώματα γέννησης; Μην ανησυχείς. Η Big Pharma βοήθησε να ψηφιστεί ένας νόμος που επιτρέπει στους φαρμακοποιούς να ξεφεύγουν

Ο Rick Bright, πρώην επικεφαλής της Βιοϊατρικής Προηγμένης Αρχής Έρευνας και Ανάπτυξης (BARDA), έχασε τη δουλειά του για ένα φάρμακο που ήταν αρχικά γνωστό ως EIDD-2801, τώρα γνωστό ως Merck's MK-4482. Δείτε πώς έγινε.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης της 1ης Νοεμβρίου 2019, πριν εμφανιστούν οι πρώτες περιπτώσεις (ή τουλάχιστον, γνωστές στο κοινό) της COVID-19, ο Bright ρωτήθηκε από το αφεντικό του, τον Βοηθό Γραμματέα Ετοιμότητας και Ανταπόκρισης (ASPR), Robert Kadlec και ASPR Senior Επιστημονικός σύμβουλος, Christian Hassell, να αποθηκεύσει το EIDD-2801.

Ο Kadlec έφερε φίλους για να κάνουν το κάνουν. Ο εκπρόσωπος συμφερόντων της φαρμακοβιομηχανίας John Clerici και ο George Painter, διευθυντής του Ινστιτούτου Emory για την ανάπτυξη φαρμάκων (EIDD - εξ ου και το όνομα του φαρμάκου), μαζί με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της Drug Innovation Ventures στο Emory (DRIVE), δήλωσαν κατά τη διάρκεια της συνάντησης ότι το EIDD-2801 ήταν ''θαυματουργή θεραπεία'' και ''θεραπεία για όλα'' για τη γρίπη, τον Έμπολα και σχεδόν κάθε άλλο ιό. Ο Painter είπε ότι θα μπορούσε να είναι ''ένα μεγάλο πλεονέκτημα για την εθνική ασφάλεια''.

Στην πραγματικότητα, το EIDD-2801 ήταν απλώς ένα φάρμακο που δεν μπόρεσαν να πουλήσουν σε κανέναν στον ιδιωτικό τομέα, επειδή συσχετίστηκε με κινδύνους γενετικών ανωμαλιών. Στη συνέχεια ήρθε η πανδημία COVID-19, και μαζί της, νέες δυνατότητες για το EIDD-2801.

Γιατί; Επειδή εάν το EIDD-2801 θα μπορούσε να πωληθεί στην κυβέρνηση ως αντίμετρο πανδημίας, επιδημίας ή βιοτρομοκρατίας, δεν θα υπάρχει λόγος να ανησυχείτε για γενετικές ανωμαλίες - χάρη στη νομοθεσία που ο Clerici είχε καθοριστική σημασία για να περάσει.

Σύμφωνα με το νόμο για την ετοιμότητα του κοινού και την ετοιμότητα έκτακτης ανάγκης (PREP), ένα νομοσχέδιο ότι ο Clerici ήταν ''καθοριστικός'' στη σύνταξη και τη διαβίβασή του, η κυβέρνηση παρέχει ''ουσιαστική προστασία ευθύνης, ασυλία, για τους κατασκευαστές και τους διανομείς αντιμέτρων πανδημίας, επιδημίας και βιοτρομοκρατίας''.

Ο συνάδελφος του Painter, Εκτελεστικός Διευθυντής της EIDD, Dennis Liotta, είχε αναπτύξει το EIDD-2801 όταν αυτός και ο Raymond Schinazi, άλλος επιστήμονας του Πανεπιστημίου Emory που δεν έχει καμία σχέση με το DRIVE, συνιδιοκτήτης της φαρμακευτικής εταιρείας Pharmasset. Λόγω της ανησυχίας για γενετικά ελαττώματα, φόρτωσαν το EIDD-2801 πριν πουλήσουν τη Pharmasset στη Gilead Sciences το 2011, έναντι 11,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων. 
Όπως είπε ο Schinazi στο περιοδικό Science, η Pharmasset είχε εγκαταλείψει το EIDD-2801 το 2003, αφού ανακάλυψε τις μεταλλαξιογόνες ιδιότητές του.

Ο Bright γνώριζε αυτά τα προβλήματα με την αναπαραγωγική τοξικότητα στα ζώα, συμπεριλαμβανομένου ότι ορισμένοι απόγονοι ζώων που υποβλήθηκαν σε θεραπεία με EIDD-2801 είχαν γεννηθεί χωρίς δόντια και χωρίς μέρη των κρανίων τους.

Δεδομένου ότι η Emory είχε ήδη λάβει 30 εκατομμύρια δολάρια σε κυβερνητική χρηματοδότηση από τα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας (NIH) και το Υπουργείο Άμυνας για τη χρηματοδότηση μελετών τοξικότητας και αρχικών κλινικών δοκιμών, ο Bright πρότεινε να ολοκληρώσουν αυτές τις μελέτες και στη συνέχεια, εάν είχαν αποδείξεις ότι το φάρμακο ήταν ασφαλές, να επιστρέψουν στη BARDA αργότερα.

''Ευτυχώς, κάποιος σηκώνει την κόκκινη σημαία'', σχετικά με το EIDD-2801, είπε ο Schinazi στο περιοδικό Science. "Δεν αναπτύσσετε ένα φάρμακο που είναι μεταλλαξιογόνο."

Καθώς οι Clerici και Painter σκέφτονταν την επόμενη κίνηση τους, η λέξη ενός ιού που εξαπλώθηκε στο Wuhan της Κίνας, άρχισε να τους ακούγεται καλά. Σύμφωνα με την ιστορία προέλευσης του EIDD-2801 που ανέφεραν στην Chemical & Engineering News, ο Baric, ένας από τους συνεργάτες του Painter, προειδοποίησε αμέσως τον Painter για το γεγονός ότι το νέο παθογόνο ήταν πιθανώς ένας κορονοϊός - αυτό που θα μπορούσε ενδεχομένως να καταπολεμήσει το EIDD-2801.

Ο Mark Denison, συνεργάτης του στο Πανεπιστήμιο Vanderbilt, δήλωσε στο Chemical & Engineering News ότι η ερευνητική ομάδα γνώριζε ότι ένα ξέσπασμα κοροναϊού ήταν αναπόφευκτο. Ο Denison είπε στη δημοσίευση:

''Κάθε μία από τις επιχορηγήσεις μας, κάθε μία από τις δημοσιεύσεις μας προέβλεπε ότι αυτό το συμβάν θα συνέβαινε που συμβαίνει αυτή τη στιγμή. Ολόκληρος ο στόχος της ανάπτυξης φαρμάκων μας ήταν ένας σχεδιασμός για αυτό''.

Ο blockbuster είπε στα Chemical & Engineering News: ''Σκεφτήκαμε,'' Θεέ μου, είναι κοροναϊός Πρέπει να είμαστε έτοιμοι.''

Δεν είχαν νέα επιστημονικά δεδομένα, αλλά τον Φεβρουάριο του 2020, οι Painter, Kadlec και άλλοι επέστρεψαν στο Bright. Δεν θα υποχωρούσε. Όταν ο Kadlec δεν μπόρεσε να πιέσει τον Bright να αγοράσει EIDD-2801, τον απομάκρυνε από το BARDA.

Με το Bright εκτός δρόμου, η καμπάνια για το EIDD-2801 συνεχίστηκε.

Τον Μάρτιο του 2020, η Ridgeback Biotherapeutics, ιδιοκτησία των Wayne Holman και Wendy Commins Holman, αγόρασε μια αποκλειστική άδεια για το EIDD-2801 από το DRIVE για ένα μη γνωστό ποσό.

Τον Μάιο του 2020, η Ridgeback ''πέταξε'' το φάρμακο, το πούλησε στη Merck, η οποία το μετονόμασε σε MK-4482.

Το MK-4482 θα μπορούσε να γίνει ένα φάρμακο μεγάλης εισπρακτικής ευκαιρίας, το οποίο να συσσωρεύεται από κυβερνήσεις και νοσοκομεία για τη θεραπεία της COVID-19 και μελλοντικών εστιών κοροναϊού. Ο Painter, είπε στην Chemical & Engineering News ότι ιδανικά, το MK-4482 θα χορηγηθεί όταν κάποιος έχει εκτεθεί σε SARS-CoV-2 - για την πρόληψη της λοίμωξης - ή έως και μία εβδομάδα περίπου μετά από κάποιον που έχει μολυνθεί.

Τα κέρδη και οι προβλέψεις είναι διαθέσιμες για τη Merck, εν μέρει λόγω της πρόβλεψης του μάρκετινγκ MK-4482 ως από του στόματος αντιικής θεραπείας της Covid-19.

Ο Painter προωθεί την ιδέα της χρήσης του MK-4482 σε συνδυασμό με ένα άλλο αντιικό του Baric, το Remdesivir.

Τι πιο καλύτερο για να αποκρύψετε τυχόν ανεπιθύμητες ενέργειες;


Remdesivir: Οι φορολογούμενοι που απορρίπτουν τα φάρμακα του Έμπολα έχουν συσωρεύσει 70,5 εκατομμύρια δολάρια. . . μέχρι τώρα

Το Remdesivir, όπως το EIDD-2801, είναι ένα φάρμακο που αναζητά μια αγορά. Τον Ιανουάριο του 2020, η Fierce Biotech δημοσίευσε ένα άρθρο σχετικά με το σχέδιο της Gilead να εξαργυρώσει την πανδημία του κοροναϊού με ένα φάρμακο στο οποίο δεν είχε καταφέρει ακόμη να κερδίσει χρήματα:

''Η Gilead Sciences σκέφτεται να επανατοποθετήσει. . . Το remdesivir ως θεραπεία για τον κοροναϊό που σαρώνει τώρα σε περιοχές της Κίνας. Το αντιιικό τελευταία έγινε πρωτοσέλιδα όταν η Gilead το δοκίμασε, με μικρή επιτυχία, ως θεραπεία για τον ιό του Έμπολα.

''Όπως συνέβη κατά τη διάρκεια της επιδημίας του Έμπολα, η αύξηση των περιπτώσεων μόλυνσης με ένα δυνητικά θανατηφόρο στέλεχος του κοροναϊού σε περιοχές της Κίνας οδήγησε σε μια αναταραχή δηλώσεων από βιοτεχνολογίες με στοιχεία που ισχυρίζονται ότι θα μπορούσαν να βοηθήσουν στη διατήρηση του ιού υπό έλεγχο.

''Με βάση τα προηγούμενα κρούσματα, λίγα, αν υπάρχουν, από τα προγράμματα που συζητούνται τώρα θα οδηγήσουν σε φάρμακα που κάνουν τη διαφορά, είτε θεραπευτικά είτε εμπορικά. . . Η Gilead έχει ένα φάρμακο που έχει ήδη δοκιμαστεί σε ανθρώπους. Αυτό θέτει την Gilead να ανταποκριθεί πιο γρήγορα στο ξέσπασμα, αν και αφήνει επίσης περιθώρια αμφιβολίας εάν έχει φάρμακο ικανό να αντιμετωπίσει τον κοροναϊό.

''Η Gilead ώθησε το remdesivir να προχωρήσει γρήγορα σε συνεργασία με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων και το Ινστιτούτο Ιατρικής Έρευνας του Στρατού των ΗΠΑ για μολυσματικές ασθένειες ως απάντηση στην επιδημία του ιού της Αφρικής της Δύσης που ξεκίνησε το 2013. Το πρόγραμμα Ε & Α κατέληξε σε μια τυχαιοποιημένη ελεγχόμενη κλινική δοκιμή που εξέτασε το remdesivir και τρία άλλα φάρμακα σε ασθενείς με Έμπολα.

Η δοκιμή διαπίστωσε ότι δύο από τα φάρμακα ήταν πιο αποτελεσματικά από το remdesivir, θέτοντας τέρμα στις προσπάθειες να καθιερωθεί ως θεραπευτική επιλογή στον Έμπολα''.

Το Public Citizen εκτιμά ότι οι φορολογούμενοι έχουν μέχρι τώρα συνεισφέρει τουλάχιστον 70,5 εκατομμύρια δολάρια για την ανάπτυξη του remdesivir και υποστηρίζει ότι αν αποδειχθεί ότι λειτουργεί, οι Αμερικανοί δεν θα πρέπει να πληρώσουν δύο φορές για αυτό. Αντ 'αυτού, το remdesivir θα πρέπει να διανέμεται στους ασθενείς δωρεάν μέσω ενός συστήματος δημόσιας υγείας.

Όμως, αυτό θέτει ένα άλλο ερώτημα: Είναι όλα τα χρήματα που έχουν επενδυθεί - και θα μπορούσε να γίνει από - αυτό το φάρμακο, εμποδίζοντας την κυβέρνηση να είναι αντικειμενική ως προς την πραγματική υπόσχεση του φαρμάκου;

Οι επικριτές λένε ότι ο Anthony Fauci, διευθυντής του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργίας και Λοιμωδών Νοσημάτων, παραμόρφωσε τα αποτελέσματα των δοκιμών remdesivir - και εξακολουθεί να έχει αδύναμα αποτελέσματα.

Η Meryl Nass, στην ανάρτηση στο blog της, ''Ψεύτικα Αποτελέσματα: Η μελέτη Remdesivir με πληρωμή NIAID της Fauci άλλαξε τα αποτελέσματά της δύο φορές, προκειμένου να δείξει ακόμη και ένα όφελος'', γράφει:

''Ο Fauci… έκανε το αδιανόητο στην ιατρική: άλλαξε τους στόχους, δύο φορές, στη μελέτη του remdesivir για να προσφέρει την εμφάνιση του οφέλους. Ακόμα και τότε, το όφελος ήταν αρκετά μικρό. "

Αυτό σίγουρα δεν έχει καμία σχέση με το γεγονός ότι τουλάχιστον οκτώ μέλη του πάνελ NIH που γράφει κατευθυντήριες γραμμές COVID έχουν οικονομικά συμφέροντα στην Gilead Sciences.

Το μόνο συμπέρασμα που μπορεί εύλογα να αντλήσει από την ιστορία του Baric είναι ότι οι επιστήμονες που εμπλέκονται σε επικίνδυνες έρευνες για τη βελτίωση της λειτουργίας είναι πολύ καλύτεροι στη δημιουργία πιο επικίνδυνων ιών από ό, τι στη θεραπεία τους.

πηγή


2015: "Για να εξετάσουμε το δυναμικό εμφάνισης (τη δυνατότητα μόλυνσης των ανθρώπων) από τους κυκλοφορούντες CoVs στις νυχτερίδες, δημιουργήσαμε έναν χιμαιρικό ιό που κωδικοποιεί μια νέα, ζωονοσογόνο πρωτεΐνη ακίδων CoV - από την αλληλουχία RsSHC014-CoV που απομονώθηκε από κινέζικες νυχτερίδες.


Βασικό εργαστήριο ειδικών παθογόνων και βιοασφάλειας, Ινστιτούτο ιολογίας Wuhan, Κινεζική Ακαδημία Επιστημών, Γουχάν, Κίνα

Τμήμα Ανοσολογίας Καρκίνου και AIDS, Ινστιτούτο Καρκίνου Dana-Farber, Ιατρική Σχολή του Χάρβαρντ, Βοστώνη, Μασαχουσέτη ΗΠΑ

"Χρησιμοποιώντας το σύστημα αντίστροφης γενετικής SARS-CoV2, δημιουργήσαμε και χαρακτηρίσαμε έναν χιμαιρικό ιό που εκφράζει την ακίδα του κοροναϊού της νυχτερίδας SHC014 σε έναν κορμό SARS-CoV προσαρμοσμένο σε ποντίκι."

"Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι οι ιοί της ομάδας 2b που κωδικοποιούν την ακίδα SHC014 .. επαναλαμβάνονται αποτελεσματικά σε πρωτογενή ανθρώπινα κύτταρα αεραγωγών και επιτυγχάνουν τίτλους in vitro ισοδύναμους με επιδημικά στελέχη του SARS-CoV."

ΔΕΝ ΕΛΑΒΑΝ ΥΠ ΟΨΙΝ ΤΑ Τ-ΚΥΤΤΑΡΑ!

 "Η αξιολόγηση των διαθέσιμων ανοσοθεραπευτικών και προφυλακτικών τρόπων με βάση το SARS αποκάλυψε κακή αποτελεσματικότητα. Τόσο οι προσεγγίσεις μονοκλωνικών αντισωμάτων όσο και εμβολίων απέτυχαν να εξουδετερώσουν και να προστατεύσουν από μόλυνση με CoVs χρησιμοποιώντας τη νέα πρωτεΐνη ακίδα".

"SARS-CoV άγριου τύπου (Urbani), προσαρμοσμένο σε ποντίκι SARS-CoV (MA15) και χιμαιρικά CoS τύπου SARS καλλιεργήθηκαν σε κύτταρα Vero E6'' που αποκτήθηκαν από το Ινστιτούτο Ιατρικής Έρευνας των Λοιμωδών Νοσημάτων του Στρατού των Ηνωμένων Πολιτειών

"τα πειράματα ήταν παρόμοια με εκείνα που χρησιμοποιούν ψευδοϊό με βάση τον HIV, που παρασκευάστηκαν όπως περιγράφηκε προηγουμένως και εξετάστηκαν σε κύτταρα HeLa'' στο Ινστιτούτο ιολογίας Wuhan.

Ανθρώπινα κύτταρα πνεύμονων για καλλιέργειες HAE προήλθαν από το Πανεπιστήμιο της Βόρειας Καρολίνας στα εγκεκριμένα πρωτόκολλα του Chapel Hill Institutional Review Board.

Αυτές οι μελέτες ξεκίνησαν πριν από την Παύση Χρηματοδότησης Έρευνας Διαδικαστικής Διαδικασίας της Κυβέρνησης των ΗΠΑ για Επιλεγμένη Έρευνα Gain-of-Function που περιλαμβάνει Ιούς Γρίπης, MERS και SARS (http://phe.gov/s3/dualuse/Documents/gain-of-function.pdf )

Αυτό το έγγραφο έχει αναθεωρηθεί από τον οργανισμό χρηματοδότησης, το NIH. Ζητήθηκε συνέχιση αυτών των μελετών και αυτό έχει εγκριθεί από το NIH 

Το SARS-CoV είναι επιλεγμένος πράκτορας. "

Αυτοί είναι οι συγγραφείς της έρευνας, δεν θα έπρεπε να έχουμε ακούσει πολύ περισσότερα από αυτούς μετά την εμφάνιση του SARSCov2;

Correction: Corrigendum: A SARS-like cluster of circulating bat coronaviruses shows potential for human emergence

Ralph S. Baric ήταν ένας από τους συν-συγγραφείς της δημοσίευσης στην οποία περιγράφει χωρίς καμία αναστολή πώς πήρε αυτό που φαίνεται να είναι ένα φυσικό στέλεχος ενός ιού νυχτερίδας, και άλλαξε τις ιδιότητές του με στελέχη HIV."


"Επί του παρόντος, το ομώνυμο εργαστήριο του Baric, γνωστό ως" Baric Lab ", διεκδικεί την άμεση ευθύνη για την ανάπτυξη του φαρμάκου Redemsvir κατά της Corile του Gilead (μέσω του Timothy Sheahan) βάσει μιας συνεργασίας που ξεκίνησε το 2015 μεταξύ Gilead και Baric"

''όταν η ομάδα του Baric όχι μόνο δημιούργησε τον ιό, αλλά μίλησε για το πιθανό άλμα από νυχτερίδες στον άνθρωπο, και ένα χρόνο αργότερα το 2016 προειδοποίησε για τον αναπόφευκτο κίνδυνο που το νέο ιικό στέλεχος αποτελεί για τους ανθρώπους''.

"Με την τάση του για Βιβλικές αναφορές, (Η Γαλαάδ είναι μια λέξη που αποσπάται από τη Βίβλο - ένα βάλσαμο, το" redem "στο Redemsivir ακούγεται σαν" Λύτρωση "... τουλάχιστον για τις χρηματιστηριακές αγορές) Η Gilead δεν είχε κέρδος για 14 χρόνια, έως ότου ο Ντόναλντ Ράμσφελντ έγινε πρόεδρος της. "

"Η Κίνα σίγουρα έπαιξε ρόλο στη δημιουργία του novel coronavirus, αλλά είναι απίθανο να φέρει μεγαλύτερη ευθύνη για την επακόλουθη πανδημία από τον Ralph Baric, τους συναδέλφους του, τις Gilead Sciences και τις υπηρεσίες πληροφοριών της Αμερικής".

Εδώ είναι το συγγραφικό έγγραφο του Ralph Baric που παραδέχεται ότι δημιούργησε ένα novel SARSCov σε ένα εργαστήριο:





Τμήματα Επιδημιολογίας, Μικροβιολογίας και Ανοσολογίας, Πανεπιστήμιο της Βόρειας Καρολίνας στο Chapel Hill, Chapel Hill, Βόρεια Καρολίνα ΗΠΑ Εθνικό Κέντρο Τοξικολογικής Έρευνας, Διοίκηση Τροφίμων και Φαρμάκων, Jefferson, Αρκάνσας ΗΠΑ

"Στην έκδοση αυτού του άρθρου που δημοσιεύτηκε αρχικά στο διαδίκτυο,** οι συγγραφείς παρέλειψαν να αναγνωρίσουν μια πηγή χρηματοδότησης, τη χρηματοδότηση USAID-EPT-PREDICT από την EcoHealth Alliance "

Το Wuhan Lab προχωρούσε καλά σε αυτό το μονοπάτι απο το 2010.

2010: "Επεκτείναμε την προηγούμενη μελέτη μας σε μόρια ACE2 από επτά επιπλέον είδη νυχτερίδων και δοκιμάσαμε τις αλληλεπιδράσεις τους με ανθρώπινη spike πρωτεΐνη SARS-CoV χρησιμοποιώντας τόσο ψευδοτύπο που βασίζεται στον HIV όσο και ζωντανές δοκιμές μόλυνσης SARS-CoV."


"Οι πρωτεΐνες ενζύμου μετατροπής της αγγειοτασίνης 2 (ACE2) διαφορετικών ειδών νυχτερίδων παρέχουν μεταβλητή ευαισθησία στην είσοδο SARS-CoV Yuxuan Hou, Cheng Peng, [...] και Zhengli Shi "

"προηγούμενες μελέτες έδειξαν ότι η πρωτεΐνη ενζύμου μετατροπής της αγγειοτασίνης 2 (ACE2), ένας γνωστός υποδοχέας του SARS-CoV, από μια πεταόειδή νυχτερίδα δεν μπόρεσε να δράσει ως λειτουργικός υποδοχέας για το SARS-CoV."


"Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι οι ACE2s του Myotis daubentoni και του Rhinolophus sinicus υποστηρίζουν την είσοδο ιού που προκαλείται από την πρωτεΐνη SARS-CoV S, αν και με διαφορετική αποτελεσματικότητα σε σύγκριση με εκείνη του ανθρώπινου ACE2."

"Το χιμαιρικό ACE2 κατασκευάστηκε συνδυάζοντας την Ν-τερματική περιοχή της νυχτερίδας ACE2 με το C-τερματικό τμήμα του ανθρώπινου ACE2"

"Η χίμαιρα στη συνέχεια κλωνοποιήθηκε"

"Ένας ιός ψευδοτύπου HIV-1-λουσιφεράσης που φέρει την πρωτεΐνη SARS-CoV BJ01 S, HIV / BJ01-S, προετοιμάστηκε"

"Τα κύτταρα HeLa εμβολιάστηκαν σε 96 πλάκες για 18 ώρες και μετά επιμολύνθηκαν με 0,2 μg ανασυνδυασμένου πλασμιδίου που περιέχει νυχτερίδα ή ανθρώπινο ACE2"

ζωντανή μόλυνση SARS-CoV πραγματοποιήθηκε υπό συνθήκες BSL4 στο Australian Labor Health Laboratory (AAHL)"

"Για να εξεταστεί η ευαισθησία διαφορετικών μορίων νυχτερίδας ACE2 στην είσοδο SARs-CoV, το σύστημα ψευδοϊού HIV / BJ01-S χρησιμοποιήθηκε για τη μόλυνση κυττάρων HeLa που εκφράζουν παροδικά γονίδια ACE2 ή ανθρώπινου ACE2."

"Είναι σαφές ότι το ACE2s των νυχτερίδων ήταν λιγότερο αποδοτικό συνολικά από το ανθρώπινο ACE2 σε αυτό το συγκεκριμένο σύστημα ανάλυσης."

"State Key Laboratory of Virology, Wuhan Institute of Virology, Chinese Academy of Sciences (CAS), Wuhan, 430071 Hubei China"

"Australian Labor Health Laboratory, Commonwealth Scientific and Industrial Research Organisation Livestock Industries, PO Bag 24, Geelong, VIC 3220 Australia"

"Τμήμα Φαρμακολογίας, Ιατρική Σχολή Πανεπιστημίου της Μινεσότα, Μινεάπολη, MN 55455 ΗΠΑ"

Θα λάβουμε μια απάντηση;

Αγαπητό
Το 2015 συμμετείχατε σε μια ομάδα που δημιούργησε ένα "χιμαιρικό" κοροναϊό σε ένα εργαστήριο. Μπορείτε να ενημερώσετε το κοινό για το πόσο παρόμοιος είναι ο ιός που δημιουργήσατε με τον SARSCov2;


πηγή


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΟ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ. ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ. 

Οι άνθρωποι βασικά χωρίζονται σε δύο κύριες κατηγορίες (οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα). Στα γουρούνια σε εμφανείς και αφανείς θέσεις ισχύος, και στους αποβλακωμένους σε παθολογικό βαθμό. Οι πρώτοι διαρκώς ψεύδονται και εξαπατούν ασυστόλως τους δεύτερους, σε  σημείο που είναι για γέλια και για κλάματα. Οι παθολογικά αποβλακωμένοι απλώς... "κοιτάνε την δουλειά τους". Αυτές οι δύο κατηγορίες καθορίζουν πλήρως τις εξελίξεις, ενεργητικά και παθητικά αντιστοίχως.


Η εναλλακτική ενημέρωση είναι σταγόνα στον ωκεανό της συστημικής ενημέρωσης, ενώ η πρώτη λογοκρίνεται και αποκλείεται και από τις μηχανές αναζήτησης-google, κοινωνικά δίκτυα κλπ, και είναι σαν να μην υπάρχει, πράγμα του γίνεται σταθερά πολύ χειρότερο.  Η ωμή αλήθεια είναι ότι όταν δεν προωθείς σε άλλους την εναλλακτική ενημέρωση που γνωρίζεις, πράξη που έχει μεγάλη προστιθέμενη αξία διότι δεν υπάρχουν άλλοι τρόποι να προωθηθεί, τότε χωρίς να το καταλαβαίνεις, μέσω αυτής της παράλειψης γίνεσαι συνυπεύθυνος και συνένοχος της εγκληματικής συμμορίας και του ελληνικού παραρτήματος της με τις μαριονέτες που χάριν συνεννόησης τους λέμε πολιτικούς, που χωρίς εντολή δεν επιτρέπεται ούτε να φτερνιστούν.

Ο μέσος άνθρωπος κοιμάται όρθιος (λόγω άγνοιας και παραπληροφόρησης). Η τηλεόραση και το επιφανειακό σερφάρισμα στο συστημικό διαδίκτυο τον κοιμίζουν ακόμα βαθύτερα. Μόνο εσύ και άλλοι σαν εσένα, στον βαθμό που είστε αφυπνισμένοι, μπορείτε να ξυπνήσετε άλλους. Μην το ξεχνάς αυτό. Συνέχεια »