Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Κυριακή 22 Μαρτίου 2020

Η πτώση των τιμών του πετρελαίου - μια αποτυχημένη πρόκληση των ΗΠΑ και των Σαουδαράβων κατά της Ρωσίας

Στο γεγονός ότι η τιμή του πετρελαίου στην παγκόσμια αγορά έχει μειωθεί περισσότερο από δύο φορές, οι ΗΠΑ φυσικά "βρήκαν" το Ρωσικό αποτύπωμα. Αλλά, όπως φαίνεται, σε αυτή την περίπτωση, τέτοιες δηλώσεις είναι πολύ παρόμοιες με τις κραυγές του "φωνάζει ο κλέφτης."


Το χρονολόγιο είναι αντίθετο.

Η κατάρρευση των τιμών ανά βαρέλι στην παγκόσμια αγορά σημειώθηκε μετά τη δήλωση της Σαουδικής Αραβίας σχετικά με την αύξηση της παραγωγής αργού πετρελαίου μετά την αποτυχία των διαπραγματεύσεων του ΟΠΕΚ+ για πρόσθετες περικοπές παραγωγής από την 1η Απριλίου του τρέχοντος έτους.
Θα πρέπει να ειπωθεί αμέσως ότι οι κατηγορίες της Ρωσίας για εικαζόμενη αποτυχία των διαπραγματεύσεων του ΟΠΕΚ είναι καθαρά προκλητικές.

Στην πραγματικότητα, φαίνεται πολύ διαφορετικό.

Κατά τη διάρκεια των συνομιλιών, υπήρχαν ήδη

περιορισμοί σε 1,8 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως που συμφωνήθηκαν στα τέλη του 2016 και επεκτάθηκαν ανά τρίμηνο με μικρές αλλαγές.

Εν μέσω της πτώσης των τιμών του πετρελαίου λόγω της επιδημίας του κοροναϊού, η Er-Ryad πρότεινε μια πρόσθετη μείωση της παραγωγής από την 1η Απριλίου έως το τέλος του έτους.

Η πρόταση της Ρωσίας ήταν να παραταθεί η υπάρχουσα συμφωνία για το δεύτερο τρίμηνο χωρίς πρόσθετες περικοπές. Η λογική είναι απλή - η κατάσταση με τις επιπτώσεις της επιδημίας στην τιμολόγηση έπρεπε να αξιολογηθούν.

Επίσης, σύμφωνα με τους ειδικούς, ήταν αδύνατο να αποκλείσουμε το γεγονός ότι με τη μείωση της παραγωγής φυσικά χάνονται οι αγορές. Και αν αυξήσουμε την παραγωγή στο μέλλον θα είναι σχεδόν χωρίς προβλήματα,  γιατί τότε έχουμε προβλήματα με την εξεύρεση αγοραστών.

Ως αποτέλεσμα, η Σαουδική Αραβία όχι μόνο αρνήθηκε να ανανεώσει τη συμφωνία, αλλά ανακοίνωσε αύξηση της παραγωγής, η οποία οδήγησε στην κατάρρευση της αγοράς πετρελαίου.

Μια απόφαση στην οποία η Ρωσία δεν συμμετείχε. Και οι δηλώσεις - "Η Ρωσία είναι υπεύθυνη για τα πάντα" - είναι μόνο μια πρόκληση προπαγάνδας των Ηνωμένων Πολιτειών.

Αλλά γιατί οι Σαουδάραβες και οι Αμερικανοί το κάνουν αυτό (ναι, ναι, ήταν οι Αμερικανοί);

Σε τελική ανάλυση υπολογίζονται οι συνέπειες όπως ο μη ισορροπημένος προϋπολογισμός του Ριάντ (όπου είναι απαραίτητα 80 δολάρια ανά βαρέλι), καθώς και ένα καρφί στο φέρετρο του  σχιστολιθικού πετρελαίου των ΗΠΑ, το όριο του περιθωρίου των οποίων θα πρέπει να είναι τουλάχιστον $ 40 ανά βαρέλι - υπολογίζονται κατά καιρούς.

Πως να στριμώξεις τη Ρωσία; Αλλά δεν είναι ένα μυστικό για κανέναν για τα 42 δολάρια ανά βαρέλι που προβλέπονται στον Ρωσικό προϋπολογισμό και τον αερόσακο πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων – υποτιμώνται επίσης την ίδια στιγμή.

Γιατί είναι, σαν παράλογο, μια αύξηση της παραγωγής; Γιατί να κάνει την κατάσταση χειρότερη; Σε τελική ανάλυση, δεν θα είναι δυνατόν να καταπνίξει τη Ρωσία ούτως ή άλλως.

Ας πάμε λίγο πίσω.

Ορισμένοι ειδικοί εκπλήσσονται από τη ταυτόχρονη μείωση της παραγωγής το 2016 και την άνθηση του αμερικανικού σχιστολιθικού πετρελαίου.

Έχοντας πείσει τους εταίρους να μειώσουν τους όγκους, η Σαουδική Αραβία πούλησε στην πραγματικότητα το, σαν μειωμένο, πετρέλαιο με το εμπορικό σήμα του αμερικανικού σχιστόλιθου. Έτσι, διατηρώντας την παραγωγή τους, οι Σαουδάραβες αύξησαν το κόστος ενός βαρελιού. Λοιπόν, οι ΗΠΑ έχουν βοηθήσει στις επιτυχίες της. Οι υπόλοιπες χώρες εταίροι έχασαν έτσι τις αγορές τους, "απελευθερώνοντας" τις για τις Ηνωμένες Πολιτείες. Και αυτό για τρία χρόνια.

Τώρα, με την τιμή της παγκόσμιας αγοράς πετρελαίου κάτω από το κόστος του Αμερικανικού σχιστολιθικού , οι ΗΠΑ δεν μπορούν πλέον να παραδώσουν (σαουδαραβικό πετρέλαιο) ότι είναι δικό τους.

Και τότε, συνειδητοποιώντας οι Σαουδάραβες ότι δεν μπορούσαν να κρύψουν την περίσσεια, το Ριάντ ξαφνικά, ανακοίνωσε τους πρόσθετους όγκους παραγωγής εν μία νυκτί.

Και αυτό επίσης εκπλήσσει τους ειδικούς.

Λαμβάνοντας υπόψη τη μείωση του επιπέδου του προϋπολογισμού των τελευταίων ετών των παραγωγικών επιχειρήσεων, μια τέτοια σημαντική ανακάλυψη "σε τρεις ημέρες" είναι πρακτικά αδύνατη. Επιπλέον, οι πραγματικές ποσότητες πετρελαίου που εξήχθησαν από τη Σαουδική Αραβία είναι γνωστές μόνο από τα λόγια των ίδιων των Σαουδάραβων. Οι ακριβείς αριθμοί είναι προσεκτικά κρυμμένοι.

Έτσι έχουμε, αυτό που συμβαίνει τώρα. Αλλά, όπως πάντα τον τελευταίο καιρό, η Ρωσία είναι "ένοχη" για τα πάντα. Ταυτόχρονα, κανείς δεν εμπόδισε τον ΟΠΕΚ να επεκτείνει τους υφιστάμενους περιορισμούς παραγωγής. Αλλά δεν το έκαναν. Τι σχέση έχει η Ρωσία με αυτό;

Θα πρέπει να προστεθεί ότι υπάρχει μια εκδοχή τις επιπλέον ποσότητες πετρελαίου η Σαουδική Αραβία μπορεί να τις παίρνει από τα αποθέματά της, η οποία, σύμφωνα με τους ειδικούς, να είναι για 4-6 μήνες προμηθειών. Αλλά για τον "αερόσακο" της Ρωσίας - αυτό δεν είναι ένας όρος. Και το Ριάντ το ξέρει αυτό, φυσικά. Επομένως αυτό που φαίνεται πιο πιθανό εξακολουθεί να είναι μια παραλλαγή της απάτης με τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Είναι καιρός να ονομάσουμε τα πράγματα με το όνομά τους - η κατάρρευση των τιμών του πετρελαίου τον Μάρτιο του 2020 συνέβη ως αποτέλεσμα των μηχανορραφιών των Ηνωμένων Πολιτειών και της Σαουδικής Αραβίας, που πραγματοποιήθηκαν υπό το πέπλο της μείωσης της παραγωγής του ΟΠΕΚ το 2016.

Εάν τέτοιες ενέργειες δεν αποτελούν πρόκληση, τότε τι θεωρείται πρόκληση. Και πώς να μεταχειριστεί κανείς τις δηλώσεις των φιλο -δυτικών μέσων - «η Ρωσία είναι υπεύθυνη για όλα» σε τέτοιες περιπτώσεις.

Υ.Γ. Τελευταία νέα - Οι ΗΠΑ σκοπεύουν να αναγκάσουν τη Σαουδική Αραβία να αλλάξει την πολιτική στην αγορά πετρελαίου "διπλωματικά". Και τη Ρωσία, λόγω της ανικανότητας της για ορισμένες πραγματικές ενέργειες, να τιμωρείται , φυσικά, με κυρώσεις.

https://politikus.ru/events/127162-padenie-cen-na-neft-neudavshayasya-provokaciya-ssha-i-sauditov-protiv-rossii.html

το είδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΟ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ. ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ. 

Οι άνθρωποι βασικά χωρίζονται σε δύο κύριες κατηγορίες (οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα). Στα γουρούνια σε εμφανείς και αφανείς θέσεις ισχύος, και στους αποβλακωμένους σε παθολογικό βαθμό. Οι πρώτοι διαρκώς ψεύδονται και εξαπατούν ασυστόλως τους δεύτερους, σε  σημείο που είναι για γέλια και για κλάματα. Οι παθολογικά αποβλακωμένοι απλώς... "κοιτάνε την δουλειά τους". Αυτές οι δύο κατηγορίες καθορίζουν πλήρως τις εξελίξεις, ενεργητικά και παθητικά αντιστοίχως.


Η εναλλακτική ενημέρωση είναι σταγόνα στον ωκεανό της συστημικής ενημέρωσης, ενώ η πρώτη λογοκρίνεται και αποκλείεται και από τις μηχανές αναζήτησης-google, κοινωνικά δίκτυα κλπ, και είναι σαν να μην υπάρχει, πράγμα του γίνεται σταθερά πολύ χειρότερο.  Η ωμή αλήθεια είναι ότι όταν δεν προωθείς σε άλλους την εναλλακτική ενημέρωση που γνωρίζεις, πράξη που έχει μεγάλη προστιθέμενη αξία διότι δεν υπάρχουν άλλοι τρόποι να προωθηθεί, τότε χωρίς να το καταλαβαίνεις, μέσω αυτής της παράλειψης γίνεσαι συνυπεύθυνος και συνένοχος της εγκληματικής συμμορίας και του ελληνικού παραρτήματος της με τις μαριονέτες που χάριν συνεννόησης τους λέμε πολιτικούς, που χωρίς εντολή δεν επιτρέπεται ούτε να φτερνιστούν.

Ο μέσος άνθρωπος κοιμάται όρθιος (λόγω άγνοιας και παραπληροφόρησης). Η τηλεόραση και το επιφανειακό σερφάρισμα στο συστημικό διαδίκτυο τον κοιμίζουν ακόμα βαθύτερα. Μόνο εσύ και άλλοι σαν εσένα, στον βαθμό που είστε αφυπνισμένοι, μπορείτε να ξυπνήσετε άλλους. Μην το ξεχνάς αυτό. Συνέχεια »