Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Παρασκευή 2 Αυγούστου 2019

«Το μπλόκο από το Twitter στη ρώσικη πρεσβεία μέρος σχεδίου των ΗΠΑ για αποσταθεροποίηση της Συρίας»

Νωρίτερα, το Twitter αποφάσισε να αναστείλει τον επίσημο λογαριασμό της ρωσικής πρεσβείας στην Δαμασκό της Συρίας, προκαλώντας την έντονη αντίδραση της Μόσχας.

Η αναστολή του λογαριασμού στο Twitter της ρωσικής πρεσβείας στη Δαμασκό αποτελεί μέρος των συστηματικών ενεργειών των ΗΠΑ με στόχο την υπονόμευση μιας πολιτικής λύσης στην σύγκρουση της Συρίας και τη δημιουργία διαταραχών στην περιοχή, δήλωσε την Πέμπτη ο υπουργός πληροφοριών της Συρίας Ιμάντ Σάρα.

«Η κίνηση των ΗΠΑ να μπλοκάρουν τον λογαριασμό της ρωσικής πρεσβείας στη Δαμασκό αποσκοπεί στη δημιουργία σύγχυσης πέρα από την υπάρχουσα διαταραχή στην περιοχή ... Φυσικά, ο στόχος όλων αυτών είναι να υπονομεύσει οποιαδήποτε πολιτική λύση που αποσκοπεί στον τερματισμό του πολέμου στη χώρα», δήλωσε ο Σάρα.

Ο υπουργός υπενθύμισε ότι πριν από λίγο καιρό οι Ηνωμένες Πολιτείες έλαβαν μέτρα για να απενεργοποιήσουν τους δορυφόρους μέσω των οποίων μεταδίδουν οι δημόσιοι τηλεοπτικοί σταθμοί της Συρίας.

«Ο λόγος για αυτό είναι ότι αυτά τα κανάλια παρουσιάζουν διαφορετική οπτική από αυτή των Ηνωμένων Πολιτειών και εκείνων που υποστηρίζουν την τρομοκρατία», ανέφερε.

Την Τετάρτη, το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών δημοσίευσε ένα στιγμιότυπο οθόνης του αποκλεισμένου λογαριασμού της πρεσβείας. Η αναστολή συνέβη αφού η πρεσβεία δημοσίευσε βίντεο όπου απορρίπτει ως ανεδαφικούς τους ισχυρισμούς της εθελοντικής οργάνωσης πολιτικής άμυνας της Συρίας, επίσης γνωστή ως Λευκά κράνη, σχετικά με τη στρατιωτική παρουσία της Ρωσίας στην επαρχία Ιντλίμπ της Συρίας.

Το Twitter αρνήθηκε να σχολιάσει το θέμα «για λόγους προστασίας της ιδιωτικής ζωής και της ασφάλειας», προσθέτοντας ότι ο λογαριασμός είχε ανασταλεί.

Τα Λευκά Κράνη, μια ΜΚΟ που θεωρείται ύποπτη για το ενδεχόμενο να διατηρεί διασυνδέσεις με ριζοσπαστικές ισλαμιστικές πολιτοφυλακές, ισχυρίστηκε στις 22 Ιουλίου ότι η Ρωσία φέρεται να είχε πραγματοποιήσει μία αεροπορική επιδρομή σε αγορά στην επαρχία Ιντλίμπ νωρίτερα εκείνη την ημέρα. Σύμφωνα με την οργάνωση, η επιδρομή κατέστρεψε την αγορά και προκάλεσε τον θάνατο πολλών αμάχων.

Τη Δευτέρα, το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας κυκλοφόρησε ένα βίντεο που αποδεικνύει ότι η αγορά δεν είχε δεχθεί επίθεση.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ