Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Πέμπτη 8 Αυγούστου 2019

ΥΠΟΘΕΣΗ ΜΙΖΑΣ ΜΕΤΚΑ: ΕΒΓΑΛΑΝ ΛΑΔΙ ΤΟΝ ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟ ΑΛΛΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΑΝ ΤΟΝ ΝΕΖΗ ΓΙΑ ΞΕΠΛΥΜΑ !!!

ΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΑΠΕΦΑΝΘΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΡΟΕΚΥΨΕ ΖΗΜΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΗ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΑΘΩΩΣΕ ΤΟΝ ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟ ΠΟΥ ΕΣΤΕΙΛΕ ΤΗ ΜΙΖΑ ΤΩΝ 250.000€ ΣΕ OFFSHORE TOY ΝΕΖΗ(ΤΟΤΕ ΔΙΕΥΘΥΝΟΝΤΑ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΤΗΣ ΔΕΗ) !!!
Από την άλλη με βάση τον νέο Ποινικό Κώδικα παραγράφηκε το αδίκημα της δωροληψίας για τον Νέζη αλλά τον καταδίκασε σε 5ετή κάθειρξη αλλά με αναστολή μέχρι την έφεση...

Εν ολίγοις αθωώθηκε για τα πάντα όλα ο δωροδοκών Ευάγγελος Μυτιληναίος(είχε απαλλαχθεί προ μηνών με βάση το βούλευμα του συμβουλίου εφετών και για το αδίκημα του ξεπλύματος) και τιμωρήθηκε μόνο δωρολήπτης Νέζης, όχι όμως επειδή δωροδοκήθηκε αλλά για ξέπλυμα !!!


Θυμηθείτε και εδώ:



Αθώωσαν τον Ευάγγελο Μυτιληναίο για την υπόθεση της ΔΕΗ στο Λαύριο

Το Τριμελές Εφετείο Αθήνας αθώωσε τον επιχειρηματία Ευάγγελο Μυτιληναίο από το αδίκημα της ενεργητικής δωροδοκίας κάνοντας δεκτή την πρόταση του εισαγγελέα της έδρας, που έκρινε ότι δεν υπήρξε ζημία για το ελληνικό Δημόσιο.

Η υπόθεση αφορούσε έμβασμα ύψους 250.000 ευρώ το οποίο εντοπίστηκε πριν λίγο καιρό στα πλαίσια άλλης δικαστικής έρευνας, από αλλοδαπή εταιρεία συμφερόντων του Ευ. Μυτιληναίου, σε εταιρεία με πραγματικό δικαιούχο τον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΗ, Στέργιο Νέζη.

Το επίδικο έμβασμα σύμφωνα με το κατηγορητήριο συνδεόταν με την κατακύρωση στην εταιρεία ΜΕΤΚΑ, συμφερόντων του Ε. Μυτιληναίου, του έργου κατασκευής μονάδας Συνδυασμένου Κύκλου με καύσιμο αέριο της ΔΕΗ στο Λαύριο. Το έργο είχε κατακυρωθεί ύστερα από διαγωνισμό τον Νοέμβριο του 2003 στη ΜΕΤΚΑ έναντι τιμήματος περίπου 194 εκατ. ευρώ, ενώ το έμβασμα μπήκε στην εταιρεία του Στ. Νέζη το Μάιου του ίδιου έτους.

Αντίθετα, το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων επέβαλε ποινή κάθειρξης 5 ετών και χρηματική εγγύηση 100.000 ευρώ στον Στ. Νέζη για ξέπλυμα μαύρου χρήματος, ενώ έκρινε ότι το αδίκημα της δωροληψίας έχει παραγραφεί με βάση το νέο Ποινικό Κώδικα.

Το Δικαστήριο έκρινε επίσης ότι ο Στ. Νέζης πρέπει να αφεθεί ελεύθερος μέχρι την εκδίκαση τη υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό.


πηγη

Σ.Κ. 

πηγή



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΟ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ. ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ. 

Οι άνθρωποι βασικά χωρίζονται σε δύο κύριες κατηγορίες (οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα). Στα γουρούνια σε εμφανείς και αφανείς θέσεις ισχύος, και στους αποβλακωμένους σε παθολογικό βαθμό. Οι πρώτοι διαρκώς ψεύδονται και εξαπατούν ασυστόλως τους δεύτερους, σε  σημείο που είναι για γέλια και για κλάματα. Οι παθολογικά αποβλακωμένοι απλώς... "κοιτάνε την δουλειά τους". Αυτές οι δύο κατηγορίες καθορίζουν πλήρως τις εξελίξεις, ενεργητικά και παθητικά αντιστοίχως.


Η εναλλακτική ενημέρωση είναι σταγόνα στον ωκεανό της συστημικής ενημέρωσης, ενώ η πρώτη λογοκρίνεται και αποκλείεται και από τις μηχανές αναζήτησης-google, κοινωνικά δίκτυα κλπ, και είναι σαν να μην υπάρχει, πράγμα του γίνεται σταθερά πολύ χειρότερο.  Η ωμή αλήθεια είναι ότι όταν δεν προωθείς σε άλλους την εναλλακτική ενημέρωση που γνωρίζεις, πράξη που έχει μεγάλη προστιθέμενη αξία διότι δεν υπάρχουν άλλοι τρόποι να προωθηθεί, τότε χωρίς να το καταλαβαίνεις, μέσω αυτής της παράλειψης γίνεσαι συνυπεύθυνος και συνένοχος της εγκληματικής συμμορίας και του ελληνικού παραρτήματος της με τις μαριονέτες που χάριν συνεννόησης τους λέμε πολιτικούς, που χωρίς εντολή δεν επιτρέπεται ούτε να φτερνιστούν.

Ο μέσος άνθρωπος κοιμάται όρθιος (λόγω άγνοιας και παραπληροφόρησης). Η τηλεόραση και το επιφανειακό σερφάρισμα στο συστημικό διαδίκτυο τον κοιμίζουν ακόμα βαθύτερα. Μόνο εσύ και άλλοι σαν εσένα, στον βαθμό που είστε αφυπνισμένοι, μπορείτε να ξυπνήσετε άλλους. Μην το ξεχνάς αυτό. Συνέχεια »