Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013

Με «κόλπα Μπουρμπούλια» επιχειρούν να διασώσουν τον Προβόπουλο για το σκάνδαλο της Proton!

lavrentiadhs provopoulos
Σε πανικό βρίσκεται το σάπιο τραπεζικό κατεστημένο μετά τη δικογραφία που σχημάτισε, ο αντεισαγγελέας Πρωτοδικών, Γεώργιος Καλούδης...

για το σκάνδαλο της πώλησης στον επιχειρηματία Λ. Λαυρεντιάδη του 31,31% των μετοχών της Proton, το οποίο κατείχε η Τράπεζα Πειραιώς.
Τα στοιχεία της δικογραφίας είναι τόσα και τέτοια που σε μία ευνομούμενη πολιτεία θα οδηγούσαν το διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιώργο Προβόπουλο και άλλα στελέχη των ελεγκτικών μηχανισμών της, στο εδώλιο του κατηγορουμένου για κακουργηματική απιστία σε βάρος του Δημοσίου και παράβαση καθήκοντος.


Στη χώρα, ωστόσο, που κυβερνά ο Σαμαράς με τον Βενιζέλο τα πράγματα επιχειρείται να εξελιχθούν εντελώς διαφορετικά, έτσι ώστε να συγκαλυφθούν οι τεράστιες ευθύνες του «συστήματος Προβόπουλου».
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του directnews.gr η 2η ειδική ανακρίτρια Ιωάννα Χατζάκη, έκλεισε άρον - άρον πριν λίγες μέρες τη δικογραφία για την υπόθεση Proton, πετώντας ουσιαστικά στο καλάθι των αχρήστων το «πόρισμα Καλούδη»! (διαβάστε εδώ 
Έτσι, χωρίς καμία ουσιαστική έρευνα κάλεσε ως μάρτυρα μία «εν δυνάμει» κατηγορούμενη - η οποία ήταν πρώην στέλεχος της Τράπεζας της Ελλάδος - και μόνο μ' αυτήν τη μεθοδευμένη
κατάθεση επιχειρήθηκε να "κουκουλωθούν" οι κακουργηματικές ευθύνες των ελεγκτικών οργάνων της ΤτΕ.


Αξίζει να σημειωθεί, ότι το «πόρισμα Καλούδη» ήταν εκείνο που ανάγκασε τον Λ. Λαυρεντιάδη να στείλει - μέσα από τη φυλακή όπου κρατείται - συμπληρωματικό απολογητικό υπόμνημα και για πρώτη φορά να αποκαλύψει συγκεκριμένα
στοιχεία, υποστηρίζοντας ότι με την ίδια λογική, που θεωρείται εκείνος ένοχος, θα πρέπει να καθίσουν μαζί του στο εδώλιο του κατηγορουμένου ο διοικητής της ΤτΕ Γ. Προβόπουλος, αλλά και στελέχη της Τράπεζας Πειραιώς που διοικούσαν την Proton πριν την εξαγοράσει ο ίδιος.


Αναφέρθηκε μάλιστα σε πέντε offshore εταιρείες (HADUS LIMITED, BRATZANO LTD, BEL-GLOBAL INC, NESFIELD SA και PORTE FINANCE LTD) οι οποίες δανειοδοτήθηκαν ως εταιρείες «ειδικού σκοπού», με 170 εκατομμύρια ευρώ, χωρίς εξασφαλίσεις και κατά την ανάκριση ποτέ δεν διερευνήθηκε ποια πρόσωπα κρύβονται πίσω απ' αυτές! (διαβάστε εδώ)


Οι αιτιάσεις του έγκλειστου επιχειρηματία φαίνεται ότι θορύβησαν εκείνους που δεν θέλουν να αποκαλυφθεί ολόκληρη η αλήθειαστους Έλληνες πολίτες, οι οποίοι κλήθηκαν να πληρώσουν το "μάρμαρο". Έτσι, την περασμένη Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου, η 2η ειδική ανακρίτρια αποφάσισε να ολοκληρώσει την ανάκριση, αφήνοντας στο δικαστικό απυρόβλητο πρόσωπα που καταχράστηκαν δημόσιο χρήμα!!!


Θα πρέπει να θυμίσουμε, ότι τις ίδιες ακριβώς μεθοδεύσεις είχε χρησιμοποιήσει στο παρελθόν και η περίφημη ανακρίτρια Κωνσταντίνα Μπουρμπούλια, προκειμένου να καλύψει τους πραγματικά υπαίτιους για το μεγάλο σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου, που ήταν τα τότε μέλη της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και της διοίκησης του ΧΑΑ.


Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες, οι συνήγοροι του Λ. Λαυρεντιάδη αρνήθηκαν να υπογράψουν το πέρας της ανάκρισης και κατέθεσαν προσφυγή στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών, ζητώντας τη διενέργεια των απαιτούμενων πρόσθετων ανακριτικών πράξεων.


Παράλληλα, υπέβαλαν και σχετική αναφορά προς τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Αθήνας, ο οποίος -σύμφωνα με το άρθρο 35 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας- έχει την ανώτατη διεύθυνση της ανάκρισης.

http://directnews.gr/greece/34497-me-kolpa-mpourmpoulia-epixeiroun-na-diasosoun-ton-provopoulo-gia-to-skandalo-ths-proton.html


ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ Η ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΜΠΡΟΥΣΑΛΗ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΜΗΝΥΣΗ ΑΝΑΚΡΙΤΡΙΑΣ ΓΙΑ “ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΚΗ ΔΥΣΦΗΜΙΣΗ”!!!




ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΙΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ!

ΕΙΧΑΝ ΠΡΟΗΓΗΘΕΙ ΑΝΩΝΥΜΑ ΑΠΕΙΛΗΤΙΚΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ!

Πριν από λίγο συνελήφθη και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα η εξαίρετη δημοσιογράφος – μέλος της ΕΣΗΕΑ – (ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΙ ΚΑΝΕΙ Η ΕΣΗΕΑ;) Δέσποινα Μπρούσαλη. Ο λόγος; Μήνυση που της υπέβαλε η ανακρίτρια Ιωάννα Χατζάκη όπως αποκαλύπτει το e-reportaz.gr για δημοσίευμα στον ιστότοπο Directnews.gr! Το επίμαχο δημοσίευμα με τίτλο: «Με κόλπα Μπουρμπούλια επιχειρούν να διασώσουν τον Προβόπουλο για το σκάνδαλο της Proton» αναφερόταν ότι η κυρία Χατζάκη έσπευσε να ολοκληρώσει την έρευνα για τα θαλασσοδάνεια της Proton χωρίς να εξετάσει τις τυχόν ποινικές ευθύνες του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, κ. Προβόπουλου, σύμφωνα με το σάιτ.



Στο μεσοδιάστημα όμως ήλθε η έκθεση – βόμβα του αντιεισαγγελέα Καλούση που αποκάλυπτε τις κακουργηματικές ευθύνες της ΤτΕ! Αυτό ακριβώς το γεγονός περιγράφει ξεκάθαρα το δημοσίευμα, το οποίο η κυρία ανακρίτρια θεώρησε “συκοφαντικό” (σύμφωνα πάντα με το e-reportaz).

Η Δέσποινα Μπρούσαλη (την σύλληψη της οποίας οι δικηγόροι της θεωρούν παράνομη), είναι δημοσιογράφος της πρώτης γραμμής, που αποκάλυψε παλικαρίσια θέματα όπως το παραδικαστικό με κίνδυνο της ζωής της. Πολλοί λένε πως η άρνηση της να μπει σε καλούπια, προκάλεσε την απόλυση της από τον ΔΟΛ.



Εντύπωση επίσης προκαλούν απειλητικά μηνύματα κατά της ζωής της δημοσιογράφου που έχουν αναρτηθεί ανώνυμα σε διαδικτυακούς τόπους όπως αυτός της “Ζούγκλας”, που οπωσδήποτε θα πρέπει να απασχολήσουν τις αρχές. Εκτός εάν οι αρχές ασχολούνται μόνο με δημοσιογράφους – αρλεκίνους του κυρίου Προβόπουλου, που μεταδίδουν αμάσητα και χωρίς αιδώ τα “του χρόνου θα έχουμε ανάπτυξη”, επειδή έτσι ορίζουν τα αφεντικά τους.

Όσο για την υπόθεση και την ευθιξία της κυρίας ανακρίτριας, έχει όπως κάθε Έλληνας πολίτης, το δικαίωμα να προσφύγει στην δικαιοσύνη. Η ουσία όμως είναι πως εάν θεωρεί ότι συκοφαντείται από αυτό το δημοσίευμα, θα πρέπει να αρχίσουμε να θιγόμαστε και εμείς ως πολίτες. Νιώθει πραγματικά ικανοποιημένη από τους μέχρι τώρα χειρισμούς της;

Έχει ασκήσει διώξεις κατά των στελεχών της ΤτΕ, μετά το πόρισμα Καλούδη; Λέει ψέμματα το δημοσίευμα; Γιατί εάν δεν το έχει κάνει, υπάρχει σοβαρό, σοβαρότατο θέμα.



Νιώθει ικανοποιημένη από την εξαφάνιση βασικών κατηγορουμένων που τυγχάνει να είναι και οι “βαλιτσοφόροι”;

Νιώθει ικανοποιημένη από την φυγή και του υιού Κυριακίδη αρκετό διάστημα μετά την φυγή του πατρός;

Νιώθει ικανοποιημένη που ο κύριος Κυριακίδης (που φτερούγισε) έστελνε εμβάσματα – μαμούθ σε δημοσιογράφους, αλλά το μάθαμε από την Ελευθεροτυπία και όχι τον κύριο Προβόπουλο; Εϊναι ίδιο το χρήμα που φτερουγίζει με την υπόθεση που χειρίζεται ή όχι;



Οι Αμερικάνοι πάντως έχουν μία βασική αρχή: Follow the money. Υπ’ αυτή την έννοια, η “επιτυχία” χωρίζεται από μία ΚΑΘΕΤΗ ΓΡΑΜΜΗ μεταξύ καθήκοντος και “δουλίτσας”. Οι καιροί είναι τέτοιοι, η κοινωνία βράζει και όλοι θα κληθούμε να γράψουμε το όνομα μας σε μία θέση ορατή στις επόμενες γενιές. Με μαύρα ή χρυσά γράμματα.

Ειδικά οι λειτουργοί της δικαιοσύνης, έχουν την μοναδική ευκαιρία να σώσουν την πατρίδα από το χάος ή να την βυθίσουν περισσότερο σε αυτό.

Θα περιμένουμε με ενδιαφέρον περισσότερες λεπτομέρειες, για να πούμε και περισσότερα.



το είδα




<<<     ΦΑΝΤΑΣΟΥ... 


 Είναι ο Ρότσιλντ το αφεντικό του Δένδια; Γιατί δεν απαντά ο υπουργός;    >>>


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΟ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ. ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ. 

Οι άνθρωποι βασικά χωρίζονται σε δύο κύριες κατηγορίες (οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα). Στα γουρούνια σε εμφανείς και αφανείς θέσεις ισχύος, και στους αποβλακωμένους σε παθολογικό βαθμό. Οι πρώτοι διαρκώς ψεύδονται και εξαπατούν ασυστόλως τους δεύτερους, σε  σημείο που είναι για γέλια και για κλάματα. Οι παθολογικά αποβλακωμένοι απλώς... "κοιτάνε την δουλειά τους". Αυτές οι δύο κατηγορίες καθορίζουν πλήρως τις εξελίξεις, ενεργητικά και παθητικά αντιστοίχως.


Η εναλλακτική ενημέρωση είναι σταγόνα στον ωκεανό της συστημικής ενημέρωσης, ενώ η πρώτη λογοκρίνεται και αποκλείεται και από τις μηχανές αναζήτησης-google, κοινωνικά δίκτυα κλπ, και είναι σαν να μην υπάρχει, πράγμα του γίνεται σταθερά πολύ χειρότερο.  Η ωμή αλήθεια είναι ότι όταν δεν προωθείς σε άλλους την εναλλακτική ενημέρωση που γνωρίζεις, πράξη που έχει μεγάλη προστιθέμενη αξία διότι δεν υπάρχουν άλλοι τρόποι να προωθηθεί, τότε χωρίς να το καταλαβαίνεις, μέσω αυτής της παράλειψης γίνεσαι συνυπεύθυνος και συνένοχος της εγκληματικής συμμορίας και του ελληνικού παραρτήματος της με τις μαριονέτες που χάριν συνεννόησης τους λέμε πολιτικούς, που χωρίς εντολή δεν επιτρέπεται ούτε να φτερνιστούν.

Ο μέσος άνθρωπος κοιμάται όρθιος (λόγω άγνοιας και παραπληροφόρησης). Η τηλεόραση και το επιφανειακό σερφάρισμα στο συστημικό διαδίκτυο τον κοιμίζουν ακόμα βαθύτερα. Μόνο εσύ και άλλοι σαν εσένα, στον βαθμό που είστε αφυπνισμένοι, μπορείτε να ξυπνήσετε άλλους. Μην το ξεχνάς αυτό. Συνέχεια »