Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2013

Καινούργιες πρωτοβουλίες κατά τραπεζών και δημοσίου σε Ελλάδα και ΗΠΑ

1. Μονοήμερο Σεμινάριο με θέμα την αμερικάνικη νομοθεσία η οποία παρέχει σε Έλληνες την δυνατότητα προσφυγής στην αμερικάνικη δικαιοσύνη και μάλιστα με το αζημίωτο 

«Ανταμοιβή για καταγγελία της διαφθοράς» 

Σύμφωνα με τις πρόσφατες τροποποιήσεις της Νομοθεσίας των Η.Π.Α. (που προβλέπεται από τις Dodd Frank Act και Foreign Corrupt Practices Act), αλλοδαπά (σε σχέση με τις ΗΠΑ) πρόσωπα ή Έλληνες Πολίτες (ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ της ιδιότητάς τους, εάν εργάζονται στο Δημόσιο ή Ιδιωτικό Τομέα), νομιμοποιούνται να ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΟΥΝ ΜΕ ΑΠΟΛΥΤΗ ΜΥΣΤΙΚΟΤΗΤΑ στην Αμερικανική Δικαιοσύνη ανάρμοστες πληρωμές  που έχουν γίνει από Αμερικανικές (ΗΠΑ) ή Ευρωπαϊκές Εταιρείες σε Έλληνες Κυβερνητικούς Αξιωματούχους, Διαμεσολαβητές, Ενδιαμέσους, ή Συμβούλους με σκοπό την ανάθεση Συμβάσεων ή απόκτηση Αδειών ή οποιαδήποτε άλλη Επιχειρηματική Ευκαιρία στην Ελλάδα.

Σε αυτή την περίπτωση, ο καταγγέλλων (“whistleblower”) ΜΠΟΡΕΙ να δικαιούται να ΕΙΣΠΡΑΞΕΙ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΔΟΛΑΡΙΑ σύμφωνα με την καινούρια Νομοθεσία των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής , εφ’ όσον έχει πρωτογενή πληροφόρηση για ανάρμοστες πληρωμές στους κάτωθι τομείς οικονομικής δραστηριότητος :



Φαρμακευτικές Εταιρείες, Εταιρείες Υγειονομικού Εξοπλισμού

Εταιρείες Παραγωγής, Διανομής Ενέργειας κλπ

Κατασκευαστικές ή Εταιρείες Ανάπτυξης Υποδομών

Τηλεπικοινωνιακές Εταιρείες

Βιομηχανικές Εταιρείες

Χρηματοπιστωτικά Ιδρύματα, Επενδυτικές Τράπεζες κλπ

Εταιρείες Ανάπτυξης Ακίνητης Περιουσίας

Εταιρείες Υπηρεσιών Υγείας

Ασφαλιστικές Εταιρείες

Σε ποιούς απευθύνεται

Το σεμινάριο απευθύνεται σε όλους τους Έλληνες πολίτες που εργάζονται είτε στον ιδιωτικό είτε στον δημόσιο τομέα και επιθυμούν εμπράκτως να βοηθήσουν στην καταπολέμηση της διαφθοράς, αποκομίζοντας ταυτόχρονα και οικονομικά οφέλη.

Ιδιαίτερα αφορά : Δικαστικούς, Δικηγόρους, Οικονομολόγους, Λογιστές, Στελέχη Οικονομικών Υπηρεσιών ιδιωτικών εταιρειών, Στελέχη του Δημοσίου Τομέα, Υπαλλήλους του Υπουργείου Οικονομικών, Αμυνας, Μεταφορών, Ανάπτυξης, Εργασίας, κλπ

Σκοπός

Ο σκοπός του σεμιναρίου είναι να πληροφορήσει τους συμμετέχοντες για τη νέα νομοθεσία των ΗΠΑ, η οποία δίνει την δυνατότητα να καταπολεμηθεί ουσιαστικά η διαφθορά, με απόλυτη εχεμύθεια, μέσω εξειδικευμένων δικηγορικών γραφείων στις ΗΠΑ, με εχεμύθεια και χωρίς κόστος, σε ενδεχόμενο δε επιτυχίας, η ανταμοιβή του καταγγέλλοντος ανέρχεται σε ποσοστό επί του προστίμου που επιβάλλεται και είναι ανάλογο του κύκλου εργασιών του επιχειρηματικού ομίλου που μετήλθε ανάρμοστων πρακτικών.

Για να δείτε το πλήρες κείμενο του σεμιναρίου πατήστε εδώ.

2. Επερώτηση στη Βουλή για την κατάθεση των αγωγών για τα ομόλογα χωρίς ημερομηνία λήξης (Perpetual) ΑΡΧΙΣΑΝ ΟΙ ΑΓΩΓΕΣ ΣΕ ALPHA BANK ΚΑΙ EUROBANK ΓΙΑ ΤΑ ΟΜΟΛΟΓΑ ΧΩΡΙΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΛΗΞΗΣ!!!]


Για το πλήρες κείμενο της ερώτησης πατήστε εδώ.

3) Έλληνες ομολογιούχοι κατά δημοσίου και τραπεζών


[ δείτε και FT: Νομικές επιθέσεις από Έλληνες ομολογιούχους κατά τραπεζών για το PSI - η μετάφαση του άρθρου εδώ]

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 103 2013.


25/08/2013


ΣΤΙΣ 8 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2013 -  ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΣΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ

.
Η Δ.Ε του Συλλόγου στα πλαίσια της προσπάθειας αποκατάστασης της απάτης που έχει συντελεστεί από το τυχοδιωκτικά πολιτικό σύστημα που κυβερνάει την Χώρα εις βάρος των Ομολογιούχων -  Φυσικά πρόσωπα, έχει εξετάσει ενδελεχώς τις δικαστικές δυνατότητες επίλυσης του προβλήματος πέραν της προσφυγής στο ΣτΕ.Με δεδομένο ότι το ΣτΕ είναι το Ανώτατο Διοικητικό Δικαστήριο και χωρίς να έχει καθαρογραφεί η απόφαση με το συνολικό σκεπτικό της, θεωρούμε ότι σ’ αυτήν την χρονική στιγμή,  ένα κατώτερο διοικητικό δικαστήριο δύσκολα θα μπορέσει να εναντιωθεί στην υπερκείμενη Αρχή, το ΣτΕ εν προκειμένω.
Ως εκ τούτου θεωρούμε σημαντικό να σας παρουσιάσουμε τις επιλογές που έχουν τα μέλη προκειμένου να προσφύγουν στα αστικά δικαστήρια.  Η οδός της αστικής δικαιοσύνης είναι ιδιαίτερα κρίσιμη διότι δεν μπορεί να παρουσιαστεί από τους αντιδίκους το αντεπιχείρημα του “Δημοσίου Συμφέροντος”.

Τα δικηγορικά γραφεία έχουν επιλεγεί με κριτήρια τόσο οικονομικά όσο και ποιοτικά . Σε κάθε περίπτωση τα μέλη είναι προφανώς ελεύθερα να αξιολογήσουν αυτές τις προτάσεις, να αποφασίσουν αυτοτελώς και να επωμιστούν το κόστος για την συμμετοχή τους ή όχι σ’ αυτές. Πρέπει εδώ να τονιστεί, ότι ο αριθμός των μελών που θα συμμετέχει σε μία δικαστική ενέργεια, πέρα από τον συμβολισμό του, έχει και οικονομικό αντίκτυπο σε ότι αφορά την πίεση που ασκούμε για τη λύση του θέματός μας. 

Επί πλέον θέτουμε εις γνώση των μελών, ότι η Δ.Ε συνεχίζει την διερεύνηση άλλων δυνατοτήτων δικαστικών ενεργειών (π.χ άσκηση ποινικών διώξεων) και για τις οποίες θα υπάρξει νεώτερη ενημέρωση.

Την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2013 στις 6μμ στο γήπεδο του Απόλλωνα στη Ριζούπολη,  Λεωφόρος Ηρακλείου 119 ο ΣΥ.Φ.Π.Ο.Ε.Δ. θα οργανώσει παρουσίαση των προτάσεων για τα μέλη του.  

Περισσότερες πληροφορίες και τις αναλυτικές προσφορές μπορείτε να βρείτε εφόσον εγγραφείτε στην περιοχή μελών του συλλόγου www.fpoed-members.gr που θα είναι σε λειτουργία  τις επομενες ημέρες.(Οδηγίες θα γνωστοποιηθούνε με νεώτερη Ανακοίνωση).

Υλικό από kyroslawoffices.gr και fpoed.gr
το είδα


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΟ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ. ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ. 

Οι άνθρωποι βασικά χωρίζονται σε δύο κύριες κατηγορίες (οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα). Στα γουρούνια σε εμφανείς και αφανείς θέσεις ισχύος, και στους αποβλακωμένους σε παθολογικό βαθμό. Οι πρώτοι διαρκώς ψεύδονται και εξαπατούν ασυστόλως τους δεύτερους, σε  σημείο που είναι για γέλια και για κλάματα. Οι παθολογικά αποβλακωμένοι απλώς... "κοιτάνε την δουλειά τους". Αυτές οι δύο κατηγορίες καθορίζουν πλήρως τις εξελίξεις, ενεργητικά και παθητικά αντιστοίχως.


Η εναλλακτική ενημέρωση είναι σταγόνα στον ωκεανό της συστημικής ενημέρωσης, ενώ η πρώτη λογοκρίνεται και αποκλείεται και από τις μηχανές αναζήτησης-google, κοινωνικά δίκτυα κλπ, και είναι σαν να μην υπάρχει, πράγμα του γίνεται σταθερά πολύ χειρότερο.  Η ωμή αλήθεια είναι ότι όταν δεν προωθείς σε άλλους την εναλλακτική ενημέρωση που γνωρίζεις, πράξη που έχει μεγάλη προστιθέμενη αξία διότι δεν υπάρχουν άλλοι τρόποι να προωθηθεί, τότε χωρίς να το καταλαβαίνεις, μέσω αυτής της παράλειψης γίνεσαι συνυπεύθυνος και συνένοχος της εγκληματικής συμμορίας και του ελληνικού παραρτήματος της με τις μαριονέτες που χάριν συνεννόησης τους λέμε πολιτικούς, που χωρίς εντολή δεν επιτρέπεται ούτε να φτερνιστούν.

Ο μέσος άνθρωπος κοιμάται όρθιος (λόγω άγνοιας και παραπληροφόρησης). Η τηλεόραση και το επιφανειακό σερφάρισμα στο συστημικό διαδίκτυο τον κοιμίζουν ακόμα βαθύτερα. Μόνο εσύ και άλλοι σαν εσένα, στον βαθμό που είστε αφυπνισμένοι, μπορείτε να ξυπνήσετε άλλους. Μην το ξεχνάς αυτό. Συνέχεια »