Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012

Το ΚΚΕ και το « Κίνημα της πατάτας »

Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται ότι ΚΙΝΗΜΑ για την ηγεσία του ΚΚΕ είναι ό,τι αυτό ελέγχει και χειραγωγεί…
Η ηγεσία του ΚΚΕ, αντί να χειροκροτήσει το «κίνημα της πατάτας» και να ρίξει τις δυνάμεις του για την προώθηση, επέκταση, ενοποίηση και οργάνωση του Κινήματος (έτσι θα έκανε ένα αυθεντικό κομμουνιστικό κόμμα), το σαμποτάρει και στρέφεται ευθέως εναντίον του.
Για να δικαιολογήσει
αυτή την υπονομευτική πρακτική του καταφεύγει σε τεχνάσματα γενικόλογων σοφισμάτων, στις αφαιρέσεις μιας ξύλινης «ταξικής» γλώσσας.

Έχουμε υπογραμμίσει πολλές φορές ότι
με τις αφαιρέσεις συγχωρούνται οι αμαρτίες και συγκαλύπτονται οι προδοσίες. Οι αφαιρέσεις, ιδιαίτερα οι «ταξικές αφαιρέσεις», είναι τα ταχυδακτυλουργικά τρικ της προδοσίας των Κινημάτων…

Ας καταγράψουμε τις πιο καραμπινάτες ταχυδακτυλουργίες της ηγεσίας του ΚΚΕ, με τη μορφή των συνοπτικών παρατηρήσεων.

Παρατήρηση πρώτη

Διαβάζουμε στο σημερινό «Ριζοσπάστη»:
http://www1.rizospastis.gr/story.do?id=6729676&publDate=6/3/2012

«Η συνολική επίλυση του προβλήματος (“σχεδιοποιημένη κάλυψη των αναγκών του πληθυσμού”) , απαιτεί την ενεργοποίηση του λαϊκού κινήματος συνολικά στην κατεύθυνση της ανατροπής της εξουσίας των μονοπωλίων»!!!

Σε τι συνίσταται εδώ η ταχυδακτυλουργία; Στην αντιπαράθεση του ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΥ ΣΤΟΧΟΥ («ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων»), με την ΠΡΑΚΤΙΚΗ των ΑΥΘΟΡΜΗΤΩΝ κινημάτων: «ΠΡΑΚΤΙΚΗ», μέσω της οποίας καθορίζονται, προωθούνται και υλοποιούνται οι ΤΑΚΤΙΚΕΣ του στρατηγικού στόχου.

Με πιο απλά λόγια. Για να φτάσεις στο στρατηγικό στόχο της ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ πρέπει να ΟΙΚΟΔΟΜΕΙΣ τους όρους (πολιτικούς και οργανωτικούς) μέσα στην κοινωνική κίνηση, μέσα στην πρακτική του Αυθόρμητου, μέσα στην ποικιλία και πολυχρωμία των ΑΥΘΟΡΜΗΤΩΝ λαϊκών εκδηλώσεων και ρήξεων…

Το να προτάσσεις το ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΣΤΟΧΟ και να σαμποτάρεις τις αυθόρμητες λαϊκές εκδηλώσεις και πρωτοβουλίες δεν πετάς μόνο στον κάλαθο των αχρήστων τη ΔΙΑΛΕΚΤΙΚΗ των κινημάτων (τη ζωντανή «ψυχή» της επαναστατικής θεωρίας και πρακτικής), αλλά διαπράττεις και ένα έγκλημα προδοσίας:

Εγκαταλείπεις την ζωντανή πάλη στο έλεος του καθεστώτος που σημαίνει τούτο: Στα λόγια μιλάς αντικαπιταλιστικά και στην ΠΡΑΞΗ στηρίζεις το καθεστώς…

Παρατήρηση δεύτερη:

Διαβάζουμε στην ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΚΚΕ:

«Ο στόχος προβολής του "κινήματος της φθηνής πατάτας" είναι ίδιος με εκείνον της προβολής του λεγόμενου κινήματος των πλατειών. Αποπροσανατολισμός των μικρών φτωχών αγροτών παραγωγών, απομάκρυνσή τους από το αγροτικό κίνημα με προσανατολισμό ρήξης με τα μονοπώλια και την ΕΕ».

Εδώ αντιπαραθέτει η ηγεσία το ΑΥΘΟΡΜΗΤΟ «κίνημα της πατάτας» με το «αγροτικό κίνημα», δηλαδή το συνδικαλιστικό, αγροτικό κίνημα!!!

Για την ηγεσία του ΚΚΕ «αγροτικό κίνημα» είναι μόνο το συνδικαλιστικό κίνημα: Δηλαδή η αγροτική γραφειοκρατία!!!

Απαστράπτει και εδώ η καθεστωτική γραφειοκρατική ΛΟΓΙΚΗ της ηγεσίας του ΚΚΕ. Κάθε τι που σπάει το κάδρο της γραφειοκρατίας των κινημάτων αφορίζεται!!!

Την ίδια λογική είχε η ηγεσία του ΚΚΕ και στα «κινήματα των πλατειών»: Τα καταδίκαζε σαν αποπροσανατολιστικά…

Ασφαλώς κάθε ΑΥΘΟΡΜΗΤΟ κίνημα, αν δεν ανυψωθεί ΠΟΛΙΤΙΚΑ και ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΑ, αν δεν συγκροτηθεί σε λαϊκά έμβρυα εξουσίας στο ΣΥΝΟΛΟ της κοινωνίας, αν μείνει στο έλεος της καθεστωτικής διαχείρισης και προπαγάνδας, βυθίζεται στο ΑΔΙΕΞΟΔΟ και αξιοποιείται από το καθεστώς αποπροσανατολιστικά.

Για μια τέτοια όμως ΕΞΕΛΙΞΗ δεν φταίει το ΑΥΘΟΡΜΗΤΟ λαϊκό κίνημα, αλλά τα πολιτικά εκείνα υποκείμενα που του γυρίζουν την πλάτη και το σαμποτάρουν, ενώ μιλούν στο όνομα του λαού, της αγροτιάς και της εργατικής τάξης…

Για μια τέτοια εξέλιξη οι πρώτοι και βασικοί υπεύθυνοι είναι οι δυνάμεις της «αριστεράς» και ιδιαίτερα αυτές του ΚΚΕ που ΟΧΙ μόνο εγκαταλείπουν τα δυναμικά αυτά κινήματα της ΑΥΘΟΡΜΗΤΗΣ ρήξης με το καθεστώς, αλλά τα υπονομεύουν και τα καταδικάζουν.

Παρατήρηση τρίτη

Το «Κίνημα της πατάτας» γεννήθηκε κάτω από την ανάγκη της επιβίωσης των λαϊκών στρωμάτων, κάτω από το μαστίγιο της κατοχικής κυβέρνησης που έχει ρίξει στα έσχατα όρια της πείνας και της εξαθλίωσης τον ελληνικό λαό.

Το να παραβλέπει κανείς αυτούς τους όρους ΖΩΗΣ και ΘΑΝΑΤΟΥ του ελληνικού λαού και να παραδίδει μαθήματα, από τις κομματικές έδρες του, μαθήματα γενικού αφορισμού του καπιταλισμού και περί «σχεδιασμένης κάλυψης των αναγκών» (ευχολόγια και αοριστίες στο απροσδιόριστο μέλλον), ΤΟΤΕ δεν κάνει τίποτα άλλο από το να συμβάλλει στην υπονόμευση, την ήττα και αυτής της στοιχειώδους λαϊκής κίνησης.

Η ηγεσία του ΚΚΕ σαμποτάρει ΑΝΟΙΚΤΑ αυτή την εμβρυώδη μορφή της λαϊκής εξουσίας: Το έμβρυο της ΚΟΙΝΟΤΙΚΗΣ οργάνωσης του λαού.

Αντί η ηγεσία του ΚΚΕ, με τις οργανωμένες δυνάμεις της να μπει ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΑ στον αγώνα του «κινήματος της πατάτας», να προωθήσει αυτό το κίνημα σε ανώτερες μορφές ΚΟΙΝΟΤΙΚΗΣ, λαϊκής εξουσίας, στη συγκρότηση πανελλαδικών ΚΟΙΝΟΤΙΚΩΝ ιστών, ΣΑΜΠΟΤΑΡΕΙ και ΠΡΟΔΙΔΕΙ αυτόν τον αγώνα με ξύλινες αντικαπιταλιστικές ρητορείες…

Η αποσύνθεση του καθεστώτος της ευρω-χούντας έχει φτάσει στα έσχατα όριά της, το καθεστώς των ανδρεικέλων καταρρέει, η ΟΡΓΗ του λαού συμπιέζεται εκρηκτικά, αυθόρμητες λαϊκές ρήξεις ξεσπούν, ΟΛΕΣ οι συνθήκες είναι υπερώριμες για τη δημιουργία λαϊκών ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ και μορφών λαϊκής ΕΞΟΥΣΙΑΣ και η ηγεσία του ΚΚΕ ΜΟΧΘΕΙ να διασώσει το καθεστώς με άσφαιρες «ομοβροντίες» εναντίον του, με την ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ κάθε ζωντανού αγώνα, με την υπονόμευση κάθε στοιχείου του λαϊκού αυθόρμητου…


πηγή http://resaltomag.blogspot.com/2012/03/blog-post_7416.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΟ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ. ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ. 

Οι άνθρωποι βασικά χωρίζονται σε δύο κύριες κατηγορίες (οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα). Στα γουρούνια σε εμφανείς και αφανείς θέσεις ισχύος, και στους αποβλακωμένους σε παθολογικό βαθμό. Οι πρώτοι διαρκώς ψεύδονται και εξαπατούν ασυστόλως τους δεύτερους, σε  σημείο που είναι για γέλια και για κλάματα. Οι παθολογικά αποβλακωμένοι απλώς... "κοιτάνε την δουλειά τους". Αυτές οι δύο κατηγορίες καθορίζουν πλήρως τις εξελίξεις, ενεργητικά και παθητικά αντιστοίχως.


Η εναλλακτική ενημέρωση είναι σταγόνα στον ωκεανό της συστημικής ενημέρωσης, ενώ η πρώτη λογοκρίνεται και αποκλείεται και από τις μηχανές αναζήτησης-google, κοινωνικά δίκτυα κλπ, και είναι σαν να μην υπάρχει, πράγμα του γίνεται σταθερά πολύ χειρότερο.  Η ωμή αλήθεια είναι ότι όταν δεν προωθείς σε άλλους την εναλλακτική ενημέρωση που γνωρίζεις, πράξη που έχει μεγάλη προστιθέμενη αξία διότι δεν υπάρχουν άλλοι τρόποι να προωθηθεί, τότε χωρίς να το καταλαβαίνεις, μέσω αυτής της παράλειψης γίνεσαι συνυπεύθυνος και συνένοχος της εγκληματικής συμμορίας και του ελληνικού παραρτήματος της με τις μαριονέτες που χάριν συνεννόησης τους λέμε πολιτικούς, που χωρίς εντολή δεν επιτρέπεται ούτε να φτερνιστούν.

Ο μέσος άνθρωπος κοιμάται όρθιος (λόγω άγνοιας και παραπληροφόρησης). Η τηλεόραση και το επιφανειακό σερφάρισμα στο συστημικό διαδίκτυο τον κοιμίζουν ακόμα βαθύτερα. Μόνο εσύ και άλλοι σαν εσένα, στον βαθμό που είστε αφυπνισμένοι, μπορείτε να ξυπνήσετε άλλους. Μην το ξεχνάς αυτό. Συνέχεια »