Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

"Οικολόγοι-Πράσινοι" - Η εφεδρεία της Νέας Τάξης?

Και μια κι ο ΣΥΡΙΖΑ με τις μ... του Alexis, έχει σκαμπανεβάσματα, η Νέα Τάξη βγάζει κρυφό άσο από το μανίκι της: Τους Οικολόγους - Πράσινους! Αναδημοσιεύω από το ΠΣ ΘΕΡΜΟΠΥΛΑΙ:



ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ
Πολύς ντόρος έγινε το Σαββατοκύριακο για το γκάλοπ που έδωσε στους Οικολόγους 3,5% και πρέπει να βάλουμε ορισμένα πράγματα στη θέση τους .
Ηγετικό στέλεχος του κόμματος αυτού εί ναι ο Μιχάλης Τρεμόπουλος ,δημοτικός σύμβουλος Θεσσαλονίκης ,ο οποίος είχε ζητήσει
στο δημοτικό συμβούλιο να ονομαστεί κεντρικός δρόμος της πόλης σε οδό Κεμάλ Ατατούρκ ,για να τιμηθεί όπως είχε πεί το τέκνο αυτό της Θεσαλλονίκης.
Ίσως να σκέφτεται ο λαμπρός αυτός πατριώτης ότι η διάπραξη γενοκτονιών συνιστά οικολογική πράξη διότι η ύπαρξη Ελλήνων επιβαρύνει τον πλανήτη (από οικολογικής άποψης, βεβαίως βεβαίως). Είναι αξιοσημείωτη η πρόταση του οικολόγου κυρίου Τρεμόπουλου και εμείς αδημονούμε να τον δούμε δήμαρχο της συμπρωτεύουσας για να υλοποιήσει την εμπνευσμένη πρότασή του.
Το σχετικό δημοσίευμα απο την ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ



Αλλά ενδιαφέρον έχει να δούμε και ορισμένες απο τις προγραμματικές τους θέσεις .....

ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ: ΠΛΟΥΤΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΕΙΛΗ


Υποστηρίζουμε κάθε μέτρο που θα μπορούσε να εγγυηθεί νόμιμη, ασφαλή και αξιοπρεπή είσοδο των αλλοδαπών στη χώρα μας, χωρίς διακρίσεις. Οι μετανάστες/ριες και οι πρόσφυγες δεν είναι και, πολύ περισσότερο, δεν πρέπει να αντιμετωπίζονται ως εγκληματίες. Είναι άνθρωποι που, λόγω των κοινωνικών, οικονομικών και πολιτικών συνθηκών που επικρατούν στη χώρα τους, αναγκάζονται να την εγκαταλείψουν προκειμένου να επιβιώσουν αυτοί και οι οικογένειές τους.


Το ότι συνήθως δεν έχουν επίσημα έγγραφα εισόδου δεν αποτελεί επιλογή τους. Είναι γεγονός ότι η Ελλάδα δέχεται μεγάλη πίεση από την είσοδο μεγάλου αριθμού μεταναστών, ωστόσο, η αύξηση της αστυνόμευσης των συνόρων ελάχιστα συμβάλλει στη μείωση του αριθμού τους.
Αντίθετα, αυξάνει τα κέρδη των λαθρεμπόρων και επιδεινώνει τις συνθήκες και τους κινδύνους του ταξιδιού. Εδώ πρέπει να σημειώσουμε και την απαράδεκτη κατάσταση στην ελληνοτουρκική μεθόριο, όπου υπάρχουν νάρκες κατά προσωπικού με θύματα συνεχώς μετανάστες και παρά το γεγονός ότι η χώρα μας έχει υπογράψει σχετικές διεθνείς συνθήκες.
Μια σοβαρή μεταναστευτική πολιτική, αφενός ανοίγει νόμιμους και προσιτούς σε όλους διαύλους μετανάστευσης, και αφετέρου φροντίζει για την αυστηρή εφαρμογή ίσων εργασιακών (και ασφαλιστικών) δικαιωμάτων για έλληνες και ξένους.


Παράλληλα, επενδύει σε σοβαρές προσπάθειες βιώσιμης ανάπτυξης αλλά και αναβάθμισης των δημοκρατικών και ανθρώπινων δικαιωμάτων στις χώρες προέλευσης με στόχο ένα βιώσιμο κόσμο για όλους.
Υποστηρίζουμε την άμεση οργάνωση χώρων υποδοχής των μεταναστών, όπου θα τους παρέχονται αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης και υγιεινής και δεν θα είναι στρατόπεδα απομακρυσμένα από τις μεγάλες πόλεις. Οι διαδικασίες εξέτασης του αιτήματος για άσυλο σε συνδυασμό με την άμεση χορήγηση προσωρινής άδειας παραμονής (ροζ κάρτα), πρέπει να επιταχυνθούν σε όλους και όλες τους/τις αιτούντες/σες άσυλο.


Γενναιόδωρη χορήγηση ασύλου και όχι «με το σταγονόμετρο» όπως ισχύει σήμερα. Θεωρούμε ότι εκτός από την αυτονόητη χορήγηση ασύλου σε πρόσφυγες πολέμου ή μεγάλων οικολογικών καταστροφών, πρέπει να δίνεται άσυλο και στις περιπτώσεις ανθρώπων που προέρχονται από χώρες όπου υφίστανται διωγμοί για λόγους θρησκείας, φυλής, φύλου, σεξουαλικού προσανατολισμού, φιλοσοφικών και θρησκευτικών πεποιθήσεων και πολιτικής δράσης.
Κανένας δεν θα πρέπει να αναγκάζεται να επιστρέψει σε μία χώρα όπου ενδέχεται να απειλείται -άμεσα ή έμμεσα- η ζωή του, η σωματική του ακεραιότητα και η αξιοπρέπεια του.


Στόχος είναι η ένταξη των μεταναστών/προσφύγων και των οικογενειών τους στην ελληνική κοινωνία με ίσα δικαιώματα και υποχρεώσεις. Η παρουσία ανθρώπων από διαφορετικές χώρες και κουλτούρες δεν πρέπει να θεωρείται πρόβλημα αλλά εμπλουτισμός της κοινωνίας που τους φιλοξενεί. Γι’ αυτό στηρίζουμε δομές αλληλεγγύης, γνωριμίας, πρόσβασης στην εκπαίδευση και στα συστήματα υγείας.
Ενημέρωση για τις αρχές και τις συνήθειες των πολιτών της χώρας υποδοχής και ενθάρρυνση για τη δημοκρατική λειτουργία αυτόνομων κοινοτήτων των μεταναστών.


Παραχώρηση «διπλής υπηκοότητας» σε όσους ξένους διαμένουν στη χώρα μας για χρόνια και του δικαιώματος εκλέγειν και εκλέγεσθαι σε συνδικαλιστικό, τοπικό, εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο, μετά από εύλογο χρονικό διάστημα από την ένταξη τους στην ελληνική κοινωνία. Σημαντική θεωρούμε επίσης τη συνεργασία των τοπικών θεσμών, ιδίως συνοικιακών και διαμερισματικών συμβουλίων με τους εκπροσώπους των μεταναστών κάθε περιοχής, για τη δημιουργία καλύτερων όρων ένταξής τους στην τοπική κοινωνία.


ΕΘΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΓΛΩΣΣΙΚΕΣ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΕΣ
Πολιτική ανοικτής και πολυπολιτισμικής κοινωνίας, με κύριους άξονες το δικαίωμα αυτοπροσδιορισμού και την ισότιμη ένταξη στην ελληνική κοινωνία. Απεμπλοκή των μειονοτικών ζητημάτων από τις εθνικιστικές εντάσεις και τις διμερείς σχέσεις με άλλες χώρες και ένταξή τους σε ευρωπαϊκό πλαίσιο, ως θεμάτων κατοχύρωσης και προστασίας ατομικών δικαιωμάτων.


Στο πλαίσιο αυτό δεν έχει σημασία ποιες μειονότητες θέλουμε εμείς να αναγνωρίζουμε, αλλά ποιοι συμπολίτες μας επιθυμούν να καταγράφονται ως ιδιαίτερες εθνικές ή γλωσσικές ομάδες στα πλαίσια της ελληνικής κοινωνίας. Θεωρώντας τις ιδιαιτερότητες αυτές πολιτισμικό πλούτο και όχι δυνητική απειλή, αρνούμαστε κάθε διάκριση μεταξύ πολιτών με κριτήρια εθνικής καταγωγής ή ταυτότητας.
Προωθούμε πολιτικές για στήριξη των λιγότερο ομιλούμενων γλωσσών, μελέτη και διάσωση των παραδοσιακών πολιτισμικών στοιχείων, αποφυγή της δημιουργίας γκέτο, αλλά και για θετικές διακρίσεις σε τομείς όπου η ισότητα ευκαιριών δεν είναι δεδομένη 

ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥΣ ΕΔΩ

Θα είδατε σαφώς οτι το κόμμα των οικολόγων θα μπορούσε κάλλιστα να είναι μια απο τις συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ.Οι απόψεις του είναι πανομοιότυπες. Μια ακόμα εφεδρεία της Νεας τάξης πραγμάτων για να αποροφήσει την διαμαρτυρία των πολιτών.



το είδα http://skinious.blogspot.com/2008/07/blog-post_28.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ