Όπως υποστηρίζουν, ένα διαιτολόγιο πλούσιο σε δημητριακά, φασόλια και ξηρούς καρπούς μπορεί να αποτρέψει τον κίνδυνο εμφάνισης της επάρατης νόσου.
Το διατροφικό τους μυστικό, κρύβεται στη φυσική ουσία ινοσιτόλ- πενταφωσφορικό άλας (inositol pentakisphosphate), το οποίο αποτρέπει την ανάπτυξη όγκων. Η ίδια ουσία βρέθηκε ότι υπάρχει ακόμα στις φακές και τον αρακά.
Η έρευνα των Βρετανών δημοσιεύεται στην ιατρική επιθεώρηση Cancer Research.
Εδώ και χρόνια οι επιστήμονες προσπαθούν να «χτυπήσουν» το «κακό» ένζυμο phosphoinositde 3-kinase, το οποίο προωθεί την ανάπτυξη του καρκίνου.
Οι ερευνητές του University College London δοκίμασαν το ινοσιτόλ-πενταφωσφορικό άλας που βρίσκεται στα φασόλια, τους ξηρούς καρπούς και τα δημητριακά σε ποντίκια με