Σχετικές έρευνες, από τη δεκαετία ΄90 μέχρι και σήμερα, επιβεβαιώνουν ότι το φυσικό αυτό προϊόν καταπολεμά το μικρόβιο που ευθύνεται για το 75% των ελκών του στομάχου και για το 90% των ελκών του δωδεκαδακτύλου (ελικοβακτηρίδιο του πυλωρού).
Στο πλαίσιο των ερευνών, ασθενείς με γαστρικό έλκος, κατανάλωναν επί 14 ημέρες, 1 γρ. μαστίχας πριν από το πρωινό και 1γρ. πριν το βραδινό. Οι ιατρικές εξετάσεις που ακολούθησαν, έδειξαν πλήρη ίαση σε όλους τους ασθενείς.
Οι θεραπευτικές ιδιότητες της μαστίχας δεν περιορίζονται μόνο στα στομαχικά προβλήματα καθώς αποτελεί φάρμακο ευρείας χρήσης.
Έχει αντιοξειδωτική δράση, καθώς αποδεδειγμένα η κατανάλωσή της μειώνει τα επίπεδα χοληστερόλης του αίματος. Ενδείκνυται για τη στοματική υγιεινή καθώς έχει αντιμικροβιακές ιδιότητες αλλά και για τη χρήση της σε τραυματισμούς του δέρματος.
Γενικότερα, οι ιδιότητές τις κρίνονται ευεργετικές για