Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2023

Ακόμα μια "παραλλαγή" του Covid: Omicron XBB και Η Αυτοοδηγούμενη Αφήγηση

Υπάρχει μια ακόμη παραλλαγή του Covid στα πρωτοσέλιδα - πρόκειται για το Omicron XBB 1.5, αν θέλετε να ξέρετε. 

 

Ειλικρινά δεν έχει σημασία σε αυτό το σημείο - αλλά παρέχει ένα ενδιαφέρον μάθημα για τη φύση της κατασκευής προπαγανδιστικών αφηγήσεων και για το πώς, μετά από ένα ορισμένο σημείο, αποκτούν δική τους ζωή....

Αυτές τις μέρες, τα αυτοοδηγούμενα αυτοκίνητα βρίσκονται συχνά στην επικαιρότητα. Δώστε τους λίγα χρόνια και η οδήγηση του δικού σας αυτοκινήτου θα θεωρείται "εγωιστική", "επικίνδυνη" και "παλιομοδίτικη".

Αλλά η Covid έχει γίνει μια αυτοοδηγούμενη αφήγηση.

Είναι μια αυτοτροφοδοτούμενη μηχανή, που δεν βρίσκεται εκτός ελέγχου των δημιουργών της, αλλά προς το παρόν έχει ρυθμιστεί στον αυτόματο πιλότο. Έχουμε φτάσει στο προπαγανδιστικό μονόδρομο - το σημείο εκείνο στο οποίο πάρα πολλοί άνθρωποι βασίζονται πάρα πολύ στην υποτιθέμενη "πραγματικότητα" του Covid για να την αφήσουν ποτέ να πεθάνει.

Αν οι εμπνευστές του ψεύδους της Πανδημίας μιλούσαν - για να παραδεχτούν τον σχεδιασμό της απάτης, να

εξηγήσουν πώς έγινε και να ισχυριστούν ότι το Covid δεν υπήρξε ποτέ - θα αγνοούνταν ή θα τους φώναζαν. Και όλη η ψεύτικη "επιστήμη" που πλήρωσαν για να δημιουργήσουν θα χρησιμοποιούνταν ως "απόδειξη" ότι έκαναν λάθος.

Αυτό δεν είναι τυχαίο. Είναι ο απώτερος στόχος της προπαγάνδας. Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης είναι μια βιομηχανική μηχανή που έχει σχεδιαστεί για να μετατρέψει μια συλλογή ψεμάτων σε μια ιστορία, μια ιστορία σε μια πεποίθηση, και τελικά - το πιο σημαντικό - μια πεποίθηση σε ένα αδιαμφισβήτητο μέρος της συλλογικής πραγματικότητας.

Αυτή η διαδικασία δεν είναι καινούργια, αλλά συνήθως διαρκεί χρόνια και χρόνια, με προφανές πρόσφατο παράδειγμα την Κλιματική Αλλαγή. Ο Covid μας έδειξε ότι η διαδικασία επιταχύνεται μαζικά, σαν ένα χρονοδιάγραμμα ενός σπόρου που γίνεται λουλούδι.

Το σημαντικότερο μέρος αυτής της διαδικασίας είναι η εμπλοκή του κερδοσκοπικού κινήτρου των ανθρώπων. Κυρίως το χρήμα, όπως πάντα και για πάντα, αλλά παίζουν επίσης και πτυχές του εγωισμού, της "αρετής" και του σκοπού - όλα αυτά μπορούν να συγκεντρωθούν σε μια ομάδα που μπορούμε χονδρικά να ονομάσουμε "ιδιοτελές συμφέρον".

Αυτή τη στιγμή υπάρχουν δεκάδες - ίσως εκατοντάδες - πανεπιστήμια και ερευνητικά εργαστήρια σε όλο τον κόσμο που πληρώνονται με εκατομμύρια δολάρια σε επιχορηγήσεις και επιδοτήσεις για να ερευνήσουν το "Covid" με τον ένα ή τον άλλο τρόπο.

Νέες παραλλαγές, νέες μέθοδοι δοκιμών, αξιολόγηση της αποτελεσματικότητας των ΜΑΠ (μάσκες), ετοιμότητα και πρόληψη πανδημίας, επικαιροποίηση δοκιμαστικών δοκιμών, τροποποίηση εμβολίων... ο κατάλογος συνεχίζεται.

Αν αναφέρετε κάποια μικρή περιοχή της αφήγησης για την "πανδημία", μπορώ να σας εγγυηθώ ότι κάποιος τύπος με εργαστηριακή ποδιά πληρώνεται για να γράψει άρθρα γι' αυτήν.

Ένας στρατός ανθρώπων - άνθρωποι που πιθανότατα δεν είχαν ποτέ κανέναν ρόλο στη δημιουργία της ψεύτικης αφήγησης, και μπορεί κάλλιστα να πιστεύουν ότι είναι απολύτως αληθινή - είναι τώρα στη θέση όπου ο ίδιος ο βιοπορισμός τους εξαρτάται από την ύπαρξη του Covid. Δεν θα επιτρέψουν ΠΟΤΕ να πειστούν για το αντίθετο.

Όλοι γνωρίζουν τη φράση του Upton Sinclair:

"Είναι δύσκολο να κάνεις κάποιον να καταλάβει κάτι όταν ο μισθός του εξαρτάται από το να μην το καταλάβει". Αυτό σίγουρα ισχύει εδώ.

Αλλά εξίσου αληθινό και εξίσου σχετικό είναι το εξής: Είναι πολύ εύκολο να βρεις κάτι όταν ο μισθός σου εξαρτάται από το να το βρεις. Έτσι, οι παραλλαγές θα συνεχίσουν να έρχονται.

Το Covid έχει γίνει μια οικοτεχνία. Ρουφάει λεφτά από τη μία πλευρά, και φτύνει παραλλαγές από την άλλη.

Και ενώ, προς το παρόν, αυτή είναι μια ήσυχη διαδικασία που τρέχει στο παρασκήνιο, ανά πάσα στιγμή μια από αυτές τις "παραλλαγές" μπορεί να ανασυρθεί από τη σχετική αφάνεια και να χρησιμοποιηθεί για να επανεκκινήσει τα λουκέτα και τις εντολές μάσκας και όλο το παιχνίδι της πανδημίας.

Μια μικρή πορνογραφική φάρμα φόβου, με μια σοδειά που ωριμάζει και μπορεί να συγκομιστεί ανάλογα με τις ανάγκες.

Αυτό είναι το μικρό μάθημα εδώ - η απόλυτη νίκη της προπαγάνδας δεν είναι να κάνεις τους πάντες να πιστέψουν ότι ένα ψέμα είναι η αλήθεια, είναι να κάνεις κάποιους ανθρώπους να το χρειάζονται.


---Δικτυογραφία :

Yet another Covid “variant”: Omicron XBB & the self-driving narrative – OffGuardian

https://off-guardian.org/2023/01/04/yet-another-covid-variant-omicron-xbb-the-self-driving-narrative/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΟ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ. ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ. 

Οι άνθρωποι βασικά χωρίζονται σε δύο κύριες κατηγορίες (οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα). Στα γουρούνια σε εμφανείς και αφανείς θέσεις ισχύος, και στους αποβλακωμένους σε παθολογικό βαθμό. Οι πρώτοι διαρκώς ψεύδονται και εξαπατούν ασυστόλως τους δεύτερους, σε  σημείο που είναι για γέλια και για κλάματα. Οι παθολογικά αποβλακωμένοι απλώς... "κοιτάνε την δουλειά τους". Αυτές οι δύο κατηγορίες καθορίζουν πλήρως τις εξελίξεις, ενεργητικά και παθητικά αντιστοίχως.


Η εναλλακτική ενημέρωση είναι σταγόνα στον ωκεανό της συστημικής ενημέρωσης, ενώ η πρώτη λογοκρίνεται και αποκλείεται και από τις μηχανές αναζήτησης-google, κοινωνικά δίκτυα κλπ, και είναι σαν να μην υπάρχει, πράγμα του γίνεται σταθερά πολύ χειρότερο.  Η ωμή αλήθεια είναι ότι όταν δεν προωθείς σε άλλους την εναλλακτική ενημέρωση που γνωρίζεις, πράξη που έχει μεγάλη προστιθέμενη αξία διότι δεν υπάρχουν άλλοι τρόποι να προωθηθεί, τότε χωρίς να το καταλαβαίνεις, μέσω αυτής της παράλειψης γίνεσαι συνυπεύθυνος και συνένοχος της εγκληματικής συμμορίας και του ελληνικού παραρτήματος της με τις μαριονέτες που χάριν συνεννόησης τους λέμε πολιτικούς, που χωρίς εντολή δεν επιτρέπεται ούτε να φτερνιστούν.

Ο μέσος άνθρωπος κοιμάται όρθιος (λόγω άγνοιας και παραπληροφόρησης). Η τηλεόραση και το επιφανειακό σερφάρισμα στο συστημικό διαδίκτυο τον κοιμίζουν ακόμα βαθύτερα. Μόνο εσύ και άλλοι σαν εσένα, στον βαθμό που είστε αφυπνισμένοι, μπορείτε να ξυπνήσετε άλλους. Μην το ξεχνάς αυτό. Συνέχεια »