Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2021

Covid: Πόσο διαρκεί η ανοσία που βασίζεται στο εμβόλιο;

 Sebastian Rushworth MD

Είναι λυπηρό το γεγονός ότι οι φαρμακευτικές εταιρείες αποφάσισαν να τερματίσουν νωρίς τις δοκιμές τους, δίνοντας ενεργό εμβόλιο κατά του Covid στα μέλη της ομάδας εικονικού φαρμάκου μετά από λίγους μόλις μήνες. 

Σημαίνει ότι δεν υπάρχει μακροπρόθεσμη παρακολούθηση των εμβολίων κατά της Covid από τυχαιοποιημένες δοκιμές και δεν θα υπάρξει ποτέ. Αυτό σημαίνει ότι είμαστε αναγκασμένοι να βασιζόμαστε αποκλειστικά σε δεδομένα παρατήρησης (στους ανθρώπους που εμβολιάζονται σε μεγάλη κλίμακα) καθώς προσπαθούμε να κατανοήσουμε πόσο ασφαλή και αποτελεσματικά είναι τα εμβόλια μακροπρόθεσμα.

Γι' αυτό μια πρόσφατη μελέτη από τη Σουηδία είναι τόσο πολύ ενδιαφέρουσα. 

Είναι επί του παρόντος διαθέσιμη ως προεκτύπωση και μπορείτε να τη βρείτε εδώ. 

Ο σκοπός της μελέτης ήταν να προσδιοριστεί πόσο αποτελεσματικά είναι τα εμβόλια στην προστασία από τον

κορωνοϊό μακροπρόθεσμα (δηλαδή μετά από περισσότερους από μερικούς μήνες). 

Αυτή ήταν μια μελέτη βάσει μητρώου, επομένως δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι βγαίνει από τη Σουηδία. Η Σουηδία αναγνωρίζεται γενικά ως καλύτερη από οποιαδήποτε άλλη χώρα στη συλλογή και ταξινόμηση μεγάλων ποσοτήτων δεδομένων πληθυσμού και στη χρήση τους για την παραγωγή αυτού του τύπου μελετών.

Οι συγγραφείς της μελέτης ξεκίνησαν με τον εντοπισμό όλων των ατόμων που διαμένουν στη Σουηδία και είχαν εμβολιαστεί πλήρως κατά της Covid-19 μέχρι τα τέλη Μαΐου 2021. 

Εκείνη την εποχή, τρία διαφορετικά εμβόλια χρησιμοποιούνταν στη Σουηδία: Moderna, Pfizer και AstraZeneca. Στη συνέχεια, τα εμβολιασμένα άτομα αντιστοιχίστηκαν μεμονωμένα με άτομα της ίδιας ηλικίας και φύλου και που ζούσαν στον ίδιο δήμο, τα οποία δεν είχαν εμβολιαστεί. 

Συνολικά, 1.684.958 άτομα συμπεριλήφθηκαν στη μελέτη. Παρακολουθήθηκαν μέχρι τον Οκτώβριο για να διαπιστωθεί εάν ανέπτυξαν covid-19.

Λοιπόν, τι έδειξε η μελέτη;

Όπως θα ήταν αναμενόμενο, τα εμβόλια ήταν πολύ αποτελεσματικά στην πρόληψη της συμπτωματικής Covid περίπου δύο μήνες μετά τον εμβολιασμό. Αυτό έδειξαν οι τυχαιοποιημένες δοκιμές και είναι ο λόγος που τα εμβόλια εγκρίθηκαν για χρήση. Συνολικά, η μείωση του σχετικού κινδύνου στις 31-60 ημέρες μετά τον εμβολιασμό ήταν 89%.

Ωστόσο, μετά από αυτούς τους πρώτους δύο μήνες, υπήρξε ταχεία μείωση της αποτελεσματικότητας. Στους τέσσερις έως έξι μήνες, τα εμβόλια μείωσαν τον σχετικό κίνδυνο μόλυνσης μόνο κατά 48%!

Αυτό είναι πολύ ενδιαφέρον αν σκεφτούμε ότι οι κυβερνήσεις είχαν αρχικά θέσει τον πήχη για την έγκριση των εμβολίων σε μείωση του σχετικού κινδύνου κατά 50%. 

Έτσι, εάν οι δοκιμές απαιτούνταν να διεξαχθούν για έξι μήνες πριν παρουσιαστούν τα αποτελέσματα αντί να εκτελούνται μόνο για δύο μήνες, τότε τα εμβόλια θα θεωρούνταν πολύ αναποτελεσματικά για να άξιζε τον κόπο, και δεν θα είχαν εγκριθεί ποτέ.

Λοιπόν, αυτό δεν είναι ακριβώς αλήθεια. 

Ένα εμβόλιο εξακολουθούσε να παρέχει καλύτερη από 50% μείωση του σχετικού κινδύνου σε έξι μήνες – το εμβόλιο Moderna. 

Στους τέσσερις έως έξι μήνες, η σχετική μείωση του κινδύνου με το εμβόλιο Moderna ήταν 71%. 

Την ίδια στιγμή, η Pfizer προσέφερε μόνο μείωση του κινδύνου κατά 47% και η προστασία απο το εμβόλιο της AstraZeneca ήταν μηδενική.

Είναι λογικό ότι το εμβόλιο Moderna θα προσφέρει καλύτερη προστασία από το εμβόλιο Pfizer. Αν και τα εμβόλια είναι σχεδόν πανομοιότυπα, η δόση στο εμβόλιο Moderna είναι τρεις φορές υψηλότερη. 

Αυτός είναι πιθανώς ο λόγος για τον οποίο το Moderna έχει συσχετιστεί με πολύ υψηλότερα ποσοστά μυοκαρδίτιδας, γι' αυτό και δεν εγκρίνεται πλέον για χρήση σε άτομα κάτω των 30 ετών εδώ στη Σουηδία.

Έτσι, εάν οι κυβερνήσεις δεν είχαν βιαστεί να βγάλουν τα εμβόλια και είχαν ζητήσει έξι μήνες παρακολούθησης αντί για δύο, μόνο το εμβόλιο Moderna θα είχε εγκριθεί εξαρχής.

Όταν ξεπερνάμε τους έξι μήνες, τα πράγματα γίνονται ακόμα πιο καταθλιπτικά. 

Μέχρι τους εννέα μήνες, το εμβόλιο Pfizer δεν προσφέρει πλέον καμία απολύτως προστασία έναντι της συμπτωματικής Covid-19. 

Δυστυχώς, δεν προσφέρονται δεδομένα εννέα μηνών για το εμβόλιο Moderna λόγω του μικρού αριθμού ατόμων για τα οποία είναι διαθέσιμες αυτές οι πληροφορίες, αλλά μετά από έξι μήνες, η ικανότητα του εμβολίου Moderna να αποτρέψει το συμπτωματικό Covid-19 είχε πέσει σε μόλις 59 %. Επομένως, υπάρχει μια συνεχής μείωση της αποτελεσματικότητας σε κάθε χρονική στιγμή που μετράται ακόμη και για το εμβόλιο Moderna, χωρίς κανένα σημάδι εξομάλυνσης.

Τι θα συμβεί αν εξετάσουμε τις υποομάδες, όπως οι ηλικιωμένοι, οι οποίοι κινδυνεύουν μακράν περισσότερο από την Covid-19 και, επομένως, δυνητικά έχουν περισσότερα οφέλη από τον εμβολιασμό;

Τα άτομα ηλικίας άνω των 80 ετών δείχνουν αρχικά καλή ανταπόκριση στο εμβόλιο, με 73% μείωση του σχετικού κινδύνου ασθένειας σε ένα έως δύο μήνες μετά τον εμβολιασμό. 

Ωστόσο, αυτό πέφτει μόνο στο 50% στους δύο έως τέσσερις μήνες, και στους έξι μήνες δεν υπάρχει κανένα απολύτως όφελος. 

Ακόμη και για τους μεσήλικες (50-64 ετών), οι οποίοι έχουν καλύτερα λειτουργικό ανοσοποιητικό σύστημα και που θα πρέπει επομένως να ανταποκρίνονται πιο έντονα στα εμβόλια, τα εμβόλια είναι εντελώς αναποτελεσματικά στην πρόληψη της συμπτωματικής νόσου στους τέσσερις έως έξι μήνες. 

Η μόνη ομάδα για την οποία τα εμβόλια είναι περισσότερο από 50% αποτελεσματικά μέχρι το σημείο των τεσσάρων μηνών είναι άτομα ηλικίας κάτω των 50 ετών (για τα οποία η αποτελεσματικότητα στους τέσσερις έως έξι μήνες είναι 51%).

Φυσικά, το πόσο καλά είναι τα εμβόλια στην πρόληψη της συμπτωματικής νόσου δεν είναι πραγματικά αυτό που έχει σημασία, αν με τον όρο συμπτωματική ασθένεια συνήθως εννοούμε κάτι περισσότερο παρόμοιο με το κοινό κρυολόγημα παρά με την ισπανική γρίπη. 

Αυτό που πραγματικά έχει σημασία είναι πόσο καλά είναι τα εμβόλια στην πρόληψη σοβαρών ασθενειών. Λοιπόν, ας το δούμε αυτό.

Σε έναν έως δύο μήνες μετά τον εμβολιασμό, τα εμβόλια παρείχαν 91% μείωση στον κίνδυνο νοσηλείας ή θανάτου. 

Στούς τέσσερις έως έξι μήνες, αυτό είχε πέσει στο 74%

Και μετά από έξι μήνες, η μείωση μειώθηκε στο 42%, αν και η διαφορά μεταξύ της ομάδας των εμβολιασμένων και των μη εμβολιασμένων δεν ήταν πλέον στατιστικά σημαντική. Με άλλα λόγια, στο χρονικό σημείο των έξι μηνών δεν ήταν πλέον δυνατό να ανιχνευθεί μια στατιστικά σημαντική επίδραση του εμβολιασμού στον κίνδυνο νοσηλείας ή θανάτου.

Όπως το βλέπω, υπάρχουν δύο πιθανές εξηγήσεις για τη ραγδαία φθίνουσα αποτελεσματικότητα των εμβολίων. Το πρώτο είναι ότι οφείλεται στην περιορισμένη ανοσία που παράγεται από τα ίδια τα εμβόλια και το δεύτερο είναι ότι οφείλεται στη συνεχή εξέλιξη του ιού και ειδικότερα στην άνοδο της παραλλαγής δέλτα. 

Εάν ο δεύτερος λόγος είναι αληθινός, τότε δεν υπάρχει κανένας λόγος να δίνουμε στους ανθρώπους ενισχυτικά, γιατί τα ενισχυτικά δεν θα κάνουν τίποτα για να βελτιώσουν την ανοσία.

Εάν ο πρώτος λόγος είναι αληθινός, τότε υπάρχει περίπτωση να γίνουν ενισχυτικά, αν και είναι πολύ παράλογο να δίνουμε σε όλους ένα αναμνηστικό κάθε τέσσερις μήνες για να προστατεύσουμε από έναν ιό που για τους περισσότερους ανθρώπους δεν είναι κάτι περισσότερο από ένα κρυολόγημα, όπου το 99,8% των μολυσμένων ανθρώπων θα επιβιώσει , και για το οποίο υπάρχει πλέον τεράστια φυσική ανοσία του πληθυσμού, χάρη σε όλους τους ανθρώπους που έχουν ήδη νοσήσει από τον κορωνοϊό. 

Σε αντίθεση με τη βραχυπρόθεσμη προστασία που προσφέρουν τα εμβόλια, η προστασία που δημιουργείται από τη μόλυνση έχει αποδειχθεί ότι είναι τόσο ανθεκτική όσο και ευρεία, παρά τους άχρηστους ισχυρισμούς της επιστήμης για το αντίθετο που παράγονται από το CDC. 

(Αν και πρόσφατα το CDC παραδέχτηκε ότι, δεν έχει καταγεγραμμένο περιστατικό κάποιου που είχε φυσική ανοσία να μολυνθεί ξανά ή να μεταδώσει την Covid.)

Ωστόσο, υπάρχει μια πολύ καλή περίπτωση για τακτική ενίσχυση των πολυπαθών ηλικιωμένων κάθε τέσσερις μήνες, κατά προτίμηση με το εμβόλιο Moderna.

Λοιπόν, τι μπορούμε να συμπεράνουμε;

Τα εμβόλια είναι πολύ λιγότερο αποτελεσματικά από ό,τι πιστευόταν αρχικά και η αποτελεσματικότητα μειώνεται γρήγορα. Με αυτό, η ιδέα ότι θα είναι δυνατό για τις χώρες να εμβολιαστούν από την πανδημία είναι ξεκάθαρα ανοησία. Ο μόνος τρόπος με τον οποίο τελειώνει η πανδημία είναι να μολυνθούν αρκετοί άνθρωποι και να αναπτύξουν φυσική ανοσία, με τον ίδιο τρόπο που έληξε κάθε προηγούμενη πανδημία του αναπνευστικού ιού.

πηγή

https://sebastianrushworth.com/2021/11/05/covid-how-long-does-vaccine-based-immunity-last/

O Βασιλίας είναι τελείως γυμνός, το εμβόλιο είναι βασικά αναποτελεσματικό

2 σχόλια:

  1. Kyle Warner: Pro Mountain Biker Says He Knows 6 People Affected By Vaccine Injury Who Have Committed Suicide In The Past Month

    Η καριέρα και η ζωή του πρωταθλητή ορεινής ποδηλασίας των ΗΠΑ καταστράφηκαν από το εμβόλιο Pfizer Covid-19

    Ένας τρεις φορές νικητής του τίτλου Enduro National και επαγγελματίας ποδηλάτης βουνού καταστράφηκε η ζωή και η καριέρα του από το εμβόλιο Covid-19 της Pfizer.
    Ο Kyle Warner, 29 ετών, μίλησε πρόσφατα για το πώς καταστράφηκε η υγεία του από τα εμβόλια του Covid, αφήνοντάς τον με περικαρδίτιδα, σύνδρομο ορθοστατικής ταχυκαρδίας (PoTS) και αντιδραστική αρθρίτιδα.
    Λόγω αυτού, η καριέρα της Warner έχει πλέον τελειώσει.
    Σε μια ανάρτηση στο Instagram, η Warner έγραψε: «Ευχαριστώ όλους όσους με υποστήριξαν και με κατανόησαν μιλώντας ανοιχτά για αυτό το θέμα. Πολλοί από εσάς με γνωρίζετε ως έναν αρκετά λογικό και περιποιητικό τύπο και ποτέ δεν είχα σκοπό να συμμετάσχω σε όλη αυτή τη συζήτηση.

    «Ωστόσο, μετά την εμπειρία μου αυτό το καλοκαίρι, και ακούγοντας κυριολεκτικά χιλιάδες παρόμοιες ιστορίες, νιώθω ότι πρέπει να υπερασπιστώ τους ανθρώπους που είτε δεν μπορούν είτε δεν έχουν πρόσβαση στην ίδια πλατφόρμα.

    Ο Γουόρνερ τόνισε ότι τα τραύματά του δεν είναι πολιτικά. Είπε ότι είναι προσωπικά γιατί είναι αληθινά και του έχουν καταστρέψει τη ζωή.

    «Θέλω το καλύτερο για τον κόσμο και την ανθρωπότητα και ραγίζει η καρδιά μου να βλέπω ανθρώπους να υποφέρουν με οποιονδήποτε τρόπο», είπε.

    «Αυτή την περασμένη εβδομάδα στο DC ταρακούνησε δραστικά την άποψή μου για τον κόσμο και με έκανε να συνειδητοποιήσω πόσο πολύ χρειαζόμαστε ως μέσοι άνθρωποι να ενωθούμε και να υποστηρίξουμε ο ένας τον άλλον».

    Προέτρεψε τους οπαδούς του να ακούσουν την ιστορία του και τις εμπειρίες άλλων ανθρώπων «πριν κρίνουν ή χαρακτηρίσουν». Είπε ότι είναι απλώς ένας μέσος τύπος «που νοιάζεται για τους άλλους και θέλει η κυβέρνηση να αναγνωρίσει και να υποστηρίξει αυτό που πραγματικά συμβαίνει».

    Τα χειρότερα από τα συμπτώματα του Warner εμφανίστηκαν μετά τη δεύτερη δόση του εμβολίου Pfizer, η οποία του έκανε να αναπτύξει πολλές σοβαρές χρόνιες ασθένειες από τις οποίες συνεχίζει να υποφέρει.

    https://thecovidworld-com.translate.goog/kyle-warner-pro-mountain-biker-says-he-knows-6-people-affected-by-vaccine-injury-who-have-committed-suicide-in-the-past-month/?_x_tr_sl=en&_x_tr_tl=el&_x_tr_hl=el&_x_tr_pto=nui,op,sc
    .
    https://dailyexpose.uk/2021/11/15/us-mountain-biking-champions-career-and-life-ruined-by-pfizer-covid-19-vaccine/


    ΑΓΓΕΛΙΚΗ-ΑΧΑΡΝΑΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η καριέρα και η ζωή του πρωταθλητή ορεινής ποδηλασίας των ΗΠΑ καταστράφηκαν από το εμβόλιο Pfizer Covid-19

    McGuire - Pfizer-injured pro mountain
    biker Kyle Warner says 6 people have
    committed suicide in the past month who’ve
    been adversely affected by the vaccine.

    https://twitter.com/SonOfGuire/status/1458951174468648962



    AΓΓΕΛΙΚΗ-ΑΧΑΡΝΑΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΟ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ. ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ. 

Οι άνθρωποι βασικά χωρίζονται σε δύο κύριες κατηγορίες (οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα). Στα γουρούνια σε εμφανείς και αφανείς θέσεις ισχύος, και στους αποβλακωμένους σε παθολογικό βαθμό. Οι πρώτοι διαρκώς ψεύδονται και εξαπατούν ασυστόλως τους δεύτερους, σε  σημείο που είναι για γέλια και για κλάματα. Οι παθολογικά αποβλακωμένοι απλώς... "κοιτάνε την δουλειά τους". Αυτές οι δύο κατηγορίες καθορίζουν πλήρως τις εξελίξεις, ενεργητικά και παθητικά αντιστοίχως.


Η εναλλακτική ενημέρωση είναι σταγόνα στον ωκεανό της συστημικής ενημέρωσης, ενώ η πρώτη λογοκρίνεται και αποκλείεται και από τις μηχανές αναζήτησης-google, κοινωνικά δίκτυα κλπ, και είναι σαν να μην υπάρχει, πράγμα του γίνεται σταθερά πολύ χειρότερο.  Η ωμή αλήθεια είναι ότι όταν δεν προωθείς σε άλλους την εναλλακτική ενημέρωση που γνωρίζεις, πράξη που έχει μεγάλη προστιθέμενη αξία διότι δεν υπάρχουν άλλοι τρόποι να προωθηθεί, τότε χωρίς να το καταλαβαίνεις, μέσω αυτής της παράλειψης γίνεσαι συνυπεύθυνος και συνένοχος της εγκληματικής συμμορίας και του ελληνικού παραρτήματος της με τις μαριονέτες που χάριν συνεννόησης τους λέμε πολιτικούς, που χωρίς εντολή δεν επιτρέπεται ούτε να φτερνιστούν.

Ο μέσος άνθρωπος κοιμάται όρθιος (λόγω άγνοιας και παραπληροφόρησης). Η τηλεόραση και το επιφανειακό σερφάρισμα στο συστημικό διαδίκτυο τον κοιμίζουν ακόμα βαθύτερα. Μόνο εσύ και άλλοι σαν εσένα, στον βαθμό που είστε αφυπνισμένοι, μπορείτε να ξυπνήσετε άλλους. Μην το ξεχνάς αυτό. Συνέχεια »