Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Δευτέρα 8 Νοεμβρίου 2021

ΛΟΥΚΑΣΕΝΚΟ στον Υπουργό Εσωτερικών: Δεν έχετε τίποτα καλύτερο να κάνετε; Γιατί παραβιάζετε το νόμο;


 

Στις 19 Οκτωβρίου 2021, ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο, φιλοξένησε μια συνάντηση για να συζητηθεί η επιδημιολογική κατάσταση και η απάντηση στον Covid 19 στη Λευκορωσία.

Η συνάντηση στο Παλάτι της Ανεξαρτησίας συγκέντρωσε ανώτερους αξιωματούχους από τη χώρα, καθώς και εκπροσώπους της ιατρικής βιομηχανίας και ειδικούς. Επιπλέον, οι κυβερνήτες αναφέρθηκαν στον αρχηγό του κράτους μέσω σύνδεσης βίντεο για την κατάσταση στις περιφέρειες και οι αρμόδιοι για τον τομέα κλήθηκαν στις περιφερειακές μελέτες.

Ο Αλεξάντερ Λουκασένκο ρώτησε εάν

υπάρχουν προβλήματα με το δυναμικό των πόρων της υγειονομικής περίθαλψης, τι έχει ήδη γίνει και τι είδους φροντίδα χρειάζεται.

«Το σύστημα υγείας θα λειτουργήσει, οι γιατροί θα εκπαιδευτούν να θεραπεύσουν τους ανθρώπους, θα ξεπεράσουμε αυτό το πρόβλημα.»
Στην αρχή της συνάντησης, ο πρόεδρος έθεσε στον υπουργό Υγείας Ντμίτρι Λεονίντοβιτς μια ερώτηση: «Από όσο καταλαβαίνω, Ντμίτρι Λεονίντοβιτς, όλοι οι άνθρωποι στην αίθουσα είναι υγιείς».

Λαμβάνοντας καταφατική απάντηση, ο αρχηγός του κράτους έθεσε το εξής ερώτημα: «Τους βάλατε σε καραντίνα πριν από τη συνάντηση με τον Πρόεδρο, έκαναν τα τεστ PCR;». Αυτή τη φορά η απάντηση του υπουργού ήταν αρνητική.

«Πώς ήρθατε στον αρχηγό του κράτους, τον Πρόεδρο... τον μοναδικό που έχουμε στη Λευκορωσία... και δεν έχετε ελέγξει τους παρόντες εδώ; Τι στάση είναι αυτή… και για την οποία προσπαθείς συνεχώς να με πείσεις;»

Ο αρχηγός του κράτους έθεσε μια εύλογη ερώτηση. Δεν σου έκανα αυτή την ερώτηση μάταια, Ντμίτρι Λεονίντοβιτς. Έκανες το σωστό; Γιατί στη χώρα μας τα πράγματα δεν λειτουργούν έτσι, ακόμα κι αν οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο δεν πάνε στον Πρόεδρο χωρίς καραντίνα… και χωρίς τεστ.

Ο Αλεξάντερ Λουκασένκο συνέχισε: "Έθεσα συγκεκριμένα αυτή την ερώτηση για να κάνω την εξής επόμενη ερώτηση: Εάν πηγαίνετε ελεύθερα στον πρόεδρο, τότε γιατί βασανίζετε τους ανθρώπους;"

Ο αρχηγός του κράτους τόνισε ότι για όλη την περίοδο της πανδημίας, ούτε ένα άτομο που πήγε να τον συναντήσει δεν ρωτήθηκε αν ήταν εμβολιασμένος ή όχι, αν έκαναν τεστ PCR: «Η Κοτσάνοβα ήταν πάντα αγανακτισμένη: Πώς μπορούν να πηγαίνουν έτσι στον Πρόεδρο !».
Είναι υπεύθυνη για το Μινσκ και το Παλάτι της Ανεξαρτησίας στο Μινσκ - ήταν πάντα αγανακτισμένη. Λοιπόν, αγανακτεί και έρχεται η ίδια χωρίς εξετάσεις! "

«Γιατί ενοχλούμε τους ανθρώπους τότε; Γιατί προκαλείτε το χάος σε όλη τη χώρα; Γιατί κινητοποιήθηκε η αστυνομία για να ελέγξει το καθεστώς της μάσκας; Παρενοχλείτε παντού, δεν γλυτώσανε ούτε οι γυναίκες», παρατήρησε ο Αλεξάντερ Λουκασένκο.

Ως προς αυτό, απευθύνθηκε στον επικεφαλής του Υπουργείου Εσωτερικών: «Σας προειδοποίησα. Δεν έχεις κάτι καλύτερο να κάνεις;
Γιατί παραβιάζετε το νόμο; Δεν έχουμε τέτοιο νόμο εδώ». «Με ποιον παίζεις;» ο αρχηγός του κράτους έθεσε την ερώτηση.

«Αν νοιάζεστε λοιπόν για την υγεία των ανθρώπων, κάντε το σωστά. Ξεκινώντας από αυτή την περιοχή και συνεχίζοντας παντού σε όλους τους δρόμους, Ντμίτρι Λεονίντοβιτς.

Ξεσηκώσατε θύελλα σε όλη τη χώρα. Νομίζω ότι οι κυβερνήτες μας άκουσαν. Άκουσα ότι στη Μπρεστ αρχίζουν να βάζουν πρόστιμα στους ανθρώπους, να τους αναγκάζουν, με το γόνατο με στήθος, να εμβολιαστούν.

«Σας ζήτησα να μην το επιτρέψετε!» είπε ο Λευκορώσος ηγέτης.
Έδωσε ένα παράδειγμα ότι κάποιοι από τους ειδικούς ήρθαν στη συνάντηση στο Παλάτι της Ανεξαρτησίας φορώντας μάσκες. «Αυτό είναι δικαίωμά τους. Δεν αναγκάζω κανέναν. Ο Tertel (πρόεδρος της KGB της Λευκορωσίας) έρχεται σε μένα και δεν φοράει ποτέ μάσκα. Ο Θεός είναι μαζί του, σωστά», είπε ο αρχηγός του κράτους.

Τόνισε ότι κάθε πολίτης της Λευκορωσίας πρέπει να κάνει το ίδιο. «Επίσης, είμαστε σκοτεινοί μπροστά στους ανθρώπους; Δεν γνωρίζουμε τα πάντα για αυτήν την ασθένεια. Και ο καθένας πρέπει να έχει τη μοίρα του όπως του ταιριάζει. Αλλά θα το συζητήσουμε τώρα», είπε ο πρόεδρος.

«Βλέπετε, άρχισαν να επιβάλλουν πρόστιμα στους ανθρώπους. Ποιος σου έδωσε το δικαίωμα να το κάνεις αυτό; Πού, σε ποιον νόμο λέει ότι έχετε δικαίωμα να επιβάλλετε πρόστιμα σε ανθρώπους; «Ο Αλεξάντρ Λουκασένκο επανέλαβε αυτή την ερώτηση.

Παράλληλα, επέστησε την προσοχή στο γεγονός ότι οι διωκτικές αρχές δεν κάνουν αρκετά σε άλλα θέματα που εμπίπτουν άμεσα στην αρμοδιότητά τους.

«Στην περιοχή του Gomel, ρωτήστε τον Subbotin (Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Alexander Subbotin), οι αγελάδες σφάζονται και πωλούνται στη Ρωσία τη νύχτα. Δεν μπορώ να πιάσω αυτό το απόβρασμα (που εμπλέκεται σε παράνομες πωλήσεις κρέατος. - Περίπου) για δύο εβδομάδες! - υπογράμμισε ο Λευκορώσος ηγέτης.

Ο Αλεξάντερ Λουκασένκο επέστρεψε στο θέμα του Covid19 και στο ζήτημα των διαφόρων τύπων περιορισμών από αυτή την άποψη. «Φερόμαστε άσχημα και αναγκάζουμε τους ανθρώπους να είναι ιδανικοί. Όχι, Ντμίτρι, αυτό δεν θα λειτουργήσει. Επιστρέψτε σε αυτό που κάναμε στο πρώτο κύμα», είπε ο αρχηγός του κράτους.

Στην εναρκτήρια ομιλία του, ο Πρόεδρος είπε ότι ενημερώθηκε για την κατάσταση, μεταξύ άλλων με βάση την παρακολούθηση των πόρων του Διαδικτύου. «Σας έχω ήδη πει για τον εκνευρισμό: ο κόσμος είναι έξαλλος, άλλοι είναι αγανακτισμένοι, άλλοι απαιτητικοί.

Μπορώ να θεραπεύω ανθρώπους κάθε μέρα από το πρωί μέχρι το βράδυ. Για αυτό έχω ένα ολόκληρο υπουργείο και χιλιάδες, χιλιάδες με λευκά ενδύματα. Όχι βρώμικα, όχι μαύρα», είπε ο Αλεξάντερ Λουκασένκο.

«Τι είδους δρακόντειες μεθόδους εισαγάγατε αυτό το διάστημα. Και τι έγινε καλύτερο; Όχι, Ντμίτρι Λεονίντοβιτς, πρέπει να θεραπεύσουμε ανθρώπους, δεν θα πάμε πουθενά», υπογράμμισε ο Λευκορώσος ηγέτης.

Ο Αλεξάντερ Λουκασένκο εξήγησε ότι προσωπικά δεν είναι εναντίον των ανθρώπων να φορούν μάσκες και να εμβολιάζονται, αλλά πρώτα απ 'όλα, πρέπει να δοθεί προσοχή στα προβλήματα θεραπείας. Είμαι σίγουρος ότι αν δουλέψουμε αποτελεσματικά προς αυτή την κατεύθυνση, κυριολεκτικά μέσα σε ένα μήνα θα είναι δυνατό να ελαχιστοποιηθεί το πρόβλημα. «Και δεν πρόκειται να φερθούμε στους ανθρώπους και να εμπλακούμε στη παλιομοδίτικη, ξεπερασμένη πολιτική - θα οδηγήσουμε τους ανθρώπους σε ταραχές. Θα είναι όπως στην Ευρώπη», προειδοποίησε.

Ο Πρόεδρος ανέφερε επίσης το παράδειγμα της αδελφικής Ρωσίας: «Ξέρω πόσο τεταμένοι είναι: έχουν γάντια και μάσκες και παρόλα αυτά και πάλι έχουν αύξηση κρουσμάτων. Και η αύξηση είναι μεγαλύτερη από ό,τι στη Λευκορωσία. Κοίτα λοιπόν τι συμβαίνει στο κόσμο και βγάλε τα απαραίτητα συμπεράσματα».

«Θέλω να τονίσω για άλλη μια φορά: παρά την αρνητική και σκληρή μου στάση απέναντι στο άγχος των ανθρώπων (μάσκες κ.λπ.), αν πρέπει να εμβολιαστώ. Δεν ήμουν ποτέ αντίθετος. είπε ο αρχηγός του κράτους.

Επέστησε την προσοχή στο γεγονός ότι εκείνη την περίοδο η Ρωσία είχε μόλις αρχίσει να παρέχει το εμβόλιο για τις δικές της ανάγκες και το είχε ήδη παραδώσει στη Λευκορωσία. «Τότε ζήτησα να το πετάξουμε αυτό το εμβόλιο. Στη συνέχεια καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι θα ζούσαμε με αυτόν τον Covid και ότι χρειαζόμασταν το εμβόλιο μας.

Ως εκ τούτου, σήμερα εισάγουμε εξοπλισμό για την παραγωγή ενός πλήρους κύκλου του εμβολίου μας. Έχουμε ήδη λάβει αυτό το εμβόλιο, το έχουμε σε δοκιμαστικό σωλήνα. Και πρέπει να παραχθεί σήμερα, αλλά για αυτό χρειαζόμαστε σύγχρονο εξοπλισμό. Και εξοπλίζουμε το εργοστάσιό μας για την παραγωγή εμβολίων», σημείωσε ο Αλεξάντερ Λουκασένκο.

Αλλά έτσι είμαι απόλυτα πεπεισμένος με αυτή την έννοια. Δεν μπορώ να απαγορεύσω τον εμβολιασμό των ανθρώπων, αλλά δεν θα βάλεις τους ανθρώπους σε δοκιμασία».

Ο αρχηγός του κράτους έδωσε ένα παράδειγμα για το πώς ένα από τα εργοστάσια στο Μινσκ αποφάσισε να επιβραβεύσει τους ανθρώπους για τον εμβολιασμό. Ως αποτέλεσμα, σχεδόν ολόκληρη η ομάδα εμβολιάστηκε εκεί. «Σίγουρα, είμαι ενάντια στο να αγοράζουν οι άνθρωποι την υγεία τους, αλλά αυτό είναι δικαίωμα του λαού και αυτού του ηγέτη. Αλλά δεν τους πείραξε. Δηλαδή, αρκετές επιλογές, σε αντίθεση, για παράδειγμα, με την περιοχή της Βρέστης, όπου οι άνθρωποι περπατούν και χαιρετούν με σπαθί και άλλοι κυβερνήτες συμπεριφέρονται με αυτόν τον τρόπο. Αλλά θα το ξαναχτίσουμε αμέσως», προειδοποίησε ο πρόεδρος.

«Αν έχετε εγκατασταθεί και ζείτε στο Διαδίκτυο, ο Θεός να είναι μαζί σας. Κανένα "Remdesivir" (ένα αντιικό φάρμακο) δεν θα σας βοηθήσει. Καταλαβαίνετε ότι το Διαδίκτυο έχει γίνει πεδίο πολιτικής μάχης, πεδίο μάχης. Εάν ζείτε εκεί, κάθεστε εκεί, δεν θα έχει νόημα », είπε ο Αλεξάντερ Λουκασένκο.

Ο πρόεδρος τόνισε ότι διαδίδοντας ψέματα και φήμες για την κατάσταση στη Λευκορωσία, οι αντίπαλοι του κράτους από το εξωτερικό θέλουν να ταράξουν τη χώρα. «Ναι, η κατάσταση είναι τεταμένη. Ως εκ τούτου, οι άνθρωποι αρχίζουν να νευριάζουν », σημείωσε ο αρχηγός του κράτους.

Ο πρόεδρος είπε ότι η κοινωνία στη Λευκορωσία στην κατάσταση με τον κορωνοϊό σήμερα είναι διχασμένη ως προς το ζήτημα της προστατευτικής πολιτικής (μάσκες, κοινωνική απόσταση και ούτω καθεξής), καθώς και σε σχέση με τον εμβολιασμό. «Πρέπει να προειδοποιήσω όλους.

Ο πρόεδρος έχει το δικαίωμα να λάβει μια τέτοια απόφαση. Οι μάσκες, τα προστατευτικά μέτρα και ο εμβολιασμός είναι αποκλειστικά εθελοντική υπόθεση κάθε ανθρώπου», είπε.

Ο Αλεξάντερ Λουκασένκο παρατήρησε ότι είναι δυνατό να ενεργήσει κανείς με πειθώ: «Δεν αποκλείω, ακόμα κι αν δεν αντιλαμβάνομαι καλά, το υλικό συμφέρον. Όπως ορισμένοι ηγέτες - εδώ είναι 100-200 ρούβλια για εσάς - πηγαίνετε να εμβολιαστείτε. οι εταιρείες θα ωφεληθούν περισσότερο. ""

«Οποιαδήποτε μέθοδος είναι αποδεκτή, εκτός από το λυγισμό, τον εξαναγκασμό των ανθρώπων. Προειδοποιώ όλους: την αστυνομία, τις υπηρεσίες υγείας και άλλους. Δεν έχουμε νομοθετική βάση και ο πρόεδρος δεν πήρε τέτοια απόφαση για να εξαναγκάσει τον λαό. Αλλά πρέπει να τους ρωτήσετε», είπε ο αρχηγός του κράτους.

Μαζί με αυτό, ο Alexander Lukashenko σημείωσε ότι σε ορισμένες περιπτώσεις θα ήταν ωραίο αν οι άνθρωποι φορούσαν μάσκες. Για παράδειγμα, σε σημεία πώλησης, σε μεταφορές. «Σχετικά με το εμπόριο, θα ήθελα να δώσω προσοχή πρώτα από όλα στους ταμίες.
Αυτή η κατηγορία κινδυνεύει περισσότερο στις συναλλαγές σήμερα.
Ως εκ τούτου, θα πρέπει να παρέχεται οικονομική υποστήριξη, γιατί να καθίσετε στο ταμείο με μάσκα είναι δύσκολο εγχείρημα», σημείωσε ο πρόεδρος.

«Μίλησα για μάσκες, προστατευτικές συσκευές, απόσταση και εμβολιασμό. Καμία πίεση στους ανθρώπους», τόνισε ο Λευκορώσος ηγέτης, γιατί γίνεται πολιτικό πρόβλημα. Οι άνθρωποι αρχίζουν να κοιτάζουν ο ένας τον άλλον σαν θηρίο. Μόνο εθελοντικά. "

Όσον αφορά την ύπαιθρο, ο αρχηγός του κράτους είναι πεπεισμένος ότι σε αυτή την περίπτωση δεν είναι απαραίτητο να φοράνε μάσκα. «Στο δρόμο, ένα άτομο πρέπει να αναπνέει καθαρό αέρα. Δεν χρειάζεται να συνθλίβουμε ανθρώπους. Δεν χρειάζεσαι μάσκα στο δρόμο», είπε.

Μιλώντας για τον εμβολιασμό, ο Αλεξάντερ Λουκασένκο τόνισε για άλλη μια φορά ότι είναι απαραίτητο να εμβολιαστεί. «Θα ζούμε πάντα με αυτή τη μόλυνση» πιστεύει ο αρχηγός του κράτους.
«Εδώ, σωστά είπαν οι ειδικοί: ένα εμβόλιο δεν είναι πανάκεια για να μην αρρωστήσεις. Είναι πιθανό να αρρωστήσετε. Αλλά το ποσοστό θνησιμότητας μεταξύ των εμβολιασμένων είναι σχεδόν μηδενικό», υπογράμμισε ο αρχηγός του κράτους.

Συνολικά, ο Αλεξάντερ Λουκασένκο τόνισε τη σημασία της προσπάθειας διατήρησης του συνηθισμένου τρόπου ζωής των ανθρώπων.

Για το θέμα αυτό, υπενθύμισε για άλλη μια φορά την ανάγκη διατήρησης ενός υγιεινού τρόπου ζωής, ο οποίος, μεταξύ άλλων, βοηθά στην αντίσταση σε ιούς και άλλες ασθένειες. «Και περισσότερο στο δρόμο, πρέπει να αναπνέεις περισσότερο και να λειτουργούν οι πνεύμονές σου. Μετά, αν αρρωστήσεις, θα είναι πιο εύκολο να μετακινηθείς».

«Ένα πολύ σημαντικό θέμα στο οποίο θα ήθελα να επιστήσω την προσοχή σας. Πρόσφατα, το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι οι εξετάσεις ρουτίνας έχουν ανασταλεί. Πρέπει να υπάρχει σχέδιο δράσης για να μην ακυρωθεί καμία προγραμματισμένη εξέταση.

«Θα διαθέσουμε αυτά τα κονδύλια για να στηρίξουμε τους γιατρούς μας, να αγοράσουμε φάρμακα και άλλα υλικά για μελλοντική χρήση», είπε ο αρχηγός του κράτους.

Ο πρόεδρος σημείωσε ότι γενικά η Λευκορωσία αντιμετωπίζει την πανδημία. Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτό κατέστη δυνατό χάρη στο γεγονός ότι κατά το πρώτο κύμα στη χώρα δεν σταμάτησαν την παραγωγή. «Οι εξαγωγές μας σε αυτό το έτος που επιβάλλεται είναι υψηλότερες από ποτέ. Και αν υπάρχει εξαγωγή, υπάρχει εισροή συναλλάγματος. Και σήμερα πουλάμε ήδη περισσότερα από όσα καταναλώνουμε», είπε ο αρχηγός του κράτους. Αν κινητοποιηθούμε όλοι. "

Ο Πρόεδρος σημείωσε επίσης ότι τόσο ο εξουσιοδοτημένος αρχηγός του κράτους όσο και οι βοηθοί του που εργάζονται στις περιφέρειες δεν πρέπει να μένουν αμέτοχοι από την επίλυση επειγόντων προβλημάτων.
«Σας ζητώ ειλικρινά (δεν θέλω να δώσω καμία αξιολόγηση) να συμμετάσχετε πλήρως στην οργάνωση περίθαλψης ανθρώπων», υπογράμμισε ο Λευκορώσος ηγέτης.

Ο Αλεξάντερ Λουκασένκο τόνισε ότι στην παρούσα κατάσταση με την εξάπλωση της μόλυνσης από τον κορωνοϊό δεν βλέπει καμία καταστροφή και συμμερίζεται τη συγκρατημένη αισιοδοξία των τοπικών ειδικών που κάνουν λόγο για ελαφρά μείωση του ποσοστού εμφάνισης.

«Η κατάσταση είναι ξεκάθαρη. Πριν από περίπου δύο εβδομάδες ρώτησα τον Υπουργό Υγείας για άλλη μια φορά. Καταλήξαμε και οι δύο στο ίδιο συμπέρασμα ότι αυτή η εβδομάδα και την επόμενη θα είναι πολύ ενδεικτική για τη θεραπεία των ανθρώπων, και κυρίως τα πάντα για τη θεραπεία της μόλυνσης από τον κορωνοϊό», δήλωσε ο αρχηγός του κράτους.

«Μετά τη σημερινή συζήτηση, αυτή η εντύπωση (ή μια τέτοια συντηρητική πρόβλεψη) έχει ενισχυθεί για μένα. Αυτή και η επόμενη εβδομάδα θα μας δώσουν αποτελέσματα », είπε ο Αλεξάντερ Λουκασένκο.

Ο αρχηγός του κράτους επέστησε την προσοχή των συμμετεχόντων στη συνάντηση σε ένα πολύ σοβαρό θέμα: τη χρήση της επικείμενης αύξησης των κρουσμάτων μόλυνσης από κορωνοϊό για την οικονομική και πολιτική αποδυνάμωση μεμονωμένων χωρών. «Το γεγονός ότι όλα αυτά χρησιμοποιούνται οικονομικά από τα κράτη δεν είναι πλέον αντικείμενο συζήτησης. Τα ισχυρά κράτη θέλουν να καταστρέψουν τους ανταγωνιστές τους.

Ισχυρά κράτη, όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, η Ευρωπαϊκή Ένωση. Πάντα χρειάζονται αγορές. Επομένως, εάν σταματήσουμε τις επιχειρήσεις μας, θα είναι καλό για αυτούς », είπε ο Αλεξάντερ Λουκασένκο.

«Ο οικονομικός πόλεμος συνεχίζεται σε παγκόσμια κλίμακα. Και τα πιο αδύναμα κράτη μπορούν να πεθάνουν οικονομικά. Από την άποψή μου, είναι πιθανό να πεθάνουν », πιστεύει ο πρόεδρος.

Επιπλέον, η χρήση του θέματος επίπτωσης του COVID-19 για πολιτικούς σκοπούς προκαλεί μεγάλη ανησυχία για τον αρχηγό του κράτους. «Ο Covid στην πρώτη έλευση, θυμηθείτε, χρησιμοποιήθηκε πολιτικά, και πέσαμε κάτω από αυτό - είχαμε μια προεκλογική εκστρατεία. Το πιο σημαντικό έναυσμα ήταν ο Covid. Ποιος δεν το καταλαβαίνει αυτό; Ο πολιτικός εκβιασμός και η χρήση ξεκινούν από αυτό το κύμα. Αντισταθείτε σε αυτή τη δύσκολη στιγμή», παρατήρησε ο Λευκορώσος ηγέτης.

Μετά τη συνάντηση για την επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα, ο Αλεξάντερ Λουκασένκο έδωσε μια σειρά οδηγιών σε αξιωματούχους σχετικά με τα μέτρα που ελήφθησαν για την καταπολέμηση της εξάπλωσης της λοίμωξης από τον κορωνοϊό.

«Παρά τον σκληρό μου τόνο, συμφωνούμε: οι γιατροί πρέπει να θεραπεύουν τους ανθρώπους. Επαναλαμβάνω αυτό που σας είπα στο πρώτο κύμα του Covid. Δεν χρειάζεται να τους αποσπάσετε πουθενά, όπως να τρέχετε στην πόλη και να βλέπετε αν έχουν φορέσει μάσκες ή όχι, - ούτε αυτό σας αφορά, μην σας αποσπάται η προσοχή», υπογράμμισε ο Αλεξάντερ Λουκασένκο.

Ο Πρόεδρος σημείωσε ότι εάν οι πολίτες θέλουν να χρησιμοποιούν μάσκες προσώπου, αυτό είναι δικαίωμά τους, ειδικά επειδή η χώρα παράγει αρκετό ατομικό προστατευτικό εξοπλισμό. Αλλά δεν πρέπει να πείσετε τους ανθρώπους να χρησιμοποιήσουν τη λειτουργία μάσκας.
«Όποιος θέλει θα το φορέσει. Αλλά οι γιατροί αποσπώνται από αυτό, οι επιδημιολόγοι ή οι υγειονομικοί και επιδημιολογικοί σταθμοί είναι χαμός», είπε ο αρχηγός του κράτους.

Ιδιαίτερη προσοχή έδωσε στη θεραπεία εγκύων, μαθητών και ηλικιωμένων, καθώς και στον εμβολιασμό αυτών των κατηγοριών πολιτών.

«Βλέπετε ότι οι νέοι, όσο άρρωστοι κι αν είναι, εξακολουθούν να υπομένουν αυτές τις ασθένειες. Αν οι νέοι δεν έχουν και άλλα νοσήματα, συνήθως βγαίνουν από αυτή την κατάσταση, θα χάσουμε ένα τεράστιο μέρος του πληθυσμού», τόνισε ο Αλέξανδρος Λουκασένκο.

Την κατάσταση στα οικοτροφεία ηλικιωμένων και αναπήρων έχει πάρει υπό έλεγχο τα αναπληρωματικά όργανα. Όπως σημείωσε ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Βλαντιμίρ Αντρέιτσενκο κατά τη συνάντηση, στη χώρα λειτουργούν 156 ιδρύματα και περίπου 20.500 πολίτες ζουν εκεί.

«Γενικά το Υπουργείο Υγείας και το Υπουργείο Εργασίας έχουν κάνει πολλή δουλειά στον εμβολιασμό. Το 96% των κατοίκων είναι εμβολιασμένο. Ως εκ τούτου, υπάρχουν μόνο 10 άρρωστοι στις συντάξεις», είπε ο Vladimir Andreichenko.

Ο Αλεξάντερ Λουκασένκο είπε ότι έδωσε πρόσφατα εντολή στον Υπουργό Εξωτερικών να επικοινωνήσει με την ινδική ηγεσία και να συμφωνήσει για την αγορά επιπλέον παρτίδων αντιικών φαρμάκων.

«Θα ζητήσω από τον Πρωθυπουργό να αναλάβει σταθερά τον έλεγχο αυτού του προβλήματος», διέταξε ο πρόεδρος.
Ο αρχηγός του κράτους έχει προειδοποιήσει τον υπουργό Υγείας ότι η διάρκεια νοσηλείας των ασθενών στο νοσοκομείο θα ληφθεί υπό ειδική επίβλεψη.

«Έχουμε ένα ξεκάθαρα κατασκευασμένο σύστημα. Παρατηρούμε εξωνοσοκομειακή θεραπεία: συμπτώματα, πυρετός, βήχας, απώλεια γεύσης κ.λπ. Νοσηλευόμαστε με συγκεκριμένες ταχύτητες. Φροντίζουμε ανθρώπους που δεν χρειάζονται τόσο μεγάλη νοσηλεία για 10 ημέρες», υπογράμμισε ο Αλεξάντερ Λουκασένκο.

Σημείωσε ότι οι πολίτες μπορούν να υποβληθούν σε αποκατάσταση στα ίδια σανατόρια. «Γι’ αυτό, σας ζητώ για άλλη μια φορά: μην υπερεκθέτετε τους ανθρώπους στα νοσοκομεία. Ναι, έχουμε μόνο τα μισά κρεβάτια που χρησιμοποιούνται για τον Covid, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι άνθρωποι υποφέρουν από άλλες ασθένειες: καρκίνο, άσθμα, καρδιαγγειακές παθήσεις. Πρέπει να αντιμετωπιστεί», παρατήρησε ο πρόεδρος.

Ο αρχηγός του κράτους συνόψισε ότι στο εγγύς μέλλον σχεδιάζει να επισκεφθεί πολλά ιδρύματα υγείας: «Θα αναφερθώ ειδικά σε αυτά τα προβληματικά νοσοκομεία, προβληματικές περιοχές, πώς εργάζονται οι γιατροί εκεί και πώς το τοπικά εξουσιοδοτημένο Υπουργείο Υγείας αντιμετωπίζει αυτά τα προβλήματα».

ΠΗΓΗ 1:
https://president.gov.by/ru/events/soveshchanie-po-epidemiologicheskiy-situacii-i-prinimaemym-meram-po-protivodeystviyu-rasprostraneniyu-koronavirusnoy-infekcii

ΠΗΓΗ 2:
https://www.belarus.by/en/press-center/news/lukashenko-opines-on-government-efforts-to-combat-covid-19_i_0000135815.html

ΠΗΓΗ 3:
https://www.anti-spiegel.ru/2021/weissrussland-lukaschenko-wettert-gegen-maulkoerbe-und-impfpflicht/

-------------------------------------------------------------

Ο ΛΟΥΚΑΣΕΝΚΟ απορρίπτει την πρόταση του ΔΝΤ ύψους 940 εκατομμυρίων για την εισαγωγή της καραντίνας στη Λευκορωσία

Σε μια συνάντηση τον Ιούλιο του 2020 με το Υπουργικό Συμβούλιο, ο πρόεδρος της Λευκορωσίας είπε ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο έχει προσφέρει «ταχεία χρηματοδότηση» για σχεδόν ένα δισεκατομμύριο δολάρια, με αντάλλαγμα τη θέσπιση μέτρων καραντίνας «όπως στην Ιταλία».

Στο βίντεο ο Λουκασένκο μιλά για την πρόταση του ΔΝΤ και τη γνώμη του γι' αυτήν:
«Ανακοινώθηκε η δυνατότητα παροχής στη Λευκορωσία 940 εκατομμυρίων δολαρίων λεγόμενων «γρήγορων δανείων». Θέλω να δηλώσω ότι δεν θα ασχοληθούμε με κανέναν!
Μας επέβαλαν απαιτήσεις: στη μάχη κατά του κορωνοϊού στη Λευκορωσία, πρέπει να κάνουμε όπως στην Ιταλία! Ακούστε, δεν θέλω να επαναληφθεί η κατάσταση όπως στην Ιταλία στη Λευκορωσία, Θεός φυλάξοι. Δεν το θέλω. Έχουμε τη χώρα μας, την κατάστασή μας. Και ο Θεός δεν θέλει να καταλήξουμε με αυτόν τον κορονοϊό με αυτόν τον τρόπο.

Ήδη η Παγκόσμια Τράπεζα είναι έτοιμη να μας χρηματοδοτήσει 10 φορές περισσότερα από όσα πρόσφερε, λόγω του γεγονότος ότι καταπολεμούμε αποτελεσματικά αυτήν την ασθένεια. Ζήτησα και συμβουλές από το Υπουργείο Υγείας. Και το ΔΝΤ συνεχίζει να μας ζητά καραντίνα, απομόνωση και απαγόρευση κυκλοφορίας! Άκου, τι ανοησία! "

Έχοντας μάθει τέτοιες ασυνήθιστες πληροφορίες, προκύπτει ένα λογικό ερώτημα: γιατί οι επιχειρηματικοί καρχαρίες και οι κεφαλοφάλαινες έχουν μια τέτοια έλξη πρωτοφανούς γενναιοδωρίας; Πόσο ενδιαφέρονται για την υγεία των Λευκορώσων;

ΠΗΓΗ:
https://fishki.net/3351965-lukashenko-otvetil-na-predlozhenie-mvf-v-vide-940-mln--za-vvedenie-v-belarusi-karantinnyh-mer.html?fbclid=IwAR0ih3f2QIVsgCLbOjfhIUBzrJTEoxrjluEUW1P8cqBTNZ1QFpVevs0v0-g

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΟ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ. ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ. 

Οι άνθρωποι βασικά χωρίζονται σε δύο κύριες κατηγορίες (οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα). Στα γουρούνια σε εμφανείς και αφανείς θέσεις ισχύος, και στους αποβλακωμένους σε παθολογικό βαθμό. Οι πρώτοι διαρκώς ψεύδονται και εξαπατούν ασυστόλως τους δεύτερους, σε  σημείο που είναι για γέλια και για κλάματα. Οι παθολογικά αποβλακωμένοι απλώς... "κοιτάνε την δουλειά τους". Αυτές οι δύο κατηγορίες καθορίζουν πλήρως τις εξελίξεις, ενεργητικά και παθητικά αντιστοίχως.


Η εναλλακτική ενημέρωση είναι σταγόνα στον ωκεανό της συστημικής ενημέρωσης, ενώ η πρώτη λογοκρίνεται και αποκλείεται και από τις μηχανές αναζήτησης-google, κοινωνικά δίκτυα κλπ, και είναι σαν να μην υπάρχει, πράγμα του γίνεται σταθερά πολύ χειρότερο.  Η ωμή αλήθεια είναι ότι όταν δεν προωθείς σε άλλους την εναλλακτική ενημέρωση που γνωρίζεις, πράξη που έχει μεγάλη προστιθέμενη αξία διότι δεν υπάρχουν άλλοι τρόποι να προωθηθεί, τότε χωρίς να το καταλαβαίνεις, μέσω αυτής της παράλειψης γίνεσαι συνυπεύθυνος και συνένοχος της εγκληματικής συμμορίας και του ελληνικού παραρτήματος της με τις μαριονέτες που χάριν συνεννόησης τους λέμε πολιτικούς, που χωρίς εντολή δεν επιτρέπεται ούτε να φτερνιστούν.

Ο μέσος άνθρωπος κοιμάται όρθιος (λόγω άγνοιας και παραπληροφόρησης). Η τηλεόραση και το επιφανειακό σερφάρισμα στο συστημικό διαδίκτυο τον κοιμίζουν ακόμα βαθύτερα. Μόνο εσύ και άλλοι σαν εσένα, στον βαθμό που είστε αφυπνισμένοι, μπορείτε να ξυπνήσετε άλλους. Μην το ξεχνάς αυτό. Συνέχεια »