Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Πέμπτη 17 Ιουνίου 2021

Η Κίνα εισάγει πληρωμές μισθοδοσίας σε ψηφιακό γιουάν μέσω blockchain

 Στο πλαίσιο των προσπαθειών της να διεξάγει περισσότερες δοκιμές πάνω στο επερχόμενο ψηφιακό νόμισμα της κεντρικής της τράπεζας (CBDC) και να επεκτείνει το πεδίο εφαρμογής του ψηφιακού γουάν, η Κίνα ολοκλήρωσε την πρώτη πληρωμή μισθοδοσίας σε ψηφιακό γουάν, μέσω  τεχνολογίας blockchain, στην περιοχή Xiong'an.


Τεχνολογία blockchain για πληρωμές μισθών σε ψηφιακά γουάν

Σύμφωνα με την People's Daily Online την Κυριακή (13 Ιουνίου 2021), οι εργαζόμενοι στη  Xiong'an έλαβαν τους μισθούς τους σε ψηφιακά γουάν, μέσω της τεχνολογίας blockchain. Η συναλλαγή με τη βοήθεια του blockchain κατέστη δυνατή μετά από συνεργασία μεταξύ του υποκαταστήματος Hebei Xiong'an της Τράπεζας της Κίνας και της China Xiong'an Group Digital City Technology. 

Για τις πληρωμές των μισθών, οι υπεργολάβοι χρησιμοποίησαν την πλατφόρμα πληρωμών Xiong'an Blockchain Fund για να

δρομολογήσουν την πληρωμή των μισθών των οικοδόμων σε ψηφιακά γουάν.

Μετά την εισαγωγή της ταυτότητας του πορτοφολιού του δικαιούχου (wallet ID), του ποσού του μισθού και άλλων απαραίτητων πληροφοριών στο blockchain, τα κεφάλαια από το δημόσιο πορτοφόλι του υπεργολάβου μεταφέρθηκαν στο ιδιωτικό πορτοφόλι του οικοδόμου, για την καταβολή της μισθοδοσίας σε ψηφιακό γουάν.

Η χρήση της τεχνολογίας blockchain παρέχει τη δυνατότητα ταχύτερης και βελτιωμένης λειτουργίας του συστήματος πληρωμής μισθοδοσίας, εξαλείφοντας παράλληλα τους μεσάζοντες. Επιπλέον, η Xiong'an επιδιώκει να αναζητήσει έναν πιο αποτελεσματικό και βολικό τρόπο χρήσης του ψηφιακού γιουάν προσαρμοσμένο στις ανάγκες του χρήστη. 

Η Xiong'an ήταν μία από τις πρώτες πόλεις που εφάρμοσαν πιλοτικά το ψηφιακό γουάν, μαζί με τις επαρχίες Shenzhen και Suzhou. Όπως ανέφερε το BTCManager τον Φεβρουάριο, το πρώτο hardware wallet για το ψηφιακό γουάν που δημιουργήθηκε από την Αγροτική Τράπεζα της Κίνας (ABC), εγκαινιάστηκε στην Xiong'an New Area. 

(σ.ι. Το hardware wallet είναι ένα πορτοφόλι κρυπτονομισμάτων στο οποίο αποθηκεύονται τα ιδιωτικά κλειδιά του χρήστη (κρίσιμες πληροφορίες που χρησιμοποιούνται για την έγκριση των εξερχόμενων συναλλαγών στο δίκτυο blockchain) σε μια ασφαλή  φυσική συσκευή hardware. Η βασική αρχή πίσω από τα hardware wallets είναι η εξασφάλιση πλήρους απομόνωσης μεταξύ των ιδιωτικών κλειδιών και του υπολογιστή ή του smartphone σας που είναι εύκολο να χακαριστούν.)

Αν και είναι η πρώτη φορά που η Κίνα χρησιμοποιεί blockchain για την καταβολή μισθοδοσίας σε ψηφιακό γουάν, δεν είναι η πρώτη φορά που η κυβέρνηση πληρώνει τους υπαλλήλους σε ψηφιακό γουάν. Τον Απρίλιο του 2020, οι εργαζόμενοι στην περιοχή Xiangcheng της Suzhou έλαβαν το ήμισυ των εξόδων κίνησης τους σε ψηφιακό γουάν.

Η Κίνα συνεχίζει να πραγματοποιεί εκτεταμένες δοκιμές του ψηφιακού γουάν σε διάφορα μέρη της χώρας. Ωστόσο, αυτές οι ενέργειες  έχουν προκαλέσει ανησυχίες εντός και εκτός της Κίνας.

Ένας πρώην αξιωματούχος της Λαϊκής Τράπεζας της Κίνας (PBOC), δήλωσε ότι ο στόχος του κυρίαρχου ψηφιακού νομίσματος δεν είναι η παρακολούθηση των συναλλαγών των πολιτών. Επίσης, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν δήλωσε ότι η κυβέρνησή του παρακολουθεί την ανάπτυξη του ψηφιακού νομίσματος της Κίνας.

Πηγή

Ακολουθούν δύο βίντεο σχετικά με το ψηφιακό νόμισμα της Κίνας: 

Στο 53 δευτερόλεπτο αναφέρεται ότι η κυβέρνηση παρακολουθεί τη ροή του ψηφιακού χρήματος και έχει τη δυνατότητα να εισάγει ημερομηνία λήξης στα χρήματα του ψηφιακού πορτοφολιού, για να ενθαρρύνει την κατανάλωση. 



Στο 2:05 αναφέρεται ότι όχι μόνο η κυβέρνηση μπορεί να προγραμματίσει το ψηφιακό νόμισμα να ξοδεύεται σε ένα ορισμένο χρονικό διάστημα, αλλά μπορεί να ορίζει και τον σκοπό για τον οποίο ξοδεύεται.



Κάτι παρόμοιο συμβαίνει με την πιλοτική προπληρωμένη κάρτα επιδομάτων στην Αυστραλία. 

Η πιλοτική εφαρμογή της προπληρωμένης χρεωστικής κάρτας ισχύει για άτομα ηλικίας έως 35 ετών που λαμβάνουν επίδομα ανεργίας, επίδομα νεότητας και επίδομα παιδιού.

Όσοι συμμετέχουν στο πιλοτικό πρόγραμμα λαμβάνουν το 20 % των επιδομάτων τους σε κανονικό τραπεζικό λογαριασμό και το 80 %  στην προπληρωμένη κάρτα.

Αυτή η χρεωστική κάρτα  λειτουργεί όπως κάθε άλλη τραπεζική κάρτα, αλλά δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για αγορά αλκοόλ, τυχερά παιχνίδια, αγορά ορισμένων δωροκαρτών και ανάληψη μετρητών. 

Ο στόχος είναι να σταματήσουν οι δικαιούχοι των επιδομάτων να ξοδεύουν τα μετρητά σε απαγορευμένα είδη, τα οποία έχουν αρνητικές επιπτώσεις στην κοινωνία και τις φτωχότερες κοινότητες. Πηγή



ΑΣΚΗΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΟ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ. ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ. 

Οι άνθρωποι βασικά χωρίζονται σε δύο κύριες κατηγορίες (οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα). Στα γουρούνια σε εμφανείς και αφανείς θέσεις ισχύος, και στους αποβλακωμένους σε παθολογικό βαθμό. Οι πρώτοι διαρκώς ψεύδονται και εξαπατούν ασυστόλως τους δεύτερους, σε  σημείο που είναι για γέλια και για κλάματα. Οι παθολογικά αποβλακωμένοι απλώς... "κοιτάνε την δουλειά τους". Αυτές οι δύο κατηγορίες καθορίζουν πλήρως τις εξελίξεις, ενεργητικά και παθητικά αντιστοίχως.


Η εναλλακτική ενημέρωση είναι σταγόνα στον ωκεανό της συστημικής ενημέρωσης, ενώ η πρώτη λογοκρίνεται και αποκλείεται και από τις μηχανές αναζήτησης-google, κοινωνικά δίκτυα κλπ, και είναι σαν να μην υπάρχει, πράγμα του γίνεται σταθερά πολύ χειρότερο.  Η ωμή αλήθεια είναι ότι όταν δεν προωθείς σε άλλους την εναλλακτική ενημέρωση που γνωρίζεις, πράξη που έχει μεγάλη προστιθέμενη αξία διότι δεν υπάρχουν άλλοι τρόποι να προωθηθεί, τότε χωρίς να το καταλαβαίνεις, μέσω αυτής της παράλειψης γίνεσαι συνυπεύθυνος και συνένοχος της εγκληματικής συμμορίας και του ελληνικού παραρτήματος της με τις μαριονέτες που χάριν συνεννόησης τους λέμε πολιτικούς, που χωρίς εντολή δεν επιτρέπεται ούτε να φτερνιστούν.

Ο μέσος άνθρωπος κοιμάται όρθιος (λόγω άγνοιας και παραπληροφόρησης). Η τηλεόραση και το επιφανειακό σερφάρισμα στο συστημικό διαδίκτυο τον κοιμίζουν ακόμα βαθύτερα. Μόνο εσύ και άλλοι σαν εσένα, στον βαθμό που είστε αφυπνισμένοι, μπορείτε να ξυπνήσετε άλλους. Μην το ξεχνάς αυτό. Συνέχεια »