Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2021

Το CNN και το NBC πλήρωσαν μέλη της Antifa για πλάνα από την εισβολή στο Καπιτώλιο

Του Zachary Stieber

Τρία πρακτορεία ειδήσεων πλήρωσαν έναν ακτιβιστή ο οποίος δηλώνει μέλος της Antifa και κατηγορήθηκε για φερόμενη διάπραξη εγκλημάτων κατά τη διάρκεια της παραβίασης του Καπιτωίλου των ΗΠΑ στις 6 Ιανουαρίου, για πλάνα που τράβηξε κατά τη διάρκεια των ταραχών.

Σύμφωνα με κατάθεση στο δικαστήριο το CNN το NBC και το Australian Broadcasting Corporation (ABC) πλήρωσαν τον Τζον Έρλ Σάλιβαν χιλιάδες δολάρια για να χρησιμοποιήσουν βίντεο που τράβηξε μέσα στο κτίριο.

Το CNN πλήρωσε 35.000 δολάρια, το NBC πλήρωσε 35.000 δολάρια και το ABC πλήρωσε 2.375 δολάρια, σύμφωνα με τιμολόγια που κατατέθηκαν στο Περιφερειακό Δικαστήριο των ΗΠΑ της Κολούμπια.

Ο Σάλιβαν, 26 ετών, συνελήφθη και κατηγορήθηκε τον περασμένο μήνα για φερόμενη διάπραξη πολλών εγκλημάτων στις 6 Ιανουαρίου, συμπεριλαμβανομένης της βίαιης εισόδου, της πολιτικής αναταραχής και διατάραξη της τάξης.

Το CNN και το NBC δεν απάντησαν σε αιτήματα για σχολιασμό.

Τα πλάνα, μερικά από τα οποία τραβήχτηκαν από τον Σάλιβαν, δείχνουν τον ίδιο να μπαίνει παράνομα στο

κτίριο του Καπιτωλίου και να παροτρύνει άλλους να μπουν μέσα και να κάψουν το κτίριο.

Το CNN επίσης φιλοξένησε τον Σάλιβαν σε ζωντανή σύνδεση στις 6 Ιανουαρίου, μαζί με τον Τζέιντ Σάκερ, έναν ελεύθερο επαγγελματία του οποίου τα βίντεο έχουν δημοσιοποιηθεί σε διάφορες ιστοσελίδες.

Ο Σάλιβαν είπε στην Epoch Times ότι είναι πολιτικά ουδέτερος, αλλά έχει πει σε άλλα πρακτορεία ειδήσεων ότι είναι Antifa ή αντιφασίστας. Η Antifa είναι ένα άκροαριστερό, αναρχοκομμουνιστικό δίκτυο που έχει εμπλακεί σε βίαια περιστατικά σε όλη τη χώρα τα τελευταία χρόνια. Ο Σάλιβαν έχει επίσης συνδεθεί με το κίνημα Black Lives Matter, αν και έχει αποκηρυχτεί από τον αρχηγό των Black Lives Matter της Γιούτα.

Ο Σάλιβαν αφέθηκε ελεύθερος υπό όρους λίγο αφότου καταδικάστηκε και παραμένει ελεύθερος, παρά τις παραβιάσεις των όρων της απελευθέρωσής του. Ένας ομοσπονδιακός δικαστής την Τρίτη αρνήθηκε να του απαγορεύσει να χρησιμοποιήσει το Twitter και το Facebook, αλλά είπε ότι πρέπει να σταματήσει να εργάζεται για την Insurgence USA, μια οργάνωση που ίδρυσε για να βοηθήσει στην ενδυνάμωση και στην ανάδειξη των «μαύρων και αυτόχθονων φωνών».

Ο -διορισμένος από τον Ομπάμα- πλημμελειοδίκης Ρόμπιν Μέριγουεδερ, αποφάσισε επίσης, όπως ανέφερε η Politico, να σταματήσει την 24ωρη παρακολούθηση του Σάλιβαν, αλλά είπε ότι η χρήση του Διαδικτύου θα ελεγχθεί από τους επιτηρητές του. Ο Σάλιβαν δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει πλατφόρμες κοινωνικών μέσων για να υποκινήσει ταραχές ή βίαιες διαμαρτυρίες και υποχρεούται σε κατ’ οίκον περιορισμό καθώς η υπόθεση είναι σε εξέλιξη.

Ο δικηγόρος του Σάλιβαν είχε υποστηρίξει σε υπόμνημα ότι οι προσπάθειες της κυβέρνησης «θα περιόριζαν την ικανότητα του εναγομένου να επικοινωνεί με τον τρόπο που η συντριπτική πλειοψηφία των Αμερικανών επικοινωνεί και αυτό είναι καταπιεστικό, υπερβολικό και αντισυνταγματικό».

«Το απαράδεκτο αίτημα της κυβέρνησης θα του απαγορεύσει να επικοινωνεί με φίλους, να αλληλεπιδρά, με την οικογένειά του, να γράφει τις σκέψεις του, να παρακολουθεί τις ειδήσεις, να ελέγχει τον καιρό, να διαβάζει μια διαδικτυακή εφημερίδα ή να κάνει οτιδήποτε άλλο κάνει η συντριπτική πλειονότητα του [πληθυσμού] στις πλατφόρμες κοινωνικών μέσων», έγραψε ο δικηγόρος.

Στον Σάλιβαν είχε ήδη απαγορευτεί να χρησιμοποιεί το Twitter και το Facebook, μαζί με άλλους 11 ιστότοπους, από δικαστή της Γιούτα σε ξεχωριστή υπόθεση. Ο Σάλιβαν συνελήφθη πέρυσι για φερόμενες ταραχές και άλλα εγκλήματα στην πολιτεία. Ο κύριος λογαριασμός του στο Twitter έχει τεθεί σε αναστολή. Μια αναζήτηση στο Facebook δεν εμφάνισε το προφίλ του. Έχει ισχυριστεί ότι είναι δημοσιογράφος ως δικαιολογία για ότι έκανε στην Ουάσινγκτον, αλλά οι αρχές λένε ότι ήταν μία βιτρίνα.

«Με το πρόσχημα της δημοσιογραφίας… ασχολείται και υποκινεί βίαιες δραστηριότητες, συμπεριλαμβανομένου του είδους της καταστροφικής κοινωνίας που είδαμε στις 6 Ιανουαρίου», δήλωσε η εισαγγελέας Κάντις Γουόνγκ στο δικαστήριο.

Πηγή: theepochtimes.gr

το είδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ