Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2021

Ή ΧΡΗΣΗ ΜΑΣΚΑΣ (ειδικά από παιδιά) ΜΕΤΑΒΑΛΕΙ (άρα ενέχει ΑΔΙΑΜΦΙΣΒΉΤΗΤΑ κινδύνους για την ΥΓΕΙΑ) : ΤΗ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΗ ΑΝΑΠΝΟΗ, ΤΗΝ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΗ ΟΞΥΓΟΝΩΣΗ, ΤΟΝ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΌ ΑΕΡΙΣΜΟ, ΤΗ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΡΔΙΟΑΝΑΠΝΕΥΣΤΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ, ΤΟ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΕΤΑΒΟΛΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΜΟΙΟΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΤΑ ΘΕΤΕΙ ΣΕ ΑΜΕΣΟ ΚΑΙ ΕΜΕΣΣΟ ΚΙΝΔΥΝΟ.

Nick Kilo

Ή ΧΡΗΣΗ ΜΑΣΚΑΣ (ειδικά από παιδιά) ΜΕΤΑΒΑΛΕΙ (άρα ενέχει ΑΔΙΑΜΦΙΣΒΉΤΗΤΑ κινδύνους για την ΥΓΕΙΑ) : ΤΗ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΗ ΑΝΑΠΝΟΗ, ΤΗΝ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΗ ΟΞΥΓΟΝΩΣΗ, ΤΟΝ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΌ ΑΕΡΙΣΜΟ, ΤΗ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΡΔΙΟΑΝΑΠΝΕΥΣΤΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ, ΤΟ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΕΤΑΒΟΛΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΜΟΙΟΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΤΑ ΘΕΤΕΙ ΣΕ ΑΜΕΣΟ ΚΑΙ ΕΜΕΣΣΟ ΚΙΝΔΥΝΟ. Και όποιος γιατρός δεν λαμβάνει υπόψη του αυτά τα ΑΔΙΑΜΦΙΣΒΉΤΗΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ και τους υπαρκτούς και δυνητικούς κινδύνους πρέπει να αλλάξει επάγγελμα, γιατί Ιατρός ΔΕΝ είναι και το "πρωτίστως μη Βλαψεις" το έχουν απεμπολήσει προ πολλού.

Με τη παρούσα ανάρτηση δηλώνω τα εξής.

ΑΝ ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ συνέταξαν τις συγκεκριμένες οδηγίες (ονοματεπώνυμα στη φωτο) ΔΕΝ παραθέσουν τις αποδείξεις εξ των ακόλουθων κατ' ελάχιστο ερωτηματων για αυτά που δηλώνουν, τους κατηγορώ ευθέως (τα στοιχεία μου θα σας τα δώσει η ΔΗΕ) ως ΨΕΥΤΕΣ (και τους προκαλώ να μου κάνουν μήνυση για συκοφαντική δυσφήμηση) και τις οδηγίες τους επικίνδυνες λόγω της θέσης τους και εφόσον οι πολίτες τους εμπιστεύονται.

1ον ποιες peer review και πειραματικές RCT μελέτες ΑΠΕΔΕΙΞΑΝ ΑΔΙΑΜΦΙΣΒΉΤΗΤΑ ότι

η χρήση μάσκας από παιδιά με άσθμα ΔΕΝ ενέχει κανένα κίνδυνο και δεν μεταβάλει τη φυσιολογική λειτουργία της αναπνοής και όλων των υπολοίπων λειτουργιών που συνδέονται με τον μηχανισμό της αναπνευστικής λειτουργίας??

2ον ποιες peer review και πειραματικές μελέτες RCT μελέτες ΑΠΕΔΕΙΞΑΝ ΑΔΙΑΜΦΙΣΒΉΤΗΤΑ ότι η χρήση μάσκας από παιδιά ΔΕΝ προκαλεί δυσκολία στην αναπνοή και δεν επηρεάζει την ανάπτυξη των πνευμόνων??

3ον ποιες peer review και πειραματικές RCT μελέτες ΑΠΕΔΕΙΞΑΝ ΑΔΙΑΜΦΙΣΒΉΤΗΤΑ ότι η μάσκα ΔΕΝ εμποδίζει την εκπνοή του διοξειδίου του άνθρακα (Ήτοι δεν προκαλεί επαναεισπνοη διοξειδίου του άνθρακα πέρα των φυσιολογικών ορίων, που είναι περίπου 400-1000ppm ή 0.04%-0.1% CO2, άρα και δεν μειώνει το ποσοστό του εισπνεόμενου οξυγόνου)??

4ον ποιες peer review και πειραματικές RCT μελέτες ΑΠΈΔΕΙΞΑΝ ΑΔΙΑΜΦΙΣΒΉΤΗΤΑ ότι
επειδή τα μόρια του διοξειδίου του άνθρακα είναι τοοοοοοσοοοοο μικροσκοπικά που δεν μπορούν να παγιδευτουν σε μια μάσκα άρα να απέδειξαν αυτό που υπονοείται, ήτοι πως δεν υφίσταται εισπνοή διοξειδίου του άνθρακα ΠΈΡΑΝ των φυσιολογικών ορίων
(((το παρών γελοίο και κουτοπόνηρο επιχείρημα σας υπονοεί ότι εφόσον τα μόρια είναι τόσο μικροσκοπικά περνάνε ελεύθερα τη μάσκα άρα σε κάθε αναπνοή εισπνέουν τα φυσιολογικά όρια αερίων, ήτοι 20.5%-21% οξυγόνο και 0.04%-0.1% διοξείδιο του άνθρακα, άρα με το γελοίο επιχείρημα σας θεωρείται τις μάσκες ασφαλές προϊόν προς μακροχρόνια χρήση από παιδιά)))

Προς ενημέρωση ΟΛΩΝ όσων υπέγραψαν τις συγκεκριμένες "οδηγίες"
Οι "απόψεις αρμοδίων οργανισμών ή θεσμών ή εταιρειων ή ειδικών" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ peer review και πειραματικές RCT μελέτες ήτοι ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ και η έλλειψη ή ανυπαρξία αυτών ΔΕΝ ισοδυναμεί με "απόδειξη ως προς την ασφάλεια" γκεγκε ξεφτίλες??!

Για το συγκεκριμένο 3ο αλλά και 4ο ερώτημα , ΟΛΕΣ οι μελέτες που έχουν προσπαθήσει μέχρι σήμερα να μετρήσουν το ποσοστό του επαναεισπνεομενου διοξειδίου του άνθρακα σε κάθε μείγμα αερίων στην εισπνοή (ποσοστό οξυγόνου και διοξειδίου του άνθρακα κατά την εισπνοή μέσα από κάποια μάσκα ή και κάποιο υφασμάτινο υλικό) με διαφορά είδη μάσκας αλλά και διάφορα κοινά υφάσματα που χρησιμοποιούνται στις παιδικές κούνιες, ΟΛΕΣ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ ΟΤΙ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ ΕΠΑΝΑΕΙΣΠΝΟΗ ΔΙΟΞΕΙΔΊΟΥ ΤΟΥ ΆΝΘΡΑΚΑ,,,,,,,,,,, ΟΛΕΣ ρε ξεφτίλες
(Ήτοι υφίσταται πάντα, ανάλογα το τύπο και το υλικό, κάποια μεταβολή στα φυσιολογικά ποσοστά των αερίων οξυγόνου και διοξειδίου του άνθρακα του εισπνεόμενου μείγματος αέρα, ητοι πάντα ήταν εκτός των φυσιολογικών ορίων 20.5%-21% οξυγόνο και 0.04%-0.1% διοξείδιο του άνθρακα).

Το ξαναγράφω, ΟΛΕΣ οι μελέτες που έχουν "κοιτάξει" τα ποσοστά οξυγόνου/διοξειδίου του άνθρακα του εισπνεόμενου αέρα ΜΕ ΜΑΣΚΑ ή κάποιο ύφασμα μηδενός εξαιρουμένης, σας βγάζουν ΨΕΥΤΕΣ. Και όποιος ΑΓΝΟΕΙ και αυτές τις ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ είναι και εγκληματίας.

Υ.Γ. η ξεφτίλα σας είναι τόσο μεγάλη που έχετε ξεχάσει ακόμα και τους νόμους της Φυσικής, όπως η Διαπερατότητα υλικών, η Κινητική θεωρία των αερίων, ο συντελεστής διάχυσης αερίων με βάση τη κινητική θεωρία των αερίων, νόμους Fick, τους μηχανισμούς μεταφοράς μάζας με μοριακή διάχυση κλπ, κλπ

***(Παραπομπές στα σχόλια σε προηγούμενες αναρτήσεις με δεδομένα από τη βιβλιογραφία

https://peve.gr/%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BD%CE%B9%CE%BA…/





Σημείωση από Οι Μάσκες Πέφτουν

Οι παραπάνω οδηγίες συντάχθηκαν από την ομάδα εργασίας της Ελληνικής Παιδοπνευμονολογικής εταιρείας.

Τα μέλη της ομάδας εργασίας (αλφαβητικά) ήταν: Μανώλης Αλεξόπουλος, Μιχάλης Ανθρακόπουλος, Παναγιώτης Γιάλουρος, Δήμος Γίδαρης, Κώστας Δούρος, Νίκος Καρανταγλής, Χάρης Κατσαρδής, Φώτης Κυρβασίλης, Ελένη Μχαηλίδου, Χάρης ΄Οψιμος, Μάριος Παπαδόπουλος, Μανώλης Παρασκάκης, Αργυρή Πετροχείλου, Κώστας Πρίφτης, Ιωάννης Τσανάκας, Φάνης Τσιλιγιάννης, Σωτήρης Φούζας, Κατερίνα Χαϊδοπούλου, Ελπίδα Χατζηαγόρου ,Αθανάσιος Χατζημιχαήλ .

Ποιος από αυτούς τους λαμπρούς επιστήμονες είναι υπεύθυνος για αυτήν την απάντηση;:

"Μήπως η μάσκα εμποδίζει την εκπνοή του διοξειδίου του άνθρακα;

Όχι. Τα μόρια του εκπνεόμενου διοξειδίου είναι τόσο μικροσκοπικά που δεν μπορούν να παγιδευτούν σε μια μάσκα".

Αυτή η απάντηση είναι αξιολύπητα λανθασμένη διότι:

Η μάσκα εμποδίζει την επαρκή διέλευση όλων των ειδών των μορίων του αέρα, όχι μόνο του διοξειδίου του άνθρακα, αλλά και του οξυγόνου τού αζώτου κλπ. Και αυτό συμβαίνει για δύο λόγους. Πρώτον διότι αυξάνει την αντίσταση της ροής συνεπώς μειώνει την παροχή του αέρα για την ίδια αναπνευστική προσπάθεια και δεύτερον και κυριότερο, διότι ένα μέρος του εκπνεόμενου αέρα, δηλαδή αέρα με περίσσεια διοξειδίου του άνθρακα και έλλειψη επαρκούς οξυγόνου, παγιδεύεται μέσα στην μάσκα, παλινδρομεί και επαναεισπνέεται.

Αυτό είναι κοινός τόπος, δεν χρειάζεται ιδιαίτερες γνώσεις για να το καταλάβει κανείς.

Ένα μπουκωμένο φίλτρο αέρα στην μηχανή του αυτοκινήτου εμποδίζει την σωστή λειτουργία της μηχανής επειδή μειώνει την παροχή του αέρα λόγω της αύξησης της αντίστασης της ροής.

Η παλινδρόμηση του αέρα είναι ιδιαιτέρως ορατή όταν η μάσκα είναι με βαλβίδα με κωνοειδές σχήμα, περίπου σαν φίλτρο καφέ, οπότε στην εισπνοή υποχωρεί και συρρικνώνεται ελαφρώς, ωθώντας τον παγιδευμένο αέρα σε επαναεισπνοή.

 

Επίσης σημειώνει ο βαθυστόχαστος επιστήμονας ότι:

"Υπενθυμίζεται πως πολλοί επαγγελματίες υγείας, όπως οι γιατροί στα χειρουργεία, αλλά και οι οδοντίατροι, χρησιμοποιούν τις μάσκες πολλές ώρες της ημέρας και για πολλά χρόνια, χωρίς καμιά επίπτωση στην υγεία τους".

Προφανώς εννοεί χωρίς καμία άμεση, εμφανή και μετρήσιμη επίπτωση στην υγεία τους.

Ο αέρας στις μεγαλουπόλεις είναι χειρότερος από τον αέρα στην εξοχή.

Μήπως αυτό σημαίνει ότι κάποιος που έρχεται να ζήσει στην μεγαλούπολη θα αρχίσει να αρρωσταίνει μετά από λίγες βδομάδες ή μήνες; Όχι βεβαία.

Σημαίνει όμως ότι τα νοσοκομεία, ιδίως παλαιότερα τα σανατόρια, ορθώς επέλεγαν να τα χτίζουν στην εξοχή και σε πευκόφυτες εκτάσεις.

Για κάποιον άρρωστο η διαφορά είναι σημαντική.

Το ίδιο σημαντική είναι και η αποφυγή αναγκαστικής χρήσης μάσκας και για κάποιον με προβλήματα υγείας πχ καρδιοαναπνευστκά, όταν θέλει να περπατήσει στον δρόμο σε συνθήκες μη συνωστισμού, πόσο μάλλον που τότε, στο περπάτημα ή στην διάρκεια χειρωνακτικής εργασίας, η παρεμπόδιση της απρόσκοπτης αναπνοής από την μάσκα έχει πολύ εντονότερες συνέπειες, σε αντίθεση με τον οδοντογιατρό ή τον χειρουργό.

Συνεπώς αυτές οι απαντήσεις έχουν δοθεί είτε λόγω επιστημονικής ανεπάρκειας είτε λόγω σκοπιμότητας, ως συνειδητή προσπάθεια παραπλάνησης του κοινού

Εσείς τι από τα δύο πιστεύετε ότι συμβαίνει (και κάνει νιάου νιάου στα κεραμίδια);

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΟ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ. ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ. 

Οι άνθρωποι βασικά χωρίζονται σε δύο κύριες κατηγορίες (οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα). Στα γουρούνια σε εμφανείς και αφανείς θέσεις ισχύος, και στους αποβλακωμένους σε παθολογικό βαθμό. Οι πρώτοι διαρκώς ψεύδονται και εξαπατούν ασυστόλως τους δεύτερους, σε  σημείο που είναι για γέλια και για κλάματα. Οι παθολογικά αποβλακωμένοι απλώς... "κοιτάνε την δουλειά τους". Αυτές οι δύο κατηγορίες καθορίζουν πλήρως τις εξελίξεις, ενεργητικά και παθητικά αντιστοίχως.


Η εναλλακτική ενημέρωση είναι σταγόνα στον ωκεανό της συστημικής ενημέρωσης, ενώ η πρώτη λογοκρίνεται και αποκλείεται και από τις μηχανές αναζήτησης-google, κοινωνικά δίκτυα κλπ, και είναι σαν να μην υπάρχει, πράγμα του γίνεται σταθερά πολύ χειρότερο.  Η ωμή αλήθεια είναι ότι όταν δεν προωθείς σε άλλους την εναλλακτική ενημέρωση που γνωρίζεις, πράξη που έχει μεγάλη προστιθέμενη αξία διότι δεν υπάρχουν άλλοι τρόποι να προωθηθεί, τότε χωρίς να το καταλαβαίνεις, μέσω αυτής της παράλειψης γίνεσαι συνυπεύθυνος και συνένοχος της εγκληματικής συμμορίας και του ελληνικού παραρτήματος της με τις μαριονέτες που χάριν συνεννόησης τους λέμε πολιτικούς, που χωρίς εντολή δεν επιτρέπεται ούτε να φτερνιστούν.

Ο μέσος άνθρωπος κοιμάται όρθιος (λόγω άγνοιας και παραπληροφόρησης). Η τηλεόραση και το επιφανειακό σερφάρισμα στο συστημικό διαδίκτυο τον κοιμίζουν ακόμα βαθύτερα. Μόνο εσύ και άλλοι σαν εσένα, στον βαθμό που είστε αφυπνισμένοι, μπορείτε να ξυπνήσετε άλλους. Μην το ξεχνάς αυτό. Συνέχεια »