Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2020

Cyber Polygon 2020. Ασκηση Προσομείωσης για Κυβερνοεπίθεση από το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ

 ΟΙ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΠΡΟΣΟΜΕΙΩΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΤΕΝΤΕΣ ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΠΟΤΕ ΤΥΧΑΙΑ, ΤΟ ΕΙΔΑΜΕ ΠΡΟΣΦΑΤΑ.

Τι είναι το Cyber Polygon;

Το Cyber Polygon είναι μια μοναδική εκδήλωση ασφάλειας ΒΛΕΠΕ EVENT 201 στον κυβερνοχώρο που συνδυάζει τη μεγαλύτερη τεχνική εκπαίδευση στον κόσμο για εταιρικές ομάδες και ένα διαδικτυακό συνέδριο με ανώτερους αξιωματούχους από διεθνείς οργανισμούς και κορυφαίες εταιρείες.


Κάθε χρόνο, η εκπαίδευση συγκεντρώνει ένα ευρύ φάσμα παγκόσμιων επιχειρήσεων και κυβερνητικών δομών, ενώ η ζωντανή ροή προσελκύει εκατομμύρια θεατές από όλο τον κόσμο.

Το 2020, το κεντρικό θέμα για τη ζωντανή ροή του Cyber Polygon ήταν η πρόληψη μιας «ψηφιακής πανδημίας»: πώς να αποφευχθεί μια κρίση και να ενισχυθεί η κυβερνοασφάλεια σε όλα τα επίπεδα.

Μέσα στην τεχνική εκπαίδευση οι συμμετέχοντες έπρεπε να

αντιμετωπίσουν μια στοχευμένη επίθεση που στην πραγματική ζωή θα έθετε σε κίνδυνο τη φήμη και τα δεδομένα της εταιρείας.
Πρώτον, οι ομάδες εξασκήθηκαν να περιέχουν την επίθεση σε πραγματικό χρόνο, στη συνέχεια διερεύνησαν το συμβάν και, τέλος, συνέταξαν έναν φάκελο των πληροφοριών που συγκεντρώθηκαν για την INTERPOL για να τους βοηθήσουν να ξεκινήσουν μια έρευνα και να αποτρέψουν παρόμοιες επιθέσεις στο μέλλον.

120 ομάδες από 29 χώρες συμμετείχαν στην τεχνική εκπαίδευση στον κυβερνοασφάλεια.Η δική μας χώρα δεν έλαβε μέρος.

Η προβολή ζωντανής ροής έφτασε τα 5 εκατομμύρια, καλύπτοντας 57 χώρες. Κατά τη διάρκεια αυτής της ζωντανής ροής, 20 εξέχοντες εμπειρογνώμονες μοιράστηκαν τις απόψεις τους σχετικά με τα πιο πιεστικά θέματα της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο και ανέλυσαν τις τρέχουσες τάσεις και κινδύνους της τεχνολογικής ανάπτυξης.

Η περιεκτική έκθεση με λεπτομερή αποτελέσματα του Cyber Polygon 2020 είναι διαθέσιμη εδώ.

Είστε ευπρόσδεκτοι να συμμετάσχετε στην επόμενη προπόνηση το 2021. Οι λεπτομέρειες θα ακολουθήσουν σύντομα.

The live stream featured top officials from international organisations and tech corporations who met online to analyse the current cybersecurity trends and risks, and discuss how to avoid a ‘digital pandemic’.
The event was launched with opening statements from the honorary guests: Mikhail Mishustin, Prime Minister of the Russian Federation, and Klaus Schwab, Founder and Executive Chairman, World Economic Forum.
The live stream also featured Herman Gref, CEO, Chairman
of the Executive Board, Sberbank; the Rt. Hon. Tony Blair,
Prime Minister, Great Britain and Northern Ireland (1997–2007);
Jürgen Stock, Secretary General, INTERPOLTroels Oerting,
Chairman of the Advisory Board, the World Economic Forum
Centre for CybersecurityNik Gowing, BBC World News
main presenter (1996–2014); Founder and Director, Thinking
the UnthinkableVladimir Pozner, Journalist and broadcaster;
as well as senior officials from ICANN, Visa, IBM and other
global corporations.

Partners

IBM
ICANN
A not-for-profit public-benefit corporation and a global
community. ICANN’s mission is to ensure a stable, secure,
and unified global Internet.

Τεχνολογία και Νέα Πραγματικότητα

The world won't be the same again

The pandemic has spurred digitalisation: many people have transitione to remote work and are more and more reliant on electronic services. Effective interaction demands new communication methods and faster data transmission.
Such changes pose not only additional risks and challenges to businesses, but affect people’s way of life. In a dynamic technological environment and an increasingly interconnected world, cybersecurity has become and will continue to be the main focus.

Ο κόσμος δεν θα είναι ξανά ο ίδιος

Η πανδημία προκάλεσε την ψηφιοποίηση: πολλοί άνθρωποι έχουν μεταβεί σε απομακρυσμένη εργασία και εξαρτώνται όλο και περισσότερο από τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες. Η αποτελεσματική αλληλεπίδραση απαιτεί νέα μέθοδοι επικοινωνίας και ταχύτερη μετάδοση δεδομένων.
Τέτοιες αλλαγές δεν δημιουργούν μόνο πρόσθετους κινδύνους και προκλήσεις στις επιχειρήσεις, αλλά επηρεάζουν τον τρόπο ζωής των ανθρώπων. Σε ένα δυναμικό τεχνολογικό περιβάλλον και ένα όλο και περισσότερο διασυνδεδεμένο κόσμο, η ασφάλεια στον κυβερνοχώρο έχει γίνει και θα συνεχίσει να είναι το κύριο επίκεντρο.

''Η COVID-19 έχει επιταχύνει διάφορες διαδικασίες. Πριν από την πανδημία, είχαμε μάλλον επικρίνει την ψηφιοποίηση λόγω όλων των προβλημάτων που προκαλούνται από τις νέες τεχνολογίες. Τώρα, όλοι αρχίζουν να καταλαβαίνουν ότι αυτή η διαδικασία είναι αναπόφευκτη, πρέπει να προχωρήσουμε μπροστά και η ασφάλεια στον κυβερνοχώρο παίζει μεγάλο ρόλο στην τεχνολογική καινοτομία''.

Herman Gref, Διευθύνων Σύμβουλος, Πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Sberbank


''Πιθανότατα δεν θα επιστρέψουμε ποτέ στις εποχές που είχαμε πριν - δεν θα επιστρέψουμε στα γραφεία. Νομίζω ότι περισσότεροι άνθρωποι θα δουλέψουν από το σπίτι, θα έχουμε μια πιο ευέλικτη εργασιακή σχέση, το οποίο σημαίνει επίσης ότι οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε τώρα θα παραμείνουνκαι πρέπει να είμαστε έτοιμοι να τις αντιμετωπίσουμε''.

Troels Oerting, πρόεδρος του συμβουλευτικού συμβουλίου, του Παγκόσμιου Κέντρου Οικονομικού Φόρουμ για την Κυβερνητική Ασφάλεια


''Το 5G θα είναι η πλατφόρμα για την κοινωνία, για τα νοσοκομεία, για το κοινά μέσα μεταφοράς, για όλα όσα πρόκειται να συνδεθούν. Πρέπει να έχεις απόλυτη εμπιστοσύνη στην υποκείμενη υποδομή, επομένως εκεί είναι μια υψηλή ζήτηση για ασφάλεια. Σήμερα, δεν μπορούμε καν να φανταστούμε, τι δυνατότητες θα επιτρέψει το νέο δίκτυο 5G και η  Τεχνητή Νοημοσύνη θα είναι προφανώς ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά της δικής μας τεχνολογίας και εργαλεία για την ανάπτυξη νέων εφαρμογών και Υπηρεσιών. Η ΤΝ (AI) μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη βελτίωση των προγνωστικών αναλυτικών στοιχείων επιδόσεις, συντήρηση και ασφάλεια του δικτύου''.

Sebastian Tolstoy, Επικεφαλής της Ανατολικής Ευρώπης και της Κεντρικής Ασίας και Γενικός Διευθυντής Ericsson Ρωσία, Ericsson


''Πιστεύω ότι το Διαδίκτυο των πραγμάτων θα είναι ένας από τους μεγαλύτερους τροποποιητές του παιχνιδιού. Ο βιομηχανικός αυτοματισμός θα φέρει την περισσότερη προστιθέμενη αξία παγκοσμίως τα επόμενα 10 χρόνια και αυτό θα βασιστεί σε μεγάλο βαθμό στο Διαδίκτυο των πραγμάτων''.

Alexey Kornya, Πρόεδρος, Διευθύνων Σύμβουλος, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου, MTS

Κρατικές δομές να αγκαλιάσουν την τεχνολογική επανάσταση

Οι κυβερνήσεις πρέπει να προσαρμοστούν πιο γρήγορα στις τρέχουσες αλλαγές: 

όχι μόνο για αναζήτηση νέων εργαλείων και τρόπων της αλληλεπίδρασης με ανθρώπους και επιχειρήσεις, αλλά και για τη διασφάλιση της ασφάλειας μιας τέτοιας αλληλεπίδρασης. 

Μια ψηφιακή ταυτότητα μπορεί να γίνει ένας από τους αποτελεσματικούς τρόπους επικοινωνίας μεταξύ του κράτους και των πολιτών. Ωστόσο, αυτό είναι δυνατό μόνο με την προϋπόθεση ότι η προστασία της ιδιωτικής ζωής και των δεδομένων να ρυθμίζεται σωστά.

''Εάν ο Clement Attlee, ο οποίος υπηρέτησε ως πρωθυπουργός στο Ηνωμένο Βασίλειο από το 1945 έως 1951, επέστρεφε στη Βρετανία σήμερα, θα έβλεπε μια χώρα πλήρως μεταμορφωμένη στον τρόπο που εργαζόμαστε, στον τρόπο που ζούμε, στην τεχνολογία, στο βιοτικό επίπεδο, στη δομή της τάξης. Αλλά εάν επέστρεφε στην κυβέρνηση, θα βρεθεί εντελώς στο σπίτι, όπως όλα θα ήταν οικεία. Η κυβέρνηση είναι πάντα το τελευταίο που άλλαξε, και το πρόβλημα με τις απειλές στον κυβερνοχώρο είναι ότι εμείς δεν μπορεί να αντέξουμε την κυβέρνηση να πάρει 10 χρόνια για να καλύψει τη διαφορά γιατί εκείνη τη στιγμή η ζημιά θα είναι πολύ μεγάλη''.

ΟΠΟΤΕ ΕΙΠΑΝ ΝΑ ΤΟ ΑΝΑΛΑΒΟΥΝ ΟΙ ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΕΛΕΩ ΘΕΟΥ.

Τόνι Μπλερ, πρώην πρωθυπουργός, της Μεγάλης Βρετανίας και Βόρειας Ιρλανδίας (1997–2007)

Απειλές και κίνδυνοι

Εγκληματίες στονκυβερνοχώρο εκμεταλεύονται τη νέα ψηφιακή πραγματικότητα

Από τις αρχές του 2020, ο αριθμός παραβιάσεων δεδομένων, το ηλεκτρονικό "ψάρεμα"οι επιθέσεις και οι εγγραφές κακόβουλων πηγών έχουν αυξηθεί, και η τάση προβλέπεται να αυξηθεί.

''Οι εγκληματίες στον κυβερνοχώρο αναπτύσσονται και ενισχύουν τις επιθέσεις τους με ανησυχητικό ρυθμό, εκμεταλλευόμενοι τον φόβο και την αβεβαιότητα που προκαλείται από την ασταθή κοινωνική και οικονομική κατάσταση που δημιουργήθηκε από την COVID-19. Έχουμε δει μια απότομη αύξηση νέων αφηγήσεων σε διαδικτυακές απάτες, προσεγγίσεις ηλεκτρονικού ψαρέματος και στόχευση κρίσιμων υποδομών: υγεία υπηρεσία ransomware, επιθέσεις σε νοσοκομεία, εκμετάλλευση της ανάγκης για ατομικό προστατευτικό υλικό και ιατρική έρευνα''.

Jürgen Stock, Γενικός Γραμματέας, INTERPOL


''Όποτε υπάρχει παγκόσμια κρίση ή γεγονός δημοσίου ενδιαφέροντος, υπάρχει πάντα μια αύξηση στην εγκληματική δραστηριότητα που σχετίζεται με τέτοιες εκδηλώσεις. Επομένως, είναι κατανοητό ότι οι άνθρωποι εκεί έξω κάνουν κλικ σε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή συνδέσμους ιστότοπων ή αναφέρουν λήψεις που υπόσχονται να παρέχουν ενημερώσεις για τέτοια γεγονότα και ως εκ τούτου δελεασμένοι απο ορισμένες καταστάσεις και η COVID-19 δεν αποτελεί εξαίρεση''.

Dhanya Thakkar, Αντιπρόεδρος AMEA, Trend Micro


6.000% - παγκόσμια ανάπτυξη σε ανεπιθύμητο περιεχόμενο που σχετίζεται με την COVID-19

Μάρτιο – Μάιο 2020(1)


Κρίσιμες υποδομές εκτεθειμένες εταιρείες στον υψηλότερο κίνδυνο

Υγειονομική περίθαλψη, χρηματοοικονομική βιομηχανία, κυβερνητικές υπηρεσίες, η πληροφορική και οι τηλεπικοινωνίες διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο. Εαν εισαι στους συχνότερους στόχους τέτοιων επιθέσεων, που αυτές οι οργανώσεις υφίστανται τεράστιες απώλειες. Ωστόσο, η υγειονομική περίθαλψη και η κατασκευή είναι οι λιγότερο προστατευμένες λόγω της χρήσης ξεπερασμένου εξοπλισμού.

Επιπλέον, η υποδομή πληροφορικής τους συχνά δεν είναι σε θέση να εντοπίσει γρήγορα μια εισβολή καθώς και τη διαχείριση των συνεπειών της.

''Αυτό που βλέπουμε τώρα είναι περιπτώσεις εισβολέων που ἐχουν καταλάβει οργανισμούς που δεν ανιχνεύθηκαν για μήνες, αν όχι και περισσότερο, και αυτοί είχαν πραγματικά το χρόνο και την υπομονή τους για να καταλάβουν και να καθορίσουν πότε και πού μπορούν να κάνουν μια επίθεση ransomware, πώς να αναπτύξουν το λογισμικό και στη συνέχεια απαιτούν χρήματα. Σε μερικές πρόσφατες περιπτώσεις, έχουμε δει μέχρι και 25 εκατομμύρια δολάρια να αναζητούνται ως λύτρα''.

Wendi Whitmore, Αντιπρόεδρος της IBM X-Force Threat Intelligence, IBM


''Ο υπολογισμός δείχνει ότι ένα εξάωρο διακοπή ρεύματος στην ηπειρωτική Γαλλία θα μπορούσε να κοστίσει 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια. Τα ηλεκτρικά βοηθήματα, στα νοσοκομειακά συστήματα δεν σχεδιάστηκαν για την εποχή που βρισκόμαστε σήμερα, οπότε χρειαζόμαστε άμεσες συνεργασίες με ηγέτες της βιομηχανίας σε διάφορους τομείς - ηλεκτρική ενέργεια, ενέργεια, υγειονομική περίθαλψη, αεροπλοία - για να τους βοηθήσουν να ενισχύσουν τον κυβερνοχώρο τους, για την αύξηση της ευαισθητοποίησης σχετικά με τις υποκείμενες απειλές''.

Jeremy Jurgens, Διευθύνων Σύμβουλος Επιχειρήσεων και Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου,του παγκόσμιου οικονομικού φόρουμ

260% - αύξηση στο κακόβουλο URL που σχετίζονται με COVID

τον Φεβρουάριο-Μάρτιο 2020(2)

Οι Ψεύτικες ειδήσεις θέτουν μια μεγάλη πρόκληση για την κοινωνία

Οι πληροφορίες εξαπλώνονται μέσω της ψηφιακής επικοινωνίας κανάλια σε ταχύτητες εγγραφής. Ωστόσο, τα δεδομένα στον Ιστό δεν είναι πάντα αξιόπιστα. Στην εποχή της ψηφιοποίησης, τα ψεύτικα νέα έχουν γίνει ενα επικίνδυνο όπλο που χρησιμοποιείται από εγκληματίες στον κυβερνοχώρο για να επιτεθούν σε ανθρώπους και οργανισμούς.

''Η ταχύτητα με την οποία αλλάζει η ψηφιακή πραγματικότητα είναι πολύ πολύ γρηγορότερη από οποιονδήποτε κανονισμό που μπορεί να είναι εποικοδομητικός ''.

Νικ Γκόουινγκ, κύριος παρουσιαστής του BBC World News (1996-2014). Ιδρυτής και διευθυντής, Σκέφτοντας το αδιανόητο

''Πρέπει να βασιστούμε στον εαυτό μας όταν προσπαθούμε να προστατευτούμε από τις ψεύτικες ειδήσεις: χρειαζόμαστε μια καλή εκπαίδευση, κριτική προοπτική, χρειαζόμαστε να συγκρίνουμε τα γεγονότα και να αναλύουμε τις εισερχόμενες πληροφορίες''.

Vladimir Pozner, Δημοσιογράφος και ραδιοτηλεοπτικός οργανισμός

Πως να προετοιμαστείς για μια κρίση στον κυβερνοχώρο;

Είναι απαραίτητο να έχεος ένα σχέδιο έκτακτης ανάγκης

Μια κρίση δεν ενδιαφέρεται για χρόνο ή τόπο. Μια έκτακτη ανάγκη μπορεί σε οποιαδήποτε βιομηχανία ή εταιρεία, είτε τώρα είτε στο μέλλον -ο κυβερνοχώρος δεν αποτελεί εξαίρεση. Ένας από τους αποτελεσματικούς τρόπους για να προετοιμαστούν οι οργανισμοί και ολόκληρη η παγκόσμια κοινότητα για τέτοιες καταστάσεις είναι η ανάπτυξη και εφαρμογή ενός σχεδίου έκτακτης ανάγκης.

''Ένα περιστατικό στον κυβερνοχώρο ή μια επίθεση μπορεί να μετατραπεί σε κρίση εάν έχετε μικρή ικανότητα αντιμετώπισης αυτής. Εάν είστε καλά προετοιμασμένοι, μπορεί να είστε πιο ανθεκτικοί και αποτελεσματικοί στην απόκριση και τον μετριασμό τέτοιων γεγονότων ''.

Craig Jones, Διευθυντής Cybercrime, INTERPOL

Εκπαίδευση και ευαισθητοποίηση σε όλα τα επίπεδα

''Η διαχείριση κινδύνων είναι ευθύνη όλων. Κάθε άτομο μέσα ένα οργανισμό είναι υπεύθυνος για τον εντοπισμό και την αναφορά κινδύνων ή / και παραβιάσεις στο πρωτόκολλο ασφαλείας. Αυτό, φυσικά, πρέπει να συμπληρώνεται από μια ανθεκτική υποδομή ασφαλείας και ισχυρά εργαλεία και δυνατότητες εντοπισμού και μετριασμού ατυχημάτων, τα οποία μπορεί να προκληθούν από ένα μόνο κλικ σε λάθος σύνδεσμο''.

Hector Rodriguez, Ανώτερος Αντιπρόεδρος, Περιφερειακός Λειτουργός Κινδύνου για την Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική, Visa

''Δεν πιστεύω ότι μπορούμε να βάλουμε κάθε προσδοκία για ασφάλεια στο άτομο. Νομίζω ότι πρέπει να τους ενημερώσουμε για τους κινδύνους και τις προκλήσεις, αλλά στην πραγματικότητα πρέπει επίσης να προχωρήσουμε με μοντέλα που δεν εξαρτώνται από μεμονωμένα άτομα που μπορούν να χειραγωγηθούν ή ίσως να μην καταλαβαίνουν τις επιπτώσεις και ως εκ τούτου θέτουν σε κίνδυνο ολόκληρους οργανισμούς και ιδρύματα''.

Jeremy Jurgens, Διευθύνων Σύμβουλος Επιχειρήσεων και Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, του παγκόσμιου οικονομικού φόρουμ

''Σε αυτήν την αρνητική εικόνα της αύξησης των επιθέσεων υπάρχει ένα καλό πράγμα: σπάνια έχουμε δει κάτι τόσο νέοπου εμείς να μην είμαστε πραγματικά έτοιμοι να αμυνθούμε εναντίον τους. Πολλοί οργανισμοί το κάνουν πολύ επιτυχημένα και, ιδίως, αυτοί που έχουν πληροφορίες απειλής προσαρμοσμένες στη βιομηχανία τους. Έχουν ένα καλό κατανοώντας πώς μοιάζει η συγκεκριμένη επιφάνεια επίθεσης''.

Wendi Whitmore, Αντιπρόεδρος της IBM X-Force Threat Intelligence, IBM

''Η τακτική εκπαίδευση ηλεκτρονικού ψαρέματος και ευαισθητοποίησης είναι πραγματικά σημαντική, όπως αναλύει τα αποτελέσματα της εκπαίδευσης για να κατανοήσει πώς πολλοί υπάλληλοι κάνουν κλικ. Ωστόσο, είναι πολύ εύκολο να τρέξετε τις ίδιες παλιές προσομοιώσεις ηλεκτρονικού ψαρέματος από εβδομάδα σε εβδομάδα, οπότε είναι σημαντικό να σκεφτούν νέους τρόπους για να δοκιμάσουν τους υπαλλήλους και να τους κάνουν να σκέφτονται. Εκεί δεν πρέπει να υπάρχει μια ποινή γύρω από αυτό που να τους κάνει όλους αναστατωμένους ή ανήσυχους για την εκπαίδευση, αλλά πρέπει να σκεφτείτε πώς να προκαλέσετε τον οργανισμό ».

Jacqueline Kernot, Συνεργάτης στο Cybersecurity, Ernst & Young

Η Αποτελεσματική προστασία βασίζεται στην εμπιστοσύνη και συνεργασία

Μια κρίσιμη κατάσταση δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί από έναν οργανισμό ή ένα μοναχικό άτομο. Σε έναν πολύ διασυνδεδεμένο κόσμο, μια επίθεση στον κυβερνοχώρο μπορεί να εξαπλωθεί εκθετικά σε όλο τον κόσμο και την κοινότητα. Αυτή η κατάσταση μπορεί να προληφθεί με την προώθηση συνεργασία μεταξύ δημόσιου και ιδιωτικού τομέα και τις υπηρεσίες επιβολής του νόμου. Επιπλέον, αποτελεσματική αλληλεπίδραση απαιτεί την εφαρμογή και ρύθμιση ενός εύρους προτύπων, την ανταλλαγή πληροφοριών και την καθιέρωση αξιόπιστων σχέσεων.

''Όσον αφορά μια παγκόσμια κοινότητα, ευαισθητοποίησης, εκπαίδευσης και πρόληψης είναι ζωτικής σημασίας. Ως επικεφαλής ενός οργανισμού που ενώνει την επιβολή του νόμου παγκοσμίως, μπορώ να πω ότι χρειαζόμαστε ακόμη μεγαλύτερη συνεργασία και ανταλλαγή πληροφοριών για την αντιμετώπιση της απειλής του εγκλήματος στον κυβερνοχώρο''.

Jürgen Stock, Γενικός Γραμματέας, INTERPOL


''Πρέπει να βρούμε νέους μηχανισμούς συνεργασίας για την καταπολέμηση του εγκλήματος στον κυβερνοχώρο - αυτό θα μπορούσε να είναι διεθνείς συμβάσεις ή διεθνείς συνθήκες''.

Petr Gorodov, Προϊστάμενος της Γενικής Διεύθυνσης Διεθνών Σχέσεων και νομική συνδρομή του Γενικού Εισαγγελέα της Ρωσικής Ομοσπονδίας

''Τα Ρυθμιστικά πλαίσια και η κυβερνητική παρέμβαση στο χώρο της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο είναι σημαντικές. Σίγουρα είχα πελάτες που μου είπανότι ήταν η κυβερνητική παρέμβαση ή ο κανονισμόςπου τους έκανε να αλλάξουν τον τρόπο λειτουργίας τους''.

Jacqueline Kernot, Συνεργάτης στο Cybersecurity, Ernst & Young

''Εμείς στο ICANN κατανοούμε το σύστημα ονομάτων τομέα και το DNS της βιομηχανίας μάλλον πολύ ή καλύτερα από οποιονδήποτε άλλον εκεί έξω. Ένα από τα πράγματα που μπορούμε να κάνουμε, είναι να συνεργαστούμε με εκείνους που πολεμούν την εγκληματικότητα για να τους βοηθήσουν να κατανοήσουν τα αποτελέσματα των πράξεών τους και να διασφαλίσουμε ότι θα έχουν τα αποτελέσματα που σκοπεύουν''.

John Crain, Chief Security, Stability & Resiliency Officer, ICANN

''Θέλουμε να έχουμε έναν κόσμο που να είναι συνεργατικός, έτσι  τώρα δημιουργούμε ενα δικτύου εθελοντών στον κυβερνοχώρο από τους ικανούς και πρόθυμους να εργαστούν συλλογικά για την επίτευξη ειρήνης στον κυβερνοχώρο''.

Stéphane Duguin, Διευθύνων Σύμβουλος, CyberPeace Institute

60% - μερίδιο των επιθέσεων στο cloud που χρησιμοποιήθηκε στο παρελθόν, δεδομένα και ευπάθειες

ΣΕΝΑΡΙΑ.

Cyber Polygon International online training for raising global cyber resilience

Cyber Polygon 2020




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΟ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ. ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ. 

Οι άνθρωποι βασικά χωρίζονται σε δύο κύριες κατηγορίες (οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα). Στα γουρούνια σε εμφανείς και αφανείς θέσεις ισχύος, και στους αποβλακωμένους σε παθολογικό βαθμό. Οι πρώτοι διαρκώς ψεύδονται και εξαπατούν ασυστόλως τους δεύτερους, σε  σημείο που είναι για γέλια και για κλάματα. Οι παθολογικά αποβλακωμένοι απλώς... "κοιτάνε την δουλειά τους". Αυτές οι δύο κατηγορίες καθορίζουν πλήρως τις εξελίξεις, ενεργητικά και παθητικά αντιστοίχως.


Η εναλλακτική ενημέρωση είναι σταγόνα στον ωκεανό της συστημικής ενημέρωσης, ενώ η πρώτη λογοκρίνεται και αποκλείεται και από τις μηχανές αναζήτησης-google, κοινωνικά δίκτυα κλπ, και είναι σαν να μην υπάρχει, πράγμα του γίνεται σταθερά πολύ χειρότερο.  Η ωμή αλήθεια είναι ότι όταν δεν προωθείς σε άλλους την εναλλακτική ενημέρωση που γνωρίζεις, πράξη που έχει μεγάλη προστιθέμενη αξία διότι δεν υπάρχουν άλλοι τρόποι να προωθηθεί, τότε χωρίς να το καταλαβαίνεις, μέσω αυτής της παράλειψης γίνεσαι συνυπεύθυνος και συνένοχος της εγκληματικής συμμορίας και του ελληνικού παραρτήματος της με τις μαριονέτες που χάριν συνεννόησης τους λέμε πολιτικούς, που χωρίς εντολή δεν επιτρέπεται ούτε να φτερνιστούν.

Ο μέσος άνθρωπος κοιμάται όρθιος (λόγω άγνοιας και παραπληροφόρησης). Η τηλεόραση και το επιφανειακό σερφάρισμα στο συστημικό διαδίκτυο τον κοιμίζουν ακόμα βαθύτερα. Μόνο εσύ και άλλοι σαν εσένα, στον βαθμό που είστε αφυπνισμένοι, μπορείτε να ξυπνήσετε άλλους. Μην το ξεχνάς αυτό.