Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Τρίτη 23 Απριλίου 2013

Απήγαγαν τον Μητροπολίτη Χαλεπίου, κ. Παύλο, κοντά στα σύνορα Συρίας - Τουρκίας. Χαστούκι σε ΕΕ και κυβέρνηση που υποστηρίζουν τους ισλαμοφασίστες. Ποιός είναι ο πατριώτης μητροπολίτης

Μαζί του και ο επίσκοπος των Μαρωνιτών Ιωάννης, ενώ φέρονται ως νεκροί ο οδηγός και ο διάκονος του μητροπολίτη. 
Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το συριακό πρακτορείο ειδήσεων, απήχθη νωρίτερα σήμερα ο Μητροπολίτης Χαλεπίου κ. Παύλος....
Όπως ανέφεραν οι ίδιες πήγες, το σύνολο του μηχανισμού του υπουργείου Εξωτερικών στην περιοχή και η Κεντρική Υπηρεσία έχουν κινητοποιηθεί.

Όπως μεταδίδει το Reuters, έχει απαχθεί και ο επίσκοπος των Μαρωνιτών Ιωάννης, σε ενέδρα σύρων ανταρτών.οι δύο ιεράρχες απήχθησαν από ένοπλους αντάρτες στη διαδρομή προς το Χαλέπι, όπου κατευθύνονταν στο πλαίσιο ανθρωπιστικής αποστολής.
Η απαγωγή σημειώθηκε στα σύνορα Τουρκίας και Συρίας. Κατά πληροφορίες, νεκροί είναι ο οδηγός και ο διάκονος του μητροπολίτη.

Σημειώνεται ότι πριν από περίπου δέκα ημέρες το σπίτι του μητροπολίτη είχε δεχθεί επίθεση από ρουκέτα, καθώς στην πόλη μαίνεται ο άγριος εμφύλιος μεταξύ
αντικαθεστωτικών και δυνάμεων του Μπασάρ αλ Ασαντ.
Η συριακή εφημερίδα An- Nahar αναφέρει ότι θύμα απαγωγής έχει πέσει και ο Σύριος Ορθόδοξος μητροπολίτης του Χαλεπιού, Γιουχάνα Ιμπραήμ, ο οποίος συνόδευε τον μητροπολίτη Παύλο
Ελληνικές διπλωματικές πηγές ανέφεραν ότι ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς από την Αθήνα και ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος από τις Βρυξέλλες, όπου βρίσκεται για την Σύνοδο του ΝΑΤΟ, επικοινώνησαν με τον Πατριάρχη Αντιόχειας Ιωάννη, ο οποίος είναι αδελφός του Μητροπολίτη Χαλεπίου.
Όπως ανέφεραν οι ίδιες πήγες, το σύνολο του μηχανισμού του υπουργείου Εξωτερικών στην περιοχή και η Κεντρική Υπηρεσία έχουν κινητοποιηθεί. Σε επιφυλακή βρίσκεται η ελληνική πρεσβεία στη Δαμασκό και όλες οι διπλωματικές υπηρεσίες στη χώρα.
πηγη 

Συνεχής ενημέρωση Σαμαρά για την απαγωγή των μητροπολιτών στη Συρία



Ένοπλοι απήγαγαν τον Μητροπολίτη Χαλεπίου Παύλο κοντά στα σύνορα Τουρκίας και Συρίας, σύμφωνα με το συριακό πρακτορείο ειδήσεων.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο οδηγός του Μητροπολίτη είναι νεκρός.
Διπλωματικές πηγές ανέφεραν ότι ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς από την Αθήνα και ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος από τις Βρυξέλλες, όπου βρίσκεται για τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ, επικοινώνησαν με τον Πατριάρχη Αντιόχειας Ιωάννη, ο οποίος είναι αδελφός του Μητροπολίτη Χαλεπίου.
Όπως ανέφεραν οι ίδιες πήγες, το σύνολο του μηχανισμού του υπουργείου Εξωτερικών στην περιοχή και η Κεντρική Υπηρεσία έχουν κινητοποιηθεί.


Για την απαγωγή του ελληνορθόδοξου Μητροπολίτη Χαλεπίου κ. Παύλου και του συρορθόδοξου Μητροπολίτη Χαλεπίου κ. Γρηγόριου Yohanna Ibrahim ενημερώθηκε αργά το βράδυ της Δευτέρας ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος επικοινώνησε άμεσα με τον υπουργό Εξωτερικών Δημήτρη Αβραμόπουλο, που βρίσκεται στις Βρυξέλλες για τη Σύνοδο των ΥΠΕΞ του ΝΑΤΟ, προκειμένου να αναληφθούν πρωτοβουλίες για τον εντοπισμό και την απελευθέρωση των δύο μητροπολιτών.


Τα παραπάνω δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδικογλου, προσθέτοντας ότι ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Εξωτερικών είχαν τηλεφωνικές επικοινωνίες με τον Πατριάρχη Αντιόχειας Ιωάννη, από τον οποίο ενημερώθηκαν για όλες τις διαθέσιμες πληροφορίες και τον διαβεβαίωσαν για την αμέριστη συμπαράσταση της ελληνικής κυβέρνησης, καθώς και για τις ενέργειες που ήταν ήδη σε εξέλιξη.
Σημειώνεται ότι ο Πατριάρχης Αντιόχειας Ιωάννης είναι αδελφός του Μητροπολίτη Χαλεπίου.


Ο κ. Κεδίκογλου ανακοίνωσε πως ο υπουργός Εξωτερικών ενεργοποίησε τον Μηχανισμό Διαχείρισης Κρίσεων του υπουργείου και ενημέρωσε την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Εξωτερικής Δράσης, καθώς και ομολόγους χωρών που μπορούν να συμβάλουν στην απελευθέρωση των απαχθέντων, ενώ είχε και τηλεφωνική επικοινωνία με το νέο επικεφαλής της Συριακής Αντιπολίτευσης George Sabra, ο οποίος τον διαβεβαίωσε ότι θα ενεργήσει άμεσα για τον εντοπισμό και την απελευθέρωση των απαχθέντων.
Παράλληλα, κατά τη σημερινή συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, στην οποία θα συζητηθεί η κατάσταση στη Συρία, ο κ. Αβραμόπουλος θα ενημερώσει σχετικά τους ομολόγους του.

«Ο Πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος είναι σε συνεχή επαφή με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο και τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, ενημερώνεται συνεχώς για την εξέλιξη της κατάστασης», κατέληξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
Όπως έγινε γνωστό, οι δύο μητροπολίτες απήχθησαν από ενόπλους κοντά στα σύνορα Συρίας - Τουρκίας, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι ο οδηγός και ο διάκονος του μητροπολίτη Παύλου είναι νεκρός.
Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters

#Alnusra της Αλ Κάιντα οι απαγωγείς του Ελληνορθόδοξου μητροπολίτη.



Καμμία επίσημη αντίδραση ακόμα απο την Ελλάδα για αυτη την επαίσχυντη θηριωδία. Αντίθετα συζητούν την ενίσχυση των ισλαμοφασιστών μέσω της ΕΕ. Ντροπή σας!
olympia.gr




Ποιος είναι ο απαγχθέντας Μητροπολίτης Χαλεπίου Παύλος.

Αναρτήθηκε από τον/την antexoume στο Απριλίου 23, 2013

419500_291656287615408_1039871482_n
Ας ευχηθούμε να έχει αίσιο τέλος η περιπέτειά του ελληνορθόδοξου Ιεράρχη…

Δείτε ένα ΜΟΝΑΔΙΚΟ βίντεο από την επίσκεψη του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, στο Χαλέπι το 2009, πριν ξεσπάσει η ισλαμοφασιστική “άνοιξη”.
Πατήστε ΕΔΩ!!! και ακούστε πως μιλάει για την Ελλάδα και τους Έλληνες…
Οταν από το καλοκαίρι, εμείς εδώ φωνάζαμε για το


Ποιους ΣΦΑΖΟΥΝ στη Συρία; Γιατί;


, άλλοι κώφευαν και κωφεύουν ακόμα…


Η σελίδα του στο wordpress και στο Facebook.
Βιογραφία

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλεπίου, Βερροίας και Αλεξανδρέττας, κ. Παύλος, κατά κόσμο Rami Yazigi, γεννήθηκε στη Λαοδικεία της Συρίας το 1959. Απόφοιτος της Σχολής Πολιτικών Μηχανικών του Πολυτεχνείου Teshreen της Λαοδικείας. Απόφοιτος της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ. Κάτοχος Μεταπτυχιακού (1989) και Διδακτορικού (1992) από την ίδια σχολή με βαθμό άριστα. Η διατριβή του εκδόθηκε στην Ελλάδα με τίτλο: «Εσχατολογία και Ηθική -Η εσχατολογική θεµελίωση της εν Χριστώ ζωής κατά τον άγιο Ιωάννη τον Χρυσόστοµο».

Από το 1992 ήταν καθηγητής στην Θεολογική Σχολή Αγίου Ιωάννου του Δαμασκηνού στο Πανεπιστήμιο του
Μπαλαμάντ (Λίβανος). Και από το 1994 μέχρι τον Αύγουστο 2001, κατείχε την θέση του κοσμήτορος της Θεολογικής Σχολής ενώ παράλληλα ήταν και Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Παναγίας του Μπαλαμάντ.
Εξελέγη από την Ιερά Σύνοδο του Πατριαρχείου Αντιοχείας και Πάσης Ανατολής Μητροπολίτης Χαλεπίου, Βερροίας και Αλεξανδρέττας το 2000.
Από την αρχή της Αρχιερατικής του διακονίας περιέβαλλε με ιδιαίτερη φροντίδα τα ποιμαντικά ιδρύματα και την Ορθόδοξη νεολαία της Μητροπόλεως του. Έδωσε μεγάλη προσοχή στην ποιμαντική και το αποστολικό έργο μέσω των ΜΜΕ. Υπό την ευλογία και την επίβλεψή του ιδρύθηκε το Εκπαιδευτήριο «Al-Mashreq», η γυναικεία Ι. Μονή του Ευαγγελισμού, και κάποιοι γνωστοί ιστότοποι, όπως ο ηλεκτρονικός ραδιοσταθμός Al-Bishara.

Συμμετέχει σε διάφορα διεθνή συνέδρια, χριστιανικά και ισλαμικά. Εκπρόσωπος του Πατριαρχείου Αντιοχείας και πάσης Ανατολής στον Επίσημο Θεολογικό διάλογο της Ορθοδόξου Εκκλησίας μετά των Ρωμαιοκαθολικών (2005-2010). Μέλος της γραμματείας της Ιεράς Συνόδου και άλλων συνοδικών επιτροπών.
Αρκετά συγγράμματα του έχουν εκδοθεί όπως Κυριακοδρόμιο Ευαγγελίων(2 τόμοι), Κυριακοδρόμιο Αποστολών (2 τόμοι), Ποιμαντικοί Λόγοι (2 τόμοι),Ερμηνεία Ψαλμών, Ο οδηγός του ιεροκήρυκα, Το Πνεύμα στην σύγχρονη εποχή. Το Πύρ της Βάτου.
Και μερικές Μεταφράσεις στα Αραβικά: Ο Άγιος Αρσένιος ο Καπαδόκης, Η Δύναμη του Ονόματος και αρκετά άρθρα σε περιοδικά και εφημερίδες.
olympia.gr

το είδα



<<<    Zimbambwe: Έτσι νομοθετούν τα περήφανα έθνη απέναντι στους τοκογλύφους. 



 H Ελλάδα µπορεί να θρέψει τους Ελληνες στο 91,5% των προϊόντων    >>>



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ