Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Τρίτη 2 Απριλίου 2013

Ο Απρίλιος ο μήνας της λαϊκής στάσης πληρωμών

Το μήνα Απρίλιο αποφάσισαν να κάνουν πράξη το κίνημα της λαϊκής στάσης πληρωμών οι επιτροπές κατοίκων, σωματεία, κινήματα και συλλογικότητες σε όλη τη χώρα.

Συγκεκριμένα, οι επιτροπές αγώνα που συμμετέχουν στο Κίνημα της Λαϊκής στάσης πληρωμών τονίζουν οτι το μηνα Απρίλιο, δεν πληρώνουμε τίποτα, σε εφορίες, ΔΕΚΟ και Τράπεζες.

Στόχοςτης κίνησης αυτής είναι να διακοπεί η ροή χρήματος προς τα κρατικά ταμεία, να δημιουργηθεί πρόβλημα στο τραπεζικό σύστημα και να κλονιστεί η κυβέρνηση, που αν χρειαστεί να πάρει νέα μέτρα, θεωρείται σίγουρο από πολλούς ότι θα πέσει. Η προσπάθεια πρέπει να πλαισιωθεί από προτροπή για μαζικές αναλήψεις από τις τράπεζες (για τους ελάχιστους που απέμειναν με καταθέσεις).

Ετσι κι αλλιώς είναι πάρα πολλοί οι συμπολίτες μας που έχουν σταματήσει να πληρώνουν τις υποχρεώσεις τους επειδή δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν τόνισε μιλώντας στο radio1d.gr ο εκπρόσωπος του ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΣΤΟΠ Γιώργος Θεοδωρόπουλος. Αυτός είναι ένας τρόπος να
χτυπήσουμε τον κώδωνα του κινδύνου και να στείλουμε το μηνυμα ότι έχει κυρηχθεί ήδη στάση πληρωμών όχι μόνο από τους πολίτες που δεν πλέον να πληρώσουν τους λογαριασμούς του νερού ή τους ηλεκτρικού αλλά και από το κράτος το οποίο έχει οδηγήσει σε καταστροφή τα νοσοκομεία και τα σχολεία, διευκρινίζει. Τονίζει οτι στο πλαίσιο των αλλαγών στις συνήθειες μας επηρεάστηκαν άμεσα ακόμα και τις διατροφικές μας συνήθειες. Βγάλαμε ένα χειμώνα τρώγοντας μακαρόνια και όσπρια από τις αγορές των προϊόντων Χωρίς μεσάζοντες, τυλιγμένοι με κουβέρτες, και τα παιδιά μας διάβαζαν τρέμοντας από το κρύο, λέει.

Σημειώνει οτι το δίλημμα που τίθεται τη σημερινή εποχή είναι να επιβιώσουμε ή να συνεχίσουμε να πληρώνουμε. Έχουμε κατηγορηθεί ως τζαμπατζήδες, σημειώνει, αλλά είμαστε εμείς αυτοί που πληρώνουμε πάντα.

Το μήνυμα που δίνει η Στάση του Απριλίου είναι καθαρά πολιτικό και προετοιμάζει το έδαφος για μια γενική πολιτική απεργία. "Η εσωτερική τρόικα, δηλαδή η ελληνική κυβέρνηση, έχει αγκιστρωθεί στην εξουσία και δεν αντιλαμβάνεται τι συμβαίνει πραγματικά στην κοινωνία. Η λαϊκή οργή κι η αγανάκτηση έχει φτασει στο απροχώρητο. Δεν είναι πλέον διαχειρήσιμα μεγέθη", υπογραμμίζει ο κ Θεοδωρόπουλος.

Ο συντονιστής των επιτροπών Ακρίβεια-STOP στη Θεσσαλονίκη Γιώργος Θεοδωρόπουλος κάλεσε τους ακροατές του radio1d.gr σε ξεσηκωμό. Δεν είναι κανείς μόνος, είπε. Πρέπει να περιφρουρήσουμε την αξιοπρέπεια μας. Πρέπει να σκεφτούμε οτι υπάρχει μέλλον. Και αυτό το μέλλον είναι η νέα γενιά, σημειώσε.

Το ξεχωριστό στοιχείο αυτής της δράσης είναι οτι μέσα σε ορισμένο χρονικό διάστημα προκειμένου να λάβουν μέρος ακόμα κι αυτοί που θα ήθελαν να μην πληρώνουν αλλά για διάφορους λόγους δεν μπορούν να το κάνουν. Γι αυτό το λόγο, ενδείκνυται μια κορύφωση της κινητοποίησης το τελευταίο δεκαήμερο του Απριλίου.

Τμήμα Ειδήσεων Radio1d.gr





<<<      Κινητικότητα που οδηγεί σε έκρηξη… 



Νέα επιστολή δημοσιογράφων του «Ριζοσπάστη» προς ΕΣΗΕΑ - Καταγγέλλουν ότι η εφημερίδα στοχοποιεί εργαζόμενους    >>>



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΟ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ. ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ. 

Οι άνθρωποι βασικά χωρίζονται σε δύο κύριες κατηγορίες (οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα). Στα γουρούνια σε εμφανείς και αφανείς θέσεις ισχύος, και στους αποβλακωμένους σε παθολογικό βαθμό. Οι πρώτοι διαρκώς ψεύδονται και εξαπατούν ασυστόλως τους δεύτερους, σε  σημείο που είναι για γέλια και για κλάματα. Οι παθολογικά αποβλακωμένοι απλώς... "κοιτάνε την δουλειά τους". Αυτές οι δύο κατηγορίες καθορίζουν πλήρως τις εξελίξεις, ενεργητικά και παθητικά αντιστοίχως.


Η εναλλακτική ενημέρωση είναι σταγόνα στον ωκεανό της συστημικής ενημέρωσης, ενώ η πρώτη λογοκρίνεται και αποκλείεται και από τις μηχανές αναζήτησης-google, κοινωνικά δίκτυα κλπ, και είναι σαν να μην υπάρχει, πράγμα του γίνεται σταθερά πολύ χειρότερο.  Η ωμή αλήθεια είναι ότι όταν δεν προωθείς σε άλλους την εναλλακτική ενημέρωση που γνωρίζεις, πράξη που έχει μεγάλη προστιθέμενη αξία διότι δεν υπάρχουν άλλοι τρόποι να προωθηθεί, τότε χωρίς να το καταλαβαίνεις, μέσω αυτής της παράλειψης γίνεσαι συνυπεύθυνος και συνένοχος της εγκληματικής συμμορίας και του ελληνικού παραρτήματος της με τις μαριονέτες που χάριν συνεννόησης τους λέμε πολιτικούς, που χωρίς εντολή δεν επιτρέπεται ούτε να φτερνιστούν.

Ο μέσος άνθρωπος κοιμάται όρθιος (λόγω άγνοιας και παραπληροφόρησης). Η τηλεόραση και το επιφανειακό σερφάρισμα στο συστημικό διαδίκτυο τον κοιμίζουν ακόμα βαθύτερα. Μόνο εσύ και άλλοι σαν εσένα, στον βαθμό που είστε αφυπνισμένοι, μπορείτε να ξυπνήσετε άλλους. Μην το ξεχνάς αυτό. Συνέχεια »