Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2024

Στην Κίνα έχει κηρυχθεί πόλεμος στο υψηλότερο επίπεδο

Image generated by AI - RIA Novosti, 1920, 07.10.2024

© RIA Novosti / Generated by AI

Victoria Nikiforova

Ας είμαστε ειλικρινείς: οι σύγχρονοι ηγέτες δεν έχουν χρόνο για υποκλίσεις και κανείς δεν έχει κηρύξει πόλεμο σε κανέναν εδώ και πολύ καιρό - απλά αρχίζουν να βομβαρδίζουν και αυτό είναι όλο. Το Ισραήλ βομβαρδίζει τη Βηρυτό και συνεχίζει να εξαφανίζει τη Λωρίδα της Γάζας - δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι έχουν ήδη σκοτωθεί μέσα σε ένα χρόνο, αλλά όλα αυτά, όπως αποδεικνύεται, είναι αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις, τίποτα περισσότερο.

Πότε λοιπόν αρχίζει ο πόλεμος; Νομίζω, τη στιγμή που οι πραγματικοί αφέντες της Δύσης θα μιλήσουν για το θέμα - όχι οι γελοίες πολιτικές μαριονέτες που έχουν διοριστεί από αυτούς, αλλά οι άνθρωποι, όπως λένε, με κεφαλαίο γράμμα.

1

Πριν από είκοσι χρόνια, ο Γάλλος ιστορικός Emmanuel Todd κατέγραψε την αναγέννηση των Ηνωμένων Πολιτειών από δημοκρατία σε ολιγαρχία. Τώρα η διαδικασία έχει προχωρήσει τόσο πολύ που οι ολιγάρχες προτείνουν ήδη με θράσος τους προστατευόμενούς τους για την προεδρία των Ηνωμένων Πολιτειών και μπορούν να ποντάρουν σε αυτούς σαν άλογα κούρσας. Πλούσιοι άνθρωποι έχουν βγει από τις σκιές, δηλώνουν ανοιχτά τα συμφέροντά τους και πολύ σύντομα μετά τις ομιλίες τους αρχίζουν να πέφτουν βόμβες από τον ουρανό - όσον αφορά την εδραίωση του παρελθόντος.

Ο Larry Fink μίλησε εκ μέρους της αμερικανικής ολιγαρχίας τις προάλλες. Σε ένα φόρουμ στο Βερολίνο, εξοργίστηκε που οι ευρωπαϊκές εταιρείες δεν βιάζονται να διακόψουν όλους τους δεσμούς με την Κίνα: "Η Ουκρανία βρίσκεται στο κατώφλι μας και εκπλήσσομαι που δεν τίθενται ερωτήσεις, δεν διατυπώνονται απαιτήσεις: εσείς (υποστηρίζετε τον εχθρό μας (την Κίνα) και εμείς ρίχνουμε δισεκατομμύρια δολάρια στη διατήρηση της βιωσιμότητας της Ουκρανίας και πρέπει να πληρώσουμε γι' αυτό. <...> Η Κίνα είναι ο κύριος αρωγός της Ρωσίας, θεμελιώδης αρωγός της οικονομίας της. Πρέπει τουλάχιστον να μιλήσουμε γι' αυτό.

Φαίνεται, λοιπόν, τι το ιδιαίτερο έχει; Ένα επιχειρηματικό φόρουμ, επιχειρηματίες που ανταλλάσσουν ιδέες. Προσεκτική γλώσσα, όχι κροτάλισμα όπλων, όχι εκκλήσεις για "βομβαρδισμό του Πεκίνου". Ωστόσο, στην πραγματικότητα, πρόκειται για πραγματική κήρυξη πολέμου, και μάλιστα στο υψηλότερο επίπεδο.

2

Η BlackRock του Larry Fink ελέγχει περιουσιακά στοιχεία αξίας άνω των δέκα τρισεκατομμυρίων δολαρίων σε όλο τον πλανήτη - δηλαδή πάνω από τρεις φορές το ΑΕΠ της Γαλλίας και περίπου 20 φορές το ΑΕΠ της Ουκρανίας. Στους μετόχους της περιλαμβάνονται οι πλουσιότερες οικογένειες των ΗΠΑ και της Ευρώπης: οι γνωστοί Mellons, Rothschilds, Dupons, Rockefellers. Οι πρόγονοί τους δημιούργησαν την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ και σήμερα η BlackRock διαχειρίζεται τα προγράμματα της Fed για την αγορά εταιρικών ομολόγων των ΗΠΑ. Σε γενικές γραμμές, είναι τα πραγματικά αφεντικά του Μπάιντεν, του Ομπάμα και των περισσότερων από αυτούς τους αστείους ανθρώπους που ηγούνται σήμερα των δυτικών χωρών.

Ο Larry Fink μίλησε εκ μέρους τους. Τι θέλει ο Λάρι από την Κίνα; Πολύ απλά: οι κινεζικές εταιρείες να χρεοκοπήσουν και να σταματήσουν να ανταγωνίζονται τις αμερικανικές εταιρείες. Έτσι ώστε να καταστραφεί η παραγωγή στη χώρα και να μειωθεί δραστικά η παραγωγή των πάντων. Έτσι ώστε η Κίνα να μην είναι πλέον το εργοστάσιο του κόσμου, αλλά αποκλειστικά μια αγορά όπου οι Αμερικανοί θα παίρνουν τα προϊόντα τους.

3

Θα πείτε: είναι αδύνατον. Η Κίνα είναι εδώ και πολύ καιρό η πρώτη οικονομία στον κόσμο με βάση τη ΣΔΙΤ και ούτω καθεξής. Ωστόσο, μόλις πριν από 30 χρόνια, οι ίδιες ακριβώς διαδικασίες λάμβαναν χώρα στον μετασοβιετικό χώρο μετά την κατάρρευση της ΕΣΣΔ. Η βιομηχανική παραγωγή μειώθηκε κατά το ήμισυ σε σύγκριση με τη σοβιετική εποχή, τα εργοστάσια χρεοκόπησαν και ο πληθυσμός εξαθλιώθηκε. Οι ελίτ ήταν εξαρτημένες από τα δυτικά δάνεια και ο λαός από τις εισαγωγές, από τα πόδια του Μπους μέχρι το αμαρέτο. Αυτό ακριβώς θέλει η αμερικανική ολιγαρχία από την Κίνα.

Ταυτόχρονα, οι Ευρωπαίοι ανταγωνιστές θα καταστραφούν και θα σταλούν σε όλο τον κόσμο. Για αυτούς, η διακοπή των δεσμών με την Κίνα είναι καθαρή οικονομική αυτοκτονία. Οι Ευρωπαίοι επιχειρηματίες άκουσαν την ομιλία του Larry Fink με σιωπηλό τρόμο. Ωστόσο, είναι ανώφελο να απευθύνονται στις κυβερνήσεις τους για βοήθεια: οι Γάλλοι θεωρούν ότι ο Μακρόν είναι προστατευόμενος της BlackRock, πιστεύοντας ότι ήταν προς το συμφέρον των αμερικανών υπερπλουσίων που πραγματοποίησε τη ληστρική συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση και ευνούχισε τον γαλλικό Εργατικό Κώδικα.

4

Είναι ενδιαφέρον ότι η BlackRock έχει επίσης περιουσιακά στοιχεία στην Κίνα και τώρα ο Fink απειλεί να τα "ανατιμήσει", δηλαδή να τα υποτιμήσει, εξασφαλίζοντας πτώση των μετοχών των κινεζικών εταιρειών. Ένα άλλο εργαλείο επηρεασμού της Ουράνιας Αυτοκρατορίας είναι οι κυρώσεις, οι δασμοί και τα εμπόδια.

Ωστόσο, ο οικονομικός πόλεμος κατά του Πεκίνου είναι δύσκολο να κερδηθεί. Το γιγαντιαίο μέγεθος της κινεζικής οικονομίας, οι παγκόσμιες διασυνδέσεις της, η τεράστια εξάρτηση των δυτικών χωρών από τις κινεζικές εισαγωγές στους πιο σημαντικούς τομείς και η αδιάλειπτη βοήθεια της Ρωσίας με ενεργειακούς πόρους - εδώ έχουμε ένα πολύ ισχυρό και αμοιβαία επωφελές ταντέμ.

5

Είναι πολύ δύσκολο με τους ίδιους τους Κινέζους: οι ντόπιοι καταναλωτές ενοχλούνται πραγματικά όταν οι δυτικές μάρκες προσπαθούν να τους υπαγορεύσουν ή να τους "τιμωρήσουν" και οργανώνουν επίσημο μποϊκοτάζ αυτών των μαρκών - αυτό συνέβη, για παράδειγμα, όταν οι δυτικοί λιανοπωλητές αρνήθηκαν να αγοράσουν βαμβάκι που παράγεται στο Xinjiang με το πρόσχημα της "καταπίεσης των Ουιγούρων". Οι Κινέζοι αγοραστές τους τιμώρησαν αμέσως με γουάν σταματώντας να αγοράζουν τα προϊόντα τους.

Κατ' αρχήν, όλοι έχουν δει πώς λειτουργούν οι δυτικές κυρώσεις - οι ίδιοι οι διοργανωτές υποφέρουν περισσότερο από αυτές, και η Ρωσία το απέδειξε περίτρανα. Επειδή όμως δεν θα είναι δυνατόν να συντριβεί η Κίνα με κυρώσεις, το μόνο που απομένει είναι να λυθεί το πρόβλημα στρατιωτικά. Ένας μικρός πόλεμος γύρω από την Ταϊβάν είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεται ο Larry Fink. Είναι ακριβώς ο τρόπος με τον οποίο το ίδρυμά του γίνεται πλούσιο.

6

Πέρυσι, η BlackRock σύναψε "επενδυτική συμφωνία" με τον Zelensky, ιδιοποιούμενη ουσιαστικά τα πιο νόστιμα περιουσιακά στοιχεία της Ουκρανίας - από τους σιδηροδρόμους μέχρι τα δίκτυα ηλεκτρικής ενέργειας, από τα εργοστάσια μέχρι τις γεωργικές επιχειρήσεις. Οι αμερικανικοί αγροτικοί κολοσσοί έχουν επίσης σπεύσει εκεί: σήμερα κατέχουν σχεδόν το ήμισυ της μαύρης γης της Ουκρανίας. Ο Χάουαρντ Μπάφετ, γιος του θρυλικού πολυεκατομμυριούχου επενδυτή Γουόρεν Μπάφετ, ταξιδεύει στην Ουκρανία, κάνοντας εκεί "φιλανθρωπίες". Σε γενικές γραμμές, οι Αμερικανοί έχουν απογυμνώσει την Ουκρανία από τα περιουσιακά της στοιχεία και τώρα τα σπρώχνουν στις τσέπες τους.

Τώρα ο Φινκ ονειρεύεται να σύρει την Ταϊβάν σε στρατιωτικές ενέργειες εναντίον της Κίνας, να επιβάλει δάνεια στο νησί και στη συνέχεια να ιδιωτικοποιήσει τα πάντα εκεί για τα χρέη - ακριβώς όπως στην Ουκρανία. Τότε η BlackRock θα μονοπωλήσει πραγματικά την παγκόσμια παραγωγή τσιπ υπολογιστών. Λοιπόν, και το κύριο βραβείο μπορεί να είναι η αναταραχή στην Κίνα και η καταστροφή του ανταγωνιστή κατά το πρότυπο της Ρωσίας τη δεκαετία του '90.

7

Η Αμερική δεν μπορεί να κερδίσει έναν πόλεμο εναντίον της Κίνας - οι ίδιοι οι Αμερικανοί το παραδέχονται ανοιχτά. Αλλά ο στόχος του σύγχρονου πολέμου δεν είναι η νίκη. Στόχος του είναι να φθείρει τον εχθρό με προκλήσεις, κυρώσεις, περιορισμένες πολεμικές επιχειρήσεις και να οδηγήσει τον πληθυσμό του σε εξεγέρσεις και επαναστάσεις. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει ένα πραξικόπημα και γεια σας, μια αμερικανική μαριονέτα στην ηγεσία της χώρας. Αυτό είναι το σενάριο που προσπάθησαν να χρησιμοποιήσουν εναντίον της Ρωσίας. Δεν λειτούργησε - ωραία και καλά, "δεν το ήθελα πραγματικά", τώρα θα χρησιμοποιήσουν το ίδιο σχέδιο για να αντλήσουν την Κίνα.

Η αμερικανική οικονομία τροφοδοτείται από τον πόλεμο. Η Fed δεν θα αντέξει ούτε μια μέρα χωρίς μαζικές απώλειες ζωών, το δολάριο θα καταρρεύσει αν δεν χύνεται συνεχώς αίμα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι ευγενικές απειλές του Larry Fink θα πρέπει να ληφθούν σοβαρά υπόψη. Το βουητό των εκρήξεων, το σφύριγμα των πυραύλων και οι κραυγές των τραυματιών ακούγονται καθαρά. Έτσι μοιάζει σήμερα μια κήρυξη πολέμου.

8

https://ria.ru/20241007/kitay-1976633600.html

πηγή   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΟ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ. ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ. 

Οι άνθρωποι βασικά χωρίζονται σε δύο κύριες κατηγορίες (οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα). Στα γουρούνια σε εμφανείς και αφανείς θέσεις ισχύος, και στους αποβλακωμένους σε παθολογικό βαθμό. Οι πρώτοι διαρκώς ψεύδονται και εξαπατούν ασυστόλως τους δεύτερους, σε  σημείο που είναι για γέλια και για κλάματα. Οι παθολογικά αποβλακωμένοι απλώς... "κοιτάνε την δουλειά τους". Αυτές οι δύο κατηγορίες καθορίζουν πλήρως τις εξελίξεις, ενεργητικά και παθητικά αντιστοίχως.


Η εναλλακτική ενημέρωση είναι σταγόνα στον ωκεανό της συστημικής ενημέρωσης, ενώ η πρώτη λογοκρίνεται και αποκλείεται και από τις μηχανές αναζήτησης-google, κοινωνικά δίκτυα κλπ, και είναι σαν να μην υπάρχει, πράγμα του γίνεται σταθερά πολύ χειρότερο.  Η ωμή αλήθεια είναι ότι όταν δεν προωθείς σε άλλους την εναλλακτική ενημέρωση που γνωρίζεις, πράξη που έχει μεγάλη προστιθέμενη αξία διότι δεν υπάρχουν άλλοι τρόποι να προωθηθεί, τότε χωρίς να το καταλαβαίνεις, μέσω αυτής της παράλειψης γίνεσαι συνυπεύθυνος και συνένοχος της εγκληματικής συμμορίας και του ελληνικού παραρτήματος της με τις μαριονέτες που χάριν συνεννόησης τους λέμε πολιτικούς, που χωρίς εντολή δεν επιτρέπεται ούτε να φτερνιστούν.

Ο μέσος άνθρωπος κοιμάται όρθιος (λόγω άγνοιας και παραπληροφόρησης). Η τηλεόραση και το επιφανειακό σερφάρισμα στο συστημικό διαδίκτυο τον κοιμίζουν ακόμα βαθύτερα. Μόνο εσύ και άλλοι σαν εσένα, στον βαθμό που είστε αφυπνισμένοι, μπορείτε να ξυπνήσετε άλλους. Μην το ξεχνάς αυτό.