Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Δευτέρα 17 Ιουνίου 2024

Κακόβουλα Κουνούπια σε Έξαρση στην Ευρώπη;

Μετάφραση: Απολλόδωρος

 Dawn Lester, Dawn's Writings | Διαβάστε το εδώ.

Ένα πρόσφατο άρθρο του BBC με τίτλο: Tiger mosquitoes behind dengue fever rise in Europe ("Τα κουνούπια τίγρης πίσω από την αύξηση του δάγκειου πυρετού στην Ευρώπη") διακηρύσσει στην πρώτη παράγραφο ότι,

"Ένα χωροκατακτητικό είδος κουνουπιού εντοπίστηκε σε 13 χώρες της ΕΕ, συμπεριλαμβανομένης της Γαλλίας, της Ισπανίας και της Ελλάδας, με τους ειδικούς να συνδέουν την ανακάλυψή τους με την αύξηση του δάγκειου πυρετού στην Ευρώπη".

Το άρθρο αυτό διατυπώνει πολλούς ισχυρισμούς που πρέπει να εκτεθούν ως αναπόδεικτοι, ή ακόμη και να διαψευστούν, όπου αυτό είναι σχετικό. Παρακαλώ μην ξεγελιέστε από την αναφορά σε "εμπειρογνώμονες".

Ισχυρισμός νούμερο 1 - Τα κουνούπια τίγρης μεταδίδουν ασθένειες.

Ας ξεκινήσουμε με τον βασικό τους ισχυρισμό,

"Τα κουνούπια τίγρης εξαπλώνουν ασθένειες όπως ο δάγκειος πυρετός, ο ιός chikungunya και ο ιός Zika, οι οποίες, μέχρι πρόσφατα, ήταν συνήθως παρούσες μόνο σε μέρη της Αφρικής, της Ασίας και της Αμερικής".

Όπως είναι φυσικό, ο ΠΟΥ έχει ένα

ενημερωμένο ενημερωτικό δελτίο για τον δάγκειο πυρετό- ονομάζεται Dengue and severe dengue (Δάγκειος και σοβαρός δάγκειος πυρετός), για να σας κάνει να αισθάνεστε πραγματικά φοβισμένοι.

Ωστόσο, το πρώτο κιόλας "γεγονός" αναδεικνύει το θεμελιώδες πρόβλημα με αυτόν τον ισχυρισμό,

"Ο δάγκειος πυρετός είναι μια ιογενής λοίμωξη που μεταδίδεται στον άνθρωπο μέσω του τσιμπήματος μολυσμένων κουνουπιών".

Για όποιον εξακολουθεί να πιστεύει ότι η θέση "δεν υπάρχουν ιοί" δεν είναι σημαντική, θα έλεγα ότι αυτό αποδεικνύει ξεκάθαρα ότι η σημασία αυτής της θέσης εκτείνεται πολύ πέρα από την αφήγηση του "Covid".

Τι είναι λοιπόν ο "δάγκειος πυρετός";

Κάτω από τον τίτλο "Συμπτώματα", το ενημερωτικό δελτίο αναφέρει:

"Οι περισσότεροι άνθρωποι με δάγκειο πυρετό έχουν ήπια ή καθόλου συμπτώματα και θα καλυτερεύσουν σε 1-2 εβδομάδες. Σπάνια, ο δάγκειος πυρετός μπορεί να είναι σοβαρός και να οδηγήσει σε θάνατο".

Με άλλα λόγια, μπορεί να έχετε δάγκειο πυρετό και να μην το γνωρίζετε, επειδή δεν έχετε συμπτώματα.

Με κίνδυνο να επαναλάβω τον εαυτό μου, το ιατρικό κατεστημένο ορίζει τις "ασθένειες" με βάση τα σημεία και τα συμπτώματα που παρουσιάζει ο ασθενής. Έτσι, αν δεν υπάρχουν συμπτώματα, πώς μπορεί ένας γιατρός να διαγνώσει μια "ασθένεια";

Ο ισχυρισμός νούμερο 1 δεν έχει "αποδειχθεί". Και όλοι οι υπόλοιποι ισχυρισμοί εξαρτώνται από αυτόν τον πρώτο!

Ισχυρισμός νούμερο 2. Η “κλιματική αλλαγή” είναι υπεύθυνη.

Σύμφωνα με το άρθρο,

"Η κλιματική αλλαγή δημιουργεί ευνοϊκές συνθήκες για την εξάπλωση του κουνουπιού της τίγρης, δήλωσε το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Ασθενειών (ECDC)".

Ίσως ο αριθμός των κουνουπιών τίγρης να έχει αυξηθεί στην Ευρώπη- πώς θα μπορούσαμε να το ξέρουμε όμως; Επιπλέον, πού είναι η απόδειξη ότι ο πολλαπλασιασμός τους είναι αποτέλεσμα της "κλιματικής αλλαγής";

Η απλή απάντηση είναι ότι δεν υπάρχει καμία.

Ούτε υπάρχει κάποια εξήγηση για το ποιες είναι στην πραγματικότητα οι υποτιθέμενες "ευνοϊκές συνθήκες". Γιατί δεν έχουν δώσει αυτή την εξήγηση; Νομίζω ότι η απάντηση σε αυτό είναι αρκετά ξεκάθαρη: ο σκοπός του άρθρου του BBC είναι να υποδαυλίσει τον φόβο, και όχι να απαντήσει σε ερωτήματα.

Επιπλέον, το κλίμα είναι ένα πολύπλοκο σύστημα που δεν έχει ποτέ αποδειχθεί ότι αλλάζει ως αποτέλεσμα της αύξησης των ατμοσφαιρικών επιπέδων διοξειδίου του άνθρακα. Είναι ευρέως γνωστό ότι το διοξείδιο του άνθρακα αυξάνει τις αποδόσεις των φυτών όταν χρησιμοποιείται στα θερμοκήπια- επομένως δεν μπορεί να είναι "επικίνδυνο".

Ισχυρισμός νούμερο 3. Το εντομοαπωθητικό είναι ευεργετικό.

Για την καταπολέμηση της "απειλής", το BBC παρέχει τις ακόλουθες "συμβουλές",

"Έχει συμβουλεύσει τους ανθρώπους να απομακρύνουν το στάσιμο νερό από κήπους ή μπαλκόνια, όπου τα κουνούπια μπορούν να αναπαραχθούν, και να χρησιμοποιούν απωθητικά και κουνουπιέρες τη νύχτα".

Ποιος έχει "στάσιμα νερά" στα μπαλκόνια του;

Οι κουνουπιέρες μπορεί να είναι χρήσιμες, αλλά βεβαιωθείτε ότι δεν έχουν διαποτιστεί με εντομοαπωθητικό. Ορισμένες από τις χημικές ουσίες που χρησιμοποιούνται ως απωθητικά έχει αποδειχθεί ότι είναι ερεθιστικές, αν όχι πραγματικά επιβλαβείς. Έτσι, ακόμη και αν λειτουργούν για να κρατήσουν μακριά τα κουνούπια, είναι επιζήμιες για την υγεία σας.

Ισχυρισμός νούμερο 4. Τα ταξίδια αποτελούν πρόβλημα.

Και εδώ μπορούμε να δούμε το επόμενο επίπεδο της ατζέντας,

"Το ECDC έχει προειδοποιήσει ότι τα διεθνή ταξίδια θα αυξήσουν περαιτέρω τον κίνδυνο περισσότερων ευρωπαϊκών κρουσμάτων".

Ποια είναι λοιπόν η αιτία της αύξησης του πληθυσμού των κουνουπιών; Είναι η "κλιματική αλλαγή" ή είναι λαθρεπιβάτες κουνούπια στα αεροπλάνα;

Φαίνεται ότι προσπαθούν να μετατρέψουν τη "μετακίνηση ανθρώπων και το εμπόριο" σε απειλητικό πρόβλημα,

"Τα περισσότερα ευρωπαϊκά κρούσματα είναι εισαγόμενα - μια αντανάκλαση της διεθνούς μετακίνησης των ανθρώπων και του εμπορίου, με τα εισαγόμενα κρούσματα να εκτοξεύονται σε σχεδόν 5.000 πέρυσι".

Θα έλεγα ότι αυτό αποτελεί μια προσπάθεια να μας κάνουν να αισθανθούμε ένοχοι που ταξιδεύουμε. Αλλά αυτό φαίνεται επίσης να δαιμονοποιεί το "διεθνές εμπόριο", κάτι που δεν έχει νόημα, διότι οι "επίδοξοι ελεγκτές" ευδοκιμούν από το εμπόριο. Ή μήπως αυτό είναι απλώς ένα προπέτασμα καπνού για να μας κάνουν να πιστέψουμε ότι ενδιαφέρονται για τα προβλήματα του εμπορίου; Είναι η πραγματική εστίαση αυτής της επίθεσης αποκλειστικά στη δαιμονοποίηση των "διεθνών ταξιδιών";

Ισχυρισμός νούμερο 5. Η ελονοσία είναι μια θανατηφόρα ασθένεια.

Και εδώ έρχεται η βαριά απειλή - η ελονοσία,

"Η ελονοσία είναι η πιο θανατηφόρα ασθένεια που μεταδίδεται από κουνούπια στον πλανήτη. Μεταδίδεται στους ανθρώπους μέσω των τσιμπημάτων μολυσμένων θηλυκών κουνουπιών που ονομάζονται ανωφελείς, τα οποία έχουν βρεθεί και στην Ευρώπη".

Ακούγεται σαν να έχει αποδειχθεί αυτός ο ισχυρισμός, αλλά αυτό δεν ισχύει.

Το άρθρο προσθέτει ότι,

"Υπάρχουν ανησυχίες ότι τα περιστατικά ελονοσίας θα μπορούσαν επίσης να αυξηθούν στην ήπειρο στο μέλλον, αν οι συνθήκες είναι κατάλληλες".

Για να αντικρούσετε αυτόν τον ισχυρισμό, παραθέτουμε ένα απόσπασμα από το “What Really Makes You Ill?", το οποίο περιέχει μια σημαντική ενότητα για το θέμα της ελονοσίας που εκθέτει τα πολλά προβλήματα με τους επικρατέστερους ισχυρισμούς.

Θα ήθελα να προσθέσω ότι τα κουνούπια Anopheles κατοικούν σε κάθε ήπειρο με μοναδική εξαίρεση την Ανταρκτική ΚΑΙ ότι τα παράσιτα Plasmodium που ισχυρίζονται ότι μεταδίδονται από αυτά τα κουνούπια είναι επίσης πανταχού παρόντα σε κάθε ήπειρο, εκτός από την Ανταρκτική.

Συνεπώς, η ανεύρεση κουνουπιών στην Ευρώπη δεν είναι το ζητούμενο, ούτε αποτελεί "πρόβλημα"- η Ευρώπη είναι ένα από τα φυσικά τους ενδιαιτήματα!

Ο σκοπός αυτού του άρθρου είναι, κατά τη γνώμη μου, απλώς μια ακόμη προσπάθεια να ενισχυθεί η τρομολαγνεία, ιδίως όσον αφορά θέματα που παραμένουν αναπόδεικτα, και ορισμένα που έχουν μάλιστα διαψευστεί.

Δυστυχώς, αυτή η "ιστορία" σχετικά με τα κουνούπια τίγρης που βρέθηκαν στην Ευρώπη αναφέρεται επίσης από τα λεγόμενα "εναλλακτικά" μέσα μαζικής ενημέρωσης, γι' αυτό και όλοι μας πρέπει να διατηρούμε την κριτική μας σκέψη και να είμαστε πάντα παρατηρητικοί.

Βρήκα επίσης ένα ακόμη παρόμοια προκατειλημμένο άρθρο σχετικά με τα "τσιμπούρια" και τις ασθένειες που ισχυρίζονται ότι προκαλούν στην ιστοσελίδα του BBC. Αυτό ονομάζεται: Tick attack: BBC hunts for tiny bloodsuckers as diseases rise ("Επίθεση από τσιμπούρια": To BBC κυνηγάει μικροσκοπικά αιμορουφήχτρες καθώς οι ασθένειες αυξάνονται).

Το βασικό μήνυμα μπορείτε να το δείτε κάτω από τον δραματικό τίτλο Dangerous diseases (Επικίνδυνες ασθένειες),

"Αν το μόνο που έκαναν τα τσιμπούρια ήταν να δαγκώνουν, θα ήταν απλώς μια ενόχληση. Αλλά όπως και τα κουνούπια μεταδίδουν ασθένειες όταν βυθίζουν το στόμα τους στο δέρμα μας για να πιουν αίμα.

Η πιο γνωστή είναι η νόσος του Lyme.

Περίπου το 4% των τσιμπουριών (ticks) μεταφέρουν τα βακτήρια που προκαλούν τη λοίμωξη, η οποία μπορεί να προκαλέσει χρόνια πόνους και κόπωση".

Και αυτός είναι ένας ακόμη λόγος για τον οποίο είναι τόσο σημαντικό να διαλύσουμε τον μύθο της "θεωρίας των μικροβίων".

Τα βακτήρια δεν είναι "ιοί"- υπάρχουν και είναι σημαντικά συστατικά του οικοσυστήματος, τόσο του εξωτερικού περιβάλλοντος όσο και του εσωτερικού μας περιβάλλοντος.

Παρόλο που τα τσιμπούρια τραβούν αίμα και εγχέουν αρκετά δυσάρεστες ουσίες στους ανθρώπους όταν το κάνουν, δεν έχει αποδειχθεί ότι προκαλούν ασθένειες, όπως ανέλυσα σε αυτό το άρθρο,


Το βασικό σημείο που πρέπει να σημειωθεί είναι ότι κατανοώντας ότι οι 'ασθένειες' δεν προκαλούνται από μικρόβια και δεν μεταδίδονται από έντομα ή αραχνοειδή, δεν ζούμε πλέον με φόβο, αλλά αντιθέτως αναλαμβάνουμε την ευθύνη και μαθαίνουμε τι μπορούμε να κάνουμε για τον εαυτό μας για να βελτιώσουμε την υγεία μας.

Είμαστε όλοι μοναδικά άτομα, οπότε οι λύσεις για τα "προβλήματα υγείας" μας, τα οποία δεν είναι εξαρχής "ασθένειες", θα είναι μοναδικές για τον καθένα μας. Και αυτό είναι που το σύστημα του ιατρικού κατεστημένου αδυνατεί να κατανοήσει, αν και αυτό είναι μάλλον σκόπιμο, επειδή η μοναδικότητά μας δεν μπορεί να τυποποιηθεί και να επεκταθεί ώστε να ισχύει για "όλους, παντού", κάτι που είναι ο στόχος των "Παγκόσμιων Στόχων" ή αλλιώς της Ατζέντας 2030 για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη.

Σημειώστε την αναφορά στην “αύξηση των κρουσμάτων ελονοσίας”!

Θα ήθελα να τονίσω ότι "αυτοί" δεν μπορούν να πετύχουν τους στόχους τους αν εμείς δεν αποδεχτούμε τις ιστορίες τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΟ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ. ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ. 

Οι άνθρωποι βασικά χωρίζονται σε δύο κύριες κατηγορίες (οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα). Στα γουρούνια σε εμφανείς και αφανείς θέσεις ισχύος, και στους αποβλακωμένους σε παθολογικό βαθμό. Οι πρώτοι διαρκώς ψεύδονται και εξαπατούν ασυστόλως τους δεύτερους, σε  σημείο που είναι για γέλια και για κλάματα. Οι παθολογικά αποβλακωμένοι απλώς... "κοιτάνε την δουλειά τους". Αυτές οι δύο κατηγορίες καθορίζουν πλήρως τις εξελίξεις, ενεργητικά και παθητικά αντιστοίχως.


Η εναλλακτική ενημέρωση είναι σταγόνα στον ωκεανό της συστημικής ενημέρωσης, ενώ η πρώτη λογοκρίνεται και αποκλείεται και από τις μηχανές αναζήτησης-google, κοινωνικά δίκτυα κλπ, και είναι σαν να μην υπάρχει, πράγμα του γίνεται σταθερά πολύ χειρότερο.  Η ωμή αλήθεια είναι ότι όταν δεν προωθείς σε άλλους την εναλλακτική ενημέρωση που γνωρίζεις, πράξη που έχει μεγάλη προστιθέμενη αξία διότι δεν υπάρχουν άλλοι τρόποι να προωθηθεί, τότε χωρίς να το καταλαβαίνεις, μέσω αυτής της παράλειψης γίνεσαι συνυπεύθυνος και συνένοχος της εγκληματικής συμμορίας και του ελληνικού παραρτήματος της με τις μαριονέτες που χάριν συνεννόησης τους λέμε πολιτικούς, που χωρίς εντολή δεν επιτρέπεται ούτε να φτερνιστούν.

Ο μέσος άνθρωπος κοιμάται όρθιος (λόγω άγνοιας και παραπληροφόρησης). Η τηλεόραση και το επιφανειακό σερφάρισμα στο συστημικό διαδίκτυο τον κοιμίζουν ακόμα βαθύτερα. Μόνο εσύ και άλλοι σαν εσένα, στον βαθμό που είστε αφυπνισμένοι, μπορείτε να ξυπνήσετε άλλους. Μην το ξεχνάς αυτό. Συνέχεια »