Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Σάββατο 5 Φεβρουαρίου 2022

Ευτοπία: η απάντηση στη δυστοπία που επιβάλλετα

ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ

Ευτοπία: η απάντηση στη δυστοπία που επιβάλλεται
… και το ιδεώδες που θα έπρεπε να ζούμε. Είναι ο ευ τόπος της αρμονικής συμπόρευσης με τη Σοφία της Φύσης και μια κιβωτός των αξιών και των κατακτήσεων του ανθρώπινου πνεύματος από όπου εμπνεόμαστε τη θετική μεταμόρφωση του κόσμου. Είναι η φωτεινή πλευρά της ζωής που θα αναδύεται πάντα σε πείσμα κάθε απόπειρας να τη σκοτεινιάσει αφού υποσυνείδητα η Ευτοπία υπάρχει εντός μας ως μια ψυχο-νοητική κατάσταση περιμένοντας το ερέθισμα να ξεδιπλωθεί και να γίνει πράξη. Το έναυσμα αυτό δεν είναι άλλο παρά η επίγνωση του καλού που αυτόματα σημαίνει και τον αγώνα για την επικράτησή του.

Η προώθηση αυτού του οράματος ήταν η γενεσιουργός αιτία του βιβλίου και μπορεί το 2016 που γράφτηκε να μην υπήρχε η πανδημία-παρωδία αλλά το μισανθρωπικό σύστημα ήταν εδώ καθώς και το σχέδιο του να αλώσει την ανθρώπινη οντότητα. Ιδιαίτερα τις τελευταίες δεκαετίες τα σημάδια της τυραννίας (που ύπουλα εκκολαπτόταν) γίνονταν όλο και πιο εμφανή. Για να φτάσουμε στο τερατούργημα της τωρινής συγκυρίας με τη μορφή του ολοκληρωτισμού συγκαλυμμένου πίσω από ένα υγειονομικό προσωπείο.

Μέσα στις πρωτοφανείς αυτές συνθήκες το όραμα της Ευτοπίας γίνεται η ζωτική διέξοδος και το βιβλίο φιλοδοξεί να λειτουργήσει ως εγχειρίδιο Ελευθερίας έχοντας για θεμελιώδη αρχή του την επανασύνδεση με τη Σοφία του Μητρικού Οικοσυστήματος. Αυτή η αρχή είναι και η λύση στην πανωλεθρία που βιώνουμε η οποία περισσότερο από

οτιδήποτε άλλο οφείλεται στο ότι στην εποχή μας ζούμε τη μέγιστη απομάκρυνση από αυτή τη Σοφία. Αφού δυστυχώς έχουμε προσδεθεί διά της εξαπάτησης ή της βίας σε ένα σύστημα μηδενικής νοημοσύνης το οποίο λειτουργεί ως μια γιγαντιαία μηχανή καταστροφής.

Η επιλογή όμως της επανασύνδεσης πάντοτε θα υπάρχει όσο δραματική κι αν είναι η κατάσταση. Είναι μια επιλογή απελευθερωτική και ίσως η μόνη που μπορεί να λειτουργήσει ως στρατηγική νίκης απέναντι στο κακό το οποίο εξ ορισμού είναι σε μειονεκτική θέση και μόνο πρόσκαιρα επικρατεί (όπως φαίνεται να συμβαίνει τώρα).

Αφετηρία λοιπόν είναι η επίγνωση της επανασύνδεσης. Μόλις η ανάγκη αυτή έρθει στην επιφάνεια οδηγούμαστε αυτόματα στο έμπρακτο σκέλος υιοθετώντας όλες εκείνες τις πρακτικές λύσεις που δημιουργούν την Ευτοπία. Αυτό προϋποθέτει μια μεθοδική διαδικασία της οποίας οι βασικές πτυχές παρατίθενται. Πιο συγκεκριμένα το βιβλίο (σε ένα γενικό επίπεδο) μπορεί να λειτουργήσει και ως πρακτικός οδηγός των παρακάτω θετικών ιδεών:

  • φυσική καλλιέργεια με δάσος τροφής
  • τράπεζα σπόρων και διατήρηση των ντόπιων ποικιλιών
  • φυσική βιοκλιματική δόμηση
  • ειρηνική διατροφή (φυτοφαγία)
  • διαβίωση σε οικοκοινότητες
  • ελεύθερο σχολείο
  • ανταλλακτική και αχρήματη οικονομία
  • φυσική ιατρική
  • φυσικός τοκετός στο σπίτι

Στο βιβλίο η Ευτοπία πραγματοποιείται από μία οικογένεια αλλά μπορεί επίσης να πραγματοποιηθεί από μικρές ομάδες ή κοινότητες ανθρώπων φιλοδοξώντας πάντα να λειτουργήσει ως παράδειγμα προς μίμηση από όλο και περισσότερους. Με απώτερο σκοπό όλο αυτό το ρεύμα να ενεργοποιηθεί σαν ντόμινο που θα δημιουργήσει τη συνολική Ευτοπία στον κόσμο.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ

1 σχόλιο:

  1. Johns Hopkins Univeristy: Η φυσική ανοσία αντέχει έως και 20 μήνες… ενώ τα εμβόλια καταρρέουν στους 5 – 6 μήνες

    https://loutrakiodusseas.blogspot.com/2022/02/johns-hopkins-univeristy-20-5-6.html


    ΑΝΝΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΟ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ. ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ. 

Οι άνθρωποι βασικά χωρίζονται σε δύο κύριες κατηγορίες (οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα). Στα γουρούνια σε εμφανείς και αφανείς θέσεις ισχύος, και στους αποβλακωμένους σε παθολογικό βαθμό. Οι πρώτοι διαρκώς ψεύδονται και εξαπατούν ασυστόλως τους δεύτερους, σε  σημείο που είναι για γέλια και για κλάματα. Οι παθολογικά αποβλακωμένοι απλώς... "κοιτάνε την δουλειά τους". Αυτές οι δύο κατηγορίες καθορίζουν πλήρως τις εξελίξεις, ενεργητικά και παθητικά αντιστοίχως.


Η εναλλακτική ενημέρωση είναι σταγόνα στον ωκεανό της συστημικής ενημέρωσης, ενώ η πρώτη λογοκρίνεται και αποκλείεται και από τις μηχανές αναζήτησης-google, κοινωνικά δίκτυα κλπ, και είναι σαν να μην υπάρχει, πράγμα του γίνεται σταθερά πολύ χειρότερο.  Η ωμή αλήθεια είναι ότι όταν δεν προωθείς σε άλλους την εναλλακτική ενημέρωση που γνωρίζεις, πράξη που έχει μεγάλη προστιθέμενη αξία διότι δεν υπάρχουν άλλοι τρόποι να προωθηθεί, τότε χωρίς να το καταλαβαίνεις, μέσω αυτής της παράλειψης γίνεσαι συνυπεύθυνος και συνένοχος της εγκληματικής συμμορίας και του ελληνικού παραρτήματος της με τις μαριονέτες που χάριν συνεννόησης τους λέμε πολιτικούς, που χωρίς εντολή δεν επιτρέπεται ούτε να φτερνιστούν.

Ο μέσος άνθρωπος κοιμάται όρθιος (λόγω άγνοιας και παραπληροφόρησης). Η τηλεόραση και το επιφανειακό σερφάρισμα στο συστημικό διαδίκτυο τον κοιμίζουν ακόμα βαθύτερα. Μόνο εσύ και άλλοι σαν εσένα, στον βαθμό που είστε αφυπνισμένοι, μπορείτε να ξυπνήσετε άλλους. Μην το ξεχνάς αυτό. Συνέχεια »