Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2022

Ρωσία: «Οι ΗΠΑ είναι αδύναμες και γι' αυτό έγιναν επιθετικές και επικίνδυνες»

Ο Vyacheslav Nikonov, ο πρώτος αναπληρωτής επικεφαλής της Επιτροπής Διεθνών Υποθέσεων της ρωσικής Δούμας, πολιτικός επιστήμονας, εγγονός του Vyacheslav Molotov, εκφώνησε μια ομιλία επικρίνοντας τη φανταστική «ρωσική επιθετικότητα» που υποκινείται από τη Δύση και εξηγεί τι κρύβεται πίσω από αυτήν. 

Η ομιλία του αναρτήθηκε στα κανάλια του YouTube, γεγονός που έδωσε τη δυνατότητα σε εκατομμύρια χρήστες να ακούσουν την ομιλία του, η οποία, αν κρίνουμε από τα σχόλια, εκτιμήθηκε ιδιαίτερα.

«Υπάρχουν στιγμές αλήθειας στην ιστορία των λαών, των χωρών, των πολιτισμών. Για τη Ρωσία και για τον κόσμο, μια τέτοια στιγμή αλήθειας είναι τώρα », ξεκίνησε την ομιλία του ο Nikonov με αυτά τα λόγια.

Ο Βιάτσεσλαβ Νικόνοφ καταδίκασε δριμύτατα την αντιρωσική υστερία που πυροδοτούν δυτικοί αξιωματούχοι και τα μέσα ενημέρωσης και τις προσπάθειες να παρουσιαστεί η Ρωσία ως επιτιθέμενος.

Επέκρινε έντονα τις προσπάθειες σύγκρισης της πολιτικής της σύγχρονης Ρωσίας με το καθεστώς του Χίτλερ, τονίζοντας ότι

η δυτική ηγεσία «έχει ήδη ξεπεράσει τον εαυτό της» όπως αναφέρει το defencenet.ru.

«Είμαστε οι επιτιθέμενοι; Μας συγκρίνουν με τον Χίτλερ;

Δεν έχουμε σηκώσει ακόμη δάχτυλο!

Ο επιτιθέμενος είναι αυτός που διεκδικεί το δικαίωμά του στην παγκόσμια κυριαρχία.

Επιτιθέμενος είναι κάποιος που θεωρεί τον εαυτό του φυλετικά ανώτερο από τους άλλους και ισχυρίζεται ότι είναι αποκλειστικός.

Ο επιτιθέμενος είναι αυτός που έχει στα χέρια του το αίμα εκατομμυρίων ανθρώπων: σε Κορέα, Βιετνάμ, Λάος, Καμπότζη, Γιουγκοσλαβία, Αφγανιστάν, Ιράκ, Λιβύη, Συρία. 

Ο επιτιθέμενος είναι αυτός που σέρνει τις ένοπλες δυνάμεις του στα σύνορά μας.

Δεν ήρθαμε στο Μεξικό ή στον Καναδά, ήρθαν με τις μπότες τους στην Ανατολική Ευρώπη », τονίζει ο πολιτικός.

Ο Nikonov είναι πεπεισμένος ότι ήρθε η ώρα να αρχίσουμε να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους, σημειώνοντας ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες παρουσιάζουν την κατάσταση ως μια σύγκρουση μεταξύ των δυνάμεων της «επιθετικής Ρωσίας» και «μιας συμμαχίας δημοκρατίας και φωτός».

Σχολιάζοντας την απάντηση των ΗΠΑ για τις εγγυήσεις ασφαλείας, ο Νικόνοφ τόνισε ότι δεν υπάρχει τίποτα στις απαιτήσεις της Ρωσίας που η Ουάσιγκτον δεν είχε υποσχεθεί προηγουμένως στη Μόσχα. 

Άλλο είναι ότι αυτές οι υποσχέσεις δεν πραγματοποιήθηκαν.

« Δεν προσφέραμε τίποτα που δεν είχαν ήδη υποσχεθεί », σημείωσε ο Nikonov, υπενθυμίζοντας ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες υποσχέθηκαν να μην επεκτείνουν τη συμμαχία «ούτε ένα εκατοστό ανατολικά της Δυτικής Γερμανίας».

Τον Μάιο του 1997 η Ρωσία και το ΝΑΤΟ υπέγραψαν την Ιδρυτική Πράξη. Με αυτό το έγγραφο, τα μέρη επιβεβαίωσαν ότι δεν θεωρούν το ένα το άλλο αντίπαλο, δημιουργώντας έναν μηχανισμό για κοινές δράσεις και διαβουλεύσεις.

Όμως, όπως γνωρίζετε, η Μόνιμη Αντιπρόσωπος των ΗΠΑ στο ΝΑΤΟ Julianne Smith, αμέσως μετά την πρόταση του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών Sergei Ryabkov, είπε ότι η συμμαχία δεν σκοπεύει να επιστρέψει στα σύνορα του 1997.

«Όταν μιλάμε στο τραπέζι με συμμάχους, γίνεται σαφές σε όλους ότι αυτή η συμμαχία δεν σκοπεύει να γυρίσει τον χρόνο πίσω σε μια εντελώς διαφορετική εποχή, σε μια εντελώς διαφορετική συμμαχία που ήταν μικρότερη και άφησε πολύ μικρότερο σημάδι στην ιστορία». είπε ο Σμιθ στο TASS.

Το έγγραφο που υπογράφηκε το 1997 και υποσχόταν ότι δεν θα υπάρχουν στρατεύματα, καμία υποδομή, κανένα πυρηνικό όπλο στα νέα κράτη μέλη δεν ισχύει πλέον.

«Εγγράφτηκαν για αυτό. Τώρα λένε ότι τους ζητάμε το αδύνατο.

Επίθεση πυραύλων κοντά στα σύνορά μας - υπέγραψαν τη Συνθήκη INF, δεν χρειαζόταν να την καταστρέψουν! Και έχουμε εξαλείψει πυραύλους μεσαίου και μικρότερου βεληνεκούς », θυμάται ο Nikonov.

Κατά τη διάρκεια των σοβιετικών χρόνων, η Δύση εξήγησε την αναγκαιότητα ύπαρξης τακτικών όπλων στη Δυτική Ευρώπη προκειμένου να «αμυνθεί ενάντια στα ρωσικά τανκς που θα μπορούσαν να κινηθούν από τη Γερμανία», αλλά προς το παρόν δεν υπάρχουν ρωσικά άρματα μάχης στη Γερμανία.

«Γιατί λοιπόν απορρίπτουν τις προτάσεις μας;» ρωτά ο Νικόνοφ.

«Πρώτα από όλα, γιατί δεν εγκατέλειψαν την επίθεση στον αγώνα για την παγκόσμια κυριαρχία, γιατί φοβούνται να αποκαλύψουν την αδυναμία τους!
Για τον παγκόσμιο ηγεμόνα δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από το να δείχνει ότι είναι αδύναμος.

Για να μην υποψιαστεί κανείς ότι είναι ένας χάρτινος τίγρης, και ακόμη χειρότερα, ένας γυμνός βασιλιάς.

Φυσικά, η δυτική συμμαχία είναι μια ισχυρή δύναμη.

Αλλά δεν είναι η ίδια δύναμη όπως πριν από μερικά χρόνια. Πριν από τρεις δεκαετίες, η Δύση αντιπροσώπευε το 80% της παγκόσμιας οικονομίας, τώρα είναι μόλις το 60%. 

Θυμηθείτε ότι κατά τα χρόνια της κρίσης στην Καραϊβική, οι Ηνωμένες Πολιτείες είχαν υπεροχή έναντι της ΕΣΣΔ σε πυρηνικές κεφαλές - 10 φορές, σε οχήματα παράδοσης - 17 φορές.

«Τώρα οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν έχουν καμία υπεροχή έναντι της Ρωσίας σε καμία από τις συνιστώσες της στρατηγικής τριάδας. Για πρώτη φορά οι ΗΠΑ χάνουν ποιοτικά από τη Ρωσία.

Ένας αποδυναμωμένος ηγεμόνας είναι πολύ επικίνδυνος, δείχνει αυξημένη επιθετικότητα», πιστεύει ο Nikonov.

Όσον αφορά την περαιτέρω εξέλιξη των γεγονότων, ο πρώτος αναπληρωτής επικεφαλής της Επιτροπής Διεθνών Υποθέσεων της Κρατικής Δούμας είναι αισιόδοξος:

"Τι να κάνω?

Ο επιτιθέμενος και οι δυνάμεις του σκότους πρέπει να αντιμετωπιστούν με μια σιδερογροθιά, ακόμη και με ένα απαλό γάντι Λαβρόφ, και μια συμμαχία φωτός, μια συμμαχία ελεύθερων κρατών απαλλαγμένων από αμερικανικές επιταγές, μια συμμαχία κυρίαρχων κρατών ικανών να εκφράσουν την άποψή τους », είναι πεπεισμένος ο Nikonov.

Η εσωτερική ενότητα είναι πιο σημαντική από ποτέ για τη Ρωσία, τόνισε ο πολιτικός.

«Η Ρωσία πρέπει να βλέπει τον εαυτό της ως τη μεγαλύτερη ευρασιατική δύναμη, τη μεγαλύτερη στρατιωτική δύναμη και τη μεγαλύτερη παγκόσμια δύναμη». 

Ο Nikonov είναι πεπεισμένος ότι το κέντρο της ανάπτυξης βρίσκεται πλέον στην Ανατολή: το 60% της ανάπτυξης της παγκόσμιας οικονομίας τα τελευταία 15 χρόνια προέρχεται από δύο μόνο χώρες του κόσμου - την Κίνα και την Ινδία.

«Μία και μισή φορά περισσότεροι άνθρωποι ζουν στην Κίνα από ό,τι σε ολόκληρη τη συλλογική Δύση, κάτι που μας απειλεί. Η κινεζική οικονομία είναι μεγαλύτερη από την αμερικανική, η Ινδία είναι μιάμιση φορά μεγαλύτερη από τις δυτικές χώρες μαζί. 

Η μορφή RIC είναι πιο περιζήτητη από ποτέ, πρωτίστως για να αποτρέψει την Ινδία από το να μπει στο στρατόπεδο του σκότους », τονίζει ο Nikonov, σημειώνοντας ότι η Ρωσία είναι το κέντρο της εξουσίας, το κέντρο της BRIC, που με τον έναν ή τον άλλον τρόπο πρέπει να ληφθεί υπόψη.

«Λέγεται συχνά ότι η Δύση δεν μας συμπαθεί.
Μπορούμε να ευχαριστήσουμε τη Δύση μόνο σε μία περίπτωση - αν πάψουμε να υπάρχουμε. Αλλά ο σκοπός μας είναι δίκαιος και η νίκη θα είναι δική μας!»
. συνόψισε ο Νικόνοφ.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΟ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ. ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ. 

Οι άνθρωποι βασικά χωρίζονται σε δύο κύριες κατηγορίες (οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα). Στα γουρούνια σε εμφανείς και αφανείς θέσεις ισχύος, και στους αποβλακωμένους σε παθολογικό βαθμό. Οι πρώτοι διαρκώς ψεύδονται και εξαπατούν ασυστόλως τους δεύτερους, σε  σημείο που είναι για γέλια και για κλάματα. Οι παθολογικά αποβλακωμένοι απλώς... "κοιτάνε την δουλειά τους". Αυτές οι δύο κατηγορίες καθορίζουν πλήρως τις εξελίξεις, ενεργητικά και παθητικά αντιστοίχως.


Η εναλλακτική ενημέρωση είναι σταγόνα στον ωκεανό της συστημικής ενημέρωσης, ενώ η πρώτη λογοκρίνεται και αποκλείεται και από τις μηχανές αναζήτησης-google, κοινωνικά δίκτυα κλπ, και είναι σαν να μην υπάρχει, πράγμα του γίνεται σταθερά πολύ χειρότερο.  Η ωμή αλήθεια είναι ότι όταν δεν προωθείς σε άλλους την εναλλακτική ενημέρωση που γνωρίζεις, πράξη που έχει μεγάλη προστιθέμενη αξία διότι δεν υπάρχουν άλλοι τρόποι να προωθηθεί, τότε χωρίς να το καταλαβαίνεις, μέσω αυτής της παράλειψης γίνεσαι συνυπεύθυνος και συνένοχος της εγκληματικής συμμορίας και του ελληνικού παραρτήματος της με τις μαριονέτες που χάριν συνεννόησης τους λέμε πολιτικούς, που χωρίς εντολή δεν επιτρέπεται ούτε να φτερνιστούν.

Ο μέσος άνθρωπος κοιμάται όρθιος (λόγω άγνοιας και παραπληροφόρησης). Η τηλεόραση και το επιφανειακό σερφάρισμα στο συστημικό διαδίκτυο τον κοιμίζουν ακόμα βαθύτερα. Μόνο εσύ και άλλοι σαν εσένα, στον βαθμό που είστε αφυπνισμένοι, μπορείτε να ξυπνήσετε άλλους. Μην το ξεχνάς αυτό. Συνέχεια »