Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2021

Το αμερικανικό εφετείο απορρίπτει την εντολή του Μπάιντεν για τα εμβόλια

 

Ένα ομοσπονδιακό εφετείο των ΗΠΑ αποφάσισε εκ νέου κατά της εθνικής εντολής του προέδρου Τζο Μπάιντεν για τα εμβόλια σε εταιρείες με 100 ή περισσότερους εργαζομένους, καταδικάζοντας την πολιτική ως «απίστευτα υπερβολική» και ως κατάχρηση «έκτακτης εξουσίας».

Το Πέμπτο Εφετείο εξέδωσε μια αυστηρή επίπληξη στην απαίτηση του Μπάιντεν για εμβόλια για τις μεγαλύτερες αμερικανικές εταιρείες με απόφασή του την Παρασκευή, αναφέροντας ότι η Διοίκηση Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία (OSHA) – η ομοσπονδιακή υπηρεσία που έχει επιφορτιστεί με την επιβολή της εντολής – δεν δημιουργήθηκε για να «προβαίνει σε σαρωτικές διακηρύξεις για θέματα δημόσιας υγείας που επηρεάζουν κάθε μέλος της κοινωνίας με τον πιο βαθύ τρόπο».

«Η εντολή είναι εντυπωσιακά υπερβολική», δήλωσε ο δικαστής Kurt Engelhardt, σημειώνοντας ότι δεν λαμβάνει υπόψη την ποικιλομορφία των χώρων εργασίας σε ολόκληρη τη χώρα, ούτε το γεγονός ότι το Covid-19 «είναι πιο επικίνδυνο για ορισμένους εργαζόμενους από ό,τι για άλλους εργαζόμενους». Ως παράδειγμα, συνέκρινε έναν

υποθετικό 28χρονο οδηγό φορτηγού που εργάζεται σε απομόνωση με έναν «62χρονο επιστάτη φυλακών» που απασχολείται σε πιο στενές συνθήκες.

«Μια σταθερά παραμένει – η εντολή αποτυγχάνει σχεδόν εντελώς να αντιμετωπίσει ή έστω να ανταποκριθεί σε μεγάλο μέρος αυτής της πραγματικότητας και της κοινής λογικής.»

Η κυβέρνηση Μπάιντεν ανακοίνωσε αρχικά την απαίτηση τον Σεπτέμβριο, ενώ ο OSHA ακολούθησε νωρίτερα αυτόν τον μήνα με επείγουσα εντολή για την επιβολή της εντολής εμβολιασμού. Ο οργανισμός θα απαιτήσει από όλους τους εργαζόμενους σε επιχειρήσεις με περισσότερους από 100 υπαλλήλους να είναι πλήρως εμβολιασμένοι κατά του Covid-19 έως τις αρχές του επόμενου έτους, ή διαφορετικά να υποβάλλονται τακτικά σε εξετάσεις για τον ιό και να φορούν μάσκες ανά πάσα στιγμή κατά την εργασία τους.

Το εφετείο εξέδωσε την πρώτη του αναστολή στις 6 Νοεμβρίου, αφού μια σειρά από ενάγοντες -μεταξύ των οποίων αρκετές εταιρείες και αρκετές πολιτείες των ΗΠΑ- αμφισβήτησαν την κίνηση, διεξάγοντας ταχεία δικαστική εξέταση. Η απόφαση της Παρασκευής επιβεβαίωσε εκ νέου την αναστολή, λέγοντας στον OSHA να «μην προβεί σε καμία ενέργεια για την εφαρμογή ή την επιβολή της εντολής έως ότου εκδοθεί νέα δικαστική απόφαση». Παρά την πρώτη αναστολή, ο Λευκός Οίκος συνέχισε να παροτρύνει τις επιχειρήσεις να ακολουθήσουν την εντολή για τα εμβόλια και ουσιαστικά να αγνοήσουν την απόφαση, δημιουργώντας ενδεχομένως μια μάχη στο Ανώτατο Δικαστήριο.

Ενώ ο OSHA έχει την εξουσία να εκδίδει αυτό που είναι γνωστό ως «προσωρινό πρότυπο έκτακτης ανάγκης» ή ETS, ο δικαστής παρατήρησε ότι μόνο ένα πρότυπο έχει επιβιώσει από τον νομικό έλεγχο από τότε που ιδρύθηκε ο οργανισμός τη δεκαετία του 1970.

«Ο λόγος για τη σπανιότητα αυτής της μορφής δράσης έκτακτης ανάγκης είναι απλός«, συνέχισε ο Engelhardt, προσθέτοντας ότι τα δικαστήρια και ο ίδιος ο OSHA έχουν συμφωνήσει «εδώ και γενιές» ότι τέτοιες εντολές αποτελούν «έκτακτη εξουσία» που πρέπει να «ασκείται με λεπτότητα και μόνο σε εκείνες τις καταστάσεις έκτακτης ανάγκης που το απαιτούν».

Η επίμαχη εδώ εντολή κάθε άλλο παρά αποτελεί «λεπτή άσκηση» αυτής της «έκτακτης εξουσίας».


Μετάφραση από το πρωτότυπο: Καταχανάς (Γ. Μεταξάς)

Πηγή: rt.com

Το άρθρο μας εστάλη μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

https://kanenazori.com/ 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΟ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ. ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ. 

Οι άνθρωποι βασικά χωρίζονται σε δύο κύριες κατηγορίες (οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα). Στα γουρούνια σε εμφανείς και αφανείς θέσεις ισχύος, και στους αποβλακωμένους σε παθολογικό βαθμό. Οι πρώτοι διαρκώς ψεύδονται και εξαπατούν ασυστόλως τους δεύτερους, σε  σημείο που είναι για γέλια και για κλάματα. Οι παθολογικά αποβλακωμένοι απλώς... "κοιτάνε την δουλειά τους". Αυτές οι δύο κατηγορίες καθορίζουν πλήρως τις εξελίξεις, ενεργητικά και παθητικά αντιστοίχως.


Η εναλλακτική ενημέρωση είναι σταγόνα στον ωκεανό της συστημικής ενημέρωσης, ενώ η πρώτη λογοκρίνεται και αποκλείεται και από τις μηχανές αναζήτησης-google, κοινωνικά δίκτυα κλπ, και είναι σαν να μην υπάρχει, πράγμα του γίνεται σταθερά πολύ χειρότερο.  Η ωμή αλήθεια είναι ότι όταν δεν προωθείς σε άλλους την εναλλακτική ενημέρωση που γνωρίζεις, πράξη που έχει μεγάλη προστιθέμενη αξία διότι δεν υπάρχουν άλλοι τρόποι να προωθηθεί, τότε χωρίς να το καταλαβαίνεις, μέσω αυτής της παράλειψης γίνεσαι συνυπεύθυνος και συνένοχος της εγκληματικής συμμορίας και του ελληνικού παραρτήματος της με τις μαριονέτες που χάριν συνεννόησης τους λέμε πολιτικούς, που χωρίς εντολή δεν επιτρέπεται ούτε να φτερνιστούν.

Ο μέσος άνθρωπος κοιμάται όρθιος (λόγω άγνοιας και παραπληροφόρησης). Η τηλεόραση και το επιφανειακό σερφάρισμα στο συστημικό διαδίκτυο τον κοιμίζουν ακόμα βαθύτερα. Μόνο εσύ και άλλοι σαν εσένα, στον βαθμό που είστε αφυπνισμένοι, μπορείτε να ξυπνήσετε άλλους. Μην το ξεχνάς αυτό.