Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Κυριακή 3 Οκτωβρίου 2021

Τυραννική εξουσία και αφηγήματα


τυραννική εξουσία και αφηγήματα
… οι τύραννοι πάντα επινοούσαν και προωθούσαν αφηγήματα προκειμένου να κρατηθούν στην εξουσία, ενοχοποιώντας πάντοτε αυτούς που παράνομα εξουσίαζαν: τους υποτελείς τους. Οι τύραννοι πάντα τρέμανε τους πολλούς που καταπιέζουν μήπως και εξεγερθούν και θέλανε να τους ελέγχουν αλλά και να μειώνουν τον πληθυσμό τους στον απόλυτα αναγκαίο.

Το τυραννικό καθεστώς της παγκοσμιοποίησης δεν αποτελεί εξαίρεση και έχοντας την εμπειρία όλων των προηγούμενων τυράννων, έχει εξελίξει στο έπακρο την τέχνη των ψευδών αφηγημάτων.

Η ειδοποιός διαφορά είναι ότι οι παλιοί τύραννοι χρειάζονταν τους υποτελείς ως εργατικά χέρια. Σήμερα όχι, επειδή έχουμε φτάσει σε ένα σημείο τεχνολογικής εξέλιξης όπου η ανθρώπινη εργασία είναι περιττή για το σύστημα λόγω αυτοματοποίησης και ρομποτοποίησης.

Το μαγαζί όπως το ξέραμε, θέλουνε να κλείσει και να λειτουργήσει υπό νέα διεύθυνση – βλέπε μεγάλη επανεκκίνηση (great reset). Οπότε προς το σκοπό αυτό το τυραννικό καθεστώς της παγκοσμιοποίησης έχει επινοήσει τα αφηγήματα εκείνα που θα διασφαλίσουν τη μετάβαση αυτή και τη συνέχιση της εξουσίας του.

Εδώ και πολλές δεκαετίες λοιπόν ο νεοταξίτης τύραννος είναι τρομερά απασχολημένος με τη συγγραφή αυτών των αφηγημάτων εν είδει σεναρίων όπου

σε κάθε ένα από αυτά εμείς οι πολλοί, ως μια τεράστια μάζα κομπάρσων, σκηνοθετούμαστε σε διαφορετικό ρόλο.

  • στο αφήγημα της στημένης οικονομικής κρίσης και του ψευδούς, απεχθούς χρέους (με τις αληθινές και απόλυτα τραγικές όμως συνέπειες για εμάς τους πολλούς), όλοι «χρωστάμε» και όλοι είμαστε «οφειλέτες»  
  • (σημείωση από Οι Μάσκες Πέφτουν: η βασική αρχική αιτία του χρέους (για όλες τις χώρες), είναι το παράλογο σκάνδαλο των σκανδάλων που κρύβεται σε κοινή θέα: Η εκχώρηση στις τράπεζες των δικαιωμάτων έκδοσης χρήματος και χάραξης της νομισματικής πολιτικής, και η απογύμνωση του κράτους από αυτό το αυτονόητο φυσικό του δικαίωμα. Αυτό το καθεστώς ίσχυε επί δραχμής αλλά έχει γίνει πολύ χειρότερο με το ευρώ και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα)
  • στο αφήγημα της στημένης από αυτούς τρομοκρατίας, είμαστε όλοι «τρομοκράτες»
  • στο αφήγημα της προσφυγικού και της μετανάστευσης, είμαστε όλοι «ρατσιστές»
  • στο αφήγημα της κλιματικής αλλαγής, είμαστε όλοι περιβαλλοντικοί «εγκληματίες»
  • στο αφήγημα της ψευδο-πανδημίας, είμαστε όλοι «άρρωστοι» και «ασυμπτωματικοί»

Με κάθε ένα από τα παραπάνω αφηγήματα, χάνουμε συνεχώς ελευθερίες και δικαιώματα, χάνουμε όλα εκείνα που θα επέτρεπαν μιαν αξιοπρεπή, ήρεμη και ασφαλή ζωή.

  • με το χρέος επέβαλαν μνημόνια υποτέλειας και λεηλάτησαν τα οικονομικά μας
  • με την τρομοκρατία επέβαλαν περιορισμούς, ασφυκτικό έλεγχο και παρακολούθηση
  • με το προσφυγικό και τη μετανάστευση, μας παίρνουν τη χώρα και μας αντικαθιστούν με ισλαμικό πληθυσμό
  • με την κλιματική αλλαγή, σχεδιάζουν δρακόντεια μέτρα, φόρους και απαγορεύσεις
  • με την πανδημία, επιχειρούν την τελική επίθεση που θα μας τα πάρει όλα και πάνω απ’ όλα το πολυτιμότερο πράγμα στη ζωή: το ίδιο μας το σώμα, το αυτεξούσιο να το ορίζουμε και την ελευθερία της επιλογής όσον αφορά ποιες ιατρικές πράξεις θα δεχόμαστε.

Όπως γίνεται κατανοητό, όλα τα αφηγήματα είναι ύπουλα αλλά το τελευταίο είναι το πιο επικίνδυνο γιατί επιχειρεί την κλοπή της ιδιοκτησίας του σώματος. Και άτομο χωρίς κυριότητα σώματος σημαίνει δούλος: ένα ανδράποδο υποβαλλόμενο υποχρεωτικά σε ιατρικές πράξεις (πράγμα που σημαίνει μελλοθάνατος).

Επομένως το ζητούμενο της συγκυρίας είναι ένα: να βγούμε από το σπήλαιο των αφηγημάτων στο φως της αλήθειας. Μόνο έτσι συντρίβεται οριστικά η τυραννία.

1 σχόλιο:

  1. Υπάλληλοι της Johnson Johnson ανησυχούν για τα εμβόλια στα παιδιά

    https://www.brighteon.com/827f6f9e-0203-4161-9b70-29e7e871386b



    ΑΓΓΕΛΙΚΗ-ΑΧΑΡΝΑΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΟ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ. ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ. 

Οι άνθρωποι βασικά χωρίζονται σε δύο κύριες κατηγορίες (οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα). Στα γουρούνια σε εμφανείς και αφανείς θέσεις ισχύος, και στους αποβλακωμένους σε παθολογικό βαθμό. Οι πρώτοι διαρκώς ψεύδονται και εξαπατούν ασυστόλως τους δεύτερους, σε  σημείο που είναι για γέλια και για κλάματα. Οι παθολογικά αποβλακωμένοι απλώς... "κοιτάνε την δουλειά τους". Αυτές οι δύο κατηγορίες καθορίζουν πλήρως τις εξελίξεις, ενεργητικά και παθητικά αντιστοίχως.


Η εναλλακτική ενημέρωση είναι σταγόνα στον ωκεανό της συστημικής ενημέρωσης, ενώ η πρώτη λογοκρίνεται και αποκλείεται και από τις μηχανές αναζήτησης-google, κοινωνικά δίκτυα κλπ, και είναι σαν να μην υπάρχει, πράγμα του γίνεται σταθερά πολύ χειρότερο.  Η ωμή αλήθεια είναι ότι όταν δεν προωθείς σε άλλους την εναλλακτική ενημέρωση που γνωρίζεις, πράξη που έχει μεγάλη προστιθέμενη αξία διότι δεν υπάρχουν άλλοι τρόποι να προωθηθεί, τότε χωρίς να το καταλαβαίνεις, μέσω αυτής της παράλειψης γίνεσαι συνυπεύθυνος και συνένοχος της εγκληματικής συμμορίας και του ελληνικού παραρτήματος της με τις μαριονέτες που χάριν συνεννόησης τους λέμε πολιτικούς, που χωρίς εντολή δεν επιτρέπεται ούτε να φτερνιστούν.

Ο μέσος άνθρωπος κοιμάται όρθιος (λόγω άγνοιας και παραπληροφόρησης). Η τηλεόραση και το επιφανειακό σερφάρισμα στο συστημικό διαδίκτυο τον κοιμίζουν ακόμα βαθύτερα. Μόνο εσύ και άλλοι σαν εσένα, στον βαθμό που είστε αφυπνισμένοι, μπορείτε να ξυπνήσετε άλλους. Μην το ξεχνάς αυτό. Συνέχεια »