Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2022

Πρακτικές λύσεις

ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ

πρακτικές λύσεις
… τι μπορούμε να κάνουμε πρακτικά και τι λύσεις μπορούμε να δώσουμε στις αντιξοότητες που αναδύονται ως σχεδιασμένες συνέπειες της «πανδημίας»; Ο δυτικός άνθρωπος όντας στο επίκεντρο αυτών των συνεπειών, των τεχνητών δηλαδή προβλημάτων που εξαπολύουν οι νεοταξίτες, θα πρέπει να είναι σε διαρκή ετοιμότητα.

Για τους νεοταξίτες η Δύση αντιπροσωπεύοντας το κομμάτι εκείνο της ανθρωπότητας που έχει μάθει να ζει στη δημοκρατία (έστω και σε εκφυλισμένη μορφή) είναι το εμπόδιο στον ολοκληρωτισμό της παγκόσμιας κυβέρνησης που επιθετικά προωθούν. Έτσι οι πολίτες των δυτικών χωρών (εξοικειωμένοι με τις όποιες ελευθερίες και δικαιώματα υπήρχαν) θα πρέπει να έρθουν αντιμέτωποι με το χάος: μια σειρά από προβλήματα ώστε να ενδώσουν και να υποταχθούν όπως:

  • διωγμός των ελεύθερα σκεπτόμενων ανθρώπων
  • κατάργηση των δικαιωμάτων μέσω της υποχρεωτικότητας
  • εργασιακή ανασφάλεια και αναστολές
  • κατάργηση της ιδιωτικότητας και απόλυτος έλεγχος του ατόμου
  • αυξήσεις στο κόστος διαβίωσης και φτωχοποίηση
  • οικονομική κρίση και πληθωρισμός
  • ψηφιακό χρήμα
  • επισιτιστική κρίση
  • μια νέα «πανδημία»

Για την αντιμετώπιση των παραπάνω κρίσεων απαιτούμενο είναι η ιεράρχηση: ποιο είναι το πιο σημαντικό πρόβλημα που

θα πρέπει να εστιάσουμε του οποίου η επίλυση θα βοηθήσει πολλαπλασιαστικά στην επίλυση και των άλλων; Στην προκειμένη περίπτωση επειδή ο πόλεμος είναι για το μυαλό, για την κατάληψη και την άλωση της σκέψης μέσω της αντινόησης (προπαγάνδας), ως ιεραρχικά πρώτος στόχος είναι η αποδόμηση της προπαγάνδας του εχθρού με όπλο μας τον αδιάλειπτο αγώνα για την αποκατάσταση της αλήθειας.

Στη φαρέτρα μας ευτυχώς υπάρχουν και άλλα όπλα και είναι ζωτικό να ανατρέξουμε σε όλα αυτά που είναι διαθέσιμα και μπορούμε να αξιοποιήσουμε. Το πιο σημαντικό ίσως είναι η δύναμη της κοινότητας. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να αναπτύξουμε τη μέγιστη αλληλεγγύη, αλληλοβοήθεια και αλληλοϋποστήριξη μεταξύ μας γιατί όπως λέει και το γνωστό σύνθημα «ενωμένοι θα αντέξουμε, διαιρεμένοι θα πέσουμε».

Εδώ η λύση των ελεύθερων αυτοδιαχειριζόμενων κοινοτήτων έχει τα μέγιστα να συνεισφέρει προσφέροντας την απαραίτητη αποσύνδεση από το σύστημα και από τα κέντρα ελέγχου. Είναι σαν να φτιάχνουμε κατά κάποιο τρόπο το δικό μας σύστημα ενεργοποιώντας πρακτικές όπως ανταλλακτική οικονομία και τοπικά νομίσματα.

Επιπλέον όπλα μας είναι η απλότητα στη διαβίωση, η αυτάρκεια (παραγωγή τροφής), η αειφορία, και γενικά η επανασύνδεση με τη Σοφία του φυσικού κόσμου και η αρμονική επανένταξη σε αυτόν και στους ρυθμούς του. Προετοιμαζόμαστε για παν ενδεχόμενο γιατί στις συνθήκες που ενδέχεται να προκύψουν ίσως απαιτηθεί μια σκληραγωγημένη, πρωτόγονη ζωή όπως των Άμις (διαβίωση σε συνθήκες δέκατου ένατου αιώνα με πολύ χαμηλή τεχνολογία).

Το ελπιδοφόρο όμως είναι ότι υπάρχει η διέξοδος του εναλλακτικού τρόπου ζωής απέναντι στο σκηνοθετούμενο χάος. Χάρη στη συνειδητή και αφοσιωμένη προσπάθεια πολλών πρωτοπόρων επί δεκαετίες υπάρχει πλέον τεράστια εμπειρία για τη δημιουργία αυτού του εναλλακτικού κόσμου καθώς επίσης και μία αρκετά εκτεταμένη εφαρμογή του από μεμονωμένα άτομα ή συλλογικότητες.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΟ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ. ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ. 

Οι άνθρωποι βασικά χωρίζονται σε δύο κύριες κατηγορίες (οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα). Στα γουρούνια σε εμφανείς και αφανείς θέσεις ισχύος, και στους αποβλακωμένους σε παθολογικό βαθμό. Οι πρώτοι διαρκώς ψεύδονται και εξαπατούν ασυστόλως τους δεύτερους, σε  σημείο που είναι για γέλια και για κλάματα. Οι παθολογικά αποβλακωμένοι απλώς... "κοιτάνε την δουλειά τους". Αυτές οι δύο κατηγορίες καθορίζουν πλήρως τις εξελίξεις, ενεργητικά και παθητικά αντιστοίχως.


Η εναλλακτική ενημέρωση είναι σταγόνα στον ωκεανό της συστημικής ενημέρωσης, ενώ η πρώτη λογοκρίνεται και αποκλείεται και από τις μηχανές αναζήτησης-google, κοινωνικά δίκτυα κλπ, και είναι σαν να μην υπάρχει, πράγμα του γίνεται σταθερά πολύ χειρότερο.  Η ωμή αλήθεια είναι ότι όταν δεν προωθείς σε άλλους την εναλλακτική ενημέρωση που γνωρίζεις, πράξη που έχει μεγάλη προστιθέμενη αξία διότι δεν υπάρχουν άλλοι τρόποι να προωθηθεί, τότε χωρίς να το καταλαβαίνεις, μέσω αυτής της παράλειψης γίνεσαι συνυπεύθυνος και συνένοχος της εγκληματικής συμμορίας και του ελληνικού παραρτήματος της με τις μαριονέτες που χάριν συνεννόησης τους λέμε πολιτικούς, που χωρίς εντολή δεν επιτρέπεται ούτε να φτερνιστούν.

Ο μέσος άνθρωπος κοιμάται όρθιος (λόγω άγνοιας και παραπληροφόρησης). Η τηλεόραση και το επιφανειακό σερφάρισμα στο συστημικό διαδίκτυο τον κοιμίζουν ακόμα βαθύτερα. Μόνο εσύ και άλλοι σαν εσένα, στον βαθμό που είστε αφυπνισμένοι, μπορείτε να ξυπνήσετε άλλους. Μην το ξεχνάς αυτό.