Σελίδες

Δευτέρα 17 Ιουνίου 2024

Δυστυχώς χάσαμε την μάχη με τον ΠΟΥ. Ο πόλεμος όμως μαίνεται ακόμη.

Η 77η Παγκόσμια Συνέλευση Υγείας την 1η Ιουνίου συνεδρίασε στην Γενεύη ενέκρινε ένα ουσιαστικό πακέτο τροποποιήσεων στον Διεθνή Κανονισμούς Υγείας. Εμείς ο Λαός έχουμε υποστεί μια εκπληκτική ήττα. Η μάχη συνεχίζεται.

Η 77η σύνοδος της Παγκόσμιας Συνέλευσης Υγείας (WHA) μόλις ολοκληρώθηκε στα κεντρικά γραφεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) στη Γενεύη της Ελβετίας. Αρχικά σκόπευε να εγκρίνει μια Νέα Συνθήκη Πανδημίας για την πανδημία και τροποποιήσεις στους Διεθνείς Κανονισμούς Υγείας (IHR) του 2005 που θα συνέδεαν τις απαντήσεις των χωρών με τις αποφάσεις του Γενικού Διευθυντή του ΠΟΥ. Ενώ η Συνθήκη της Πανδημίας δεν εγκρίθηκε οι τροποποιήσεις του IHR πέρασαν με ενισχυμένες διατάξεις που περιείχε η Συνθήκη της Πανδημίας του ΠΟΥ. Στο τέλος, “κλώτσησε το ένα κουτάκι παρακάτω στο δρόμο” για ένα χρόνο και εν μέρει γέμισε το άλλο.

Η εντολή του Διακυβερνητικού Διαπραγματευτικού Οργάνου (INB) επεκτάθηκε για να συνεχιστεί η διαπραγμάτευση σχετικά με τη διατύπωση της νέας συνθήκης («Πανδημική Συμφωνία») και η Συνέλευση ενέκρινε μια περιορισμένη δέσμη δεσμευτικών και μη δεσμευτικών τροποποιήσεων στο INB. Αυτό το αποτέλεσμα, που επιτεύχθηκε τις τελευταίες ώρες, είναι απογοητευτικό από πολλές απόψεις, αλλά δεν ήταν απροσδόκητο.

Και τα δύο κείμενα ωθήθηκαν με ασυνήθιστη βιασύνη από

εκείνους που συμβούλευσαν, υποστήριξαν και ανέθεσαν καταστροφικές απαντήσεις στη δημόσια υγεία στον Covid-19. Επειδή δεν προέκυπτε συμφωνία και ενώ η νομολογία του ΠΟΥ θεωρεί απαραίτητο το τελικό κείμενο να διαμοιραστεί τουλάχιστον 4 μήνες πριν την υπογραφή για να έχουν χρόνο να τον μελετήσουν τα έθνη/κράτη στην περίπτωση αυτή οι τροποποιήσεις διαρκούσαν μέχρι το τέλος. Αγνοώντας την πιθανή προέλευση του Covid που βασίζεται στο εργαστήριο, η επίσημη αφήγηση (που υποστηρίζει τα μέτρα) παραμένει ότι «ο κόσμος είναι απροετοίμαστος για την επόμενη πανδημία». Η δαπάνη άνω των 30 δισεκατομμυρίων δολαρίων ετησίως για την επιτήρηση και άλλα μέτρα που στοχεύουν αποκλειστικά σε φυσικές εστίες “θα διορθώσει” κατά κάποιο τρόπο αυτό.

Για συνέχεια της ανάρτησης εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου