Σελίδες

Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2021

Το Εθνικό Σύστημα Υγείας NHS πανικοβάλλεται καθώς τα νεκροτομεία γεμίζουν με χιλιάδες θανάτους όχι από Covid - επείγουσα διάταξη έρευνας

 Τα στοιχεία από το Γραφείο Εθνικής Στατιστικής δείχνουν ότι τους τελευταίους τέσσερις μήνες, η Αγγλία και η Ουαλία κατέγραψαν 20.823 περισσότερους θανάτους από τον μέσο όρο της πενταετίας τις τελευταίες 18 εβδομάδες.


Μόνο 11.531 θάνατοι αφορούσαν την Covid.

Σημαίνει ότι περίπου το 45% των πρόσφατων θανάτων σχετίζονται με άλλες αιτίες.

Οι ειδικοί ζήτησαν επείγουσα έρευνα για το εάν οι θάνατοι μπορούσαν να αποφευχθούν.

Ο καθηγητής Carl Heneghan, διευθυντής του Κέντρου Ιατρικής Βασισμένης σε Στοιχεία στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, δήλωσε: ''Ζητώ για επείγουσα έρευνα''.

Και συνέχισε: ''Αν κοιτάξετε πού συμβαίνει το πλεόνασμα, είναι σε καταστάσεις όπως η ισχαιμική καρδιοπάθεια, η κίρρωση του ήπατος και ο διαβήτης, τα οποία είναι δυνητικά αναστρέψιμα''.

Ανησυχώντας ότι αυτό δεν είναι απλώς ένα φυσικό συμβάν, είπε: "Αυτό ξεπερνά την απλή εξέταση των ακατέργαστων αριθμών και των πιστοποιητικών θανάτου. Πρέπει να επιστρέψουμε και να βρούμε εάν αυτοί οι θάνατοι έχουν αίτια που μπορούν να προληφθούν."

Με το NHS να υποφέρει από τεράστιες εκκρεμότητες ασθενών, ο καθηγητής είπε στην Telegraph: ''Αυτό θα μπορούσε να είναι το αποτέλεσμα της έλλειψης πρωτοβάθμιας προληπτικής φροντίδας που θα μπορούσε να αποφευχθεί κατά τη διάρκεια της πανδημίας και αυτό που συμβαίνει είναι απόροια αυτής''.

Ζητώντας να ληφθούν μέτρα, ο καθηγητής Heneghan είπε: ''Πρέπει επειγόντως να καταλάβουμε τι συμβαίνει και να διερευνήσουμε τις βαθύτερες αιτίες για να προσδιορίσουμε εκείνες τις ενέργειες που μπορούν να αποτρέψουν περαιτέρω περιττούς θανάτους''.

Τα εβδομαδιαία στοιχεία για την εβδομάδα που έληξε στις 5 Νοεμβρίου έδειξαν ότι υπήρχαν 1.659 περισσότεροι θάνατοι από ό,τι θα αναμενόταν κανονικά αυτή την εποχή του χρόνου.

Από αυτούς, οι 700 δεν προκλήθηκαν από την Covid.

Η υπέρβαση είναι πιθανό να αυξηθεί καθώς καταγράφονται περισσότεροι θάνατοι τις επόμενες εβδομάδες.

Στοιχεία από την Υπηρεσία Ασφάλειας Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου δείχνουν ότι από το καλοκαίρι έχουν σημειωθεί χιλιάδες περισσότεροι θάνατοι από τον μέσο όρο της πενταετίας σε καρδιακή ανεπάρκεια, καρδιακές παθήσεις, κυκλοφορικές παθήσεις και διαβήτη.

Ο αριθμός των θανάτων σε ιδιωτικές κατοικίες είναι επίσης 40,9 % πάνω από τον μέσο όρο της πενταετίας, με 964 υπερβολικούς θανάτους να καταγράφονται την πιο πρόσφατη εβδομάδα, η οποία διαρκεί έως τις 5 Νοεμβρίου.

Ο Kevin McConway, ομότιμος καθηγητής εφαρμοσμένης στατιστικής στο The Open University, δήλωσε: ''Οι αριθμοί θανάτων από όλες τις αιτίες συνήθως αυξάνονται αυτή την εποχή του χρόνου, αλλά ο συνολικός αριθμός παραμένει πάνω από τον μέσο όρο για την αντίστοιχη εβδομάδα της πενταετίας 2015 έως 2019 ."

Ο εμπειρογνώμονας πρόσθεσε: ''Έτσι, με αυτόν τον ορισμό, εξακολουθούμε να έχουμε υπερβολικούς θανάτους, όπως είχαμε για 18 συνεχόμενες εβδομάδες τώρα, και δεν οφείλονται όλοι αυτοί οι υπερβολικοί θάνατοι στην COVID-19''.

Το NHS εξακολουθεί να αγωνίζεται να εκκαθαρίσει τις καθυστερημένες θεραπείες που δημιουργήθηκαν από την πανδημία, με έναν στους 10 ανθρώπους στην Αγγλία - 5,8 εκατομμύρια - να περιμένει επί του παρόντος μια εκλεκτική διαδικασία, τον υψηλότερο αριθμό που έχει καταγραφεί ποτέ.

Μια έκθεση που δημοσιεύθηκε αυτή την εβδομάδα από το Royal College of Nursing προειδοποίησε ότι περισσότεροι από 120.000 άνθρωποι αναγκάστηκαν να περιμένουν για τουλάχιστον τέσσερις ώρες στα τμήματα ατυχημάτων και επειγόντων περιστατικών τον Οκτώβριο, μια αύξηση άνω του 50% από τον Οκτώβριο του 2019.

Τα ασθενοφόρα χρειάζονται επίσης περισσότερο χρόνο για να φτάσουν σε ασθενείς, με τους πάσχοντες από καρδιακή προσβολή τώρα να περιμένουν κατά μέσο όρο 53 λεπτά πριν φτάσει η βοήθεια - σχεδόν τρεις φορές ο στόχος του NHS.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται σε διαδρόμους έχει αυξηθεί εννέα φορές από τον Οκτώβριο του 2019.

Μια έρευνα είχε πει προηγουμένως ότι οι πρόσφατοι υπερβολικοί θάνατοι χωρίς Covid συνδέονταν με τη γήρανση του πληθυσμού, με περισσότερους ανθρώπους να αναμένεται να πεθάνουν φέτος από πέρυσι.

πηγή

https://www.msn.com/en-gb/news/uknews/nhs-panic-as-mortuaries-fill-with-thousands-of-non-covid-deaths-urgent-inquiry-calls/ar-AAQNEHL

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου