Σελίδες

Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2021

Αντιδικτατορικός αγώνας

ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ

αντιδικτατορικός αγώνας
… «ότι τάχιστα η Ελλάς πρέπει να συντρίψει τας αλύσσους της» και να ελευθερωθεί από το ζυγό της παγκόσμιας χούντας και του εδώ παρατήματός της που με το πρόσχημα της υγείας εκμηδενίζει τα δικαιώματα του ατόμου. Αυτό είναι το κάλεσμα και η κορυφαία προτεραιότητα της συγκυρίας. Όλοι οι άνθρωποι που διαπνέονται από δημοκρατικά ιδεώδη χρειάζονται σε αυτό τον αγώνα για να γκρεμιστεί η τυραννία και να αποκατασταθεί η πολιτειακή ομαλότητα.

Όλοι αυτοί άνθρωποι πιστοί στην εμπνευσμένη ρήση του Ρήγα «όποιος συλλογάται ελεύθερα, συλλογγάται καλά», δεν ενδίδουν και δεν εντάσσονται στην δια της βίας στιβαζόμενη αγέλη των υποταγμένων δούλων, και μετασχηματίζονται στη λυτρωτική ελπίδα για να ελευθερωθεί η Ελλάδα και για να σταματήσει η γενοκτονία των Ελλήνων. Είναι οι άριστοι που όπως είπε ο Ηράκλειτος ο κάθε ένας τους αξίζει για μύριους.

Αυτοί, ως τα εναπομείναντα υγιή κύτταρα ενός οργανισμού που νοσεί βαρύτατα (εξ αιτίας των δεκαετιών κακοποίησης από το μισελληνικό κατεστημένο), έχουν αφοσιωθεί στο ιερό χρέος της αποκατάστασης της υγείας του οργανισμού του έθνους. Σ’ αυτό τον αγώνα είναι παρόντες με αυταπάρνηση υπερβαίνοντας εαυτόν και δίνοντας και το τελευταίο απόθεμα των δυνάμεών τους για «να γυρίσει ο ήλιος». Για να έρθει η ανατολή της επούλωσης και

της θεραπείας που όπως λέει ο ποιητής είναι δύσκολη και «θέλει δουλειά πολλή». Αλλά είναι εφικτή - μα πάνω απ’ όλα είναι αδιαπραγμάτευτη και υποχρεωτική για το ιστορικότερο και αρχαιότερο έθνος της Γης.

Στην πολλών χιλιετιών ιστορία μας έχουμε περάσει όχι από σαράντα κύματα αλλά από χιλιάδες και εξακολουθούμε να περιπλανώμαστε ακόμα σε μια Οδύσσεια που μας φέρνει αντιμέτωπους με κολοσσιαίους κινδύνους και όλο και πιο αντίξοες περιπέτειες.

Όμως ανέκαθεν η ψυχή και η καρδιά ασταμάτητα διατρανώνουν ότι μας αξίζει η Ιθάκη της γαλήνης, της δικαιοσύνης κα της ελευθερίας και όπως και ο αρχαίος πρόγονός μας θα φτάσουμε τελικά στη φιλόξενη γη της. Το ζητούμενο είναι, όλοι εμείς οι σύγχρονοι σύντροφοι του Οδυσσέα, να επιβιώσουμε του σκληρού αγώνα και να είμαστε μαζί του στην επιστροφή. Για να δώσουμε μαζί την τελική μάχη με τους κακόβουλους μνηστήρες του τόπου μας και της ζωής μας.

Για να σκοτώσουμε ευθύς αμέσως και ακαριαία τον Αντίνοο με το βέλος στο λαιμό και να απαλλαγούμε οριστικά από την κακόβουλη επιρροή του που μας έκλεβε τη νόηση, τη λογική, και τη κρίση. Και απαλλαγμένοι πλέον από τη προπαγάνδα να δούμε καθαρά τους εχθρούς μας που δόλια μας παρουσιαζόντουσαν ως «προστάτες και φίλοι». Τον αδίστακτο Ευρύμαχο που μαχόταν εναντίον μας με άνανδρο τρόπο και με κάθε βρώμικο μέσο. Τον Αμφίνομο που διαστρέβλωνε το νόμο σε αντισυνταγματική ανομία. Και τον Αγέλαο που επεδίωκε να άγει τον λαό και να τον μετατρέπει σε κατευθυνόμενη αγέλη.

Μέσα στη Βίβλο των Ελλήνων, την Ιλιάδα και την Οδύσσεια, αλλά και στην μετέπειτα Ιστορία μας υπάρχει το μέγιστο δώρο των προγόνων μας: εκείνοι με το παράδειγμά τους μας κληροδότησαν τη θεωρία και την πράξη για το πως να πολεμήσουμε την τυραννία και να κατακτήσουμε την ελευθερία. Και επειδή αυτή υπάρχει έμφυτη μέσα στον καθένα μας το μόνο που μένει είναι να επανασυνδεθούμε με το μεγαλείο τους και με την υπερβατική ενέργεια που περιβάλλει κάθε σπιθαμή αυτού του ιερού τόπου (όντας γεμάτος από την αύρα τους) και να μεγαλουργήσουμε! Νυν υπέρ πάντων αγών!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου