Σελίδες

Παρασκευή 5 Απριλίου 2024

Τι οφείλει η Ελλάς στην Ρωσσία (Ηλιόπουλος)

 4 Απριλίου 1826 (23 Μαρτίου με το τότε ορθόδοξο ημερολόγιο): Υπογράφεται μεταξύ Ρωσίας και Μ. Βρετανίας το μυστικό Πρωτόκολλο της Πετρουπόλεως. Οι κακές γλώσσες λένε ότι τα άκουσε ο Wellington από τον Canning, επιστρέφοντας στο Λονδίνο.

Επληροφορήθημεν ότι το κρατούν Τροτσκιστικόν, εθνομηδενιστικόν καθεστώς εν Αθήναις, διά του επί των εξωτερικών υπουργού του, προέβη εις μίαν εισέτι απρέπειαν: απέκλεισε τους εκπροσώπους της Ρωσσικής Ομοσπονδίας από της συμμετοχής εις τις εορταστικές εκδηλώσεις επί τη επετείω της Μεγάλης Ελληνικής Επαναστάσεως του 1821!

Η ελλαδική ιστορία διδάσκει ότι οι Έλληνες επαναστάτησαν επιτυχώς μόνον αφού κατενόησαν εις βάθος τον Rousseau και τον Voltaire. Ότι το πρώτο ελληνικό κράτος δημιουργήθηκε το 1830. Ότι η Αικατερίνη Β΄ εγκατέλειψε κακόβουλα τους Έλληνες το 1770. Ότι το 1821 αντέδρασαν με τον ίδιο τρόπο η Ρωσία και οι δυτικοί. Ότι πρώτη άλλαξε στάση η Αγγλία το 1823. Ότι το Ναβαρίνο προέκυψε από τους δυτικούς. Ότι ο Καποδίστριας ήταν «Κοζάκος». Ότι ο Κοραής οικοδόμησε την Ελλάδα. Ότι ο Αλέξανδρος Υψηλάντης παρέλαβε εξουσία από την Οδησσό. Ότι η Ιερά Συμμαχία κατέτρεξε την Επανάσταση του 1821. Ότι ο Αλή πασάς έτυχε να αποστατήσει από την Οθωμανική Πύλη.

Η αλήθεια είναι κάπως διαφορετική.

Διαβάστε το άρθρο του Ηλία Ηλιόπουλου στο militaire.gr . Είναι από τους ελάχιστους που αναδεικνύουν την μαρξιστική-ανθελληνική πολιτική Μητσοτάκη, ΕΕ και Αγγλοσαξώνων παραθέτοντας τα πραγματικά – ιστορικά στοιχεία.

2 σχόλια:

  1. Σχετικά με τα ορλωφικά, που ως γνωστόν είναι η παντιέρα των ρωσοφοβικών, ο καθηγητής στο 37:30 αναφέρει : "΄Ενας τρόπος ασφαλής για να διαγνώσετε αμέσως, για να μη χάνετε το χρόνο σας, ότι αυτός με τον οποίο συνομιλείτε είναι από ημιμαθής έως άσχετος, ή ιδεοληπτικός -έτερον-, ή εκτελεί υπηρεσία είναι αυτή η αναπαραγωγή, ο αναμηρυκασμός της καραμέλας των ορλωφικών..." και τα εξής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εξαιρετική ομιλία έβαλε πολλά πράγματα στη θέση τους και επιβεβαίωσε, αυτό που πολλοί από μας λένε από την αρχή ότι δηλαδή δυστυχώς είμαστε στη λανθασμένη πλευρά της Ιστοριας

    ΑπάντησηΔιαγραφή