Λίγες ώρες μετά την δήλωση «πρόληψης πανδημίας» του ΠΟΥ με βάση την οποία τα κράτη θα παραχωρούν μέρος της εθνικής τους κυριαρχίας
O Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την τοποθέτησή του στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη προχώρησε σε κάλεσμα για την δημιουργία μίας… παγκόσμιας κυβερνητικής δομής (παγκόσμια συμμαχία την αποκάλεσε) για να αντιμετωπιστεί η κλιματική αλλαγή!
Προτείνει μάλιστα να υπάρχει ένα… παγκόσμιο «112» καθώς όπως είπε εάν υπήρχε δεν θα είχαν σκοτωθεί τόσοι άνθρωποι στο Μάουι της Χαβάης και στην Λιβύη.
Αξίζει να σημειωθεί πως η προτροπή του πρωθυπουργού για την παγκόσμια, όπως την χαρακτήρισε, συμμαχία έρχεται την ίδια ημέρα όπου ο ΠΟΥ (Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας) έφερε τη «Συνθήκη Πανδημίας», με αφορμή την πρόσφατη πανδημία, η οποία επί της ουσίας θα αναγκάζει στα κράτη να υπακούν στις εντολές ενός «κεντρικού οργανισμού» και να επιβάλλουν μέτρα.
Συγκεκριμένα ο πρόεδρος της Γενικής Συνέλευσης των
Ηνωμένων Εθνών (UNGA) ενέκρινε την μη δεσμευτική διακήρυξη του ΟΗΕ για την Πρόληψη, την Ετοιμότητα και την Αντιμετώπιση της Πανδημίας (PPPR), χωρίς πλήρη ψηφοφορία στην συνέλευση και παρά τις αντιρρήσεις 11 εθνών, μεταξύ των οποίων και η Ρωσία.Οι επικριτές αποκάλεσαν την διακήρυξη, η οποία επιδιώκει να δημιουργήσει μια παγκόσμια αρχή για την πανδημία με την δύναμη να επιβάλλει lockdown, καθολικό εμβολιασμό και λογοκρισία της λεγόμενης «παραπληροφόρησης», «υποκριτική»!
Να τονίσουμε ότι πρόκειται για μια διακήρυξη που επί της ουσίας φέρνει στη συνέχεια τη «Συνθήκη Πανδημίας».
Τώρα, λίγες ώρες αργότερα, ο Κ.Μητσοτάκς προτείνει ευθέως την δημιουργία ενός άλλου μηχανισμού, στον οποίο επί της ουσίας θα παραδίδουν τα κράτη του πλανήτη μέρος της εθνικής τους κυριαρχίας.
Όσα δεν το κάνουν θα γίνονται κράτη-παρίες με ότι αυτό συνεπάγεται.
Όλα αυτά δείχνουν ότι προωθείται μία ατζέντα δημιουργίας μίας παγκόσμιας κρατικής δομής.
Συγκεκριμένα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε:
«Θα επιδιώξουμε τη συγκρότηση μιας συμμαχίας για την προσαρμογή στο πλαίσιο της ερχόμενης συνόδου για το κλίμα, COP28, στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.
Επειδή μόνο μέσα από τη συνεργασία μας μπορούμε να κάνουμε πραγματική διαφορά, αντλώντας διδάγματα ο ένας από τον άλλον, αλλά και ανταλλάσσοντας βέλτιστες πρακτικές και λύσεις.
Πάρτε για παράδειγμα τον αριθμό έγκαιρης ειδοποίησης «112», για έκτακτες περιστάσεις, που διαθέτει η Ελλάδα.
Δεν υφίστατο κατά τις καταστροφικές πυρκαγιές πριν από πέντε χρόνια. Μια ολόκληρη παραθαλάσσια πόλη καταστράφηκε και περισσότεροι από 100 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους. Μάθαμε από αυτό το λάθος, το διορθώσαμε και αυτό το καλοκαίρι το «112» διαδραμάτισε τεράστιο ρόλο στην ελαχιστοποίηση της απώλειας ζωής.
Τι διαφορά θα έκανε άραγε ένας τέτοιος αριθμός, έκτακτης ανάγκης, στο Μάουι, κατά τη διάρκεια των καταστροφικών πυρκαγιών στη Χαβάη, ή στη Λιβύη για παράδειγμα;
Είναι ακριβώς αυτού του είδους οι λύσεις, χωρίς μεγάλο κόστος, που αντιπροσωπεύουν το είδος της τεχνολογικής προσαρμογής που χρειαζόμαστε, σε παγκόσμιο επίπεδο, για το μέλλον. Μια απλή ιδέα που, όμως, σώζει ζωές.
Όλα αυτά είναι καίριας σημασίας, καθώς, στο τέλος της ημέρας, η πρωταρχική υποχρέωσή μας είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής.»
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου