Σελίδες

Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2016

Πώς η Avaaz και οι ΜΚΟ του Τζορζ Σόρος χρηματοδοτούν και τις δυο πλευρές στο Συριακό χάος


Από τότε που ο Τζον Ροκφέλερ είχε πάρει συμβουλές να προστατεύσει την περιουσία του από την κυβερνητική φορολογία με τη δημιουργία ενός αφορολόγητου φιλανθρωπικού ιδρύματος το 1913, ιδρύματα έχουν χρησιμοποιηθεί από αμερικανους ολιγάρχες να συγκαλύψουν έναν κόσμο βρώμικων πράξεων κάτω από το κάλυμμα “κάνει καλό για την ανθρωπότητα,” γνωστών από το παρατσούκλι «φιλανθρωπίας» για την ανθρωπότητα που αγαπούν.

Όχι διαφορετική περίπτωση είναι και εκείνη του Τζορτζ Σόρος ο οποίος πιθανότατα έχει περισσότερα αφορολόγητα ιδρύματα κάτω από τη ζώνη του από τον καθένα. Τα ιδρύματα του ”Open Society” βρίσκονται σε κάθε χώρα που η Ουάσιγκτον θέλει να βάλει «δικό τους άνθρωπο», ή τουλάχιστον να βγάλει έξω κάποιον που δεν ξέρει πώς να διαβάσει τη μουσική τους. Έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην αλλαγή του καθεστώτος στην πρώην Σοβιετική Ένωση και την Ανατολική Ευρώπη μετά το 1989. Τώρα τα ιδρύματα του έχουν φτάσει ταβάνι στην προώθηση προπαγάνδας που εξυπηρετεί την πολεμική ατζέντα των ΗΠΑ και της Βρετανίας για την καταστροφή της σταθερότητας στη Συρία, όπως έκαναν στη Λιβύη πριν από τρία χρόνια , δημιουργώντας τη σημερινή κρίση προσφύγων της Ε.Ε.

Θα πρέπει να ρίξετε μια πιο προσεκτική ματιά στην εν εξελίξει Συριακή κρίση προσφύγων που
σπέρνει όλεθρο και αναταραχή σε ολόκληρη την Ε.Ε., ιδίως στη Γερμανία, τον ευνοούμενο στόχο των περισσότερων αιτούντων άσυλο σήμερα. Ο Τζορτζ Σόρος, σήμερα πολιτογραφημένος Αμερικανός πολίτης, έχει συγγράψει μια πρόταση έξι σημείων που λέει στην Ευρωπαϊκή Ένωση σχετικά με το τι πρέπει να κάνει για να διαχειριστεί την κατάσταση. Αξίζει να το κοιτάξετε λεπτομερώς.

Αρχίζει με τη δήλωση, «Η Ε.Ε. χρειάζεται ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την αντιμετώπιση της κρίσης, που να επαναβεβαιώνει την αποτελεσματική διακυβέρνηση κατά τη διάρκεια των ροών των αιτούντων άσυλο, ώστε να βρουν μέρος με έναν ασφαλή, ομαλό τρόπο …» Στη συνέχεια λέει ότι, ”Πρώτα, η Ε.Ε. πρέπει να δεχτεί τουλάχιστον ένα εκατομμύριο αιτούντες άσυλο ετησίως για το προβλέψιμο μέλλον.”

Ο Σόρος δεν αναπτύσσει από πού τράβηξε τον αριθμό αυτόν, ούτε συζητά το ρόλο των άλλων χρηματοδοτούμενων ΜΚΟ του στη Συρία και αλλού, οι οποίες κατασκευάζουν πλαστή προπαγάνδα για να οικοδομήσουν ένα δημόσιο λόμπι συμπάθειας για μια “απαγορευμένη ζώνη” των ΗΠΑ και της Βρετανίας στη Συρία όπως έγινε για να καταστραφεί η Λιβύη.

Ο Αμερικανός κερδοσκόπος των hedge funds, στη συνέχεια, προσθέτει, μεταξύ των σημείων του για να υλοποιηθούν, μια σειρά από προτάσεις που θα εδραιώσουν έναν εκ των πραγμάτων υπερεθνικό κρατικό μηχανισμό της Ε.Ε. υπό τον έλεγχο των απρόσωπων, μη εκλεγμένων γραφειοκρατών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Οι προτάσεις του Σόρος καλούν για τη δημιουργία αυτού που θα λέγαμε για την Ε.Ε.-ομόλογα των προσφύγων. Ο ίδιος αναφέρει, “Η Ε.Ε. πρέπει να παράσχει 15.000 δολάρια (16.800 ευρώ) ανά αιτούντα άσυλο για κάθε από τα δύο πρώτα χρόνια για να βοηθήσει τη στέγαση, κάλυψη, την υγειονομική περίθαλψη, την εκπαίδευση και το κόστος – και να κάνει την αποδοχή των προσφύγων πιο ελκυστική για τα κράτη μέλη. Μπορεί να αυξήσει αυτά τα κεφάλαια με την έκδοση μακροπρόθεσμων ομολόγων, χρησιμοποιώντας σε μεγάλο βαθμό τις ανεκμετάλλευτες δυνατότητες δανεισμού ΑΑΑ … “

Αυτή η έκδοση ανέρχεται σε 30 δισεκατομμύρια δολάρια σε μια εποχή που τα περισσότερα κράτη μέλη της Ε.Ε. πασχίζουν να αντιμετωπίσουν τις εγχώριες οικονομικές κρίσεις. Ο Σόρος είναι γενναιόδωρος με τα χρήματα άλλων λαών. Η αναφορά της αξιολόγησης των ομολόγων ΑΑΑ είναι η αξιολόγηση της νομικής οντότητας που ονομάζεται Ευρωπαϊκή Ένωση. Ο Σόρος κάνει ελιγμούς για χρόνια για να προσπαθήσει να φτιάξει μια συγκεντρωτική ανεξάρτητη οικονομική δύναμη των Βρυξελλών που θα πάρει τα τελευταία απομεινάρια της εθνικής δημοσιονομικής κυριαρχίας μακριά από το Βερολίνο, το Παρίσι, τη Ρώμη και άλλων χωρών της ΕΕ., μέρος ενός συστήματος για να καταστρέψει τα υπολείμματα των εθνικών συνόρων και των αρχών του έθνους-κράτους που θεσπίστηκαν στην Ειρήνη της Βεστφαλίας το 1648 λήγοντας τον Τριακονταετή Πόλεμο.

Ο Τζορτζ Σόρος έχει περισσότερες ιδέες για το πώς να ξοδέψει τα φορολογούμενα ευρώ των ευρωπαίων πολιτών. Καλεί την Ε.Ε. να προσθέσει μια ετήσια δέσμευση για ”χώρες πρώτης γραμμής” (Τουρκία, Λίβανος, Ιορδανία)  τουλάχιστον 8-10 δισεκατομμυρίων δολαρίων ετησίως. Στη συνέχεια, ύπουλα, ο Σόρος δηλώνει, “Ασφαλή κανάλια πρέπει να είναι εγκατεστημένα για τους αιτούντες άσυλο, αρχίζοντας με το να τους παίρνουμε από την Ελλάδα και την Ιταλία στις χώρες προορισμού τους. Αυτό είναι πολύ επείγον προκειμένου να ηρεμήσει τον πανικό.”

«Χώρες προορισμού»

Η χρήση του όρου “χώρες προορισμού” είναι πολύ ενδιαφέρουσα. Σήμερα, αυτό σημαίνει την Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας. Η στρατηγική του Σόρος είναι προφανώς να στοχεύσει τη Γερμανία, κυρίως, με μια πλημμύρα προσφύγων.

Σταδιακά έχει έρθει στο φως ότι πολλοί από τους πρόσφυγες ή αιτούντες άσυλο που πλημμυρίζουν την Ε.Ε. από το καλοκαίρι του 2015, έχουν έρθει ανταποκρινόμενοι διαβάζοντας το Twitter ή το Facebook που απεικονίζουν ειδικά την Γερμανία ως έναν παράδεισο με ανοιχτές αγκάλες, που αγαπά τους πρόσφυγες, όπου όλες οι ανάγκες τους θα πληρούνται.

Πώς βγήκε προς τα έξω ότι η Γερμανία ήταν “το μέρος” για όσους φεύγουν από τη Συρία και άλλες περιοχές συγκρούσεων; Ο Vladimir Shalak στη Ρωσική Ακαδημία Επιστημών ανέπτυξε το Σύστημα Ανάλυσης Περιεχομένου του Διαδικτύου για το Twitter (Scai4Twi). Έκανε μια μελέτη σε πάνω από 19.000 πρωτότυπα tweets που σχετίζονται με τους πρόσφυγες. Η μελέτη του έδειξε ότι η συντριπτική πλειοψηφία των tweets ονομάζουν τη Γερμανία ως την καλύτερη χώρα στην Ευρώπη που καλοσωρίζει πρόσφυγες.

Η μελέτη του Shalak ανακάλυψε ότι το 93% όλων των tweets για τη Γερμανία περιλάμβαναν θετικές αναφορές για την φιλοξενία και την γερμανική πολιτική για τους πρόσφυγες. Μερικά δείγματα από τα Tweets:

• Γερμανία Ναι! Αριστεροί έκαναν γκράφιτι με σπρέι στο τρένο λέγοντας “Καλώς ήρθατ, πρόσφυγες” στα Αραβικά

• Υπέροχοι άνθρωποι – βίντεο Γερμανών υποδέχεται πρόσφυγες από τη Συρία στην κοινότητά τους

• Σεβασμός! Οι οπαδοί του ποδοσφαίρου λένε “Καλωσήρθατε Πρόσφυγες” σε όλα τα γήπεδα της Γερμανίας. _

• Αυτό το τρένο με Αραβικό Γκράφιτι τρέχει στη Δρέσδη και υποδέχεται τους πρόσφυγες: (Ahlan wa Sahlan – ένα θερμό καλωσόρισμα).

• ”Αγαπάμε τη Γερμανία!” κλαίνε με ανακούφιση πρόσφυγες στον σιδηροδρομικό σταθμό του Μονάχου

• Χιλιάδες καλωσορίζουν πρόσφυγες στη Γερμανία – Sky News της Αυστραλίας

το είδα




Περισσότερα για Avaaz δες εδώ:



AVAAZ: ΟΙ ΠΑΡΑΚΙΝΗΤΕΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου