Σελίδες

Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2024

Ηνωμένο Βασίλειο: Η Behavioural Insights Team (Ομάδα Ανάλυσης Συμπεριφών) Παραδέχεται με Υπερηφάνεια ότι Χρησιμοποιεί την Τηλεόραση για Να Αλλάξει τις Συμπεριφορές των Θεατών!

Σπαταλάνε τους Ανελέητους Φόρους και Χαράτσια που μας επιβάλλουν για να μας κάνουν πλύση εγκεφάλου να αποδεχτούμε τα διεστραμμένα σχέδια των ψυχοπαθών της (Α)ελίτ

Μετάφραση: Απολλόδωρος

7 Νοεμβρίου, 2021 | Tom Penn | Διαβάστε το εδώ



Η ομάδα Behavioral Insights (BIT) έχει ένα πολυάσχολο υπόλοιπο του έτους μπροστά της. Η πρώην μονάδα Nudge της κυβέρνησης, της οποίας ο διευθύνων σύμβουλος καθηγητής David Halpern και ο διευθυντής Hugo Harper συμμετέχουν στην υποομάδα SAGE SPI-B, πρόκειται να ξεκινήσουν μια εκστρατεία Ψυχολογικών επιχειρήσεων εναντίον των Ανθρωπομαζών (psyops) για να χειραγωγήσουν τον πληθυσμό ώστε να απαλλαγούν από τον άνθρακα στον τρόπο ζωής τους:

ένα έργο που θα εκτελεστεί ταυτόχρονα με τη φθινοπωρινή και χειμερινή επίθεσή τους στους «δυνητικούς υπερδιαδότες» - τους απλούς, ανεμβολίαστους ανθρώπους που προορίζονται να κατηγορηθούν για την επαναφορά οποιωνδήποτε παρεμβάσεων δημόσιας υγείας τους επόμενους μήνες.

Η τελευταία τους έκθεση με τίτλο: «The Power of TV: Nudging Viewers to Decarbonise their Lifestyles» (Η Δύναμη της Τηλεόρασης - Προτρέποντας τους τηλεθεατές να απαλλαγούν από τον άνθρακα στον τρόπο ζωής τους) (1η Νοεμβρίου, διαθέσιμη για λήψη εδώ) σηματοδοτεί την αρχή της προσπάθειας του ομίλου που ανήκει στο Υπουργικό Συμβούλιο να αρχίσει να ωθεί το έθνος προς την οφθαλμαπάτη του Net Zero (“Καθαρού Μηδενός”), αλλάζοντας τον τρόπο με τον οποίο ταξιδεύουν, τι τρώνε και πώς τροφοδοτούν και θερμαίνουν τα σπίτια τους.

Φαίνεται λοιπόν ότι ο συλλογικός στόχος της BIT και του SPI-B αυτό το χειμώνα, είναι να μας οδηγήσουν προς την κατεύθυνση κάποιου φανταστικού περιβαλλοντικού προσκυνήματος και να μας βάλουν να κατασκευάσουμε ταυτόχρονα τον εξίσου χιμαιρικό (μηδενικό) οδικό χάρτη Covid-19 του Johnson καθώς προχωράμε- ενώ ταυτόχρονα καταπατάμε την ηθική και την δεοντολογία μας, αυτομαστιγωνόμαστε με άχρηστες εντολές και θάβουμε τους νεκρούς κάτω από την άσφαλτο δύο αδύνατων προγραμμάτων/σχεδίων που σχεδιάστηκαν για να μας απαλλάξουν τελικά από κάθε κυριαρχία.

Περνώντας δίπλα μας με τεράστια Hummers και πετώντας από πάνω μας με ιδιωτικά τζετ, θα είναι οι υπουργοί Εξωτερικών (περιστασιακά συνοδευόμενοι από τους προϊσταμένους τους), οι επιστήμονες συμπεριφοράς και οι μελετητές κλιματικών και επιδημιολογικών μοντέλων που θα επιβλέπουν την πρόοδό μας: θα μετράνε την δική μας καθημερινή υπακοή, μεταξύ γενναιόδωρων μπουκιών μοσχαρίσιου κρέατος και μέσα από καπνούς πούρων.

Η τελευταία έκθεση της BIT είναι βαρετή σαν τον νεροχύτη, εκτός από μια παράγραφο, η οποία παρουσιάζει μια ύποπτη απόκλιση από την τακτική της τρομοκρατίας του 2020, με τα «σκληρά συναισθηματικά μηνύματα», ενδεικτική μιας πιθανής διττής προσέγγισης του δημόσιου εξαναγκασμού αυτόν τον χειμώνα:

«Η κινδυνολογία, η ενοχοποίηση, η επίρριψη ευθυνών ή το κήρυγμα μπορεί να είναι αντιπαραγωγικά. Οι ραδιοτηλεοπτικοί φορείς θα πρέπει να αποφεύγουν την τρομολαγνεία, την ενοχοποίηση ή το κήρυγμα, αν θέλουν να κάνουν το πράσινο περιεχόμενο πιο πειστικό. Η ανάδειξη της αίσθησης υπερηφάνειας, της κοινότητας και της θετικότητας γύρω από φιλοπεριβαλλοντικές συμπεριφορές συνιστάται γενικά έναντι της μετάδοσης της αίσθησης ενοχής ή της επίπληξης για όσα δεν κάνουμε ... ... εστιάζοντας στο τι μπορούμε να κάνουμε για να κάνουμε τη διαφορά, αντί να επικεντρωνόμαστε στο τι πάει στραβά.

Φαίνεται ότι η δημοσιογραφική αποστολή της BIT θα είναι να συμβάλει στην παράταση του συνεχούς μαστιγώματός μας με το μαστίγιο του Covid από πίσω - σαν να ήμασταν τρελές αγελάδες που οδηγούμαστε στο καμίνι - αλλά με την προειδοποίηση ότι τώρα, στον τρεμάμενο ορίζοντα, αντί για τη σιδερένια εγγύηση του Johnson για επιστροφή στην κανονική ζωή, στέκεται ο Net-Zero-Christ, που μας καλεί με ανοιχτές αγκάλες και μακάριο βλέμμα στην περιβαλλοντική λατρεία του- αντισταθμίζοντας έτσι κατά κάποιο τρόπο τα ψυχολογικά ραδιοτηλεοπτικά τραύματα του Zero-Covid-Satan.

Ο απώτερος στόχος όλης αυτής της πίεσης και έλξης των ευαισθησιών μας από εξωτερικούς παράγοντες όπως το BIT και το SPI-B είναι να μας ενσταλάξει μια πλήρη και απόλυτη υπακοή στο κράτος, το οποίο δεν θα είναι ικανό να ακολουθήσει τις σκοτεινές γεωπολιτικές ατζέντες του χωρίς τη βουβή υπακοή και την επακόλουθη συνενοχή μέσω της σιωπής, που μόνο τα χειραγωγημένα μέσα ενημέρωσης μπορούν να κατασκευάσουν: χαρακτηριστικά που δυστυχώς επιδεικνύονται με δεξιοτεχνία σε όλη την πανδημία του πλαστογραφημένου Covid-19.

Η «Ολοκληρωμένη Ανασκόπηση» της κυβέρνησης του Μαρτίου του τρέχοντος έτους επικεντρώνεται τόσο στον Covid-19 όσο και στο Net Zero ως δύο από τα κύρια εφαλτήρια για ριζοσπαστικές πολιτικές αλλαγές μέχρι το 2030 και μετά: το πρώτο συζητείται ως το κατώφλι που έχει πλέον ξεπεραστεί, από την παλιά μας ζωή στη νέα μετά-Covid εποχή, ενώ το δεύτερο διερευνάται με μια ανησυχητική ποσότητα αναφορών σε συγκρούσεις και αναταραχές:

«Την τελευταία δεκαετία σημειώθηκε αύξηση των βίαιων συγκρούσεων παγκοσμίως. Το 2016 και το 2019 σημειώθηκε ο υψηλότερος αριθμός ενεργών ένοπλων συγκρούσεων διεθνώς από το 1946. . . . . Καθώς πραγματοποιούμε αυτή τη μετάβαση [στο Net Zero “καθαρό μηδέν”], το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο θα παραμείνουν ένα σημαντικό, αν και μειούμενο, μέρος του ενεργειακού εφοδιασμού του Ηνωμένου Βασιλείου. . . . Θα υπάρξει αυξημένος ανταγωνισμός για σπάνιους φυσικούς πόρους. . . . Μέχρι το 2030, οι συγκρούσεις και η αστάθεια θα παραμείνουν κυρίαρχες. . . . Το γεγονός ότι η Κίνα είναι ένα αυταρχικό κράτος, με διαφορετικές αξίες από τις δικές μας, παρουσιάζει προκλήσεις για το Ηνωμένο Βασίλειο και τους συμμάχους μας».

Πριν από 2.500 χρόνια, ο Sun Tzu, ένας Κινέζος στρατηγός και φιλόσοφος, έγραψε την «Τέχνη του Πολέμου», ένα έργο κινεζικής στρατιωτικής στρατηγικής και σκέψης από όπου προέρχεται το απόσπασμα: «Αν γνωρίζεις τον εχθρό και γνωρίζεις τον εαυτό σου, δεν χρειάζεται να φοβάσαι το αποτέλεσμα εκατό μαχών».

Είναι πέρα από κάθε εύλογη αμφιβολία τώρα ότι το Ηνωμένο Βασίλειο, μαζί με τους ισχυρούς συμμάχους τους, επιδιώκουν να θεσμοθετήσουν μια πιο αυταρχική προσέγγιση στη διακυβέρνηση, και με αυτόν τον τρόπο γίνονται όλο και περισσότερο σαν την Κίνα κάθε μήνα που περνάει: γνωρίζοντας τον εχθρό σε αυτήν την περίπτωση, με το να γίνει εχθρός.

Η ομάδα Behavioral Insights – η οποία έχει γραφεία στην Ουάσιγκτον, το Ουέλινγκτον, το Τορόντο, το Σίδνεϊ και το Παρίσι – διευκολύνει αυτή τη μεταμόρφωση με τις εκστρατείες χειραγώγησης συμπεριφοράς “καλών μπάτσων - κακών μπάτσων”.

Το Covid-19 και το Net Zero είναι ένα και το αυτό: ένα διττό ψυχολογικό σχέδιο (psy-ops) που έχει σχεδιαστεί για να εξαγοράσει τη συγκατάθεση του κοινού στις φρικαλεότητες του μέλλοντος, απευαισθητοποιώντας το απέναντι στη φρίκη του παρόντος.

πηγή   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου