Σελίδες

Τρίτη 4 Ιουνίου 2024

Δυτική δυστοπία - Η Γαλλία λογιοκρίνει το…καρπούζι - Συμβολίζει την Παλαιστίνη

 

Οι δυνάμεις καταστολής δεν διστάζουν να σταματούν πολίτες στο δρόμο και τους κάνουν παρατήρηση για παλαιστινιακές σημαίες ή για τις keffiyeh

Ο δυτικός κόσμος μεταβαίνει ολοένα και πιο δυναμικά σε μια μεταμοντέρνας έμπνευσης δυστοπία, με το τελευταίο κρούσμα να έρχεται από τη Γαλλία, εκεί όπου η αστυνομία στοχοποιεί το … καρπούζι, σύμβολο της Παλαιστίνης και των αγώνων της.

Μάλιστα, οι δυνάμεις καταστολής δεν διστάζουν να σταματούν πολίτες στο δρόμο και τους κάνουν παρατήρηση για παλαιστινιακές σημαίες ή για τις keffiyeh.

Δεδομένου ότι οι φιλειρηνικές και φιλοπαλαιστινιακές εκδηλώσεις μάινονται στην Ευρώπη, όσο διαρκεί η σφαγή στη Γάζα από τον ισραηλινό στρατό, οι δυνάμεις καταστολής στα κράτη με καταφανώς φιλοισραηλινή στάση εντείνουν ανάλογα τα μέσα τους.

Άλλωστε, πολυάριθμες φορές η γαλλική αστυνομία έχει επιτεθεί σε διαδηλώσεις όπου ανέμιζαν παλαιστινιακές σημαίες, αλλά όπως φαίνεται στο βίντεο, έχει ξεπεράσει το όριο του γελοίου, κάνοντας παρατηρήσεις σε μια γυναίκα που φοράει μια καρφίτσα με… καρπούζι.


Το καλοκαιρινό φρούτο, εξαιτίας των χρωμάτων του, που ταιριάζουν με αυτά της σημαίας της Παλαιστίνης έχει γίνει διεθνώς το άτυπο σύμβολό του αραβικού έθνους και των αγώνων του.

το είδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου